Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
8.2.08 23:39

Ahoj.
tak mám radost, že jsou z bohunicema dobrý zkušenosti. Já to tam znám,protože jsem tam chodila na praxi, když jsem byla na LF MU na porodní asistentce, ale byla jsem pořádně jen na porodních sálech. Vím, že si tam často stěžovali na šestinedělí … hlavně kvůli chování sestřiček, ale to je asi všude .. teda za strany zdravotního personálu mi připadne, že se najde na každém oddělení někdo, kdo je opravdu nepříjemný, i když je to podle mě zbytečný.
Je divný, že jsem student, ale teď už asi nebudu… nebo budu studentka na RD :-)
Bubis a jak si dopadla na te mzdové účtárně. Jinak s prckem Ti asi neporadím … koliky jsou děsná věc - chudáček. Jedině co, tak masírovat bříško, možná zahřívat a co prej hodně zabírá je koupání v kyblíku … půjčovala jsem ten co mám pro malou známé a taky byla spokojená.Na prdíky je to dobrý.
Tak já jdu zkusit spát … zase se sem kouknu - jestli teda dřív neporodím :-D
Mějte se a držte se s prckama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
8.2.08 23:42

Jo a Krisulko … paní asistentku Burianovou si pamatuju i s praxe jako velmi příjemnou a šikovnou. Docela dost sme se k ní vrhali, protože nás naučila a nestresovala nas u toho.
A ještě jeden takový dotaz na Bohunice — vzhledem k tomu, že si pamatuju, jak to tam chodí, tak by mě moc zajímalo : Porodila ste tam některá BEZ nástřihu hráze? Děkuji a dobrou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
9.2.08 16:18

Ahoj brno!
venku je ale krasne, co? vyrazili jsme dnes podel reky - od ZOO az do Olympie a pripadala jsem si jak v dubnu - nejmin :D

Bubis, to me moc mrzi! :?
Tyninko, tys studovala na PA a ted FF? ty jsi teda devce vsestranne :D jinak bohuzel natrh i nastrih.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
10.2.08 22:21

Ahoj!

Tyninko - taky hlasuju pro Bohunice :wink:. PA Romana Strajtova - neskutecna vila ( i diky ni jsem na porodnim sale stravila jen 3 hodiny) a andel v bilem plasti - Dr. Stelcl :-) . Nastrih byl - ale bylo to nutne - tohle hlidal muzskej. Tlacila jsme vic jak pul hodiny a hlavicka by neprosla a navic mala mela jednu rucku napred, takze jsem byla rada, ze tomu byo pomozeno, jinak by me natrh neminul (a je otazka, jak by to dopadlo).
Sestinedeli - moc fajn pristup az na asi vrchni sestru na 6 - asi nemela svuj den :roll: :nevim:

Tak pohodovej porod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
11.2.08 21:04

Ahoj holky,
teda tady se nic neděje a přitom Brno je celkem živý město :-)
Děkuji za názory a zkušenosti … ráda se něco dozvím ze strany pacientů :-)
Tak já mám konečně uzavřený semestr a tak můžu v klidu rodit… jen kdyby se tak malinké chtěla… drží se mě klíšťátko jedno malinkatý :-)
Jinak Krisulko .. máš pravdu .. chtěla bych toho spoustu, ale k tomu co opravdu studovat chci jsem se ještě nedostala. Teda zdravotnictví .. to ke mně asi patří - jen je škoda, že to tam nemá žádnou budoucnost pro postup a hlavně s přihlédnutím na finance. Tak zkouším FF a to protože jsem i při zdravotnictví hrála v zájezdním divadle. Ale nebaví mě to, protože jsem chtěla být od malinkata sestřička. Ale nejvíc bych chtěla studovat psychologii … což se mi zatím přímo nepodařilo … odmaturovala jsem z ní, zkoušky na vejšce jsem z ní taky dělala, ale chtěla bych ji studovat samostatně.
A co miminka, už je po problémech s prdíkama nebo nee? A jinak?
Tak se mějte krásně. Já jdu číhat mezi naše únorňátka … čekáme až nám porodí Emanka … chuděrka už se děsně dlouho trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
12.2.08 09:47

ahojky,
tak ja taky prispeji svoji troskou do mlyna.. ale se tady vzdycky rozepisu a nikdo nic :lol:
Malej ted dospava noc, tak mam chvilu. Tedka mu davam vzdy pred kojenim babycalm a vypada to, ze je to lepsi. Dokonce usina v osm a spi az do dvanacti (sice proces, ktery tomu predchazi je hooodne narocny :lol: .. Je unavenej jak kote, ale sam usinat to ne-e! .. mozna jsem ho trochu rozmazlila.. :( ..a ted bude porad predstirat, jak ho vsechno boli a ja budu furt skakat :evil: ) No jeste jsem vynechala kravsky mliko ve sve strave, tak to muze byt taky diky tomu lepsi. Ted budu muset ale zjistit, co tomu pomohlo.. jestli babycalm nebo ta dieta. Doufam, ze babycalm mu pomohl. Si totiz nedovedu predstavit zivot bez mlika a jogurtu atd. Ted uz to bude tyden, co jsem na diete a uz mam vazne abstak.
JInak Tyninko , ja uz ti predem preju, (kdyby se Vikince nahodou chtelo jeste pred terminem ) aby jsi ji privedla na svet bez komplikaci a v porodnici se o vas pekne staraly :)
Btw: na Mzdovou uctarnu jsem se jeste nedostala.. jsem dnes vyslala muze, tak uvidim , jak poridi :)
Je skoda, ze dneska je tak skarede.. Daniel mi ted krasne spava v kocarku (konecne.. ale nechci zakriknout) Vcera jsem s nim behala dokonce tri hodiny.. 8)
Nechodite nektera z vas s malyma do Luzanek? vzdycky tam potkavam spoustu maminek .. tak ze bysme si mohly delat spolecnost :wink:
zatijal dovi… aa uz se probudil.. to moc dlouho nespal (15minut) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
12.2.08 10:23

Ahoj, nestuduju (už -uf), a na prdíky jsme už bohudík velký, ale do Lužánek rotovat chodíme, většinou když jedeme z Keny a potřebuju ho někde dospat. Teďka nám přesunuli cvičení na pondělí 13.30 tak pokud nebudou padat trakaře tak rotuju zhruba od 14.30 do 16.00, třeba by to někomu vycházelo že bysme se mohly potkat?? Jinak je to dost otrava a většinou se snažím aspoň za chůze číst nějaký časopis :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
12.2.08 10:26

Jo jinak jsem se zapsala do Filie na plavčo, ale dost mně naštvali protože před týdnem mně ještě zapsat nechtěli že je brzo ať zavolám 10.2. což byla neděle tak jsem volala hnedka v pondělí a paní mi s úsměvem nabídla NEDĚLI 8.30 HOD!!!! :evil: :evil: :evil:
Si dělají srandu ne!!!! nakonec jsem z ní vymámila čtvrtek 12.00 taky terno, jsem zvědavá jak jim tam bude Víťa hladově řvát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
12.2.08 21:05

Iwush :roll: :lol:
(mmch chodime ted v patek ve 2, a snad budem chodit v utery o pul jedny, puvodne mel byt volnej ctvrtek o pul jedny) :arrow:
jinak ve Filii maj koukam pekny zmatky. Ja se tam minuly patek odpoledne po nasem plavcu ptala na dalsi volne kurzy a byly mi dany dva terminy. V nedeli v poledne jsme meli nahradu za jarni prazdniny, a kdyz jsem se po plavcu teda ptala na ten vybrany termin z tech nabidnutych, tak byl plne obsazeny 8O :( (dva dny pote!!!). A byly mi nabidnuty jine terminy, ktere zas byly predtim obsazene a pry jasnejsi to bude az koncem tohoto tydne. No, kdybych tam dneska znova nesla osobne a dve mista neusurpila v jiny den v podobnou hodinu, tak v patek teda nevim, kdy bysme pak chodily :? A to jsem se po volnych kurzech ptala uz pred 14 dny a to mi nechteli nic rict, ze nevi… Njn… Ale jinak je to tam moc fajne ;-) a bude asi jeste jezci, kdyz to maji tyden rekonstruovat :-).

Dneska odpoledne jsme byly s Betys na prochajde s kamoskou a s jeji o 4 mesice starsi holcickou. Bylo po dlouhe dobe nadherne. A Betuli se teda predvadela - nesthihly jsme salinu, protoze se pri oblikani posrajdila, pak rvala v salineod nadrazi az do Komina, rvala na prochazce a porad nemohla usnout (dopoledne resp. pres obed dala jen asi 30 minut nez jsme dojeli ze Zidenic do Filie na Lesnou, kde ji probudilo ramuseni zedniku, jak to tam ted rekonstruuji a pak uz nespala). U reky se ji nelibilo, ale na kocicacich v Komine jsme ji v kocare udrndala a spala skoro az domu. Stavily jsme se nakoupit a kdyz zacla zase natahovat, tak jsem ji zkusila dat rohlik a byla v sedmym nebi :lol: . Toz chvala rohlikum. Jeste zitra budu cekat, jestli z toho neco nebude, mela ho poprvy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
13.2.08 10:35

Hmm, to jsem slyšela že to ve Filii s náhradama je pěkný maso. Nezbývá než držet palce že nepřijde nějaká choroba. :!
Jinak přijeli známí z Prahy tak jsme si udělali výlet do Laa do termálek, děti byli celkem 3 (2.5 roku, 1,5 roku, a my 8,5 měsíce) vydrželi jsme tam celé 3 hodiny prckům se tam moc líbilo, byli tam i docela prťavý miminka tak bych řekla ani ne 3 měsíce. Problém byl jenom v tom že Vítek už se nechce nosit chce SÁM, jenomže když je na čtyřech tak i v tom bazénku pro prťata je jaksi pod vodou :lol: Takže jsem pořád hledala nějaké „mělčiny“ kam bych ho upíchla aby mohl lézt SÁM. Jezdíte tam taky někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
13.2.08 12:04

Ahoj brnandy :D
na zahradce nam uz vykukuji krokusy :-) - uz aby tu skutecne bylo jaro!!!

mam pro vas tip :wink: zitra je v Olympii v Palace Cinemas kino zadarmo - kdyz prijdete ve dvojici a vyplnite nejaky pritepleny dotaznik :roll: - to vite, valentyn :roll: nas maly tyran nepusti, ale treba se nekomu bude hodit :lol:

Ivusho, jsem si to predstavila uplne v zivych barvach, jak tam Vitka lovis :lol: :lol: jo a ty chodis cvicit do keny? jaky to je? chystam se tam az nam za 2 tydny skonci cviceni v devitce… a plavat do keny nechodite? je to horsi nez filia? diky, diky :oops:

Sykorko, tak co, byly nejake nasledky rohliku? 8)

no v tech luzankach se klidne pripojim! klidne toto pondeli - jako co ted bude (18.?) - poznate me podle kocarku obrovske tezke modre kravy :lol:

dnes mam 2. pokus s kadernici :roll: tak snad konecne dojde k renesanci :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
13.2.08 12:41

Ahoj Krisulko, krokusům zdar, jaro prej už bude mluvil o tom nějakej dědula na Impulsu, prej mají cibule málo vrstev slupek.
Jaký je to v Keny?? Že by mně bavily furt dokola ty básničky to zrovna ne, hlavně že to baví prcka - beru to jako společenskou událost.
Taky jsme měli přednášku o prvních botičkách, a ještě měla být o autosedačkách, ale na tu už nereflektuju vybrali jsme si v Babystaru Romer king plus - mimochodem byli tam moooc ochotní.
Plavat jsem chtěla do Filie protože to tam mají nové, kamarád má firmu FILKUKA a dělali jim to tam, moc se už těším. I když už máme první pokusy v bazénu za sebou bez asistence lektorky :)
tak jo kdo chce v pondělí 18.2. budu třeba pořád jezdit tam a zpátky po té rovné štráse pod zámečkem (nebo co to je) mám trojkolku jane, oranžovotyrkysovou… budu tam mezi 14.30 a 16 tak kdo chce a komu to vyjde může se přidat.
Krisulko takže velkej modrej, ju???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
13.2.08 13:27

Tyninko?? Kde jsi???
Taďka koukám že máš dneska kontrolu, jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
13.2.08 13:56

Ahoj.jdu vás pozdravit.
Jinak já v páek měla teploty tak jsem se nemohla tu zaváma stavit nebo trochu popovídat už od pondělí je mně líp ale hodně kašlu a bolí mně nebo spíše pálí na pruduškách. ¨Jinak my chodily plavat na Lesnou já byla spokojená sněma nemohu si spomenout jak se to tam jmenuje a pak jsem začala chodit do Blanska na plvání a tu to změnily je to už od 1 roka tak až třeba se mně narodí to třetí dítko tak budu muset zase jezdit do Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
13.2.08 14:21

Ahoj holky,
tak jsem z kontroly doma. Malinká je prej na porod připravená, ale porodní
cesty ještě nějak nee. Ale prej se klidně může stát, že mi praskne voda a porodím dnes, takže to vlastně nic neznamená :-) Jinak jsem se objednala na kontrolu do bohunic na pondělí, tak doufám, že do té doby porodím a nebudu tam muset jít :-)
Teda,ale koukám, že s tím plaváním je to celkem komplikovaný. A každá mluvíte o jiném místě … já jsem o tom ještě moc nezjišťovala, tak su z toho taková vyvalená 8O :D Jenom jsem si říkala, že asi až tak od těch 3 měsíců, že? A navíc u holčiček je to prej trošku komplikovanější kvůli zánětům, tak uvidím. Jenom sem se chtěla zeptat … prováděly ste nějakou přípravu na plavání doma ve vaně s miminkama už od malinkata?
Ivusho, tak v termálkách v LAA jsem ještě nebyla…loni sme tam chtěli jet a pak už se na to nějak zapomělo. No s tolika prckama to opravdu musela být prča :-) Taky si uplně představuju, jak tam malého lovíš - bráška nám to tak taky dělal a nejraději byl pořád pod vodou :-D No ty dětičky když si postaví hlavu, tak se nedá nic dělat :D

Holky teda teď mě mrzí, že nebydlíém někde u Lužánek … pak bych s váma taky chodila na prochajdy - samotnou mě to asi nebude moc bavit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová