Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem tady
Nic se neděje … jen jsem chodila na záchod víc jak obvykle a probudila jsem se bez očí s jakousi oteklinou na krku
![]()
Ale kotníky mám splasklý - prozatím
No já si vždycky připadám jako slon … manžel se ti smál Ivusho ? No teda … tak mamka vždycky říká ať jí to raději ani neukazuju - děla se jí z toho zle ![]()
Ivusho , ze začátku, když mi doktorka říkala, ať už se raději zklidním, že se malá tlačí moc dolů ( to bylo někdy v 7.měsíci ) jsem se taky snažila proto dělat co nejdřív, ale teď když se to nějak nehejbe už dělám pravý opak ![]()
Hlavně přenášení taky není nic dobrýho … placenta už pak začíná být na houbelec a musi se to moc hlídat a už se mi po těch doktorech nechce
![]()
Zas je tady
![]()
Je vidět že je Vikince u tebe moooc dobře. Asi to není nic moc co? Pořád hlídat kde co píchne jestli UŽ. Jinak nenabízeli ti na prohlídce hmat chmat? Všechny holky co znám osobně to pak měly za sebou do 24hodin.
Jinak manža mě jenom tak škádlil, smát se doopravdy to by si netroufl ![]()
Chození po doktorech už je pro tebe asi i náročné, tak co takhle zítra?? Nedělňátka prý jsou štěstěnou políbená.......
no jo … Vikinka se mě drží jako klíště
![]()
No já si říkám, že by sis to od manžela nenechala líbit
Vůbec chlapi nemají právo se smát ničemu v těhotenství, když si to nemůžou vyzkoušet, že? ![]()
No doktorka mi hmat nedělala, i když nevím proč, ale já jsem s ní vůbec měla problémy v těhu, protože toho moc neví … jendou mi řekla ve 29. týdnu , že mimi váží asi 1500g a pak ve 33. mi oznámila, když jsem jí položila tu samou otázku, že tak 1300 - 1400g … šikovná paní doktorka, že? No tak jsem pak raději chodila k jiné a až teď naposledy jsem byla u ní. Říkám si, že by mi ho mohli udělat třeba v porodnici, když neporodím do toho pondělka.
Já se hlavně budím s tím, že kontroluju jestli mi nepraskla voda ![]()
No už se nemůžu dočkat a porodnice jsou přeplněné, tak se mi tam moc na ty kontroly nechce … nejraději bych tam dojela už s hlavičkou mezi nohama … párkrát zatlačila a bylo by ![]()
Hezky si to maluju, že?
Mě je jasný, že to bude pravý opak, protože vždycky když mě něco čeká, tak si to užiju se vším všudy ![]()
A co přizpůsobování terénu pro Víťu? Už je hotovo?
Co holky? Nezlobí vás miminka? Venku je dost zima, tak je to na houby, že?
Zatím jsme rychlejší než škodič, tak postupně z obýváku odnášíme všechno k čemu se šnečí rychlostí řítí a mohlo by být pro něj nebezpečné. Myslím že v neděli večer budeme sedět v prázdném obýváku na zemi, ale s pocitem že se broučkovi nemůže nic stát. Leda by mlátil hlavou o stěnu.
A žes milou Dr už dávno neposlala k šípku, nebo posledních 14 dní už se stejně myslím chodí na kontroly do podrodnice. Nebo ty chodíš tam i tam?
Prasklá voda?
, ale kamarádka říkala že když jí vodu propíchli v podrodnici tak to bylo jak ze zahradní hadice - vzala milou dr od hlavy k patě a prej to dolítlo i na opačnou stranu místnosti
Myslím že TO poznáš.
Jinak venku je skutečně exklusivně, nám neva že mrzne už jsme velký, naopak v takovém počasí spíme na čerstvém vzduchu jak dudci. A taky musím pořádně vyvětrat fusak - kdoví jestli se do něj příští zimu vejdeme. Kontrola u Dr a očkování 3tí ve čtvrtek - 8960g/75cm.
To už není na uspávání v náručí ![]()
Ahooj Brno, tak už mastíme kolečka na pondělí
.
Dnes je malej nějakej hodňoučkej, dokonce jsem si byla dopo zacvičit a manža vozil a dělal obídek ![]()
Tininko, tak co? Já když jsem přenášela, tak jsem z toho byla na palici, pořád jsem něco zkoušela, aby se to rozjelo a nakonec pomohl hemilton a hned poté jsem si rychlostí triskomyšky vyšlápla Husovický kopec no a do dvou byly kontrakce na světě a do šesti Alexík
![]()
Jo a ve čtvrtek jsme byli na 2 měsíční KO a dr nám nadala, že malej málo přibral - máme 4600g.
Bubic co prcek a bříško? Bojujete?
uplně jsem si vás představila v tom obýváku sedět na zemi ![]()
No je pravda, že je důležité to bezpečí ![]()
Já chodila až doteď k nám na kliniku, protože tam mají svoje monitory a UZV.
Poprvé jdu do porodnice až teď v pondělí. Neposlala jsem ji nikam, ale rozhodně k ní už nebudu chodit a ani nikdo ze známých k ní nechce. Ona je chuděra po mateřské, tak toho asi spoustu zapoměla. Ale jsou to dost základní věci.
No plodovou vodu už jsem měla na hlavě,obličeji a oblečení taky, ale to je při prasknutí vaku a nebo porodu. Ale když ti odtéká postupně, tak se to dá splést - kamošce řekli, že si ucvrkla, že to nebyla plodovka
![]()
Jo a prcek je sice velikej, ale na jeho věk super. Známá má 5-ti měsíčního chlapečka a ten má 7kg … a to je ještě malej, tak ho musí chovat. No a nejlepší na tom je, že ona má chudina 43kg, takže je skoro menší než on ![]()
Sevco … no tak ten tvůj porod se dá opravdu jen závidět. A jak dlouho si přenášela? Já prostě chci zítra rodit
ale chtít asi můžu … no jo no ![]()
A paní doktorka ti nadává? Copak ty za to můžeš? Jak to máš asi poznat, že malej přibral málo
Místo nadávání by měli raději radit doktůrci, že?
Teda na mě bude asi paní doktorka přísná,ale to protože jsem k ní chodila jako dítě já a navíc ví, že jsem zdravotní sestra, takže se se mnou patlat nebude ![]()
Ale jinak by měli co nejvíc radit … spousta věcí, které se jim zdají jako samozřejmost, když to celý život studují a povídají … samozřejmostí vůbec není.
Jejda já zase kecám, jak mladá vrana ![]()
Tak já jdu pokračovat v úklidu ![]()
Tyninko: koukam, ze jeste vesele surfujes
nechces poprosit v pondeli v porodnici, at Ti odliji trosku Temešvára, at se zbytecne nenervujes kvuli mozne „učurknuté“ plodovce? Ale doufam, ze to ani nebude potreba a vyberes si to nedelnatko (jako uz zitra, ne az za tyden
)
ivusha : hihi, v obyvaku musite mit vesele
tam se da jiste delat veci… ![]()
Sevca : toz koj o sto pero, at vas v pondeli neodnese vitr i s kocarkem. Teos mel ve 2M necelych 7 kg ![]()
pozdrav vsem, neprihlasena Maggy
nazdar pri nedeli!
Tak Tyninko , co?
uuuuz???
Sevco , co to je za blbost? krison mel 4700 a byli jsme chvaleni
nekteri mrnata se holt neprejidaj, no
(btw. ted mame pres 6 kilo, takze vse se da dohnat …
)
hele, to je kosa jak v ruskym filmu! zitra bidne zahyneme! ![]()
Ahojky,
Krisulko … vůbec nic .. no možná malá čeká až dovařím chlapům oběd ( mamka je v práci, tak by to mezi odvozem do porodnice nezvládala
)
No už jdu jen dodělat nudle a můžu rodit
Ale nic se neděje ![]()
tak Maggy … to je super nápad, ale myslím, že by na mě koukali jako na pako
což už z toho vlastně tak trochu jsem ![]()
No právě … aby to nebylo nedělňátko příští týden. Já chtěla toho vodnářka ![]()
No jo holky … ať tam zítra nezmrznete … s kým bych pak chodila na procházky ![]()
ahojte holky ![]()
Dneska teda byla zima.. Zitra nam pravdepodobne bude prset, coz je blby.. no a dalsi dny ma byt uz temer slunecno.. spatnej termin ![]()
Sevci: tak malej zatim zadnej pokrok, furt bojujeme.. a jeste asi dlouho budeme ..bohuzel porad vesele polyka vzduch u kojeni, takze ani totalni zmena myho jidelnicku nepomaha.. nechapu co se mu stalo.. temer cely dva mesice mu to slo krasne, i ted pije spravne.. ale srkavec obecny..
Jinak teda taky nechapu co proc ti dr nadava, nas prdoch mel ve dvou mesicich 4.7kg a fpoho..
Jinak Krisulko, gratuluju k 6kg.. my jsme je jeste neprekrocili, coz jsem teda myslela, ze Danielek je vetsi tloustik nez Krisik. Krisik to ma ve svalech ![]()
Tyninko , tak zitra stopro a v utery stoprodeset a Vikinka je na svete.. uvidis ![]()
Holky tak dobrou noc.. vsichni uz mi doma usli, tak ja jdu taky, at jsem na zitra svezi.. plastenkam jednou nazdar ![]()
Bubis .. nevím jestli jsem se tě ptala, ale zkoušela si malého koupat v kyblíku ? Prej to je taky na prdíky prima.
JInak teda doufám, že máš pravdu … nemám žádné příznaky porodu, ale b richo mám jakýsi napnutý a když se ho dotknu tak to bolí a malá se mrská jako o život. Hlavně jsem teda unavená jako blázen - vařila jsem oběd a dvakrát jsem si v průběhu musela jít lehnout a to mě teda nebaví ![]()
No ale snad už to přijde ![]()
Holky tak si zítra užijte procházku a ať neonemocníte ![]()
Doboru noc
![]()
Zdarec babinec ![]()
Tyninko tak co????
Doufám, že nám to dnes s tím počasíčkem aspoň trošku vyjde, beru s sebou i Elostris s Emčou
. Blbý je, že nám papaní vychází na 15,00, no musím to nějak udělat.
Tak dnes jsme vstávali 4,30 nádhera, malej v poho vyřechtanej - mamka mrtvá po včerejším spinu
![]()
Ahoj holky,
tak Vás jdu jen pozdravit … bohužel nerodím a jdu se chystat na kontrolu do bohunic ![]()
Sevco … no malej je teda vitální děťátko. Ve 4:30h. … no tak to je trošku spiknutí ![]()
Mějte se krásně. pa
Ahoj, za chvilku vyrážím tak doufám že to v těch Lužánkách klapne, jsem napnutá jak guma od trenýrek ![]()
Navrstvím dítě i sebe na max, sbalím pláštěnku a děj se vůle boží........
Tak pa 14.30
Copak asi Tyninka jestlipak si dneska pochová tu svoji Vikinku??? Co takhle ze srandy že bysme si mezi sebou tiply kdy to bude?? No uvidíme v parku…