Poradna duly
Jana Čurdová
@budulinek7 tak nám je jedno, jestli holka nebo kluk
spíš mluvíme o holčičce, protože nám to řekl doktor na screeningu, ale jisté to není. Jo nejlepší je pořizovat neutrální věci, já podědila spousty modráho oblečení po bráškovi, ale ještě jsem něco potřebovala dokoupit, a to už jsem kupovala v neutrálních barvách, aby případná holčička neměla všechno jenom modré.
@siisi taky jsem tripply odmítla, po negativním screeningu mi to přijde zbytečné. no jména, taky jsme to řešili, na klukovi jsme se shodli hned, ale holka nám dala zabrat, ale taky užjsme to vymysleli, bude to Stella ![]()
My máme na každé jméno něco. Mně hlavně vadí chlapecká jména, tam je výběr nula. A když jsem z toho mála, co jse nám líbilo přednesla budoucí babičce, tak nám to totálně strhala.
Takže když to bude holka - anonymní a kluk - anonymní.
A triple test nám vyšel vpořádku.
Ahojky holky, chci se zeptat.. Občas cítím lehké kopnutí jakoby nad pupíkem…To asi mimi nebude že?
Ahojky maminky
jsem zvědavá jak to máte s pohyby… prosím podělte se
já čekám druhé miminko a cítila jsem je od 16tt, ale teď kolem toho 19tt se to tak nějak víc uklidnilo… většinou cítím večer jak si sednu a jsem v klidu tření a občas kop, ale byl i x dní klid kdy jsem „něco“ cítila, ale nebylo to jednoznačné… je tu nějaká druho rodička - a jak je na tom?
S prvním se to nedá srovnávat, protože tam jsem něco začala vnímat od 20tt a už si tu frekvenci moc nepamatuji… vím, že jsem asi 2× byla u dr. později, že necítím pohyby pár dní (ale vše bylo vždy ok)…
Ve středu jsem byla na UTZ a vše ok. Čekáme nejspíš holčičku (už mi to řekli u Apolináře v 16tt a teď doktor nezávazně taky říkal holku), tak jsem koupila nějaké růžové věci, protože to nemůžu vydržet ![]()
Tripply třeba u Apolináře vůbec nedělají, ale já je mám od svého doktora (naštěstí v pořádku)… Taky se mi na ně nechtělo, ale můj lékař je bere jako samozřejmost ![]()
Jméno taky řešíme… a moc nevíme… kluk pro nás byl jednoduší. Holčička se nám líbila Kateřina, Karolína, ale teď nás zaujala i Olivie - že není tak častá, ale je to české jméno.
@Jankaxx - taky u druhého těhotenství cítím mnohem dřív, asi už od 15 tt, Nejdřív jsem si nebyla jista, ale pořád je to tak podobné, takže to bude ono. U prvního taky až ve 20 t.
A jinak taky nemáme ještě pohlaví na stopro a já už kupuju klučičí oblečení
Občas se musím brzdit.
A jména taky u prvního v pohodě a teď se nějak nemůžeme shodnout.
@kleopa nad pupíkem to je moc vysoko - ber to podle toho, kde ti doktor dělá utz, tam je i miminko ![]()
Holky měly jste u prvních dětí kolotoč do postýlky, hrazdičku s hračkami (na zem), nebo hrací deku? Já ne a uvažuju, že pořídím.
A nosily jste v šátku?
Holky nepostihla vás nebo vaše okolí nějaká střevní chřipka? Sama ted dva dny pěkně trpím, samozřejmě strach co tenhle stav dělá s prďolou je velký + ještě váha co jsem nabrala šla o půlku dolů za dva dny. Co nejlépe na to, aby se uklidnilo jako břicho, tak střeva, děkuji…
@siisi a jak často cítíš ty pohyby? No, taky už se vybavuješ co
však já to tak praktikovala i u prvního a pak se to hezky všechno zvládlo. Byla to taková pohodička pomalu nakupovat ![]()
No my měli první jméno hned. To byla shoda okamžitá.
My měli hrací deku i kolotoč nad postýlku… oboje je fajn.
@alvicek Nejsi na začátku, tak by to mělo být ok. Hodně lidí si tím projde! Tak se neboj. Jen hodně pij a měj dietní jídlo co netrápí zažívací trakt. Jinak u nás okolí neřádí nic, ale kamarádka z Prahy psala, že jejich rodinka prošla asi před 3týdny střevní (a pěknou!) taky je těhule. Měla velké křeče, ale je to v pořádku.
