Budeme taky jednou tchýně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
8.3.12 14:35

O tom jaká tchýně budu jsem ještě vážně nepřemýšlela, ale určitě vím, že se ke svojim dětem nebudu chovat jak kdyby byli můj majetek a tudíš k snaše nebo zeťovi nepřátelsky proto, že mi „moje“ dítě „ukradnou“, což je příklad mé tchýně. Jsme jiné, já mám doma streilní pořádek, ona uťapané a plesnivé i skleničky na pití, já se věcí, když doslouží, bez emocí zbavuju, ona histericky skladuje vpodstatě všechno, já dítěti paštiku nedám a ona mu chce s čistým svědomímm dát ostrou klobásku, ráda radí, ale mě to neva, řídím se vlastním rozumem, dárky nenosí, říká, že v dnešní době jsou věci pro děti předražené, přesto všechny tyto věci nevidím jako nějaký problém, prostě máme jiné názory, jiný přístup k životu, to přece neznamená, že spolu nemůžeme vycházet. Ale že má pocit, že jsem jí ukradla její dítě? že jsem ho ovlivnila svými názory, když on měl mít jen jejich názory? že když tam každý víkend nenastoupí, tak je špatný syn, protože oni mu zasvětili celý svůj život a on jim teď má vyplňovat čas, ketrý mají v důchodu? Moje tchýně má tři syny a nemá a neměla ráda ani jednu snachu - ani nás současné, ani naše předchůdkyně, na každé z nás něco vidí, zajímavé je že si kolikrát i protiřečí,hlavně ať to pasuje do její teorie, že nejlepší je, byla a vždycky bude maminka a manželkou jí nenahradíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.3.12 14:40

Mám úžasnou tchýni,dá se říct,že patří mezi mé 3 nejlepší kamarádky.Nikdy jsme neměly jediný konflik,kupujem spolu hadry,šminky,chodíme ke kadeřnici.Prsotě ji miluju :mrgreen: Pomlouváme spolu naše chlapy,prostě fakt super ženská.NIkdy mi do ničeho nekecala,nepoučovala.Doufám,že jednou budu mít taky takový vztah se snachama.Bojím se,co mi kluci jednou domu přiklidí.Každopádně se od tchýně učím,jak být dobrou tchýni :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.3.12 14:40
Sindyna píše:
O tom jaká tchýně budu jsem ještě vážně nepřemýšlela, ale určitě vím, že se ke svojim dětem nebudu chovat jak kdyby byli můj majetek a tudíš k snaše nebo zeťovi nepřátelsky proto, že mi „moje“ dítě „ukradnou“, což je příklad mé tchýně. Jsme jiné, já mám doma streilní pořádek, ona uťapané a plesnivé i skleničky na pití, já se věcí, když doslouží, bez emocí zbavuju, ona histericky skladuje vpodstatě všechno, já dítěti paštiku nedám a ona mu chce s čistým svědomímm dát ostrou klobásku, přesto všechny tyto věci nevidím jako nějaký problém, prostě máme jiné názory, jiný přístup k životu, to přece neznamená, že spolu nemůžeme vycházet. Ale že má pocit, že jsem jí ukradla její dítě? že jsem ho ovlivnila svými názory, když on měl mít jen jejich názory? že když tam každý víkend nenastoupí, tak je špatný syn, protože oni mu zasvětili celý svůj život a on jim teď má vyplňovat čas, ketrý mají v důchodu? Moje tchýně má tři syny a nemá a neměla ráda ani jednu snachu - ani nás současné, ani naše předchůdkyně, na každé z nás něco vidí, zajímavé je že si kolikrát i protiřečí,hlavně ať to pasuje do její teorie, že nejlepší je, byla a vždycky bude maminka a manželkou jí nenahradíš.

Pokud ty sama ráda pořádek, dovedeš si představit, že tvoje snacha by byla šmudla? Neměla bys tendenci se jí do toho nějak vměšovat? Myslíš si, že bys třeba návštěvu u ní ustála, i to pití z ušpiněných skleniček a neřekla ani píp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.3.12 14:59
Emilie píše:
Sindyna píše:
O tom jaká tchýně budu jsem ještě vážně nepřemýšlela, ale určitě vím, že se ke svojim dětem nebudu chovat jak kdyby byli můj majetek a tudíš k snaše nebo zeťovi nepřátelsky proto, že mi „moje“ dítě „ukradnou“, což je příklad mé tchýně. Jsme jiné, já mám doma streilní pořádek, ona uťapané a plesnivé i skleničky na pití, já se věcí, když doslouží, bez emocí zbavuju, ona histericky skaduje vpodstatě všechno, já dítěti paštiku nedám a ona mu chce s čistým svědomímm dát ostrou klobásku, přesto všechny tyto věci nevidím jako nějaký problém, prostě máme jiné názory, jiný přístup k životu, to přece neznamená, že spolu nemůžeme vycházet. Ale že má pocit, že jsem jí ukradla její dítě? že jsem ho ovlivnila svými názory, když on měl mít jen jejich názory? že když tam každý víkend nenastoupí, tak je špatný syn, protože oni mu zasvětili celý svůj život a on jim teď má vyplňovat čas, ketrý mají v důchodu? Moje tchýně má tři syny a nemá a neměla ráda ani jednu snachu - ani nás současné, ani naše předchůdkyně, na každé z nás něco vidí, zajímavé je že si kolikrát i protiřečí,hlavně ať to pasuje do její teorie, že nejlepší je, byla a vždycky bude maminka a manželkou jí nenahradíš.
Pokud ty sama ráda pořádek, dovedeš si představit, že tvoje snacha by byla šmudla? Neměla bys tendenci se jí do toho nějak vměšovat? Myslíš si, že bys třeba návštěvu u ní ustála, i to pití z ušpiněných skleniček a neřekla ani píp?

Asi jsi mě špatně pochopila, mě nevadí, že moje tchýně je šmudla, i když mám doma dost pořádek, tak to beru čistě jako svůj standart a neposuzuju podle toho ostatní - mám dost kamarádek, ketré jsou oproti mě „šmudly“ a normálně k nim chodíme na návštěvu, nějak se nad nimi nepovyšuju, tak proč by mi to mělo vadit u tchýně? Proto ano, dokaážu si představit, že by moje snacha byla šmudla a tolerovala jí to (přiznám se, že by mi asi vadilo, jak by chodili moje vnoučata ve špinavých trikách a jedli se špinavýma rukama, ale zřejmě bych se zdržela komentáře, prototže by to stejně k ničemu nevedlo, nebo bych to dala jen velmi zaobaleně najevo).
Chtěla jsem jen říct, že to není vždycky jenom o tom, že tchýně se snachou nevychází kvůli takovým banalitám jako je nevyžehlené povlečení nebo studená večeře, ale že některé tchýně se svými snachami nevycházejí jaksi z principu - a to totiž proto, že jsme jim vpodstatě odvedly jejich syny, o které se většinu svého života úpěnlivě staraly. jak říkám, moje tchýně má tři syny a nevychází a nevycházela ani s jenou snachou, nejtěžší bylo si uvědomit, proč mě nemá ráda, myslela jsem si, že něco dělám špatně, že jí na mě něco hodně vadí a došlo mi to, až když si rozvedený švagr přivedl domů novou parnterku - ten despekt k ní z tchýniny starny, to pro mě bylo něco tak znmého, že mi to okamžitě došlo, můžu být jakákoliv, ale stejně jí pořád vonět nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.3.12 15:09

Nemam cas docitat, ale souhlasim naprosto s Emilii. Obcas pri cteni nekter.diskusi docela nechapu. I babicka je nekdy babickou poprve, a kazda (vetsinou) budeme tchyne :mrgreen: .
Mam dva kluky, tak doufam, ze si namluvej normalni rozumny holky, nemusime byt nejlepsi kamosky a hned si tykat (svoji bajecny tchyni, ktera mi moc chybi, jsem vzdycky rikala „Vy“, ona mi samozr.tykala :lol: a rozumely jsme si krasne, ono rikat 70ti lety pani najednou „nazdar Lido“ by mi stejne jaksi neslo pres pusu), ze to nebudou ty novodoby hysterky, co se skaci, az si dovolim dat do Mikulase jednu Kinder cokoladu (a ze si to teda hodlam dovolit-pokud mi to dopredu nezakaze :mrgreen: ) apod.
Necham se prekvapit. Starsimu je skoro 17, doufam, ze to jeste nejakej patek potrva, u mladsiho se mozna ani nedoziju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.3.12 15:11
Sindyna píše: , ale že některé tchýně se svými snachami nevycházejí jaksi z principu - a to totiž proto, že jsme jim vpodstatě odvedly jejich syny, o které se většinu svého života úpěnlivě staraly.

