Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky moc moc děkuju!!!! Jojo dneska to tu bylo jak v jesličkách, ale moc fajn!!!!
DObré ranko vespolek!
Tak za tatouchem už zaklaply dveře. Byl vybaven, odbaven a vyslán. Sranda je, že jak se těšil, tak se mu najednou nějak od toho mýho pupku nechtělo - závislák…
![]()
Já se chystám na ten shopping, ale taky se mi moc nechce. Asi to vezmu raketově, žádný kochání.
A sluníčko u nás šajnuje - zaplaťpánbůh…
Přeju všem krásný den a těm, co slaví Valoša, tak nějaký pěkný dárek.
Tak jsme taky dnes jeli pro puclíky
. Měli jsme v Brně oslavu narozenin, tak jsme zajeli do Globusu. Koupili jsme 2 balíky těch čísel po 26 ks a 1 zvířátkový po 10ks, takže je to přes půl pokoje
. Chystali jsme se kupovat další koberec, protože máme studenou zem, tak teď je to vyřešené ![]()
Díky za tip Marry ![]()
Jdu chrnět, dobrou… ![]()
Dobré ranko dámy!
Tak před patnácti lety jsem už úpěla v porodnici - a to až do 16.35…Nějak to všechno uteklo, jímá mě dojetí.
Jdu oslavenci udělat k snídani vajíčka. ![]()
Michni seš si jistá, že máš správně metřík, tobě mimísková v bříšku mládne???
Já se hlásím po hororovém víkendu, kdy jsem tu měla na návštěvě ségru s klukama (Milošek 4r, Davídek 2r). Bylo to fakt hustý a chvílemi opravdu brněla hlava…
Kluci byli v pohodě, docela hezky si hráli a nás ze ségrou potřebovali jen na doplňování jídla, pití, na posazování na hrnec a na občasné soudcovství jejich bitek. Nic zá:,–(ního tentokrát nezničili a nikdo nemá vážné zdravotní následky. Jen lehčí (Tom Davídka pokousal, takže má razítko na ručičce…)
Nejoblíbenější hračka - průhledný plastový kýbl od kostek, který si narazili na hlavu a měli jako helmu…Ale je jen jeden… Takže i nejčastější jablko sváru… Další problém Davídek ještě dudlíkuje, ale zapomněli ho doma, tak jsem vyštrachala po Tomíkovi a tak se o něho přetahovali, protože u nás teď nastalo úplně hrubý „moje“ období a Tomík se nechce s nikým o nic dobrovolně dělit. No snad to bude krátký jako u Honzíka. Je to dost nechutný období… Taky s toho byli všichni 4 v takové euforii, že všichni křičeli ze spaní Koulející očima Prostě moc intenzivních zážitků najednou.
lacenko - koukám veselý víkend. Hlavně, že jste všichni přežili. ![]()
Metřík se mi opět zbláznil. Opravuju ho tak dvakrát do týdne, počítá podle plotu. ALe dnes to prostě nešlo ani za prase. Buď ukazuje dobře „medvěd“ nebo nápis a to ještě při zadání úplných nesmyslných čísel. Zkusím to zas zítra, dnes už nemám sílu… ![]()
Tatouch přijel z chalupy a jelikož se stavovali v Globusu, hádejte, co přivezl? Ano, puzzle pro Báru. Mluvili jsme teda o tom, že je tam mají, ale že bude takhle aktivní, to zírám. ![]()
Hezky vecer,
Mischni, tak to muzes byt pysna na tatoucha.. ani nemusis rikat a uz to svisti ![]()
Monix, jsme vam ani nerekli ahoj, jak jsme utikali na rehab. a pak uz jste tam nebyli ![]()
Ivushko, tak k tem opalovacim kremum: kdyz my tam pojedeme, tak tam bude zacinat podzim/zima. Nee ze by tam byla extra zima, ale na opalovani to asi taky nebude.. nevim. No a jak se budu v zari s malym vracet, tak bude pro zmenu zacinat pozdim tady, takze jak to tak vypada, budu mit za sebou 3× pozdim /zima.. docela desny. Prijdu o jedno leto..
abych se z toho nezcvokla. Takze: opalovaky neberu, chjooo.. a nejradeji bych ani nejela, takze na to nemyslim, at jsem v klidu.
Co novyho Vitas? Furt je protivka? Ja mam doma ted taky peklo. Malej se vzteka snad kvuli vsemu.. (ale jen doma, takze jezdime po navstevach, tam je jak milius a muchy sererte me)
Holky, jaky mate nazor na delku kojeni? Do kdy kojit? (samozrejme, kdyz to jde myslim a neni zadny problem). Ja sama nevim, jestli mam jeste kojit nebo ne..
Jooo a jeste jsem se chtela zeptat, jestli nevite o nakym fajn ubytovani v rakouskych alpach. Chceme si jet s family na jarni prazdniny zalyzovat a taky aby to bylo dobry i pro mrnouse..takej spis rodinnej hotel ci neco takovyho. neznate?
Hlásím se zpátky z KO. Naše Droběna přibrala za dva týdny půl kila…
, takže drobné miminko se u nás fakt nekoná. No, je vidět, že maminka posílá dolů samé dobré věci, akorát odborníci na zdravou výživu by asi nejásali, ale když nám chutná…
Hlavičku má už pěkně napasovanou v pánvi, takže se připravuje na výstup a prý to může být i před termínem( což by mi tak moc nevadilo, protože ten přefouklej kopačák místo břicha mi už „trošku“ zavazí)
Tatínkovi jsme protekčně ukázali utz, ale nic moc tam neviděl. Má dr. holt malou obrazovku…
Ne, Bára už je moc velká a obliček má vraženej u východu, takže viděl akorát, ucho, srdíčko a ruku v pěst.
A ode dneška jsem ofiko na mateřské! Ještě teda nevím, kolik to bude, protože to teď počítají nějak složitě, ale nechám se překvapit. Paní na socce se mnou zas kula pikle, jsem z ní vždycky úplně hotová. Ona to pochopitelně nemůže všechno troubit na plno a já jak teď pomaleji chápu…no,myslím, že jsme se nakonec pochopily.
![]()
Jsem značně uondána, jdu si schrupnout.
Bubis - s tím kojením, já bych to viděla tak rok, max. rok a půl. Pak se asi hodně blbě odstavuje a ten první rok je myslím nejdůležitější.
Ahojky holky......
Mischni koukala jsem že v LISTOPADU jim blbnou metříky taky.....asi nějakej virus
Že ti prcinka v bříšku přibírá buď ráda - přece bys nechtěla takového zajca staženého z kůže jako byl Vítek (měl 2kila)
A musela jsem se smát, jak si psala, že máš pomalejší mozkové pochody........když telefonuju s mojí těhuségrou, je to hovor jak s pomocnou školou
![]()
Lacenko tvůj příspěvek z návštěvy sestry byl přesně to - co mně straší v nočních můrách
, nezbývá doufat, že máš v bříšku holčičku - i když z ní bude nejspíš Xena bojovnice.
Bubis podařilo se ti někde někoho v JAR vyštrachat? S tím kojením......posledně na cvíču byla s náma holčička, tak stejně stará jak V, ale tak 20kg. Sotva chodila…
Sem si říkala, že jí asi chutná...........no a pak se to provalilo. Ve chvílce občerstvení naši hubeňouři dostali flašky s vodou nebo hořkým čajem........ovšem slečna dostala hezky přímo od zdroje (kozenku). Musím říct, že jsme koukaly všechny. Kojení je hezká věc, ale jak si přijde dacan zapít rohlík z prsa - tak už je to divný. ![]()
PUZZLÍKŮM NAZDAR!!!!!
v JAR nic.. bohuzel.. budu tak sama samotinka ![]()
Jo tak takovy kojeni ja nemyslim, pres den vubec.. jen rano a vecer maximalne! zadny hlasity zadoneni MLIIICKO na verejnosti
To uz jsem byla taky svedkem a je to uz trochu divny..
Jo a to cviceni myslis ten Sokol nebo jiny dviceni i pro mensi?
Ne bratři sokolíci jsou samé houžvičky...........
![]()
Todle bylo v Keny ![]()
Kde jste kdo? Všichni stavíte huhulála? ![]()
Já mám zákaz vycházení, prej abych s sebou někde nesekla a neublížila Báře. O moje kosti zas tak moc nejde…
![]()
Ale zítra prchnu, mám rande s holkama( poslední před porodem a operací jedné z nich).
Metřík už zas chvilku počítá správně, tak sama čumím, jak je to daleko…No, za chvilku jdeme na to.
Bubis - teda 3× za sebou podzim-zima
to by mě hráblo! Já to strašně nemám ráda. To jste si teda „naplánovali“…
ivusho - tak co sourozenci Sokolové? A Víťas byl taková houžvička, když se narodil? Ale pěkně to dohnal.
ad puzzle - písmena a zvířátka v pohodě, ale čísla mají jiný ty spojovací „zámky“, tak bacha na to. ALe to se využije, nebojím se. ZAtím si skládám sama. ![]()
hoj, tady to trocha zeje prazdnotou.. bud stavi snehulaka, Michni, nebo nekde zapadli do snehu ![]()
jojo, jinak naprosta hruza s tou nekonecnou zimou, co nas ceka.. je to na h....., kdyby jsme jeli v zari, tak tak zacne jaro a mela bych zase tri leta za sebou.. No co nadelam, aspon se nespalim , jinak nevim, cim se uklidnit ![]()
Mischni, se mas, jen nevychazej a valej sunky.. to je bajo co
Lezet s pupkem a nechat se obcas obskakovat. Hned bych to vratila.. nejlepsi byl posledni mesic, to jsem byla jak kralovna
No jenze ty mas jeste na starosti mladocha co? ten uz by taky mohl obskakovat, pak te tvoje budouci snacha bude milovat, jake jsi ho naucila peci o druhe ![]()
Jo a si predstavte, asi mam pupecni kylu z toho tahani desetikilovyho dacana
fakt, uz aby chodil.. Zitra jdu na chirdu, tak jsem zvedava, jak to dopadne.
Ivushko, keny cvici v Zidenicich nebo tam je jen plavco? CHci uz taky chodit nekam s malym, ale dokud nechodi, tak me asi v Sokole nevezmou, bych rekla..
Jinak hezky vecer preji
Bubis na internetové stránky Keny nekoukej - nejsou aktuální. Chodíme do Keny cvičit (říkanky, malování), plavat a nově i do miniškolky - tam je Víťa sám - beze mně. Děti do skupinek zařazují podle věku, ale hlavně podle dovedností. Na Sokol se zeptej Krisulky, chodí do ještě menších prťat než my.
Dneska jsem ráno vinou mrazu nenastartovala auto
musela jsem povolat manžela, aby nás odvezl, protože je to jeho vina - má se o ten krám pořádně starat ![]()
Mischni hezky odpočívej a hýčkej pupíček. ![]()
tak já byla dneska u upírky a byla jsem obrána o tři ampule krve. No to by nebylo tak hrozný, jako to, že se mi to pak rozvalilo a já měla celé triko od krve a po ruce mi tekli pramínky krve. Modráka mám jak hrom a bolí mě ručička
Ale za odměnu jsem dostala těhu průkazku, pak si zašla k Mc Donaldovi na snídani a po cestě si pak koupila ještě dvě super trika na velký břicho - no mám ho velký už samo sebou
ani nemusím čekat až mimi vyroste. Moc hezké dopoledne bez dětí. Za tu modřinu to určitě stálo ![]()