Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím!
Hlásím se stále 2in1, i když momentálně „těžce chorá“. Už začínám chápat, že chlap může na rýmečku i umřít.
Mě bylo včera tak blbě, že jsem celej den chrněla a hledala polohu, kde by mě nebolel celej člověk. Zlatej Paralen! Dnes už je to lepší, ale z postele mě hned tak něco nedostane! ![]()
acy - s tím videem jsi mi teda dala! Řvala jsem jak želva… ![]()
Kometko - vítej doma! Tak v polepšovně se ti nelíbilo? ![]()
ivusho - tak Víťas už je osamostanělej, jo? Lepší, než kdyby dělal scény.
kris - gratuluju k ukončení semestru.
MOnix - gratuluju k lezení, já Káťu zas uvidím nejspíš, až už bude chodit…
![]()
lačenko - četla jsem tvou diskuzi o patáliích se psem - no, to je zapeklitá situace. Přeju, ať to nějak vyřešíte k oboustranné spokojenosti.
Víc nevím, ale všechny zdravím!
monix: tak to je fajn, já tam budu kolem té 14, vezmu to rovnou od mudry
Ahoj holky,
my nedojdem, od tri chodi hlidat babicka, tak si to aspon hezky uzijte ![]()
Mischni, vim, jak se citis, taky jsem byla na konci tehotenstvi nachcipana az hruza a s tim pupkem je to uzasna kombinace
Tak do toho jeste nezacni rodit
Segra ma termin jako Ty a uz tyden to vypada, ze rodi ![]()
Kometko, vitej - doma je nejlip ![]()
Ivusho, teda Vitek uz je frajer, tak rychle byt samostatnej, tos ani necekala, ne? ![]()
Se musim pochlubit: Stepan se vcera poprve pustil a stal bez drzeni ![]()
my prijedeme - ale az na 15 (o to dyl zustaneme
)
tesime se!
Jee holky, to me mrzi, taky bych se konecne pridala, ale dnes prijede tchanstvo.. Tak si to uzijte a dejte si kaficko i za me ![]()
Ivusho, ve Vetrniku jsme byli, nejen ze neni misto na kocarky, ale nas kocarek vzdy tak prakticky se nevlezl poprve v zivote do vytahu
Po cviceni jsem sjizdela s obavami, jak se dostaneme domu, pokud tam dole nebude..no byl..Tomik byl v sedmym nebi, tak to riziko budeme podstupovat kazdy tyden ![]()
Jukla jsem taky do wiki a na muj narozeninovy den se narodil Antonin Dvorak, na Tomaskuv Jimi Hendrix..tak hudba, oba jsou po smrti…to jsou zajimavy indicie..aaa dalsi na manzelovy narozky se narodil Vivaldi!!! No chapete to???
mi bohužel pojedem do Brna až zítra, škoda. Teda doufám že nám nenasněží
Cosi tu totiž od rána poletuje, ale chvílema to bude spíš asi déšť. Ani nevím komu to tu píšu, když koukám na čas, tak už nejspíš kávičkujete, tak doufám že večer dočtete ![]()
Patálie s pejskem jsou obrovský a to jen kvůli tomu neplánovanýmu těhu. Protože jinak bych ho vycepovala, ale v těhu se nechci rozčilovat a pes mě vždy rožhaví do běla. Už asi třetí den ho ale úspěšně přežírám (3× denně psí dobroty s extra vydatnýma přílohama - kroupy, vločky, granule) a vypadá to že většinu dne prospí. Fakt vsázím na to, že ho o těch 5-10kilo vykrmím a on pak nebude vyvádět jak šílenej. Dokonce včera v noci štěkali všichni psy v okolí jen náš bufáček spinkal!!! HURááááá ![]()
ADD wikipedie - moje datum a Tomíkovo jsem tam našla, ale červen a červenec mi nechtěl fungovat jak to???
No a když pominu fakt že stejně jako Tom se narodil můj táta(asi žádná extra záležitost, nepsali to tam
) tak s eprý nerodil i Dominátor (Hašek . hokejista) a Liška (herec)
a na mě 25.3. snad jen to že zemřel Otokar březina(spisovatel) jinak celkem nudný datum. Jo a ještě se narodila moje ségra! (dvojče
, ale to tam taky nepíšou
)
jééé holky dneska byl sraz? a já měla zrovna od 13-15 mrtvou dobu a seděla ve vaňkovce v autě, protože lukášek spal v autosedačce a já si netroufám ho vyndat…tvrdne mi břicho samo o sobě…
mischni: přesně jsi to definovala, tžo byla fakt léčebna. jak píšeš polepšovna. budíček pro 2,5 leté dítko mi přišel ujetý, stejně jako plno dalších věcí…ve finále mě minulou středu dr. tak nas… že jsem zajela do jeseníku do porodnice, kde mi doporučili ležet a hned v sobotu jsme jeli domů. blbci, přišli o hodně peněz od vzp a já o nervy a klidný spánek.
