Poradna duly
Jana Čurdová
Mischni: super ![]()
Jituš: jj,taky nemám ráda šetřílky.Taky se tady nesmí zapínat moc elektrika po páty odpoledne do sedmi (samozřejmě,protože je to drahý).Já jsem zvyklá si třeba uvařit kdy chci a zrovna kolem té šesté jsem zvyklá jíst…Nejhorší je to,že strašně šetří na takovýhle věcech a pak jdou a koupí vysavač za 50.tisíc a robota za 30.tisíc…Fakt,jestli má někdo v normální tchýni a tchána,tak to závidím......
ja neviem ale vy byvate vsetky v dome? my sme v panelaku na deviatom poschodi, doma je to super, ale ako otvorim dvere chce sa mi vracat! je 12 poschodovy a mam taky dojem, ze tu byvaju len samy debyli!!!!
hladame pozemok alebo starsi domcek, ale kym nemame robotu: „snivajte s nami!!!!“
Ahoj holky, tak jak sme se vyspali?
Mischni vůbec mi to nevadí,já budu ráda že bude. Aspoň se můžeme víc poznat. No včera mi bylo celkem dobře, mrnous nezlobil ani jsem neblinkala. Misurdo no zase nemáš ty starosti co jsou kolem baráku. Na baráku je pořád co dělat. a stojí to hromadu peněz.
Ahoj holky,
jsem tady poprvé, taky čekáme v březnu 2008.
Teď jsem cca ve 14týdnu.
Připojím se do vaší diskuze, pokud vám to nebude vadit.
A rovnou se chci zeptat, cvičíte už nějak, roste vám už bříško a kolik jte asi připbrali teď do toho cca 14 týdne.
Ahoj zatim Verča
Ahoj Verčo vítám tě mezi náma. Cvičit ještě nechodím, bříško mi už pomalu roste, ale zatím jsem nepřibrala. Teda na začátku jsem zhubla 2,5 kg a a ted mám naspátek tak kilo. Takže ještě nejsem ani na své původní váze. A co ty? Jak ti je? Napiš něco o sobě.
dobre ranko,
pisu z prace, snad nebude prusvih ![]()
Verčo-vitej, ja pribrala asi kilo a půl, brisko roste, nosim uz tehotenske kalhoty, jiny nezapnu. ale az tak to jeste videt neni. cvicit nechodim, chtela bych, ale jsem zrovinka v praci. doma se asi neprinutim. uvidim, treba me pak chytnou zada a nic jinyho mi nezbyde
![]()
Werčo -tak presne takovyhle lidi nechapu. nechci byt sprosta, ale jsou to magori. setrit na teple a pak vplaznout desetisice za kraviny. to ten vysavac asi luxuje sam, sam se uklidi, vycisti a pozna kdy ma makat ne
u nas je svihlej muj tata, ale moc se uz nestykame, tak mamklid. ten zase vsechno prepocitava na maltu, sroubky a cihly. ostati neni potreba
misurdo naprosta klasika-srazka s blbcem je nejhorsi. ono i v baracku zalezi jaci ti sousedi jsou. ja mam pulku dvojdomku a ted cekame na nove sousedy. vubec nevim jaci budou
Jitus kontrolují vám internet v práci? Je pravda že u nás asi taky, ale já jsem na recepci v jedné firmě, takže té práce tady není moc. S těma sousedama máš pravdu. Náš soused je takový kretén, dělá naschváli, nadává. Naštěstí mi bydlíme v chatové části a oni tam mají jenom chatu, takže jsou tam jenom v létě. A i to stačí.
No já jsem do teď přibrala cca kilo.
Prakticky od 6 - 7 týdne mi nebylo dobře do toho 13 týdne. Momentálně za posledn týden se to moc spravilo. Ještě někdy se mi z něčeho špatně udělá, ale to se dá zvládnout a rychle zahnat.
Bříšku už mi právě taky trochu roste
Musela jsem si koupit větší kalhoty, ale ne ještě těhotenské. Cvičit taky nikam nechodím, s prací se to jaksi nedá stíhát (ještě mám doma psa, který chce jít ven) ale mám nějaké příručky o cvičení na balóně, tak snad začnu. Do teď jsem byla i hrozně unavená a byla jsem schopná usnout u v 7 večer. Teď vydržím už i do půl desáté, ale to je taková hranice, pak už usínám ve stoje.
A co bych o sobě naspala… jsem ze Šumperka, je mi 24 let, miminko jsme chtěli a plánovali. Pracuji v počítačové firmě, pohodička.
Mám hodně otázek, co se týká dávek. Jsem svobodná a zjímalo by mě, jestli s tím některá máte zkušenost. Na úřadě na mě paní mluvila ve svých naučených frázích… no a moc jsem to nechápala. Na moje otázky moc nereagovala, mlela si svou…
ja mam ted v podstate volnou hodinu mezi vyucovacima. myslim, ze nekotroluji. svoje si udelam, tak co
Verco- ty davky by me taky zajimaly. ja jedny tehul kalhoty dostala od segry, tak uz je vyuzivam. jinak kamoska sedela cely tehot. na balone a moc si to pochvalovala na pater. taky ho planuju koupit
jinak po praci opet letim k mudr, protoze ten muj mocak neni normalni. rano a vecer dobry, ale pres den se muzu zblaznit. chodim porad a dost to boli. uz me to fakt nebavi. jsem si myslela, ze prolecim mykozu(jake i,y??) a bude klid. litat na wc by mi nevadilo, ale ta bolest jo. ![]()
tak já jsem už včera koukala na míče. Chci si ho taky koupit. Začínají mně bolet záda. Celodenní sezení u počítače mi nedělá dobře.
Ohledně toho cvičení, říkají že se může hned. Ale někde berou až pourčitém týdnu. Myslím že 12. Kalhoty nosím pořád ty samé, ale už musím sedet s rozepnutím knoflíkem.
Verčo vím že když jsi svobodná tak dostáváš víc peněz a bereš je díl. Ale jak to bude podle toho nového zákona to netuším. No prostě každou korunu navíc si budeme muset pracně oběhat a nakonec možná nic navíc nedostanem. Snížili nám porodné a to placení u doktora. Jenom se mimino narodí a už budeme platit. Když budeme 5 dní v porodnici tak to bude za 600. Hezké co? No uvidíme.
ahojte!!!!!
no ja cumim, tusim sa to tu uz rozjelo............ved uz bolo na case
![]()
vitaj verco!!!!!
ja teda vobec nemam predstavu ci som nieco pribrala alebo nie, lebo som sa asi 2 roky nevazila a na prehliadke ma tiez nikdo neodvazil, nohavice nezapnem, beham len v teplakoch. a cvicit tiez urcite nemozem, urcite priberiem ako prasiatko ![]()
jitus tak to mas blbe!!!
ja som myslela ze uz ta to preslo ![]()
to mate nejake novinky?
myslim s tym platenim?
ja viem len ze prvorodicky u nas dostavaju 15.000, ale ze na novy rok chcu uzakonit 25.000, no uvidime
inak u nas sa plati len za nadstadarnu izbu.
Misurdo to je v té nové reformě co schválili asi před týdnem. Ty myslíš na Slovensku?
No právě paní na úřadě mi říkala, že jako svobodná matka žádné výhody nemám, že bych musela na soud, aby mi potvrdili opatrovnictví a příteli udělili výši alimentů… nebo nenapsat otce do rodného listo. A ani jedna volba pro mě není přijatelná.
To mi neříkej, že za to se taky platí… jako za to, že je děcko v porodnici. No mám nárok na 37 týdnů mateřské, jenže jak to přesně zákon popisuje… „Pokud jste osamělá žena nebo čekáte dvojčata, mateřská se vám prodlužuje na 37 týdnů“ takhle jsem to kdesi našla napasané. ale co přesně je ta "osamělá žena - to nevím. jestli tím myslí svobodnou matku nebo jen to když nemá uvedeného otce… nevím. a jestli to bdue platit i v r.2008…?
Pak jsem se ptala na přídavky na bydlení a tak.
Mě už přešla ta doba, kdy jsem byla 3× za noc na záchodě, teď už je to fajn.