Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
softvelvet píše:
Pro mě je to nejhorší večer, když si lehnu do postele a v noci, kdy mě to budí. Přes den se to dá vydržet, jen mi občas natečou ruce a neohnu prsty, ale to není tak strašné.
No po svátcích zajdu za gyndařem a zeptám se ho na to.
A zkusím teda ty perlivé vody, většinou totiž piju vodu se šťávou.
Tak na to potřebuješ spíš magnézko, kup si ho v lékárně, jím je dva denně na křeče v nohách, ale kamarádka jich jedla i 5 před porodem, ale víc, jak 2 ti musí schválit doktor.
IvkaH píše:softvelvet píše:Tak na to potřebuješ spíš magnézko, kup si ho v lékárně, jím je dva denně na křeče v nohách, ale kamarádka jich jedla i 5 před porodem, ale víc, jak 2 ti musí schválit doktor.
Pro mě je to nejhorší večer, když si lehnu do postele a v noci, kdy mě to budí. Přes den se to dá vydržet, jen mi občas natečou ruce a neohnu prsty, ale to není tak strašné.
Aha. No já za ním raději zajdu a uvidím, co mi řekne, nechci kupovat nic sama. Tak snad to pomůže a já se vyspím.
softvelvet píše:IvkaH píše:Aha. No já za ním raději zajdu a uvidím, co mi řekne, nechci kupovat nic sama. Tak snad to pomůže a já se vyspím.softvelvet píše:Tak na to potřebuješ spíš magnézko, kup si ho v lékárně, jím je dva denně na křeče v nohách, ale kamarádka jich jedla i 5 před porodem, ale víc, jak 2 ti musí schválit doktor.
To magnézko ti dá i magistra v lékárně, pokud je to akutní, tak se zajdi zeptat i tam než se dostaneš k doktorovi, ty křeče znám je to nepříjemné a taky si kup tu vodu magnesium, to nevím jestli ti pomůže, ale můžeš to zkusit tím utlumit.
donaga píše:softvelvet píše:A které prsty tě brní? Jestli jsou to prosty kromě malíčku, tak to je možná syndrom karpálního tunelu, to v těhotenství prý bývá a často to po porodu samo odezní.
Mně brní celá ruka
. Jojo, já vím, že to třeba odezní, ale já potřebuji něco, co mi to trošku ulehčí
, protože se to pořád zhoršuje… A tobě se to taky dělo?
softvelvet píše:donaga píše:Mně brní celá rukasoftvelvet píše:A které prsty tě brní? Jestli jsou to prosty kromě malíčku, tak to je možná syndrom karpálního tunelu, to v těhotenství prý bývá a často to po porodu samo odezní.
A zkusím teda ty perlivé vody, většinou totiž piju vodu se šťávou.. Jojo, já vím, že to třeba odezní, ale já potřebuji něco, co mi to trošku ulehčí
, protože se to pořád zhoršuje… A tobě se to taky dělo?
Kolik máš do porodu?
IvkaH píše:softvelvet píše:To magnézko ti dá i magistra v lékárně, pokud je to akutní, tak se zajdi zeptat i tam než se dostaneš k doktorovi, ty křeče znám je to nepříjemné a taky si kup tu vodu magnesium, to nevím jestli ti pomůže, ale můžeš to zkusit tím utlumit.IvkaH píše:Aha. No já za ním raději zajdu a uvidím, co mi řekne, nechci kupovat nic sama. Tak snad to pomůže a já se vyspím.softvelvet píše:Tak na to potřebuješ spíš magnézko, kup si ho v lékárně, jím je dva denně na křeče v nohách, ale kamarádka jich jedla i 5 před porodem, ale víc, jak 2 ti musí schválit doktor.
