Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
prosím, je tu nějaký lékař/lékařka či někdo, kdo se vyzná v lékařských zprávách??
Už jsem z toho na nervy…přesně 4 týdny mám namožené šlachy pod kotníkem na jedné noze, ze začátku to byla úplná katastrofa - skoro jsem nemohla chodit, takže jsem dávala led, mazala voltarenem, co nejvíc klidu…Praktická dr. mi nejdřív naordinovala Aulin tablety, nepomohlo to, poslala mě na ortopedii - dr. mi udělal ultrazvuk, Achillovka je naprosto v pořádku včetně úponu a z jedné strany kotníku mi udělal obstřik (nějaký „Dolens 10 mg DM s mes“ - rozumí tomu někdo, co to je??), bylo to pevně zavázané a co nejvíc klidu - vše jsem poctivě dodržela…další pátek jsem šla na kontrolu s tím, že zlepšení je velice mírné, prostě to pořád bolí - nejvíc při došlapu, při změně polohy atd… - dr. to opět zkouknul, dal mi obstřik z druhé (vnější) strany kotníku a kdyby opět „nic“, tak mi dal žádanku na rentgen a opět přijít k němu…Přes víkend jsem byla přepoctivě v klidu, nohu nenamáhala, zlepšení - opět mírné, nic moc…doufala jsem, že po 2 obstřicích to pomůže, všude čtu, jaká je okamžitá úleva apod. a u mě teda nic moc…Noha už vůbec není citlivá, oteklá, červená - nic, ale dobré to pořád není…četla jsem, že bursitida je během týdne, max. 2 týdnů doporučeného režimu vyléčená a já mám po 2 obstřicích a pořád nic a trvá to už měsíc
…
Ve zprávě mám - nejdřív „bursitis subtendinea achil tendinitsi“ a před týdnem mi tam napsal „bursitis retrocalcanealis sin-susp“ - rozumí tomu někdo, co to je??
Jsem na nervy, protože přesně za týden ve středu mám jet na 14 dnů na hory do Beskyd - samozřejmě to nejsou velké hory, to vůbec ne, spíš takové procházky - větší či menší, ale prostě se tam chodí - nedá se svítit - a já zvažuju, jestli jet nebo ne, můžeme to ještě o týden posunout…
poradíte někdo něco??
skoro 3 týdny jsem mazala voltarenem, teď masíruju kostivalovou mastí od dr. popova…nebo zkusit něco jiného??
děkuju moc a omluva za román ![]()
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!