Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vegiska píše:
malej bude Vojta
Hezké my už jsme se po delší době, taky konečně dohodli tak budeme mít Patricii, pokud teda taťka necukne
.
Petra Z píše:
ahojík holky…
Já v těhu měla karpály.....trpěla jsem v noci,máchala ruce ve studené vodě---strašný…
ráno jsem vstala a nevzala do ruky ani hrnek…
byla jsem i na vyšetření a prostě nic nepomohlo----vydržet…
Po porodu to hned přešlo,ale teda pamatuju si,že jsem až brečela v noci,jak to bolelo…
Zápěstí,prsty,celé ruce…
Tak to mám ty karpály asi taky
. Je to ale fakt na prd. Už aby bylo po porodu.
vegiska píše:
malej bude Vojta
Jee, ten náš bude taky Vojta
. To bude zase jednou „převojtováno“ ![]()
Patricie je krásné jméno
no jo Vojtíšci, je to hodně časté,ale co
jinak holky, já mám tak nateklý nohy, když pominu to bolení ruk a jsem úplně ko
asi to počasí, a taky že už se blížím do finále,ale je mi fakt děsně …
To už doklepeme… Ale ať mi nikdo neříká, že těhotenství je nejkrásnější období ženy ![]()
vegiska píše:
Patricie je krásné jménono jo Vojtíšci, je to hodně časté,ale co
jinak holky, já mám tak nateklý nohy, když pominu to bolení ruk a jsem úplně ko
asi to počasí, a taky že už se blížím do finále,ale je mi fakt děsně …
Lehni si pohodlně a dej nohy nahoru, aby se jim ulevilo, potřebují si odpočinout. Nebo strč nohy do škopku ze studenější vodou.
zkusím to, ale je mi celkově divně…asi stesuju…bolí mě ty nohy a jsem taková udýchaná a unavená…taky mám trochu vyšší tlak…ten spodní cca kolem 85, tak hned nervuju s preklampisií
nevím, co dělat, jestli lehnout a odpočívat nebo někam jet…jenže to nechci, nechci zůstat v porodnici,kde by si mě jisto jistě nechali ![]()
vegiska píše:
zkusím to, ale je mi celkově divně…asi stesuju…bolí mě ty nohy a jsem taková udýchaná a unavená…taky mám trochu vyšší tlak…ten spodní cca kolem 85, tak hned nervuju s preklampisiínevím, co dělat, jestli lehnout a odpočívat nebo někam jet…jenže to nechci, nechci zůstat v porodnici,kde by si mě jisto jistě nechali
mě je taky dneska divně, nejsem schopná skoro nic sníst, jsem vyčerpaná tak nějak mi bývalo 4 týdny před porodem, abych nerodila zaraz s tebou ![]()
to bude spíš tím divným počasím…vždyť tady to střídání počasí je na palici pro každého…tak a´t je líp ![]()
vegiska píše:
to bude spíš tím divným počasím…vždyť tady to střídání počasí je na palici pro každého…tak a´t je líp
Nevím včera v tom horku jsem se furt něčím ládovala bez problémů a dnes ani nebylo tak horko.
taky jsem moc nejedla, až teď večer…jsou i dny, kdy je mi zle od žaludku, jindy je to v pohodě…neboj, bude to dobré…mě už je teď o něco lépe, ale kolem osmé jsem myslela, že budu mít infarkt…mám takový návaly, divně se mi dýchá, v noci jsem skoro nespala kvůli bouřce, pak bylo hrozné dusno…no fuuuuj…porodu se bojím, moc moc, ale si to bude i vysvobození ![]()
vegiska píše:
taky jsem moc nejedla, až teď večer…jsou i dny, kdy je mi zle od žaludku, jindy je to v pohodě…neboj, bude to dobré…mě už je teď o něco lépe, ale kolem osmé jsem myslela, že budu mít infarkt…mám takový návaly, divně se mi dýchá, v noci jsem skoro nespala kvůli bouřce, pak bylo hrozné dusno…no fuuuuj…porodu se bojím, moc moc, ale si to bude i vysvobození
Já se porodu nebojím, minule jsem to měla lehárko, bojím se jen případného císaře, ale přiroz. porodu se nebojím, v 1 v noci nás přijali, pak jsem šla do sprchy asi na hodinu, manžel mohl být celou dobu u mě, i když jsem byla ve sprše seděl metr o de mě, po 2.00 jsme šli na porodní pokoj, kde jsem byla celou dobu, tam se i malá 4.57 narodila. Pustili nám tam rádio, donesli pití, byla tam větší a nižší postel, balon. Porodní sestra mě občas přišla vyšetřit, jinak jsme tam byli celou dobu sami z manželem, hupsala jsem si na balonu, na něm to tak nebolelo, jak když bych měla jen ležet.
to je super, takhle bych si to přála…budu mít teda u porodu kromě manžela i dulu,dneska zrovna u mě byla, tak jsem zvědavá…potíž je, že já se hodně bojím bolesti, tak snad to zmáknu
vegiska píše:
to je super, takhle bych si to přála…budu mít teda u porodu kromě manžela i dulu,dneska zrovna u mě byla, tak jsem zvědavá…potíž je, že já se hodně bojím bolesti, tak snad to zmáknu
tak zjisti u anesteziologa, jestli si můžeš dát epidural, aby sis to usnadnila, mě to usnadnil můj gynekolog, tím že to záměrně ráno vyvolal, večer začli kontrakce v noci jsme jeli a nic moc dlouho netrvalo, po druhé to údajně bývá dřív a rychlejší, tak abych nerodila ve výtahu ![]()
no je pravda, že epidurál jen asi v krajnosti…dula mě celkem přesvědčila, že to není zase až taková výhra…