Tak on je zítra stejně svátek, takže těžko najdu lékárnu, která je otevřená
, tak zkusím tu vodu Magnesium a třeba to bude lepší
, díky. Já akorát beru ty šumivé tablety (hořčík), pač mám v noci jinak šílené křeče do nohou, ale to asi nepomáhá (asi potřebuji větší dávky
).
softvelvet píše:IvkaH píše:Tak on je zítra stejně svátek, takže těžko najdu lékárnu, která je otevřenásoftvelvet píše:To magnézko ti dá i magistra v lékárně, pokud je to akutní, tak se zajdi zeptat i tam než se dostaneš k doktorovi, ty křeče znám je to nepříjemné a taky si kup tu vodu magnesium, to nevím jestli ti pomůže, ale můžeš to zkusit tím utlumit.IvkaH píše:Aha. No já za ním raději zajdu a uvidím, co mi řekne, nechci kupovat nic sama. Tak snad to pomůže a já se vyspím.softvelvet píše:Tak na to potřebuješ spíš magnézko, kup si ho v lékárně, jím je dva denně na křeče v nohách, ale kamarádka jich jedla i 5 před porodem, ale víc, jak 2 ti musí schválit doktor.
A zkusím teda ty perlivé vody, většinou totiž piju vodu se šťávou., tak zkusím tu vodu Magnesium a třeba to bude lepší
, díky. Já akorát beru ty šumivé tablety (hořčík), pač mám v noci jinak šílené křeče do nohou, ale to asi nepomáhá (asi potřebuji větší dávky
).
Jo to potřebuješ větší dávku, máte někde kaufland? tam jsou lékárny Dr. Max, ty jsou otevřené a ve velkých marketech.
Jojo, Kaufland tu máme a vlastně v Olympii je taky lékárna. A to magnesium je v tabletách?
Ano v tabletách, kup si magne lactici a jez cca 3 tablety dennně, to Ti nijak neublíží a určitě to máš z nedostatku hořčíku, když Tě chytají i křeče v noci do noh
softvelvet píše:
Jojo, Kaufland tu máme a vlastně v Olympii je taky lékárna. A to magnesium je v tabletách?
Ano já ho mám v tabletách, lékárnice mi řekla 2-3 denně tablety a víc pak musí říct gynekolog, ale je to doplněk bez předpisu, já mám ještě jeden jod denně a dva vápníky denně kvůli kojení, poprvé jsem přišla o mléko, tak snad, když jím ty vápníky, tak o mléko nepříjdeme.
Tak jsem si koupila to magnesium, doktor mi řekl, že mám brát třikrát dvě tablety denně. A ještě mi doporučil b complex. Tak jsem si myslela, že mi to k něčemu pomůže a vůbec… Dneska v noci jsem trpěla, bolest z prstů mi šla až do zad, teď ráno je ani neohnu, ani hrníček nevezmu do ruky… Se z toho picnu.
softvelvet píše:
Tak jsem si koupila to magnesium, doktor mi řekl, že mám brát třikrát dvě tablety denně. A ještě mi doporučil b complex. Tak jsem si myslela, že mi to k něčemu pomůže a vůbec… Dneska v noci jsem trpěla, bolest z prstů mi šla až do zad, teď ráno je ani neohnu, ani hrníček nevezmu do ruky… Se z toho picnu.
To je dobře, hlavně, že to pomůže, včera jsem si šla taky pro magnezium do lékárny, jsem teď 29+1 měla jsem uplé triko a břicho teda bylo vidět, normálně tak koza Mgr mi dala magnezium, které není vhodné pro těhotné a kojící, to je super, takže je mi k ničemu, jsem naštvaná. Jak je možné, že studovaný člověk v oboru lékárnictví udělá takovou chybu?
softvelvet píše:
Hm, to mě nijak nepřekvapuje.
A tobě to magnesium pomáhá?
Ano pomáhá mi, teď jsem to šla vyměnit naštěstí tam byla ta samá Mgr a poznala mě, ale říkaly i s tou vedoucí, že všechny mají stejné složené, že ten výrobce třeba nemá jen nějaké ty atesty, aby to mohl nabízet těhotným, ale že jinak je to stejné, jak to za které mi to vyměnila. Ale hlavně, že to vyměnili, to co jsem chtěla mi schválil gynekolog. No pomáhá mi to. Jsem ve 29+1 a stále cvičím, když jsem v klidu, tak mám v noci křeče v nohách, prostředníček na noze se mi vždycky postaví a brní. Je to nepříjemné. Navíc už mi tvrdne i břicho a magnézko mi na to pomáhá.