Budou mi vracet daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6347
28.1.13 20:05

@Regina Hero jojo, rodicovska. Sorry. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.1.13 20:06
@Hrubeska píše:
@Hanula1212 Takhle mi to rekli primo v bance. Proto pisi udajne, aby si to kazdy zjistil individualne. Tak nevim, asi je reditel banky blbec :D

No, nejspíš to bylo jen špatně pochopeno… tři roky zpětně lze uplatnit případnou slevu, ale v případě, že by to člověk ten rok zapomněl udělat a opravil tím příjem v tom roce… nebo platí varianta 2, že ředitel banky tomu prostě nerozumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.1.13 20:23

@Hanula1212 a to čestný prohlášení, že úroky uplatňovat nebudu musí být notářsky ověřený? takže ten papír s mým jménem o úrokách dá manžel jejich účetní a to čestný prohlášení a dál to řešit nemusíme??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.1.13 20:23
@Regina Hero píše:
No, nejspíš to bylo jen špatně pochopeno… tři roky zpětně lze uplatnit případnou slevu, ale v případě, že by to člověk ten rok zapomněl udělat a opravil tím příjem v tom roce… nebo platí varianta 2, že ředitel banky tomu prostě nerozumí…

Přesně tak, nebudu říkat, že ředitel banky je blbec, já taky nerozumím všem bankovním věcem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.1.13 20:26
@MickyG píše:
@Hanula1212 a to čestný prohlášení, že úroky uplatňovat nebudu musí být notářsky ověřený? takže ten papír s mým jménem o úrokách dá manžel jejich účetní a to čestný prohlášení a dál to řešit nemusíme??

Nemusí být nic ověřené, některé účetní nechtějí ani to prohlášení. S potvrzením doloží kopii slouvy o úvěru - z té půjde poznat, že jste spoludlužníci a výpis z katastru, ze kterého bude poznat, že jste majitelé bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.1.13 20:31

@Hanula1212 ale to už sme dávali okopírovanou smlouvu a výpis z katastru z nemovitostí, ale každej zvlášť tenkrát, když jsme to uplatňovali poprvé, tak to musíme zase znovu?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.1.13 20:42
@MickyG píše:
@Hanula1212 ale to už sme dávali okopírovanou smlouvu a výpis z katastru z nemovitostí, ale každej zvlášť tenkrát, když jsme to uplatňovali poprvé, tak to musíme zase znovu?? :roll:

Tak pokud jde o stejný byt, tak výpis z katastru ne, ale z té Tvojí smlouvy sis úroky doteď uplatňovala ty, ne? Takže kopie smlouvy je u tvé účetní. Teď ji bude potřebovat manželova účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.1.13 20:48

My máme jednu smlouvu na byt (nejsem si jistá, ale asi jo) já to mám na Fú a manžel u své učetní. Takže by to mělo být v pohodě a jen to čestný prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIHAlka01
29.1.13 10:08

vracení daní

AHOJ
chtěla bych se zeptat od ledna do června jsem byla normalně zaměstnaná od července jsem na ÚP, jsem samoživitelka, budou mi vráceny daně za děti za druhý půlrok kdy jsem byla na ÚP?

• Citovat
  • Upravit
8518
29.1.13 12:56

Ano, pokud příjem za 1. půlrok byl vyšší než 48000,– pak v rámci ročního zúčtování dosteš zbytek i za ten druhý půlrok. Ale musíš o roční zúčtování požádat do 15.2. bývalého zaměstnavatele, případně si od něj vyžádat potvrzení o příjmu a podat si sama daň. přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
29.1.15 16:57

Prosím, kdo tomu rozumí?!
Od 1.1. do 29.4. jsem byla na rodičovské,
od 30.4. do 31.8. jsem byla na neschopence a od 1.9. pracuji. Za ty 4 měsíce jsem si vydělala cca 80 tis. hrubého, může mi někdo odhadem říct, kolik mi vrátí na daních? Nebo ještě jinak. Za rok 2014 jsem zaplatila na úrocích za úvěr 6 tisíc, mám si je uplatňovat nebo je to už zbytečné. ( musela bych totiž složitě žádat o potvrzení o úrocích )
a další věc, manžel si mě už nemůže uplatnit, tak je myslím max. výdělek 70 tisíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
29.1.15 17:24

@UŽIVATELKA32 Ne, manžel si uplatnit slevu na manželku nemůže, je to do výše 68 tis. Jinak není uvedeno, zda bylo podepsáno prohlášení na rok 2014 a zda bylo uplatňováno dítě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
29.1.15 17:30

Ne, děti uplatňuje manžel, a daně jsem v lednu 2014 podepisovala a teď je budu taky v práci podepisovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
29.1.15 17:40

@UŽIVATELKA32 Sice neznám přesná čísla, ale budou vracet při RZD veškeré odvedené zálohy na dani, což počítám cca 8 tis. Jinak ty úroky by hodily 900 Kč, tak buď, ať to uplatní manžel, pokud to jde, nebo se na to vykašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
9.2.15 17:38

Holky, mám přesná čísla, ale nějak nechápu tu kalkulačku online. Dílčí základ daně je přesně co?!
Mám výdělek za loňský rok 79037 Kč, základ daně 105.910, záloha na dani z příjmů celkem 7635 Kč, úhrn pojistného 26.873 Kč. Je to za září - prosinec.
Leden až duben rodičák, duben až srpen neschopenka.
Navíc mám úroky z úvěru 3432 Kč.
Budou mi něco vracet? Vyšlo mi 0 Kč. :nevim:
dál mám ještě školkovné 6000 Kč, tak jestli si to mám uplatnit já nebo to nechat raději manželovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák