Silně brnění prstů na rukou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
6.10.11 15:54

Mám přesně stejný problém, mám týden do termínu a cca před měsícem mi začali brnět prsty a v noci to jde do celé ruky, že se vůbec nevyspím a nemůžu najít vhodnou polohu, aby zase nezačaly odumírat :cry: Doktor mi řekl, že je to otokama, ale jak píšete, zmizelo vám to asi až 2 měsíce po porodu, to se mám teda ještě na co těšit. Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
6.10.11 20:02

No ,není fakt co závidět,já o tom nikdy předtím neslyšela,a ty 3 těhotenství před tím jsem to nikdy neměla,tak mě to dost rozhodilo,fakt je to nepříjemný,a pak s mimčem,třeba zapínat patentky,nebo čistit nos,uši,úplně bez citu-hrůza,a ke konci těhotenství mi zas všechno z ruk padalo,a ohýbejte se pořád,přes ten pupek!a nikdo nechápal,proč jsem pořád naštvaná,doktor mi to vysvětloval tak,že ty otoky utlačují nervy,ale útěchou je,že to fakt přestane,i když to trvá,takže vydržte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.10.11 15:51

také mi brní prsty na pravé ruce, někdy víc a někdy míň už asi měsíc, teď jsem 36tt. Doktor mi doporučil vitamín B a kdyžtak ať mi poradí praktický doktor. Zatím se to dá vydržet, takže to neřeším, ale třeba vám to B pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.10.11 17:34

Někde jsem taky četla, že zabírá vit B, tak jsem si koupila B-komplex a mě teda moc nezabírá, možná, že bez něho by to bylo ještě horší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.10.11 07:47

holky, měla jsem to taky, přispívala jsem i do této diskuze. A přešlo to. CCa tsně po 6tinedělí,tk vydržte. vím, jak to bylo hrozné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
26.10.11 07:53

Taky jsem to měla v těhu na pravé ruce…doktorka říkala, že je to normální, že voda v těhu vytváří tlak na nervy…zmizelo mi to hned po porodu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
26.10.11 09:07

Mně to taky nakonec zmizelo, hned po porodu. Takže nebojte .)).

• Citovat
  • Upravit
4706
26.10.11 09:25

**mě zase brní rovnou celý zápěstí, je to nepříjemný a magnesium beru :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.13 15:37

@Vermun ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to nakonec dopadlo s Tvými prsty? Já mám něco podobného, prostředníček úplně necitlivý, prsteníček a ukazováček necitlivý z části (vždy na straně přiléhající k prostředníčku). Jsem teď v 31 tt, nějak dramaticky neotékám, ale prstýnky už nosit nemůžu…
Moc by mne zájímalo, jestli to u Tebe byl ten „těhotenský karpální tunel“ a kdy jsi se toho zbavila. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
8.5.14 15:46

Ahoj, když vezmu něco do pravé ruky a natáhnu ji, po chvilce mi začne studit, brnět až bolet a nutí mě to ruku položit. Například, vezmu holící strojek na psy nebo na vlasy a jakmile začnu holit tak už to jede. Nebo když si holím nohy, stačí když se trochu předkloním a hned mi začne ta ruka mravenčít a myslím, že je i slabá. Někdy se ráno probudím a mám ruce jako přeležené, přitom si na nich neležím…po ránu jsou někdy i méně citlivé… Co to může být? Případně co s tím.? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
8.5.14 15:55

Nehnula sis nedávno krkem? Tohle bolestivé mravenčení může být od krční páteře. Taky se tak projevuje syndrom karpáního tunelu.
Pokud je to časté nebo omezující, domluv se se svým obvodním lékařem a nech se vyšetřit na neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
8.5.14 15:56

@Bibík13 Jsi těhotná-ptom viz. příspěvky výše. Nejsi, magnezko, béčko, pokud nepomůže upaluj na neurologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
8.5.14 16:07

@Bersaba nehnula, ale s krční páteří mám dlouhodobé problémy…
@lachtanek11 těhotná nejsem, b-komplex užívám a piju magnezie. co by to tak mohlo být, něco vážného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
8.5.14 16:15

@Bibík13 buď je to opravdu od krční páteře, můžeš mít přiskřípnutej nějakej nerv, nemusí tě to bolet a projevuje se to tím mravenčením, nebo je to syndrom karpálního tunelu - jak už holky psaly
rozdíl mezi tím dvojím: když píšeš třeba sms na mobilu, brní? pomůže protřepávání ruky? uleví se ti potom? - to by pak byl spíš ten syndrom karpálního tunelu
pokud je to hlavně i při změně pohybu ruky, třeba i kdybys cvičila rukou nahoru a dolů s nějakou menší zátěží? brnělo by? protřepání by spíš nepomáhlo, spíš by pomohlo dát ruku volně k tělu a uvolnit tím páteř

ať je to cokoli z těchto dvou, vyhledej lékaře - obvodního a ten tě pošle:
v případě páteře - ortopedie a rehabilitace
v případě sy karpálního tunelu - neurologie a EMG vyšetření - následně rehabilitace, obstřiky, operace (to je postup, nejdřív se zkouší rehabilitace, pak dál a když nezabere nic a taky dle výsledků vyšetření EMG je operace - nic hroznýho - mám to za sebou už na obou rukách a to již před 8-9 lety a podle doktorů mě to zase po čase čeká)
kdybys chtěla ještě nějaké info, tak klidně piš do zpráv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.5.14 16:22

@petramrk Ahoj, můžu se zeptat, co a jak ti operovali? Mojí mamku taky takhle brněly ruce no a zjistilo se, že má mezi pátým a šestým obratlem utlačenou míchu :think:. Teď už chodí měsíc na rehabku, ale moc jí to nepomáhá a operace se bojí jako blázen :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí