Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj kamko
A co tak provadite s malou behem dne? Ja ted zacinam resit rymu, ktera predpokladam bude trvat od zari do dubna. Tomasek zacal chodit, takze prochazky probihaji tak, ze tlaci kocar, nebo nakupni vozik. No samozrejme vecer uz nevydrzi to co pred tim. Ale docela se tesim az se rozchodi vic, treba letos stihneme i hrani na hristi ![]()
Ahoj,
terak tak to sme na tom stejně, Líza chce taky pořád něco tlačit.
Dneska sme byly na hřišti a prolezla tou mokru trávou, pak jemným pískem, kterej si i nacpala do pusy… a mohly sme jít dom ![]()
pro terak - ahojky, my už rýmu máme přes týden a mě z toho skoro hrabe
Mám vztek, že jsem malou neochránila a že ji musím mořit odsáváním a stříkáním do nosu a že má teda páru, nemůžu jí vůbec udržet hlavu ![]()
No když jsme zdravý, tak se snažíme chodit do mateřskýho centra nebo na nějaký cvičení a když jsme doma, tak venku procházky a doma hrátky, tak stavíme komíny, ona jej teda jen boří
Pak má různý pianka, tak na ty si ráda hraje, nebo lítá po bytě - zatím teda jen po kolínkách, s nějakýma malinkýma předmětama v packách a tím se zabavuje taky velmi ráda. Nebo jí ukazuju obrázkový knížky, zpíváme si a u toho různě procvičem nožky, ruce, nebo ji jemně škádlím rukama, pusou, až se řehtá apod. ![]()
Ale teď jak jsme doma, tak už jsem pomalu magor
Piju už i meduňkové čaje na uklidnění ![]()
Jo jinak malá ráda kramaří ve skříních, vyhazuje z nich věci, oblečení, drogerii apod. Ráda mi pomačka cuplíky na pračce, myčce nebo vypne počítač apod
Dneska přišla na to, že se dá otvírat a zavírat vstup pro dvd, tak s tím si taky chvíli hrála, než si skřípla malíček a řev..
No co mi taky dost vadí je, že kolikrát bez ní neudělám ani krok, furt se mi visí za nohavici ![]()
Někdy mám prostě mateřské dost, taky to tak někdy máš?
To si nevycitej, tu rymu budou mit od zari do dubna permanentne
Ty ji mas taky, ale u sebe to nevnimas. Bohuzel ochranit nemas cim a jak
Hlavne ze nemaji teploty, kasel atd.
Ja s hranim u tomaska bojuju, jeho to moc nebere. Spis kramarit supliky, skrinky (ted mi tu zrovna zere euroobaly) no a hlavne chodit, lozit, chodit, lozit, snazit se vlezt do vany, rozebrat nocnik atd. Kazdou sekundu neco jineho. Ucim ho lozit po schodech, ktere mame v dome. Kde je konec tem miminkum ![]()
A kam do mc chodis? Ja jsem ted nasla v reckovicich v matate nejake zpivani s detmi, je to ted od utery. Nechodis tam nahodou?
terak, kamka taky se děcka tak strašně rozčilují?? Líza furt ječí a rozčiluje se,vřeští.. nejradši bych jí už jednu lupla…strašně využívá toho že je „mimi“.
terak jestli to bylo na mě stím jménem tak se jmenuje Elisabet
Jo a rýmu mají obě a to dávám Imunoglukan a Amelka pije Aktimel už dva měsíce ![]()
Rozciluje? To mas videt, kdyz si dovolim ho prebalovat, prevlekat, utrit nos nebo zasvinenou pusu a ruce od susenky. Stava se z neho pekne vzpurna potvora. Ma dny, kdy do toho neustale mrci a fnuka, to se priznam, ze uz mam obcas chut, dat mu na holou, aby mel duvod
Ale jdu to rozchodit do predsine. Asi je to normalni a spis se snazim mu neustupovat. Kdyz treba spadne pri necem, co by nemel delat, tak na me hodi takovej protazenej oblicej, ma nastartovano na fnukani. Vzdycky se po nem podivam se zvednutym obocim a vyvalim na nej oci. A on vi, ze tohle presne je chvile, kdy ho vazne utesovat nepujdu, tak se usmeje a okamzite toho necha
Ale nejhorsi me teprve ceka ![]()
A kolik je male a pri jakych cinnostech se ti rozciluje? Krasne jmeno mimochodem. Mas manzela cizince, nebo se vam to jen tak libilo?
Mě příjde že pořád a při všem. Pořád na něco ukazuje, když okamžitě nepochopím, prohne se šlehne sebou na zem a řev.To samé samozdřejmě když ji něco dat nechci, když ji Amelka chytne atd. No nervák.
![]()
Bude jí rok 20.10.
Děkuju za pochvalu jména, manžel není cizinec, ale líbí se nám trošku zvláštní jména. ![]()
Markytko, uvažuju o bruslích, ale bojím se, abych dobře poznala, jestli Markétce sedí
Jak se s Martínkem domluvíš? Nebojíš se, že mu jsou brusle třeba nepohodlné a nepoznáš to?
Ahojte,
nejdete některá náááhodou zítra do parku(olympie)?
Jdeme využít poslední slunečné dny. Po škole, takže asi před 16hod.
Mám loudavého syna, který se ze školy vleče i půl hodky. Do školy zase chodí 7,45. ![]()
Kac píše:
Ahojte,
nejdete některá náááhodou zítra do parku(olympie)?
Jdeme využít poslední slunečné dny. Po škole, takže asi před 16hod.
Mám loudavého syna, který se ze školy vleče i půl hodky. Do školy zase chodí 7,45.
Zrovna přemýšlím, jestli zítra jet bruslit nebo nejet
Ale na Markétu leze rýma, tak nevím ![]()
No Honzík ráno smrká, tak čekám kdy to vleze na Lůci. Minulý rok to tak bylo:Honzík ráno smrknul a Lůca z toho měla týden rýmu. ![]()
Tak nejdem, bolí mě koleno, takže bruslit nemůžu. Auto má chlap až do večera a MHD se mi nechce ![]()
chuanitka píše:
Tak nejdem, bolí mě koleno, takže bruslit nemůžu. Auto má chlap až do večera a MHD se mi nechce
hmm to je škoda ![]()
Tak mě zase čeká zajetí pískoviště
a honitba mezi kůly ![]()