ahoj holky,
tak uz jsme zpatky v Brne. V Beskydech bylo fakt krasne, spousta snehu a malo lidi
Dokonce jsem si i zajezdila, protoze malej vzdycky prospal dopoledne v kocaru pod svahem. Ten cerstvej vzduch dela divy.. dokonce spaval celou noc v cestovni postylce (coz jsem taky nedoufala). Jinak uz se snazi tapkat, samozrejme ze se drzi za ruce, ale i to je u nas oobrovskej pokrok. Ale mame to zakazany.. na cviceni si fyzioterapeutka stale preje, aby jen lezl, pry ma porad slaby zada, takze ho mame porad davat na kolena.. ach jooo.. ![]()
Ivushko, ses stejne jako ja 26.1.
Ale vidim, ze nic velkyho se nestalo na nas den, krom nas a cehosi ![]()
Kometko, tak skoda, ze vas pobyt tak dopadl. Jsem si rikala, ze si odpocnes.. od skoly, nakupu, vseho brnenskyho, rodinnyho atd. A podle toho co pises, se nedivim, ze jste utekli driv.
Monix, Katuska je rychlik, par cvicenicek a uz se plazi.. no jo holka
To ja jsem toho myho slabocha do vseho natlacila nasilim. A co vam rekli, ze se ji jen nechce ze? tak to je v poho, to se rovnou postavi, bude to chytra hlavicka. Kdyz jsem vas videla, hned na ni bylo videt, ze je hodne vsimava. (na rozdil co jsem zvykla u toho myho kluka, co nejdriv baca nez se rozmysli!!)
Jakej byl sraz? Jsem na vas z hor myslela, ale tentokrat jsem byla rada, ze jsem radeji na horach ![]()
Alenko, jak se ma Tomik? Dalsi pokroky? Hele tak mu zkus pustit nakou hudbu, kdyz to vypada, ze to bude muzikant virtuoz, tak treba ho to rozproudi. Si rika, takovy naky hloupy melodie z hrajicich klavirku to je nuda, mne tam pust neco poradnyho mami, at mam duvod se zvednout! ![]()
Holky, co nakej dalsi srazik na sumavske v tydnu?
ahoj holky,
tady konečně vykouklo sluníčko, tak relaxuju a čerpám sílu. možná už hodím něco málo do Lovely ![]()
jsme v pořádku, miminko má 1900g, ve čtvrtek jsem byla v porodnici na CTG , utz a kontorle. nevím zda jsem to v tom shonu napsala.
lukášek je taky v pořádku, eeg bez nějakých známek abnormality, pan Mudr. sám řekl, že si myslí, že lázně pro 2leté dítě nejsou vhodné, že děti chápou a sociálně cítí až od 3let života, proto se do školky standartně chodí až ve 3letech. shrnul to jako chování v cizím prostředí, bez rodiny, s těhotnou mámou, což přináší velikou míru nejistoty a bohužel veliké předávkování steriidy, až 4násobně lékem, který je vhodný pro děti minimálně 4leté…momentálně je s našima od pátku v Jeseníkách v Malé Morávce, papá sám i maso a brambory, knedlo vepřo zelo. spiná od 20 do 8,45tahem. takže dospává a dopapává. odpoledne jdou lyžovat s dědečkem.
já doma ležím papám a odpočívám.
včera jsme měli u romanové babičky zabijačku. manm. maso, mozeček, jitrnice, jelitka, zelí, trdelníky, kiwi řezy, kafíčko, presíčko, voda, džus, citrony. manm.
takže tolik my. přišla jsem ze školy, vysála jsem, poobědvala a jdu dál papat a ležet. pak snad přijde sestřenka na kafe a pokecáme.
nějak asi vyznávám heslo, že ležet můžu v hrobě Usmívající))
Radka a mimi
Bubis, nesmutni a drž se doporučení fyzioterapeutky. lukášek cvičil vojtovku od narození, spíš kvůli rehabce než kvůli dr. chodil až v 15měsících , ale jsem za to ráda. kamoška má holčičku stejně jako lukášek, která nelezla a dneska má záda pořád na některých partijích oslabený. ono je opravdu důležité aby dítě leželo, otáčelo, plazilo, lezlo, sedělo a pak teprve chodilo. všechn má svůj důvod a když se něco přeskočí, pak se to projeví o hodně později. třeba lukáškův táta nelezl a dodneška se bojí výšky. viděla jsem v tv pořad o vývoji a tam to přesně vysvětlovali, že když se něco přeskočí nenastartuje se v mozku vše jak má.
