Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bubis, no já teda s pojišťovnou opletačky nemám a asi ani mít nebudu, protože tam půjdu pak s rodným listem kvůli malé a zároveň jim tam pak můžu dát potvrzení o tom, že jsem na rodičáku, což by mi měli dat na mojmirově náměstí, když mi ten rodičák budou platit. Stejně tak tobě by to asi měli dát v té mzdové účtárně, která je myslím na LF na Komenského nám. 2, ale kdyžtak si tam zavolej a oni ti řeknou. Myslím, že ti měli říct na te pojistovně odkud chtějí to potvrzení. Je to fakt kocourkov.
A co malej? Už spinká a nepláče tolik? Mějte se a hezkej víkend.
Bubis , ta mzdova je na Brandlove - jak je konecna trolejbusu 34, 36… jak je ve dvore menza - tak o patro (nebo 2?) vys. Sedi tam 3 babky, kazda ma na starost 2 fakulty. Ta „moje“ byla docela mila
teda, vyrizoval to manzel, takze treba proto
![]()
zadost o preruseni posilam tento tyden
tak pak poresim tu pojistovnu…
Tyninko , kdyz jsi na dalkovem, to prece neni statut studenta - tak kdo za tebe plati zdravotni a socialni??? Skola i tak? nebo ty? by me to zajimalo, kdyz ted prerusim, jak to teda bude… chaos!
Dnes je ale kraaaasne! uz jsme byli na jedne prochazce a jeste vyrazime! tak papa!
Jejda Bubis, tak se omlouvám za milné info, ale mně to tak řekli u mě na fakultě .. no je vidět, že neví opravdu nikdo nic.
Krisulko, no tak taky jsem si myslela, že nejsem student, ale údajně ano takže předpokládám, že mi platí i zdravotní a sociální stále škola. Když jsem jim říkala, že přece řádně nestuduji, když mám kombinované, tak řekli , že jsem prostě studentka. Ten kdo při kombinovaném studiu pracuje to má asi jinak ,ale je to nějaký nelogický. Proč to má jeden tak a druhý onak. Původně jsem myslela, že budu muset jít na pracák, ale když mě vedli dál jako studentku ..... Přestupovala jsem v září a chtěla jsem si najít práci, ale všichni mi řekli, že vzhledem k tomu, že jsem těhotná mě samozřejmě nezaměstnají …
Já si zase nechci prodlužovat studium,když tam můžu jt jen jednou za měsíc, tak to snad zvládnu i když budu mít prcka .
Tak teď mi došlo … vy máte teď taky zkouškové období, že? A jak to zvládáte s prckama?
Ahoj Brno!
Koukám, že se tady probírá studium a prckové. Tak to jsem trochu mimo…Ale musím nahlásit, že nám na zahradě vylezly sněženky, takže jaro se blíží.
Včera jsme byli na novým Asterixovi a stálo to za prd, slátanina hadr.Takže kdo nestíhá, nemusí litovat.
ahojky Tyninko, no prave na VZP me poslali na veveri na socialku a tam se mne vysmali.. nikdo nic nevi, je to fakt kocourkov. Ja myslim, ze snad ta mzdova uctarna bude uz bingo.. Protoze na vypisu z banky, kde mne chodi materska, je to od mzdove uctarny.. Az uz budu na rodicovskym prispevku, tak to uz mne taky snad daji na Mojmiraku.
No jinak malej je stale nepredvidatelnej.. dve noci uz krasne spinka ( teda sice se budi kazdy tri hodinky, ale napije se a hned zase usne) a to uz si myslim, ze bezesnym nocim je konec a dalsi noc (treba dnesni) je zase terno..kazdou hodinku vzhuru a ne a ne usnout…trapi ho koliky.. uz ale bude mit tri mesice pristi tyden, tak snad prijde den D a zmizi to.. aspon doufam.. Je mi ho strasne lito, kdyz vidim, jak ma unaveny ocka a nemuze bolesti vubec usnout ..
Holky tim moc netrpi, tak vam s Viktorkou preju, aby vas nic takovyho nepotkalo.
Btw uz mas vybranou porodnici?
tu zpravu co jsem ted poslala, jsem mela rozepsanou uz od odpoledne, takze dalsi reakce jsem si neprecetla.. musim za malym, dnes je to hrozny.. chudinka.. ![]()
Bubis, je to prostě kocourkov, ale ta mzdová účtárna by už měla být konečná. Opravdu nechápu jaktože to na těch úřadech nevědí.
