Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tejchi píše:
majatob: přesně…já tu mluvu žeru, to je takové směšné![]()
![]()
me zas prijde hrozne srandovni ostravsky „kaj des“ nebo „to je fajne“ apod. Dycky u toho ucuravam kdyz tak nekoho slysim mluvit ![]()
a teda muz je z vysociny a nez jsem si zvykla na viiiiid za kazdou vetou, tak jsem taky nechapala ![]()
mjatob no tak já už takové to české protahování nemusím, jako nevadí mi to taky nějak mluvíme. Ale úplně zuřím jak sleduju televizi a tam tak někdo mluví, jako reportéři, třeba Gondíkovi a tak…co tam lezou když neumí mluvit česky!! Vysílají pro celou ČR tak ať tedy mluví spisovně!
majatob já mám rodinu za prahou a tam taky za každou větou říkají to viiid jako já se tomu směju příjde mi to prostě srandovní
no a co jinak holky, jak se na mimouse chystate, uz mate neco koupeny do vybavicky?
ja uz nemam co nakupovat, protoze mam vsechno po tech dvou predchozich, tak ted vymyslim blbiny, co jeste „nutne“ potrebujem a muz ze me sili ![]()
maja. to máš fajn, já nemám doma ještě vůůůbec nic
Jo pár kousků oblečení co našla mamka jak uklízela u babičky po nás a fusak, typický komunistický. Ale stačí
Příští týden to oznámíme tchýni, takže už to bude vědět celá rodina. Já očekávám že každý něco dá myslím oblečení… Postýlku mi půjčí naši po nás dětech, kočát mám od známé, a ostatní dokoupím.
no nic, deti uz beze me nemuzou vydrzet, tak jdu stavet z Lega ![]()
čau holky, Honzík šel na pivo a tak šupky dupky k PC za váma.Bo mi furt nadává, že někde courám po bytě.No nebaví mě to furt ležet.To víte je mi trochu lépe tak vyblbuju.A chvilu tu nejsem a čumim.Vy jste se rozepsaly.Fšak vítej Magdo z Ostravy
tuž snad se ti tu bude libit.Su tu baby prdle(ja)a nemozu menovat
bo dostanu kartac jak byk, ale i normalni
Jinak vůbec olomócké nářečí není srandovní, miluji ho.Moje maminka pocházela z Hané a hrozně mi to chybí.Tak Magdi jen piš piš piš.
Kači vítej!! Aspoň se pořádně oblíkni když tak pobíháš!!
Moje babča je taky z Hané a já si s ní vždy dělala srandu: „Haná, Haná prdel zakopaná“ a ona se vždy rozčilovala ![]()
Tejchi píše:
Kači vítej!! Aspoň se pořádně oblíkni když tak pobíháš!!
Moje babča je taky z Hané a já si s ní vždy dělala srandu: „Haná, Haná prdel zakopaná“ a ona se vždy rozčilovala[/citac
Honzík je zase z Plesné a mu říkámelesná, Plesná to je prdel děsná
![]()
![]()
![]()
To jsou nervy
![]()
![]()
Tej neboj jsem oblečená, ale čaj už nemůžu ani vidět.Dnes se cpu
Na oběd jsem měla jen Fazulu polívku a pak chipsy, banán, kafe z větrníkem,a dám si ještě Fazulu a pak véču
![]()
Asi uvařím Koprovku nebo nevím, ale už mám chuť k jídlu tak to se mnou nebude tak zlé.I když mi teče z očí, z nosu ![]()
jupi, jeste jsem byla propustena, ze me nepotrebujou ![]()
ja narecim nemluvim, to uz ve mestech slyset bohuzel neni a ja su mestske ditko
jenom to su asi zustalo
ale jinak hanactinu fakt miluju ![]()
kaci, ty ses taky ostravacka, jo? prijdes mi nejaka povedoma, ale odkud netusim ![]()
Jsem původně z Poruby a teď bydlím ve Svinově.A odkud jsi ty?A jak dlouho jsi v ostravě?
su tadyyyy, ehmmmm…8 let, ale to aj s dojizdenim do skoly…bydlime v Porube…
napada me tak mozna, ze bys chodila taky na konzervu? nebo do Kastanka nebo Krtecka? jinak nevim.. ![]()