Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj @Hoope , to je hnusné, cítím s tebou, takhle blbě mi bylo u holek.
Když byl u nás kamarád švýcar, kterému jsem 14 dnů vařila ( nedokážete si představit, jak mi bylo zle), on se rozčiloval, že oběd není přesně ve dvanáct, a že doma nemáme uklizeno. Myslela jsem, že mu lištím. Ale Hoope, dopadlo to dobře, holky zdravě. u nás se říkalo Ten kdo zvrací, nepotrácí.
holky díky!!!! Já se strašně sanažím, ale ty nevolnosti jsou fakt děs…už si to ani nepamatuju, naposledy jsem byla těhotná před 10 roky
..... snad to přejde
.....Kačko kdyby to tak bylo je to super!!! Jsem za to vděčná, ale už aby to bylo zamnou…mám to cca 14 dní a už jsem vyčerpaná
......a to prej trvají tak průměrně do konce prvního trimestru takže ještě tak cca 5 týdnů
.....a to by jsem měla za první trimestr nabrat tak 2kg
.....a jak asi
![]()
já zvracím už od pátku a přeju si abych to měla za sebou. Včera jsem ani nevylezla z vany ![]()
Ahojky,
neboj. Já mám taky celoroční rýmu již několik let a k tomu astma. A musím brát léky na tu rýmu i na astma. A bylo mi řečeno, že to nevadí v těhotenství, že bych se bez toho stejně neobešla. A lepší trochu chemie, než aby se dítě např. dusilo.
@Monča S píše:
AHoj holky, všechny vás dnes zdravím..Tak já už přes rok mám rýmu a na nic mi nepřišli..ani na alergologii. Tak jsem šla minulý měsíc na nosní a doktor mi napsal Aerinaze na uvolnění dutin (pseudoefedrin) ten jsme musela brát dní, což mi vychází zřejmě na dobu oplodnění.. Že jsem těhotná jsem zjistila asi dní po dobrání. Teď se bojím, aby ty prášky neměly nějaký vliv na to malý..
i když jakoby ještě nebylo..ale stejně. Nemáte některá z vás podobné zkušenosti? Paní v lékárně mi řekla, že to už bych asi dávno potratila, nebo bych ani neotěhotněla.. ale stejně se bojím..
@ABRILL píše:
@Petrulka23 čárky jsou pořád tak silné???
silnějšííí…:-)))) ted jsme jeden zkoumaly s manželem.. ![]()
Holky mám otázku, na krev mám jít v 10 týdnu to se počítá jako třeba 9+5???
předem díky za odpoveď
@Petrulka23 to bude v pohodě, na doktory se vykašli, jsou to blbci, vím to, studovala jsem s nima ![]()
@Katka27 Neboj, fakt to nevadí, jinak rýma v těhotenství bývá, nebo se zhoršuje, říká se tomu těhotenská rýma, a u alergiků, nebo astmatiků to je ještě častější.
@Hoope píše:holky díky!!!! Já se strašně sanažím, ale ty nevolnosti jsou fakt děs…už si to ani nepamatuju, naposledy jsem byla těhotná před 10 roky
![]()
![]()
..... snad to přejde
.....Kačko kdyby to tak bylo je to super!!! Jsem za to vděčná, ale už aby to bylo zamnou…mám to cca 14 dní a už jsem vyčerpaná
......a to prej trvají tak průměrně do konce prvního trimestru takže ještě tak cca 5 týdnů
.....a to by jsem měla za první trimestr nabrat tak 2kg
.....a jak asi
![]()
![]()
Neboj se,ad nevolnosti- odejde to jak to přišlo, najednou mi od 4. měsce bylo úplně skvěle. Prosím Hoope, a jaké máš to první dítě, kluka , nebo holku?( v té houštině příspěvků jsem to neobjevila a zapomněla..) Ještě jsem slyšela, že když je člověku zle, že prý je to holka( mně se to teda potvrdilo, a u kluka mi bylo dobře, to jsem do 11 týdne nevěděla, že jsem těhotná. Mě to totiž vůbec nenapadlo. Až mi udělala dr. UTZ .. takže tohle stresování jsem si ušetřila…
@janicka23 píše:
Holky mám otázku, na krev mám jít v 10 týdnu to se počítá jako třeba 9+5???předem díky za odpoveď
Ano.10+něco už je jedenáctý. Ale i tam se krev může udělat.
Je fakt, že kamarádka měla kluka a po celou dobu těhotenství jí nebylo špatně. Tak to asi budu mít taky, protože zatím ani jednou pocit na zvracení
.
@KačkaK40 píše:
Neboj se,ad nevolnosti- odejde to jak to přišlo, najednou mi od 4. měsce bylo úplně skvěle. Prosím Hoope, a jaké máš to první dítě, kluka , nebo holku?( v té houštině příspěvků jsem to neobjevila a zapomněla..) Ještě jsem slyšela, že když je člověku zle, že prý je to holka( mně se to teda potvrdilo, a u kluka mi bylo dobře, to jsem do 11 týdne nevěděla, že jsem těhotná. Mě to totiž vůbec nenapadlo. Až mi udělala dr. UTZ .. takže tohle stresování jsem si ušetřila…
A můžu se zeptat, Kačko, ty jsi doktorka????
@KačkaK40 píše:
@Petrulka23 to bude v pohodě, na doktory se vykašli, jsou to blbci, vím to, studovala jsem s nima
@Katka27 Neboj, fakt to nevadí, jinak rýma v těhotenství bývá, nebo se zhoršuje, říká se tomu těhotenská rýma, a u alergiků, nebo astmatiků to je ještě častější.
@Hoope píše:
Ahojky holky…já jsem dneska jako zbitá
je mi pořád na
![]()
![]()
strašně to unavuje
Já dneska poprvé můžu vyzkoušet, jaký to je tady si během dne s váma povídat, páč mam volno a i školu jsem odpískala. Mam docela silné takové ty a la menstruační bolesti, tak nevylejzam z postele …
Holky, máte některá taky takový bolesti v podbříšku? Jinak, musim zaklepat, blití zatim ne …
@Katka27 píše:
A můžu se zeptat, Kačko, ty jsi doktorka????
Jsem se chtěla zeptat přesně na to samý ![]()
@Katka27 píše:
Je fakt, že kamarádka měla kluka a po celou dobu těhotenství jí nebylo špatně. Tak to asi budu mít taky, protože zatím ani jednou pocit na zvracení.
A jéééje, to by znamenalo, že bych taky čekala kluka, ach jo, já chtěla holčičku … ale zase manžel by byl šťastnej jak blecha a muj taťka jakbysmet. Jsme dvě holky, tak by se konečně dočkal kluka … Ale já teda furt doufam v holku. Kamarádce bylo uplně dobře, jakoby ani nebyla těhotná až do druhýho měsíce … no a pak se to za to pěkně rozjelo a
tři měsíce v kuse … Výsledek: holka ![]()