Koliky jsou peklo … známá má teď chlapečka a taky tím trpí. Ale teda mu jsou 4 měsíce a ještě ho to nepřešlo … nechci strašit. Ale u vás to už snad bude dobrý … hlavně, že už nepláčete každou noc. Je mi úplně jasné, že musí být strašný koukat se na svoje děťátko, jak se trápí a nemoct mu pomoc. Taky doufám, že se mi to nějak vyhne když to á být holčička, ale člověk nikdy neví a hlavně si nejsem jistá, že bude Vikinka klidné miminko
Je to pěkná divoška, tak uvidím ![]()
Jinak rodit chci jet na 100 % do bohunic. Kamarádův tatínek tam byl primář a navíc to tam znám, protože jsem tam chodila na porodní sály na praxi, tak doufám, že se mi to povede a budu rodit tam.
Kde ste rodili vy a jaký máte zkušenosti?
Bubis to je mi líto Tebe i prcka, je to opravdu hrzný ty prdíky. U nás to probíhalo dnes v noci, ale Calm zabral a malej z toho byl tak unavenej, že spal 4 hodiny, potom se najedl a najednou mi usnul na bříšku na dece, to se ještě nestalo…chudáček.
Tyninko já jsem rodila v Bohunicích a byla jsem moc spokojená, teda hlavně z porodem…měla jsem super asistentku i doktorku. Na šestinedělí taky dobrý…to víš vždycky se najde nějaká kravka sestra, ale obecně spokojenost.
Tyninko já jsem rodila taky v Bohunicích, sice císařem takže tam nic moc hodnotit nemůžu, ale šestinedělí dobrý, na pokoji umyvadlo a WC a koupelna rovnou přes chodbu, lékaři i sestry ochotní (nicméně všude je nějaká černá ovce) nejvíc super tam byla moje noční víla - sestřička p. Winterová ![]()
Tyninko, Bohunicim taky davam hlas! PA pi. Buryanova - vzdavam ji hold (malem jsem ji asi prokopla bricho, ale ani necekla
)
Sevco, ten Babycalm je zlatej, co?
az na to, ze jsem zjistila, ze jak krisik hrozne blil, tak to bylo po nem
nevim, jestli ho uz mel moc dlouho… no tak jsme zas presedlali na sabik…
Mischni, aspon sem vnasis normalni prvek
diky ![]()
Ahoj.
Tak jsem zde jen nachvílu jak se vám vede musím vás dočíst Marek ten starší klučina je nemocen tak zítra vás musím více napsát.
ahojky holky,
tak dneska jsem koupila babycalm a dnes vecer uvidim.. Jsem o techto kapkach vubec nevedela, Sevco diky, ze ses zminila.. Cetla jsem ted o tom na netu a vsichni si babycalm pochvaluji. Sab u nas vubec nefunguje.. Dneska jsem byla s malym venku a dokonce spal 20minut. To je uspech.. Ale i tak, uz zacinam mit pocit, ze to nikdy neskonci.. porad se hecuju, ale uz po tech trech mesicich mne dochazi sily a mam pocit, ze snad Danielek nikdy nebude stastny miminko.
Krisulko , diky ohledne infa o mzdove uctarne, poslu tam taky muze
..a kdyz tak porad ctu ty clanky o tech kolikach a tak, taky jsem narazila na ten reflux a vzpomnela jsem si tvyho Krisika, jestli tim netrpi, kdyz tak casto blinka.
Jinak Tyninko , to je teda zvlastni, ze jsi porad student na kombinovanym.. no ale jestli to tak fakt je, tak to je bezvadny. Ja jsem si to taky chtela tak udelat, ale bohuzel zrovna to co studuju (specialni pedagogiku a techniku) nejde prehodit na kombinovany studium, protoze to je jen prezent. ![]()
zatim ahojte
ahojte holky, co je u vas noveho? tady je to nejake mrtve..
Tak jsem myslela, ze ukoncenim 3.mesice se trochu zklidni ten muj prcek, ale bohuzel.. zhorsilo se to.. trimesicni koliky jsou tady.. Ted uz place od rana do vecera.. o noci nemluve. Holky mate nekdo zkusenosti s tak vyraznym neklidem miminka? Uz tady placeme vsichni.. ![]()