Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My se snažíme si těch našich hafíku všímat co nejvic, vůbec je neodstrkujeme ani neokřikujeme. Jen teda pokud chcou malé olíznout ruku. Tu má totiž teď pořád v puse, takže to nesmí. Nesnáším když k nám příjde návštěva a první co je tak pejsky shodí dolů z křesla, plácnou je atd. To mě strašně vytáčí! Kdyby sme to dělali my, tak pejsci za chvilku malou nesnáší, nechápu jak a hlavně čím ti lidi přemýšlí! ![]()
nazdar brno!
sraz vsema deseti - jen od ctvrtka jedeme pryc, tak mi slibte, ze to bude pondeli-streda
![]()
Ptala jsem se i našeho veterináře jak pes a miminko dohromady - a on říkal, že pokud pečlivě odčervujeme (a to děláme) a pokud pes nemá v nepořádku zoubky (nějaký silný zubní kámen apod.), tak že úplně v pohodě.
Srazík - přimlouvám se za úterý, středu (jen ne úterý dopoledne - přijdou mi mýt okna…).
Mě je celkem jedno kdy ten sraz bude, úterý odpoledne nebo středa, hlavně aby už byl!!!!
![]()
Ahoj holky,
tak se dívám, že mám docela prostoj, jak dlouho jsem nenapsala
A že vás tu přibylo…
Acynko: tvoje holčička je opravdu moc krásná, máte moc hezký fotky ![]()
Jinak vidím, že jsi další maminka ze Žabin. Vůbec jsem si všimla, že je vás víc z „opačného“ konce Brna (já Líšeň). My jsme se ze Žabin loni v létě odstěhovali. Bydleli jsme na Vychodilce.
Mischni: jak jsi psala o tom, že být učitelem je rizikové, naprosto souhlasím - mám sama trochu zkušenost, sice je to pár let nazpátek, ale o to to teď musí být horší.
Bubis: přeju ti, ať je to s malým lepší a lepší ![]()
Pusiku: já si taky přes břicho nevidím - už dlouho a taky jsem si začala na břicho občas trochu bryndat (pardon) ![]()
Byla tu zmínka o Bohunické porodnici. Tak mě napadá - nemáte náhodou některá zkušenost z porodnice na Polní? Zatím jsem se nerozhodla, ale připadá mi sympatická.
Jinak my máme za sebou test na cukrovku (dopadl dobře), velký ultrazvuk - včera ve 30tt - paní doktorka mi řekla, že malý je skoro o 3 týdny větší než by měl. Prý mám držet dietu - nejíst sladké a omezit pečivo. A to jsem zatím od začátku přibrala nějakých 8 kilo, tak tomu nerozumím. jestli jsem to dobře pochopila, tak když je mimi moc velké, může chtít ven dřív než by mělo (ale možná jsem to pochopila špatně…) No a dneska jsem si byla na endokrinologii pro nějaké hormony na štítnou žlázu, kterých prý mám málo - abych prý měla chytré miminko
, tak snad to bude ok.
Tak radši končím, aby se vám to množství po mě vůbec chtělo číst ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli berete na srazíky i „skoromaminky“, co mají mimi zatím v bříšku......
Libka: jestli můžu za sebe, tak těhulky všema deseti. Já si pořád nějak nemůžu uvědomit že už mezi vás nepatřím!!
![]()
A za Amelku zase moc děkuju!!!!! ![]()
Ahoj maminy a tehule,
obcas si prectu, jak se maji brnandy, tak jsem si rikala, ze bych mohla taky nekdy neco napsat. Navic se ted uz docela potrebuju zabavit - viz metrik- aby mi to cekani aspon trochu utikalo ![]()
Koukam, ze se docela srazite ve meste ci parku
Ja jsem nyni primo z centra, ale predtim jsem bydlela 10 let taky v Zabinach ![]()
A Krisulko, tebe znam od videni z gymplu i tvoji mamku ![]()
ahojte vespolek,
ja se taky rada srazim
Kdo bude hlavni organizator? protoze nekdo musi rict ten osudny cas ![]()
Diky za typy na spaci pytle..
zitra vyrazim do TESCA.
Tak ja zase letim..malej opet vzhuru.. ( kolem nej furt litam, ze ani nemam cas si to tu v klidu precist
.. mozna to je ten problem, je rooozmazlenej!! ![]()
Ahoj kočky
hlásím se z kontroly.
No tak na UTZ jsem dopadli dobře. Teda alespoň doufám že se to potvrdí, protože naše opička si opět leží prdelkou nahoru. Takže nejlépe byla vidět páteř. Srdíčko se nepodařilo skontrolovat , tak musíme ještě za 14 dní jednou. Pan doktor se marně snažil třepal mně s bříškem šťuchal ze všech stran, ale milostpán si chrněl jako dudek. Po velkým snažení nakonec milostivě otočil hlavu takže obličej máme v pořádku. Jinak všechny orgány taky. Velikost hlavičky i délka holeně odpovídá začátku 22týdne. Termín porodu nám posunul z 29.9 na 30.9. Doufám že se 30.9 zadaří, to bude manžovi 33 let takže jakej lepší dárek hledat .
To děcko se ještě nenarodilo a už mně takhle zlobí, na kontroly zá:,–(ně vystrkuje na doktora zadek. Včera řádil jako tornádo a dneska si odpočívá. Jinak je hlavičkou dolů a placenta je pěkně vysoko . Takže prý vše v pořádku.
Holčiny prohlížela jsem fotky vašich miminek. Musím obdivovat a závidět
, jsou překrásný. Omluvám se že vám je nebudu chválit jmenovitě, je vás tu moc a já si ještě pořádně všechny nepamatuju.
Koukám , že tu přeci jen máte i nějaké těhulky. No tak alespoň nejspem sama. Dneska mám jakousi pitomou náladu, včera mně rozhodilo to nedokončený vyšetření. Manža se směje , prý se zbytečně strachuju, že to prostě dokončí příště. No jenže já už zase plaším co když to srdíčko bude nějaký špatný, mně se zdálo že je vidět pěkně, bylo z boku, ale dr s tím nebyl spokojenej. Tak se bojím jestli se mu tam třeba něco nezdálo. Nevíte jak to srdíčko musí vidět ? Co vlastně potřebuje zkontrolovat ?
nazdar zeny ![]()
hele, tak ja to rozseknu, jo? utery 29.4. ve 14:00 v parku pred Selepkou - nekdo nejake namitky?
Evelino, jejda, to me teda desis
no jo, moravsky oxford je holt vsude
hele, a uzivej si jeste klid s briskem - az mrnouse vyklopis, bude ten tam
kdybys jeste chvilku prenasela, muzes i na sraziki, a to uz za to stoji ne
![]()
Pusiku, neboj, jen to holt musi zkontrolovat poradne… ja myslim, ze na srdicku hledali, zda vsechny zily a tepny usti tam a tak, jak maji; velikost a stahy komor
Libko, jasne ze berem i tehule! (abyste se zacaly dopredu desit
- nebo tesit?
)
Ahoj,
Pusik: nám když kontrolovali srdíčko, díval se doktor na komory - jestli má správnou strukturu (možná se vyjadřuju trošku nešikovně) a pak poslouchal, jak tluče - je to takový legrační zvuk ![]()
Mně manžel hrozně pomohl, když jsme čekali na výsledky z plodové vody. Musel být stejně na nervy jako já, ale nedával to najevo. Pochopila jsem správně, že čekáš chlapečka?
Jinak mně asi před 6 týdny řekli, že mám placentu dole. Teď ji mám vpředu, tak snad to bude ok.
Mějte všechny a všichni krásný den ![]()
Krisulko, Libko, děkuji moc za odpovědi.
Jo tak to asi vážně nemohl to co píšete zkontrolovat, ono bylo jen vidět jak tluče, ale bylo hodně z boku.
Libko pochopilas to správně , čekám kluka
Syn i manža jsou nadšení. No já moc toužila po holčičce, ale nechci se rouhat , hlavně aby byl prcek zdravej , všechno ostatní je mně fuk.
Ahoj Brno!
Teda tady to žije! A žabiny vedou? Já jsem původní žabiňák(Luční26), ale to už je dávno…
Jinak z vás chytám trochu depku, neboť jsem zjistila že jako jediná tady nejsem ani těhule, ani čerstvá mamina…
A k tomu ten začátek rodnýho čísla…Pomoooc! ![]()
Jinak kdyby ten srazák byl ve středu, tak vás přijdu zkontrolovat…ale kdyžtak příště.
tak to pozor!
takze skrtejte v deniccich a piste znovu:
streda 30.4. ve 14:00 v parku pred Selepkou
lepsi?
![]()