Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sevco - ja male potnicky potirala materskym mlekem a docela to zabiralo. ![]()
No a dulezity je oblikat tak, aby kuze co nejvic dychala a nezaparovala se.
Ahoj holky, chtela bych se zeptat - neni tu nektera z vas z Lisne? My se do Lisne budeme zanedlouho stehovat, a tak bych potrebovala nejake info o doktorech a skolkach. S.
Ahoj holky.
Tak jak se vám ved a co je nového unás nic.
SASANKA-tak já bydlím v Líšni zatím tam mám trvalej pobit.Je tam poliklinika ze třema doktorkama my chodily k Boruvkové a byla jsem sní velice spokojená a do školky jsme dávala na Synkovou to si vše najdeš nevím jak bych ti to měla popsát je tam moc pěkně a dá se tak všude jít jestly chceš víc info tak se napiš jj.Staňa.
Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla. Děkuji za přijetí ![]()
Dynko - koukám, že máme hodně společného, Taky jsem čekatelka, termín mám 17.2.2008, takže už to mám za pár. A další společná věc : kde studuješ tu architekturu? Na FF MU ulice Arna Nováka ? Já jen, že taky studuju a zrovna teď dělám uměnovědy na FF MU na Arna nebo na Gorkého … ![]()
AJIK - ty bydlíš ve štýřicích na Renneské? Já jsem taky ze štýřic … kousíček od tebe … z Gallašové ( spojnice Renneské a Havlenové
)
To je taky krásná náhoda ![]()
Sasanko - jsem sice ze Zidenic, ale v Lisni jsem bydlela vic jak dvacet let, ted uz tam jezdime jen za rodicema a k doktorum na polikliniku. Ja i brachove jsme chodili k Dr. Pistelakove - je moc fajn a je s ni domluva. I proto jsme k ni chtela chodit s dcerkou, coz se podarilo. Manzel jako dite chodil k Dr. Boruvkove a taky si ji pochvaloval, i tchyne. Co se tyce skolek mam jen info starez dobe meho nejmladsiho bratra - skolka na Elplove, byvala moc fajn i ucitelky.
Sykorka
Tyninko…tak to se určitěpotkáváme a ani o tom nevíme
…já tam kolem vodím Lucinku do školky…na Vídeňskou
ahojte vsechny ![]()
No konecne tu nekdo zavita.. uz jsem mysela, ze to tu zabalime ![]()
Sevco co dela tvoje opupinkovany mimusko? Muj drozd byl zrovna ted taky opupinkovanej
Ale ja uz kdyz se mne jednou opupinkoval, jsem si zasla na kozni do Bilyho domu (uz taky preventivne, aby mne rekla jakou ma malej pokozku a celkove, abych vedela na co si dat pozor) a tam jsem dostala zlutou masticku a je vyborna.. pripravuji ji primo v lekarne a v lednici vydrzi docela dlouho.. sice oficialne ma trvanlivost mesic, ale doktorka rikala, ze kdyz je v lednici, tak no problema klido dele. Takze taky reseni na pupinky.. ale samozrejme.. dobre oblikat.. sice se nekdy nezadari..
Holky studentky , taky patrim do klubu..
sice ted mam preruseno na rok, ale od zari zase nastupuju. Delam na pedagogicke specku a techniku.
Budete prerusovat nebo jak to budete resit se skolou?
Jo a co bude teda s tim srazem? Necha se to az na jaro? Jsem premyslela, kde bysme se mohly sejit (kdo by chtel, poresit nejen mimca
) a nic extra me nenapadlo.. blby pocasi… jaro bude bezva. Nebo mate nekdo naky navrh?
Ahojky Bubis, tak pupínky už se začínají hojit, potírám odvarem z černého čaje…
srazík - jedině nějaká dětská kavárna, když je chladno, tak je to blbý, ale až bude teplíčko, tak to zahrádky jistí ![]()
jo vlastne, cernej caj je uplne bezvadnej na to.. to taky rikala doktorka. Tak jdu taky potirat ![]()
No jo sraz az asi na jare na zahradce.. Nebo jedine jestli ma nekdo ooobrovskej barak ![]()
Ahoj Stano a Sykorko, diky moc za info o Lisni. My se teda budeme stehovat do Stare Lisne, ale je mozne, ze budem chodit na polikliniku do Nove L. Kdyby tu byl naahodou nekdo ze Stare Lisne, budu rada za info:) Sasanka
Ahoj,
Ajik- tak to je klidně možný, že se potkáváme. Bráška chodil do školky taky na Vídeňskou ( ale to už je 6 let zpátky ) a loni tam měl kolega z divadla představení. No jestli se potkáváme, tak já jsem ta s pupkem, která věčně někam frčí a hlavu mám 2 metry před zadkem:-) No a nebo s někým kecám u osmičky na Gallašce, tak třeba budeme moct chodit společně do parku ![]()
Bubis, tak já jsem o přerušení uvažovala v září a místo toho jsem přešla na kombinovanou formu studia, protože řekli, že je to úplně jedno, jak tu situaci vyřeším. Teď už vím, že to byla chyba, což mi řekli až teď , když jsem si chtěla žádat o PPM. Vzhledem k tomu, že studuju, tak na mateřskou nemám nárok. Kdybych přerušila, tak bych ji dostávala od školy a tím pádem bych si pak mohla volit i na jak dlouho chci být na rodičovské dovolené ( jestli 3 nebo 4 roky - 2 by stejně nešli ) . Takže teď vím, e to byla chyba, ale mimochodem on nikdo nic nevěděl … posílali mě z úřadu na úřad, pak do školy a ti zase na úřad a tak furt dokola … NO HRUZA. Ale aspoň si to neprodloužím o další rok … to je zase výhoda, i když teď mám těhudemenci ( jak tomu v únorňátkách říkáme ), takže jsem dneska neudělala už potřetí zkoušku, tak kdoví jestli se mi to tím zase neprodlouží.
No pajdák mám 2 zastávky od baráku ![]()
Sevco, my nasemu bytecku rikame „Japonsko“… - takze u nas taky vse pidi
![]()
Tyninko, to prehazovani ze studijniho na urady taky znam, myslela jsem, ze uz to ani nevyridim… nakonec den pred TP mi s velkou slavou sdelili, ze uz teda vi, co se mnou - ze nemam jako studujici bez preruseni narok na materskou
… cili vyber z variant rodicaku me dost rozesmal…
Bubis, ja jsem ve stredu utikala ze cviceni k holicce, cela natesena, jak budu krasna, a jak jsem to genialne vymyslela, ze vse stihnu, dokud krisik spi… lec ouha, kadernice nemocna
tak mam po zizalkach i po ucesu ![]()
No a já jsem si Krisulko říkala, že jsem asi jediný případ studující těhotné na světě, když nikdo nic nevěděl
Přišlo mi dost divný, že lidi, kteří se tímto živý a měli by o tom něco vědět toho nakonec věděli míň jak já. No opravdu ostuda. A s tím rodičákem se mi taky moc líbí, jak si KAŽDÁ maminka může zvolit na jak dlouho chce být s dítětem doma. Takže mi byly nedobrovolně zvoleny 4 roky … asi stejně jako Tobě, že? ![]()
no jak vidim, s tema uradama a studijnim je to vsude stejny.. Ja jsem teda prerusila, abych si uzila malyho, takze o materskou jsem neprisla.. ale stejne me honi urady a ted VZP. Holky uz resite VZP? ja porad tapam, kde jako mam vzit potvrzeni, ze jsem na materske pro tu pojistovnu!! Prehazuji me ze studijniho na socialku a od tama zase do skoly, s prominutim idioti, a vesele mne roste penale. No doufam, ze az zjisitm, kde to sehnat, tak nic platit nebudu. Uz vam taky neco poslali z pojistovny? Nebo asi spis teprve poslou.. Krisulko , ty uz jsi tedka prerusila na dalsi semestr? Protoze jestli jo, tak ti pojistovna da taky vedet.
Tyninko , ty s pojistovnou nemas opletacky? ze by jsi mohla vedet, kde bych dostala potvrzeni, ze jsem na materske. Protoze nikdo mi ho dat nechce.. jeste musim zkusit mzdovou uctarnu MU. Nevite kde je? No kazdopadne je to sranda..
jeste musim zazadat o rodicovsky prispevek.. nez se nadeju, tak mne materska konci.. to desne leti.
Krisulko, no ja jsem si rikala, ze jsi ve stredu nejak rychle utiki utiki pryc. Ja jsem tam stejne jeste s holkama resila toho myho nespavce.. ![]()
Clovece ani nevis, jak ja bych rada sla ke kadernikovi.. tak treba pristi stredu ti to vyjde. No jeste jsem zvedava, jak jste zvladli ples.. mne pak povykladas
Ja jsem uz byla na squashi, bylo to naprosto super
A uz jsem si to s manzilkem domluvila, ze budu chodit kazde utery.. Malej uz zacina spat, takze v sedm vecer se balim a kluci maji doma panskou jizdu ![]()
Holky nechodite jeste nektera s malyma na civcenicko nebo nevite o nejakym klubu maminek s miminkama? Ja sice chodim s malym na cvicenicko, ale jednou tydne je to maloo. bych chtela vic mezi lidi a povidat si s mamcama a taky aby malej se mohl seznamovat s malejma kamosama a kamoskama. Je to naprosto super, kdyz na sebe maly mimuska koukaji
..
Tak se zatim mejte, preju pekny vecer