holky, našla jsem pěkný a podrobný popis všech jmen a svátků
http://www.libri.cz/…na/index.php
máme vybranou Nikolku, ale moc z toho nejsem nadšená. víc se mi líbí Natálka, nebo Amálka
http://www.libri.cz/…mena/den.php?…
Čau babušky, právě jsem dofrčela z OV. Ségra to má za pár - tak jsem jí vezla svoje Janečko, fusak...........no prostě už jsem se zbavila úúúplně všeho pro malinkýho prcka. Jenom takový postřeh - zkusily jsem dát emitexový fusak do vajíčka a padne tam jak gatě na prdel
včetně protažení pásů. Já jsem to nikdy nepotřebovala tak to byla premiéra.
Sraz byl super, děti hezky pobíhaly a hrály si v koutku - už je to úplně jiné, vždycky pobíhal jenom Vítek. Krisík mu ale tentokrát zdatně sekundoval, ovšem mezitím ještě vždycky stihl objímat Káču a Amely.
![]()
Kometko teda skoro 2kilový macík
, toto letí. Taky jsem používala Lovelu, ovšem ségra si koupila teďka Batole (myslím, že se to tak jmenuje) a vyprala věci po Víťovi a šly dolů všechny fleky, co jsem kde měla. ![]()
Bubis tak to je super, že se vám na horách všechno vydařilo. Co tvoje kýla?
Teda dneska je úplně jarní počasí, že bych se pustila do jarního úklidu??
Neeeeee to byl vtip. Už se ale těším, až se budeme scházet s dětma na Šelepce venku na zahrádce. ![]()
ivus: zrovn jsem odpo nad tím emitexovým fuasekem dumala. u lukáška jsem ho neměla a ani jsem ho nepotřebovala. jsi mě uklidnila. nechce se mi jít hrabat do sklepa a vyndávat autosedačku…
lovela: když já jsem úchylná na vůně, a ona tak krásně voní. koupila jsem si v lázních v drogerce teta 4,5l za cenu 3l a ještě v akci. navíc jsem dneska čistě bílé hodila na půl do lovely a napůl do persil sensitive a ještě jsem nasypala sodu, takže taky mám krásně čistě bílé. stála jsem u prádla a rozjímala.
to je taková pohoda po 6týdnech dnes a denně s lukáškem když mám druhý den klid a pohodu.
dobrou
tak dneska uz tak krasne neni, rozhodne ne na jarni uklid ![]()
Kometko a copak se stalo tak zavaznyho v tech laznich, ze jste byli s Lukaskem na eeg? No kazdopadne je dobry, ze je vse v poradku..
Teda nechapu, to predavkovani? Malej dostaval leky, ktery dostavat nemel? No to je teda sila.. co tam bylo za doktory?!!
Jo a co se tyka jmen, tak ja bych byla pro Natalku
Teda ale ti musim rict, mas stesti nejdriv kluka potom holcicku. Ja jsem mela pro holcicku vybrany: Sofie, Sarah(s h, protoze mame cizi prijmeni,ne kvuli tomu, ze bych odmitala cesky jmena), Lada.. Pro Mischni bych doporucila variantu Lara ![]()
Btw. Lovela fakt krasne voni, pouzivam ji stale.
S tim chozenim mas pravdu, nebudu na nej tlacit, protoze je pravda, ze sedi uplne zhroucenej.. Je to hloupost, srovnavat (coz jsem obcas s litosti delala, jsem byla pitoma)
Ivushko, moje kyla stale pri me! Tento tyden jdu na chirurgii.. jsem zvedava jak dopadu. Ale neni to asi nijak slozity zakrok. Na Selebku se taky tesim, snad malej bude taky tapkat a prida se k vasim borcum.. aa ted jsem si uvedomila, ze tu s vama nebudu ![]()
Jo a jak jsem si pochvalovala hory, ze malymu prospely, tak vse jinak. Z niceho nic, v nedeli odpo horecka a horecka setrvava do ted. Takze zabaly, paralen, caj.. zatim nic nezabira. Myslite, ze je mozne, aby to bylo ze zmeny prostredi? Protoze zadny jiny priznaky nejsou.. jen horecka.