Březen 2008

• Fotoalbum (58)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11935
7.9.07 09:50

k nove reforme v CR:

porodne se snizi tusim na 13 000,– (coz neni tak strasne na to ze nedavno bylo jen 8000,–)

rodicak bude tristupnovy

1. dvoulety - 28tydnu materska, po skonceni do 24mesicu ditete pres 11 000,–
  2. trilety - 28tydnu materska, po skonceni do 36mesicu ditete 7600,–
  3. ctyrleta - 28tydnu materska, po skonceni do 18mesicu 7600, do 48 mesicu 3800,–

ty kdo nemeli narok na materskou tak si nemohou volit a automaticky maji ctyrletou… coz jsem ja takze za dva roky vim ze posupajdim do prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
7.9.07 09:50

ahojky,

co se týče toho cvičení,tak já už cvičím tak tři týdny sama doma.Míč už mám a je to bezva,dokonce i přítel si ho teď přeje k počítači :wink :) Jinak jsem přibrala tak max. 2 kila,ale to protože hrozně moc jím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.9.07 09:51

no ja ked pisem, ze u nas tz. na slovensku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
7.9.07 09:51

a osamela matka a vdana maji materskou stejne 28 tydnu, protoze spousta zenskych podvadelo a nevdalo se aby melo delsi materskou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
7.9.07 09:55

Enka to porodné je u prvího dítete 15000 a až u druhého je 13000. Teda aspoň tak to psali. Možná se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
7.9.07 09:59

No já právě jsem svoboná, podváďeť nechci, ale pokud bych na to měla nárok…
Jsem zvědavá, co vláda schválí.

A co porod? Jak to probíhá? Jak se na to připravujete (psychicky zatím)? Máte z toho nějké obavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.9.07 10:03

verco ja teda este porod neriesim, som zvedava ci vsetko bude dovtedy v poriadku. :wink: ale mna asi aj tak najpravdepodobnejsie caka sekcia. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
7.9.07 10:03

stejfo to netusim vzheldem k tomu ze cekam druhe ditko tak mam v hlave tech 13tis. ;) :D

Verco, vlada uz to schvalila, nevim jak senat a prezidet ale poslanecka snemovna to uz schvalila… a tam je materska jen 28 tydnu…

a k porodu se radeji ani nevyjadruju klepu se jen na nej pomyslim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
7.9.07 10:08

Na porod se zatím nepřipravuju, zatím jsi to nějak neuvědomuji. Možná až bude větší bříško a ucítím pohyby.
Misurdo tak na slovensku si polepšili. Sestřenky se vždy divili že v čechách je víc peněz. A podivejme se 25000 to je už pěkné.
Enko ono se to možná ještě změní. V těch našich zákonech se ani bůch nevyzná.To po novém roce budou mít i na úřadech guláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
7.9.07 10:10

Dobre ranko damy!

Hlasim, ze ja mam tak 1,5-2kg nahore, pupek roste. Vsak se hned odfotime, az bude galerka,ne?

Verco - vitej nam. To bude peknej mazec: Verca a Werca. :P

EnkoL - no jo, my budem uz asi platit za pobyt v porodnici,co? To je teda humus. Ja jsem ochotna si priplatit za nadstandard, ale za normal? Stejne si uz vsechno musis nosit s sebou. Nedostanes ani hajzlpapir. No, ja nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
7.9.07 10:11

Enko tak ty už víš co to porod je. Tak se ani není čemu divit. A tvůj první porod byl težký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
7.9.07 10:11

Co se porodu tyka - tesim se , az bude za mnou. Tam to slo, ven to musi. Hlavne at je to rychle, bezbolestne to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
7.9.07 10:15

No já si najednu stranu říkám, že se už teď zbytečně nervuji…a le na druhou stranu… uteče to jako voda.

Enka… a ty máš jeden porod za sebou, tak aspoň víš, do čeho jdeš. Nebo by jsi to raději nevěděla…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
7.9.07 10:26

ja jsem tu naznacovala porod ze zacatku Misurde… mela jsem prvni tehotenstvi tezke (preeklempsii), no a porod jeste tezsi ktery nakonec po mem zkolabovani skoncil cisarem… takze jsem rada ze vim co mam cekat a nebudu naivni ale zaroven se strasne bojim… kazdopadne jsem rozhodnuta ze chci zvladnout rodit normalne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
7.9.07 10:31

Ja jsem rodila na Sumave, asi 15 hodin, krizovy bolesti a protoze malymu nesestupovala hlavicka, tak jsem asi 4 hod tlacila do kazdyho stahu, abych ho poposoupla. Kdyby na me nakonec nehoupla sestra a nevytlacila mi ho z bricha, tak nevim, byla jsem totalne KO. Ale asi to nebyl nejhorsi porod - ale stacil.Ale nedeste se holky -prvorodicky predem, ono je to pokazdy jiny a neda se nic predvidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí