Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
4.10.11 15:41
chuanitka píše:
Markytko, uvažuju o bruslích, ale bojím se, abych dobře poznala, jestli Markétce sedí :think: Jak se s Martínkem domluvíš? Nebojíš se, že mu jsou brusle třeba nepohodlné a nepoznáš to?

chuanitko, neboj, to poznas, kdyby ji to tlacilo, zacne knourat a snazit se je sundat. martinek uz mluvi, tak mi rekne boli, ale v zime kdyz mel 16mesicu, tak takhle jednou reagoval, kdyz se mu pri lyzovani shrnuly puncochacky v prezkacich :-) ju a kdyby jsi shanela brusle, tak tady mam nove inline zn. head za 490 kc, a kdyby jsi uvazovala o zimnich tak krasne ruzove taky za 490 kc (natahovaci velikosti oboje 27-30)

zitra hriste na obilnaku budu od cca 14-15hodky :-) kdyby nekdo mel chut zajit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.10.11 17:47

Acynka - krásné jméno Elisabet. Taky jsem nad ním uvažovala, ale líbí se mi pouze Elisabet, ale ty zdrobněliny jako bety, elí apod. ne, takže jsem to zavrhla :-)
Jak jsi psala o tom prohnutí do luku a řev, tak to máme doma to samý. Alička bude mít v neděli 9.10. rok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.10.11 17:51

Terak - no do centra chodíme v pondělí a středu dopoledne. V úterý dopoledne je to pro starší děti. A ty úterní odpolední kurzy nechodíme. Ted jsme tam byly v pondělí jen s vedoucí, asi chřipkové období? Ale já jsem ráda, když nemusíme sedět doma. Navíc ta vedoucí je už má kámoška :-) Více info o tomto centru najdeš na www.matata.cz
Jinak Alí je stejný vzteklounek, jak tvé batolátko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
4.10.11 19:50
Kamka33 píše:
Acynka - krásné jméno Elisabet. Taky jsem nad ním uvažovala, ale líbí se mi pouze Elisabet, ale ty zdrobněliny jako bety, elí apod. ne, takže jsem to zavrhla :-)
Jak jsi psala o tom prohnutí do luku a řev, tak to máme doma to samý. Alička bude mít v neděli 9.10. rok :-)

My sme jí když byla v břichu říkali Betynka..teď se mi to moc nelíbí, tak se snažím zvykat říkat jí spíš Bet, Líza, Bětuška atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.10.11 12:11

Muzu se holky zeptat, nesetkala jste se nektera s fazi, kdy se z ditete stava naprosty asocial? Ja jsem snad od tretiho tydne litala s tomaskem do prace, k nasim, ke kamaradkam, ven. Porad nekde, jsme hodne aktivni a nikdy nebyl problem. Vsude byl jako doma. A ted? Na cviceni mi dela hrozne sceny, jakmile se na nej nekdo jen podiva, uz place a je u nohy a chce do naruce. Vcera jsem ho musela deset minut lakat do bytu kamaradky. Stal za botnikem a delal na nas baf. Nenutily jsme ho, jen jsme ho hrou a bafanim atd. pomalicku dostaly dovnitr. Pokud bych tam vstoupila jen tak a polozila ho na zem, bude hystericka scena. Ale neni to vztek, je to zoufaly plac, jako kdyby se bal. Pristi tyden mu bude deset mesicu. Moc nevim, jak to resit :( Ani ve cviceni si nehraje s detmi, spis se drzi bokem, vzdycky si najde neco, co muze zkoumat a je stastny. Mam ho nechavat byt, nebo se ho spis snazit motivovat, aby se zapojil? Nechci ho do niceho nutit, ale zase nechci mit doma uknouraneho stydlina, i kdyz chapu, ze s tim asi nic moc sama neudelam. Dik za radu a omlouvam se za roman :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.10.11 12:13
labell píše:
Kamka33 píše:
Jak jsi psala o tom prohnutí do luku a řev, tak to máme doma to samý. Alička bude mít v neděli 9.10. rok :-)
My sme jí když byla v břichu říkali Betynka..teď se mi to moc nelíbí, tak se snažím zvykat říkat jí spíš Bet, Líza, Bětuška atd.

No me se prave hrozne libilo jmeno Mia. Ale zrusili jsme ho, protoze jsem nevedela, jak bych holcicce rikala. Stejne mame tomase, tak me to ani nemrzi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
5.10.11 13:03

terak myslím žese to ještě několikrát změní..Amelka byla vždycky „cigánova“ jak se říká..šla by s kýmkoli kamkoli, pak se změnila tak kolem dvou a beze mě ani ránu..kolem 3 zase super a teď jí budou v únoru 4 roky a já su hodinu a půl pryč a už plače kde su.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.10.11 13:06

terak, já bych to vůbec neřešila :nevim: Kolem 10m mou dceru ostatní děti vůbec nezajímaly, to přišlo až kolem 18m. A také měla období, kdy by šla s každým a pak zas období, kdy se styděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.11 14:34

Tak my sme testovali jesle na skaunicove, za starou osadou … tie baby tam rocne mimino nechceli. Proste nechceli. Podla nich ma totiz decko samo stahovat nohavice, samo zjest obed a pit z flasky. Viki je v plienkach, potrebuje krmit a pije z hrnicku. Tak ze vraj sa mame vratit o pol roka. A ze ked neudrzi hrnicek v rukach, tak jej o toho pol roka mam doniest flasku 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.10.11 14:38
Bábi Zlopočasná píše:
Tak my sme testovali jesle na skaunicove, za starou osadou … tie baby tam rocne mimino nechceli. Proste nechceli. Podla nich ma totiz decko samo stahovat nohavice, samo zjest obed a pit z flasky. Viki je v plienkach, potrebuje krmit a pije z hrnicku. Tak ze vraj sa mame vratit o pol roka. A ze ked neudrzi hrnicek v rukach, tak jej o toho pol roka mam doniest flasku 8-o

8-o :zed: :zed: :zed:
Bábi, to je mi líto :-( Teda ale kalhoty si nestahuje ani moje dvouletá dcera a sice se sama nají, ale pak to jeden dospělý deset minut uklízí :mrgreen:
Asi do těch jeslí chodí samí tříleťáci ne? 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.11 14:44

Chuanitko, oficialne beru deti od roka, ale maju tam od 18 mesiacov do troch rokov. To ze by ju tlacili do nocnika by mi ani tak nevadilo, ale ze vraj VSETKY deti tam piju z flasky na cumel - a ktore to nevedelo, tak ho naucili. A nemaju tam ani kocik, ani jidelni zidlicku a podla mna ani cas a naladu na mimino co este nechodi po svojich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.10.11 17:04
terak píše:
Muzu se holky zeptat, nesetkala jste se nektera s fazi, kdy se z ditete stava naprosty asocial? Ja jsem snad od tretiho tydne litala s tomaskem do prace, k nasim, ke kamaradkam, ven. Porad nekde, jsme hodne aktivni a nikdy nebyl problem. Vsude byl jako doma. A ted? Na cviceni mi dela hrozne sceny, jakmile se na nej nekdo jen podiva, uz place a je u nohy a chce do naruce. Vcera jsem ho musela deset minut lakat do bytu kamaradky. Stal za botnikem a delal na nas baf. Nenutily jsme ho, jen jsme ho hrou a bafanim atd. pomalicku dostaly dovnitr. Pokud bych tam vstoupila jen tak a polozila ho na zem, bude hystericka scena. Ale neni to vztek, je to zoufaly plac, jako kdyby se bal. Pristi tyden mu bude deset mesicu. Moc nevim, jak to resit :( Ani ve cviceni si nehraje s detmi, spis se drzi bokem, vzdycky si najde neco, co muze zkoumat a je stastny. Mam ho nechavat byt, nebo se ho spis snazit motivovat, aby se zapojil? Nechci ho do niceho nutit, ale zase nechci mit doma uknouraneho stydlina, i kdyz chapu, ze s tim asi nic moc sama neudelam. Dik za radu a omlouvam se za roman :mrgreen:

Ahojky, to je období strachu bez mámy, my to měly od 7 měsíce a trvá doted :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.10.11 17:19

bazárek

Ahojky holky, od úterý 11.10. se koná v Medlánkách velký dětský bazárek. Bude tam všeho dost od 0 po děti školou povinné. A taky šaty pro těhulky apod. Pokud byste chtěly něco nejen koupit ale i prodat, či darovat do charity, tak už od pondělí můžete nosit věci. Více info na stránkách RC Matáty www.matata.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.10.11 19:55

Holky diky, me je jasny, ze ty faze se budou stridat jak aprilove pocasi, ale spis by me zajimalo, jak se mam chovat ja k nemu. Normalne jako pred tim i na ukor place? Zatim to delam tak, kdyz se objevi neco, kvuli cemu se boji, tak ho do toho nenutim (ve cviceni, u navstevy atd.). Napr. jsem byla u mamky v praci, do kancelare prisel jeden pan, tomas se ho evidentne bal a co ted. Ma tam zustat a doresit si co potrebuje s mamkou, nebo ma odejit, aby z neho Tom nemel trauma??? Nemuzou k tem detem davat navod? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.10.11 19:56
Bábi Zlopočasná píše:
Tak my sme testovali jesle na skaunicove, za starou osadou … tie baby tam rocne mimino nechceli. Proste nechceli. Podla nich ma totiz decko samo stahovat nohavice, samo zjest obed a pit z flasky. Viki je v plienkach, potrebuje krmit a pije z hrnicku. Tak ze vraj sa mame vratit o pol roka. A ze ked neudrzi hrnicek v rukach, tak jej o toho pol roka mam doniest flasku 8-o

To je teda divny ne? Co vidim deti kolem sebe, tak v roce a pul se jakz takz naji, vetsina ma plenky, zadne si neumi stahnout kalhoty a u vetsiny veci stejne porad potrebuji asistenci.

Co soukrome jeslicky? Tam by mohli mit trosku lidstejsi pristup ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová