Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
VÍTEJTE holky
a přeji krásné těhulkování
…
girlie sage..jejda průšvih
![]()
Ahojky zlaticka
Vy ste se tu teda rozepsali co jsem u nebyla..
Tak sem dopadla tak ze sem si vzala jeste jednu vlozku a cekala jestli budu mokra nebo ne..Uz nic neteklo tak e mi ulevilo..Volala sem segriny tchyni (je to porodni asistentka) a rekla mi ze at jsem v klidu doma a kdyby i trosku vytekla znova at mazu do porodnice,ale jinak at odpocivam..Tak sem po tomhle telefonatu usla a spala sem az do tet ,no vcelku 3hodinky..
Jinak moc dekuju ze jste na me mysleli jak sem tu cetla,ste moc hodny
Jinak uz je mi fajn,ani hlava se nemota a sem takova spokojenaa..Tak sem snedla pulku cokolady a maly mi tam zaplavalo ![]()
A jak se mate dneska vy?? Bylo celkem konecne hezky a ja to prospala
ale hlavne ze uz je lip ![]()
Jinak vitam nove maminky a holky pekna briska ![]()
Tady vam dam svoji posledni fotku co sem fotila meho brisunka
ale tet premyslim jestli sem ji sem uz nedavala ??No newim
ale zitra sem dam novou ![]()
GIRLIE : ho posloucha..takze chlapecek
jeee,tak to je hezke,ze se vam splnilo vase „prani“
a zes zachranila pritelovo rod
)) no,tak ted jsi me trosku zmatla,nevim etdy co je velky ultrazvuk asi :/ ,no,ted toho 25.2 jdu na ten,jak mas v tehotenske prukazce tri listky-na tri ultrazvuky a jde tedy 3× za cele teghu.. to neni tedy ten „velky“ ultrazvuk ju?
ja s etake tesim,az prcka uvidim zas..bude to da se rict po delsi dobe,takze to bude velky „skok“,bude o dost vetsi uz nez z posledniho ultrazvuku ze 7tt .)
![]()
máš 3velké utz, ten na který jdeš ted, pak ve 20.týdnu a pak ve 30.týdnu:)
Neporodila, marbuli, už jsme fakt myslely, že ses nám rozpůlila:)
MARBULLI :
ahojky,moc dekuji za privitani
)) krasne brisko mas..koukala jsem ,ze termin porodu mas na 28.2..uz mas tedy nejspise ty tzv.„plané poslicky“ vid? nebo jak se tomu rika
) tak odpocivej a preji ,aby tam prdolka vydrzel az do zdárneho konce
jinak mas hezke brisko,uz se tesim,az budu mit take takove
![]()
No cekala sem jestli nahodou neco..Ptz i celkem pobolivalo brisko,ale pak sem usla a spala jak tele a byl klid..
Ale porad dva v jednom
Malycke se zaclo celkem ozyvat:) coz jsem rada tak to vypada ze vse oki
Ale na jednu stranu sem doufala jako ze by neco mohlo byt..ze by uz prdolka sla ven..A ono jeste nic ![]()
FINDUSKA: ju,takze to uz je tenm velky ultrazvuk
))jeeee,tesims e moc holky,at uz je 25.2
![]()
tak tu s námi ještě chvíli vydrž.Já snad tšch 14týdnů nevydržím:(
jj, vše vyzjistím…a mám ještě dotaz- na to se sice budu taky zítra ptát, ale…co se týče genetiky- našla jsem jakýsi leták a je tam psaný, že to dělají do 13.tt,což bych už prošvihla, nevíte, jestli se to dá udělat i teď později?
Jina
k koukám tu na bříška…až budu mít příležitost dát fotky na net, taky přidám, když já jsem takovej tlouštík už od malinka, tak ono se to mezi těmi špeky strácí..navíc teď „spráskám“ co mi příjde pod ruku tak ani nevím- jestli to bříško je nebo spíš základ na infarkt:)
Janni : Dekuji,asi se drzi jako pripinacek milacek muj malej..Hlavne mi slo o to ze male se od vcerejska nechtelo moc hejbat tak sem se zacla bat a pak ten vytok.. No ale dopadlo vse oki..Ja sem odpocata,napapna,male ve me dela tanyny tak sem spokojena
Jojo poslicky uz sem zazila,ale trosku jinak.. Bez vytoku a male se hejbalo..To blo ze sem se v noci zbudila bolesti do podbriska a deset minut v kuse me to silene bolelo a pak uz nic,to se mi zatim stalo dvakrat..
Pockej pak ti brisnko poroste zavodni rychlosti a nebudes se moct hnout jen valiit jako medvidek.. Ani mi nevadi ze je tak velke,az na to ze se stim uz spatne spi.. Ale co by sme pro ty male andilky nevytrpely
![]()
Cekame kluka
a je to potvrzene z plodovky ![]()
Nejdriv jsme mysleli, ze to budou dvojcatka, ale jedno zmizelo. Taky jsem chtela dve najednou, ale jeden taky dobry ![]()
Janni na ten prvni UT moc nevsazej, vetsinou ti to opravdu reknou az v 20t protoze mimi je jeste moc maly a uz tady holky menily satniky. Jo a to jeste musi spolupracovat
. Ten muj se doktora ptal jestli je to opravdu kluk a kdyz mu ukazal pindika a rekl mu ze je to na 150% tak se tam malem skacel stestim a potom se vedle me nesl jak pav
U nas se nazyva „velky“ ten v 20t protoze tam delaji screening na vrozene vady a pak se chodi jeste mezi 30t-34t a opravdu budes prekvapena jak moc v tobe vyrostl
. Ja jim tam ze zacatku porad bulila a i tedka me to dojme.
Marbuli a my te uz pomalu nechali rodit
Ty se mas, ze mas takovyhle znamosti. Ja budu volat kamosce co je sestricka na urologii, ale odrodila dve ditka ve stejne porodnici kam se chystam a jeji mamka je tam sestra u miminek ![]()
Finduska : no jeste by to ten tyden mohlo stopro vydrzet
uvidime v uetry co mi reknou v porodnici,pak sem napisi zazitky z nataceni ![]()
Girlie : Ale bylo moc hezke ze ste si na me vzpomeli
udelali ste mi velikáááánskou radost
Jo sem rada ze je takovahle znamost,nechtela sem plasit v porodnici,aby me nepovazovali za prdlou prvorodicku..Vis jak to nekdy byva
ale uz je to fajn ![]()
Ja vim, ale v nejhorsim by si supajdila domu. Me mrzi ze nekdy ten zdravotnicky personal zapomene na to, ze je zenska prvorodicka, ktera proste nevi ![]()
Ale proto rodime my zeny a ne nase drahe pulky nebo alespon ta moje
Ma zanet ucha a clovek by si myslel ze umira ![]()
vsak ja vim,ze v tom 13tt to enni jiste,kolikrat to doktori ani enreknou:o) tak uvidim,pak vam napisi sve zazitky pocity z tohoto prvniho vetsiho ultrazvuku
)
![]()