Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mě se taky cca od 34. týden odmrtvuje a mravenčí ruka zvlášť po ránu ta pravá, mám jaksi oteklé prsty a chvíli mi trvá než ji rozhýbu
teď se občas přidává i ta levá. Mě řekl gyndař jestli na to chci napsat hořčík, ale zatím nic do sebe cpát nechci, tak uvidím, jestli to vydržím… ![]()
Takže si myslíte, že chodit ke gynekologovi je zbytečné a mám počkat až to po porodu přejde? Já jsem v 26tt a ráno neohnu prsty, v noci bolestí nespím… Nebo mám zajít k obvodnímu?
Ahoj, mám teď naprosto stejný problém…ztuhlé prsty a brnění, po ránu je to hrůza…nechávám to být, dokud se hýbu,
myslím, že po porodu to přejde
vegiska píše:
Ahoj, mám teď naprosto stejný problém…ztuhlé prsty a brnění, po ránu je to hrůza…nechávám to být, dokud se hýbu,myslím, že po porodu to přejde
No snad to teda přejde, ale do porodu dlouhá doba
. Tak snad se to už nebude zhoršovat.
A máš nějaké zlepšováky, jak v noci spát? Mně nic nepomáhá, ani chlazení ![]()
fůůůj brnění rukou po ránu je fakt hnus.. kolikrát mě to budí a to jsem pak už od rána akorát protivná doufám že to po porodu fakt přejde nehodlám být protivka do smrti ![]()
já spím na boku, většinou pravém a myslím,že to mlže být i z toho…pravá ruka mě zlobí víc…prostě je to jednostranně namáhané…taky jsem se v noci asi hodně o ty ruce jakoby opírala, taková podpora proti matraci a to určitě je špatně, takže se je snažím, co nejvíce mít na volno a občas protřepávat…ale je to hrůza do teď mi nebylo nic…nohy mě teda zlobí, tam mám stejný problém jako na rukách už aspoň měsíc a půl, když vstanu a chci jít, tak se musím rozejít jako tučňák…manžel se mi vždycky chechtá ![]()
Já měla stejný problém v prvním těhotenství, ke konci už jsem nesevřela ani kartáček na zuby. Na gyne mi pan doktor napsal vysoké magnesium a hned to přestalo, paráda… Nebát se to řít ![]()
měla jsem to samý, jsem 11 dnů po porodu a změna žádná, pořád mě prsty brní bolí a tuhnou, tak doufám, že to ještě odezní do konce šestinedělí, jestli ne tak mě šlehne, taky jsem spolíhala na to, že porodím a další den to bude fuč jak jsem se dočetla na e-miminu, u mě se tak nestalo ![]()
goldenka píše:
měla jsem to samý, jsem 11 dnů po porodu a změna žádná, pořád mě prsty brní bolí a tuhnou, tak doufám, že to ještě odezní do konce šestinedělí, jestli ne tak mě šlehne, taky jsem spolíhala na to, že porodím a další den to bude fuč jak jsem se dočetla na e-miminu, u mě se tak nestalo
Goldenko, nestraš.
Já se bojím, že to nepřestane.
no to já se bojím taky, je to tím jak natečou tkáně v těle, ucpou se karpální tunely a pak to sviní, tak si říkám, že jsem ještě asi oteklá
prvně mě bolela jedna ruka, teď mám na upadnutí obě, nejhorší když kojím, to by mě ruka upadla jak přidržuji prso
pokud to nezmizne, půjdu na´neurologii a uvidíme co s tím udělá-moje mamka to má odoperovaný
jo magnézium je super ale od 36tt se nedává takže to už budu muset doklepat
holky, mě to po porodu přešlo, sice ne hned druhý den, ale jak polevily otoky, tak už to bylo fajn
softvelvet píše:
Takže si myslíte, že chodit ke gynekologovi je zbytečné a mám počkat až to po porodu přejde? Já jsem v 26tt a ráno neohnu prsty, v noci bolestí nespím… Nebo mám zajít k obvodnímu?
No tak to raději řekni gyndařovi, on ti asi napíše to magnesium. Tak drsně bolet by to snad nemělo, to raději podchytni za včasu, jak píšeš do prododu, máš ještě dlouho. Já jsem to tak bolestivý neměla, bylo to jen nepříjemný a to se dalo se to vydržet a po porodu žu jsem to neměla.Za to mi zůstaly nateklý nohy, ale na to mi dala na hematologii jakýsi prášky a celkem se to zlepšilo, ale podpatkový boty pořád neobuju, ale to možná bude i těma kilama na víc co mi zůstaly ![]()
Vermun píše:
ahoj holky, mám dotaz. Hrozně mi brní prsty na ruce a některé pstry necítím víceméně vůbec..Mamka se dnes na to dívala a říkala, že se mi ty prsty neprokrvují. Už to občas zlobí i na druhé ruce. Nemáte s tím někdo zkušenost prosím?Jsem v 37+5.
Mě to taky dělá, když mám zvýšený tlak, musím jíst prášky na tlak v těhotenství, při prvním těhu. jsem to taky musela jíst 3 měs. před porodem a pak mi dřív vyvolali porod, aby to neohrozilo ani mě ani dceru. Zavolej si k doktorovi na gyndu měl by s tím něco dělat. Pí hodně perlivé neslazené vody, dávej si nohy výš, jak hlavu a lehni si někam do studené místnosti, třeba si otevři okno ať máš vzduch, pusť oblíbenou hudbu a relaxuj, mi to pomáhá teda. Mi vždycky brní ruka a mám ji celou napuchlou hlavně po procházce, teď v těch vedrech, hlavně pořád pít a pít, bez perlivé vody neudělám krok z baráku.
Pro mě je to nejhorší večer, když si lehnu do postele a v noci, kdy mě to budí. Přes den se to dá vydržet, jen mi občas natečou ruce a neohnu prsty, ale to není tak strašné.
No po svátcích zajdu za gyndařem a zeptám se ho na to.
A zkusím teda ty perlivé vody, většinou totiž piju vodu se šťávou.