Poradna duly
Jana Čurdová
k nove reforme v CR:
porodne se snizi tusim na 13 000,– (coz neni tak strasne na to ze nedavno bylo jen 8000,–)
rodicak bude tristupnovy
ty kdo nemeli narok na materskou tak si nemohou volit a automaticky maji ctyrletou… coz jsem ja takze za dva roky vim ze posupajdim do prace…
ahojky,
co se týče toho cvičení,tak já už cvičím tak tři týdny sama doma.Míč už mám a je to bezva,dokonce i přítel si ho teď přeje k počítači :wink
Jinak jsem přibrala tak max. 2 kila,ale to protože hrozně moc jím ![]()
a osamela matka a vdana maji materskou stejne 28 tydnu, protoze spousta zenskych podvadelo a nevdalo se aby melo delsi materskou ![]()
Enka to porodné je u prvího dítete 15000 a až u druhého je 13000. Teda aspoň tak to psali. Možná se pletu.
No já právě jsem svoboná, podváďeť nechci, ale pokud bych na to měla nárok…
Jsem zvědavá, co vláda schválí.
A co porod? Jak to probíhá? Jak se na to připravujete (psychicky zatím)? Máte z toho nějké obavy?
verco ja teda este porod neriesim, som zvedava ci vsetko bude dovtedy v poriadku.
ale mna asi aj tak najpravdepodobnejsie caka sekcia. ![]()
stejfo to netusim vzheldem k tomu ze cekam druhe ditko tak mam v hlave tech 13tis.
![]()
Verco, vlada uz to schvalila, nevim jak senat a prezidet ale poslanecka snemovna to uz schvalila… a tam je materska jen 28 tydnu…
a k porodu se radeji ani nevyjadruju klepu se jen na nej pomyslim…
Na porod se zatím nepřipravuju, zatím jsi to nějak neuvědomuji. Možná až bude větší bříško a ucítím pohyby.
Misurdo tak na slovensku si polepšili. Sestřenky se vždy divili že v čechách je víc peněz. A podivejme se 25000 to je už pěkné.
Enko ono se to možná ještě změní. V těch našich zákonech se ani bůch nevyzná.To po novém roce budou mít i na úřadech guláš.
Dobre ranko damy!
Hlasim, ze ja mam tak 1,5-2kg nahore, pupek roste. Vsak se hned odfotime, az bude galerka,ne?
Verco - vitej nam. To bude peknej mazec: Verca a Werca. ![]()
EnkoL - no jo, my budem uz asi platit za pobyt v porodnici,co? To je teda humus. Ja jsem ochotna si priplatit za nadstandard, ale za normal? Stejne si uz vsechno musis nosit s sebou. Nedostanes ani hajzlpapir. No, ja nevim…
Enko tak ty už víš co to porod je. Tak se ani není čemu divit. A tvůj první porod byl težký?
Co se porodu tyka - tesim se , az bude za mnou. Tam to slo, ven to musi. Hlavne at je to rychle, bezbolestne to nejde.
No já si najednu stranu říkám, že se už teď zbytečně nervuji…a le na druhou stranu… uteče to jako voda.
Enka… a ty máš jeden porod za sebou, tak aspoň víš, do čeho jdeš. Nebo by jsi to raději nevěděla…?
ja jsem tu naznacovala porod ze zacatku Misurde… mela jsem prvni tehotenstvi tezke (preeklempsii), no a porod jeste tezsi ktery nakonec po mem zkolabovani skoncil cisarem… takze jsem rada ze vim co mam cekat a nebudu naivni ale zaroven se strasne bojim… kazdopadne jsem rozhodnuta ze chci zvladnout rodit normalne ![]()
Ja jsem rodila na Sumave, asi 15 hodin, krizovy bolesti a protoze malymu nesestupovala hlavicka, tak jsem asi 4 hod tlacila do kazdyho stahu, abych ho poposoupla. Kdyby na me nakonec nehoupla sestra a nevytlacila mi ho z bricha, tak nevim, byla jsem totalne KO. Ale asi to nebyl nejhorsi porod - ale stacil.Ale nedeste se holky -prvorodicky predem, ono je to pokazdy jiny a neda se nic predvidat.