Držím palce ať je brzy dobře ![]()
@alvicek
já jsem měla pořádnou střevní chřipku v druhém měsíci, dokonce jsem byla v nemocnici na 4 dny na kapačkách. Měla jsem strach. Ale primář na infekčním mě uklidnil, že se viry přes placentu nedostanou. Můj gyndař víc plašil. Jediné co můžeš je Smekta, u černého uhlí teď nevím, a pak myslím Hyleg ale ten je na předpis. Mě nejvíc zabraly lactobacily, poraď se v lékárně. Ber nějaké vitamíny, ať má mimčo výživu.
@Jankaxx -
já vím, že je ještě čas, ale to já jen tak, že se těším
Ale většinu věcí mám po malé.
Ty pohyby cítím sem tam, některý den vůbec, někdy tak 4 za den a jen v určitých polohách, hlavně v sedu.
Tak co děvčata, jak vám rostou bříška? Já jsem teď 17+3tt a takový pupek už mám ![]()
@siisi píše:
Holky měly jste u prvních dětí kolotoč do postýlky, hrazdičku s hračkami (na zem), nebo hrací deku? Já ne a uvažuju, že pořídím.
A nosily jste v šátku?
ano, kolotoc jsme meli a bude mit i druhe. Hrazdicku s hrackami na zem supe vec, meli jsme a bude mit i druhe.
Satek ne ![]()
@Jankaxx Ahoj, no s pohybama jsem taková dost na pochybách, zase mám placentu vpředu, takže o to je cítím míň, ale sem tam už bublinky cítím, ale určitě ne denně. no já mám doma všechno klučičí, taky neodolám a nakoupím něco vyloženě chumláčkově růžovýho
Olívie, to je hezký, stejně jako Oliver ![]()
@kleopa jj, nad pupíkem je to moc vysoko zatím, to bylo spíš střevo
já cítím ty bublinky pod pupíkem a v podbřišku
no pupík máš pěknej, já mám větší, ale mě na něm trůní špek
jinak si myslím, že bych to měla stejně.
@alvicek Ahojky, doporučuju Smectu, výborně břicho uklidní
máme s ní bohaté zkušenosti, když jsme letos všichni měli enteropatogenní e. Coli, zážitek úžasnej, malýmu to museli zaléčit antibiotikama ![]()
@siisi Ahoj, my jsme měli hrací deku, teda stále máme, na půde, pro druhé ji zase vytáhnem, http://www.hotsell.cz/…ocean-world/ přesně tuhle máme, je krásně barevná
kolotoč máme taky, taky ho zas hodlám použít, ale u malýho moc využitej nebyl, nebyl postýlkový miminko, byl pořád někde na mě. ale když jsme mu ho občas pustili tak zaujatě pozoroval medvídky, jak se točej
šátek jsem měla, ale moc nám to s ním nešlo, tak jsem ho zas prodala, máme nosítko Ergo Sport, pro mě daleko lepší než šátek, lehce se tam mimino dá, dobře se to upevňuje, hoodně pohodlné ![]()
@siisi tak to máme stejné! Já taky cítím vždycky nejvíc v sedu
večer když si po náročném dni sednu na gauč, tak pak většinou něco postřehnu ![]()
@kleopa krásné bříško… já se tedy taky přídám, že mám větší - můj špíček to ještě umocnil ![]()
@Šalvějka taky čekáš holčičku a prvního jsi měla kluka? No, já se tak těším na šatečky a fialovou a puntíky a to co kluci mít nemají
růžovou cukrovou vatu, fialovou… když mi můj gyn. potvrdil min. týden holčičku, tak jsem jela do Tesca a tam měli zrovna veliké akce na miminka to F&F - tak jsem nakoupila asi za 800kč a přitom to mělo stát skoro 3000kč. Fakt jsem to tam nemohla nechat
no a včera jsem si objednala G-mini overalky ![]()
Já se holky nepamatuji, kde jsem měla u syna placentu, ale teď vím, že je vpředu! Už si nepamatuji co jsem o tom umístění vpředu četla - jestli je častější, nebo ne… a jak moc tlumí ty pohyby…