Ja se nemuzu dockat, az se bude starat nekdo jinej :lol: Ja se na duchod odstehuju na Mallorcu a kdyz budou chtit, muzou prijet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
8.3.12 15:16
Katka86 píše:
Mám úžasnou tchýni,dá se říct,že patří mezi mé 3 nejlepší kamarádky.Nikdy jsme neměly jediný konflik,kupujem spolu hadry,šminky,chodíme ke kadeřnici.Prsotě ji miluju :mrgreen: Pomlouváme spolu naše chlapy,prostě fakt super ženská.NIkdy mi do ničeho nekecala,nepoučovala.Doufám,že jednou budu mít taky takový vztah se snachama.Bojím se,co mi kluci jednou domu přiklidí.Každopádně se od tchýně učím,jak být dobrou tchýni :mrgreen:Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:43

Takhle to vypadá, když má báječná snacha báječnou tchýni. Gratuluju :palec: (a závidím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.3.12 15:20
Katka86 píše:
Mám úžasnou tchýni,dá se říct,že patří mezi mé 3 nejlepší kamarádky.Nikdy jsme neměly jediný konflik,kupujem spolu hadry,šminky,chodíme ke kadeřnici.Prsotě ji miluju :mrgreen: Pomlouváme spolu naše chlapy,prostě fakt super ženská.NIkdy mi do ničeho nekecala,nepoučovala.Doufám,že jednou budu mít taky takový vztah se snachama.Bojím se,co mi kluci jednou domu přiklidí.Každopádně se od tchýně učím,jak být dobrou tchýni :mrgreen:

Tak to máš velké štěstí, jste asi hodně podobné, baví vás stejné věci, takový vztah mám s mamkou, s tchýní je pravda toho moc společného nemáme, alepoň ty principy, jako je rodina, práce, přátelství máme společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.3.12 15:23
Emilie píše:
A to je právě ono.

„Já taková ježitchýně nebudu, jen se bojím, co si kluk přivede za slepici.“

Vy to nevidíte?

Víte co mně ježí chlupy na zádech?

že se to opakuje . Zas a zas.

že ta „slepice“ jsem dneska já (nebo kdokoli z vás, popisuju obecně vztah snacha - tchýně), páč v očích mé tchýně dělám to či ono, respektive nedělám. Peru spodní prádlo společně s ponožkama, manžel nemá denně teplou večeři, v ložnici nemám nažehlené cíchy a dětem zakazuju čokoládu. Až budu tchýně, nepochopím, proč tak nedbale zachází s prádlem, proč nevaří a neuklízí a proč já nesmím dávat dětem čokoládu. A nepochopím, proč se snacha za mé názory na mně zlobí. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

taky mi to napadlo, jak sem to napsala…že zde začíná problém :mrgreen:
ale já tou slépkou myslím doopravdy nějakou zlatokopeckou mrchu nebo úplně vymaštěnou káču, pokud bude mít jen jiný názor, tak ať si má, do života se jim montovat nehodlám, doma jim uklízet taky nebudu a jaký si to ve vztahu udělaj, takový to budou mít.

a koneckonců, i když bude taková, tak s tím nic neudělám a rozhodně se kvůli tomu nenechám ošidit o vnoučata…takže budu držet „hubu a krok“ :lol:

jo a já sem hodně tolerantní, takže mě jinak poskládané cejchy nebo to že nebude umět svíčkovou fakt nerozhodí - já jsem to samý :P

Příspěvek upraven 08.03.12 v 15:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
8.3.12 15:24
Emilie píše:
Gina108 píše:
Hehe, tak mě napadá, že vůůůbec nebylo od věci, když kdysivá vybírali nevěstu pro syna rodiče :mrgreen: Sice se srali ti dva manželé navzájem, ale vztahy snachy tchýně musely být super :mrgreen:

Že jo? A dneska je to tak, že jsou na nože nejen snacha a tchýně, ale nakonec i ti dva!

No, vony snachy asi taky nebyly dvakrát nadšený, ale musely držet jaksi ústa a tempo, páč nic jiného po střechou tchýně nemohly a musely počkat, až tchýně odešla na vejminek. A vono kolikrát i ta tchýně byla stále ještě snacha, tudíž hlavní slovo v domě měla furt babička!

Já to vidím u svý tchýně, která se nastěhovala do domu svých tchánovců a její tchýně je stále ještě živa. A kolikrát mi už říkala, jak jí její tchýně a proč vytáčí!!!! Takže teoreticky, bydlet u svý tchýně, tak to by bylo teprve tóčo! Nebo možná právě proto je moje tchýně tak tolerantní (ikdyž vím, že taky plně se mnou nesouhlasí …)

Dokud žila tchyně tchyně tak ji moje tchyně nesnášela a měla v lecčems pravdu. Když babička zemřela, všechna ta neláska se obrátila na mě a tchyně mi dělá přesně to, co na té své nesnášela. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
8.3.12 15:27

Myslím, že budu tchýně v pohodě. Mám tchýni v klidu, moje mamka je pro manžela taky tchýní v pohodě.
Asi budu hodně liberální, co se týká životní partnerky mého syna. Každého beru jako osobnost. K mým přítelům se mamka taky chovala vždycky slušně. Dokonce manžela očkuji, že když si Jiříček přivede místo přítelkyně chlapace, tak aby mi ho nevyhodil z baráku. Manžel to bere a říkal, že tedy, pokud si přivede děvče, tak to bude vlastně bonus :mrgreen:
A k příspěvku zakladatelky, kdy se bojí, aby nedělala něco jiného než se od ní očekává a pak nepřišla o vnoučata. Tady záleží na komunikaci. Není nic jednoduššího než se druhého zepat, co tedy odemě vlastně očekává. Jestli se mám angažovat nebo držet hubu a jenom pohlídat :P

Příspěvek upraven 08.03.12 v 15:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
8.3.12 15:31

já nebudu tchýně žádná, já si totiž nechám synáčka doma, budu ho opečovávat a doma bude mít mamaservis, tak na co by byla snacha? :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
8.3.12 15:33
romype píše:
já nebudu tchýně žádná, já si totiž nechám synáčka doma, budu ho opečovávat a doma bude mít mamaservis, tak na co by byla snacha? :lol: :lol: :lol: :lol:

jasné :palec: :palec: :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mamžel zas říkál, že kluka v 18ti pošlě do světa, aby nebyl mamánek, že ti jsou prostě děsní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
8.3.12 15:42

Já myslím, že tchýně není špatná, protože je tchýně, ale proto, jaká je osobnost. Já si se svou tchýní rozumím líp než s mamkou. Ono je to asi hlavně o tom, že najednou vstoupí do života někdo další, kdo má na jeho průběh vliv a pokud se to nepojí s vlastním přesvěčením, může to být problém. Moje mamka má tendenci mi furt do všeho kecat a většinou se to vůbec nestotožňuje s mým názorem (př. proč dáváš miminu body místo košilky a pokud se o to nepohádáme, nedá mi pokoj), za to tchýně vždycky říká, udělejte si, jak chcete… Můžu se jí svěřit s čímkoli a nemám pocit, že jsem udělala špatně. Je úžasná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.3.12 15:49
omites píše:
Dokonce manžela očkuji, že když si Jiříček přivede místo přítelkyně chlapace, tak aby mi ho nevyhodil z baráku. Manžel to bere a říkal, že tedy, pokud si přivede děvče, tak to bude vlastně bonus :mrgreen:

tak i toto u nás už přišlo na přetřes… :mrgreen:
a jak říkala emilie, mateřská láska je bezpodmínečná, mě by to možná mrzelo (že nebudou vnoučátka), ale rozhodně by mi to nevadilo a z partnera (ač je jinak docela homofobní) taky vylezlo něco jako „no přece ho za to nezastřelím, ne?“ a že jsou i horší možnosti, co by si mohl přitáhnout dom, než jen chlapa… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová