Bydlení a výchova dětí v problémové lokalitě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11226
18.9.20 10:02
@Pavlik Morozov píše:
Jsem nenávistný vůči určitému typu lidí. Většinou jsou to takovy ty sluníčkáři demožumpa a havloidi. Jejich nazorove porfolio je vcelku kompaktni a podobné, mají vizi, že si můžou dělat co chtějí a všichni se z jejich bytí mají zesrat.

A proto si chodíš vybít zlost na fórum pro maminky s dětma:-)

@Tarinka píše:
Nemyslím to nijak zle, jsem tu už od vejsky, zažila jsem tu divoký roky, jsou ti super lidi, ale když jedu na jih Čech, ziram jak je to třeba čisto 8o i okolo silnice, je to jak kdyby tam někdo zamet, v Brně…všude bordel, ale třeba i za Brnem, kde už je vesnice, všude se něco válí ve stokách, ulice jsou takový zaplivany… i ty vesničky kolem Brna, často ani před barákem nemají posekanou travu…v jižních Čechách má každej před barákem vysekáno, na oknech muškáty…vím že to není všechno a vše má své výhody a nevýhody, ale když tam jedu na návštěvu, úplně ziram :lol:

No vidíš a já (rodilá Brňačka) jsem vždycky dojela do Budějc za babičkou a říkala si, jaké je to divné město, takové ponuré, šedivé, roztáhlé, kde nic tu nic:-). Vesnice kolem divná atmosféra, kytek a trávníků jsem si teda nevšímala, byla jsem mladá a blbá.

Naopak mi Brno přijde nyní mnohem čistší než dřív, pěkné, vyzdobené, takové načančané:-). Na vesnicích jsem neshledala nic jiného než třeba na Vysočině, kde bydlím teď, některé jsou pěkné upravené, jinde na to lidi dlabou, ale to je asi všude:-).

@Anonymní píše:
@AnastazieB Strašně sprostě řvou i malý děti. Kouří a fetuje to tady snad od školky. Neustálý řev pod okny, nedá se ani vyvětrat, výtah slouží jako šmajchlkabinet pro 12ti letá děcka. Dnes jedna spoluobčanka v obchodě před mým 25 měsíčním synem na svoje mimino v kočáru laskavě šišlala ty moje malá p..o. Syn to opakoval celou cestu domů. Já fakt nestačím zírat.

Nedala bych to. Vadilo by mi to, koupit bydlení někde, kde se mi nelíbí. To se raději zadlužím víc a budu spokojená. Vyrostla jsem též v paneláku, ale toto se tam zdaleka nedělo. Nebudu Ti tady mazat med kolem pusy, že když najdeš ty správné kamarády, tak to bude OK. POkud se toto děje dnes a denně přímo v tvém okolí, nevyhne se tomu ani dítě. Osobně bych prchala. Promiň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
18.9.20 10:08

Já jsem do 20 let žila v Chomutově a Jirkově. Ani lokalita nic extra. Bohužel Chomutov jde pěkně do kytek. My s manželem jsme rychle zdrhli. Narovinu pokud nemáte dostatek peněz aby jste dítě dávali do lepších školek a škol tak se s takovým „lidma“ bude vídat. A pak je jen na něm jestli se s nima bude chtít bavit nebo ne to vy úplně neovlivníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.9.20 10:18

@Fazulina nacancane Brno? Tak to jsem tam asi dlouho nebyla :think: jese za mych studii bylo sedive, spinave, plne bezdomovcu a odchytavacu na „vyhodny tarif“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.9.20 10:19
@Anonymní píše:
@AnastazieB Strašně sprostě řvou i malý děti. Kouří a fetuje to tady snad od školky. Neustálý řev pod okny, nedá se ani vyvětrat, výtah slouží jako šmajchlkabinet pro 12ti letá děcka. Dnes jedna spoluobčanka v obchodě před mým 25 měsíčním synem na svoje mimino v kočáru laskavě šišlala ty moje malá p..o. Syn to opakoval celou cestu domů. Já fakt nestačím zírat.

Jak si muzou dovolit bydleni na tom sidlisti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.9.20 10:26

@Fazulina @PaníBovaryová no já mám Brno fakt ráda, ale čisté město to fakt není…vždyť jen třeba ta Česká, ulice úplně v centru, má to bejt chlouba města a tam kus dlažba, pak asfalt, pak díra…semtam podivná louže, žvejkačky, papírky…hnus :mrgreen: já pocházím z Tábora a vždy když tam přijedu, tak v centru je pořádek, opravené domy, ulice… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.9.20 10:32
@Tarinka píše:
@Fazulina @PaníBovaryová no já mám Brno fakt ráda, ale čisté město to fakt není…vždyť jen třeba ta Česká, ulice úplně v centru, má to bejt chlouba města a tam kus dlažba, pak asfalt, pak díra…semtam podivná louže, žvejkačky, papírky…hnus :mrgreen: já pocházím z Tábora a vždy když tam přijedu, tak v centru je pořádek, opravené domy, ulice… :nevim:

Jo, ty palace a historicke fasady na Ceske jsou nadherne, ale jak clovek sklopi zrak dolu… :D A v poslednich letech se clovek jenom vyhybal autum, to bylo taky super na pesi zone.
Jsem tam asi rok nebyla…musim se nekdy zajet podivat, az skonci ta pandemie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
18.9.20 10:44
@PaníBovaryová píše:
@Fazulina nacancane Brno? Tak to jsem tam asi dlouho nebyla :think: jese za mych studii bylo sedive, spinave, plne bezdomovcu a odchytavacu na „vyhodny tarif“ :D

Tak lokality, kde jsou bezdomovci a šedivé špinavé ulice, jsou v každém velkém městě. Ale jinak se centrum hodně změnilo k lepšímu. Jediné, co nesnáším a furt je to stejné, je nádraží, nerada tam chodím…
Jinak já žila v Žabovřeskách, tam bylo a je vždy celkem čisto a pěkně.

@Tarinka píše:
@Fazulina @PaníBovaryová no já mám Brno fakt ráda, ale čisté město to fakt není…vždyť jen třeba ta Česká, ulice úplně v centru, má to bejt chlouba města a tam kus dlažba, pak asfalt, pak díra…semtam podivná louže, žvejkačky, papírky…hnus :mrgreen: já pocházím z Tábora a vždy když tam přijedu, tak v centru je pořádek, opravené domy, ulice… :nevim:

Jsem ovlivněná, no, prostě Brno mám ráda :lol:. Asi jsem si zvykla, na zem jsem se teda moc nedívala, nepřišlo mi to jiné než v jiných velkých městech. V Táboře jsem byla nedávno, to je moc pěkné město, ale taky mnohem menší, to se prostě nedá srovnávat.

Právě centrum Brna je pěkně opravené, když to teda srovnám s mým mládím. I na České jsou pěkně opravené domy. Ty kavárničky, zahrádky a tak. Ale uznávám, že jsem ovlivněná, protože Brno fakt miluju… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
18.9.20 10:47
@PaníBovaryová píše:
Jo, ty palace a historicke fasady na Ceske jsou nadherne, ale jak clovek sklopi zrak dolu… :D A v poslednich letech se clovek jenom vyhybal autum, to bylo taky super na pesi zone.
Jsem tam asi rok nebyla…musim se nekdy zajet podivat, az skonci ta pandemie :D

No hele, s tím souhlasím, co teď ta radnice vymyslela s těma autama, je tam tolik výjimek, že je tam provoz jak na dálnici, to je šílené. Hodně lidí to kritizuje, město furt vymýšlí nějaké další omezení a výjimky, ale spíš to vede k tomu, že je tam víc aut než kdy předtím a pěší zóna už dávno není pěší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.9.20 10:57

@Fazulina no jo, jako dá se u velkýho města předpokládat, že bude mít víc problémových lokalit..ale zrovna centrum by to být nemuselo, Česká je fakt ostuda… :P třeba kolem Petrova je to hezké…ale jinak v centru přeplněné odpadkáče, kolem bordel, na každé loše, kde to jde, je něco nalepené, nějaké plakátky, pak otrhané… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
18.9.20 11:19

@Tarinka Bydlim v části Veveří, takže na Joštové jsem skoro každý den a špinavá mi nepřijde. To mi Mendlak přijde tedy o dost horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 12:06

Já bydlím v Teplicích a žije se mi tu velmi dobře. Je tu dost Čechů, Romů, Vietnamců, Arabů, Ukrajinců, Rusáků… a nevadí mi to, máme přátele ve všech sortách.
Je pravda, že směrem na Most, Chomutov, Jirkov už je to horší, ale možná je to jen můj pocit a předsudky, nevím, říká se to.
Chápu, proč jste koupili byt tam, kde jste koupili, v Teplicích za ty směšné peníze nekoupíte ani chatku, ale… muselo vám být jasné, proč je to tak levné. I v Chomutově jsou dobré čtvrti, za které si prostě připlatíte. Tam nejde o to, že je tam větší koncentrace Romů, ale JAKÝCH Romů.
Buď bych si teda zvykla s tím, že nebudu vyvolávat konflikty a budu se snažit s každým vyjít (zase nikdo vám tam dítě neunese, nepřehánějme) a najdu na tom bydlení nějaká pozitiva (například můžete být hluční jak chcete, nikdo si na vás nepřijde stěžovat, že dítě moc řve 8) ) anebo se přestěhujte do příjemnější čtvrti.

• Citovat
  • Upravit
11226
18.9.20 12:54
@Wani píše:
@Tarinka Bydlim v části Veveří, takže na Joštové jsem skoro každý den a špinavá mi nepřijde. To mi Mendlak přijde tedy o dost horší.

Mě teda to centrum taky nějak extra špinavé nepřijde, ale asi jsem prostě zvyklá no:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.9.20 13:07
@Anonymní píše:
Já bydlím v Teplicích a žije se mi tu velmi dobře. Je tu dost Čechů, Romů, Vietnamců, Arabů, Ukrajinců, Rusáků… a nevadí mi to, máme přátele ve všech sortách.
Je pravda, že směrem na Most, Chomutov, Jirkov už je to horší, ale možná je to jen můj pocit a předsudky, nevím, říká se to.
Chápu, proč jste koupili byt tam, kde jste koupili, v Teplicích za ty směšné peníze nekoupíte ani chatku, ale… muselo vám být jasné, proč je to tak levné. I v Chomutově jsou dobré čtvrti, za které si prostě připlatíte. Tam nejde o to, že je tam větší koncentrace Romů, ale JAKÝCH Romů.
Buď bych si teda zvykla s tím, že nebudu vyvolávat konflikty a budu se snažit s každým vyjít (zase nikdo vám tam dítě neunese, nepřehánějme) a najdu na tom bydlení nějaká pozitiva (například můžete být hluční jak chcete, nikdo si na vás nepřijde stěžovat, že dítě moc řve 8) ) anebo se přestěhujte do příjemnější čtvrti.

U nas si vzdycky stezovali ti nejvetsi ozralove, co ve 3 rano hulakali, jak kdyby je nekdo vrazdil a vecne k nim jezdila PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 13:52

Já bydlím od dětství v Sokolově. Jako dítě mě jednou zfackovala cikánka, ale jinak negativní zkušenosti vesměs žádné. Člověk si najde svou sociální bublinu. Já na podkrušnorských regionech miluju blízkost hor a přírody i tu pohnutou sudetskou historii, po které jsou tu všude stopy. Jinde bych žít nechtěla :srdce:

• Citovat
  • Upravit
7296
18.9.20 15:19
@Anonymní píše:

Nevím no, třeba je to tim, ze si potřebujete zvyknout. Proč řešíte, kdo fetuje, kdo jak mluví na svoje děti atd. To je snad jejich věc, když se do nich nebudete starat, oni do vás taky ne. Mezi nima nejsou jen špatní, nejhorší jsou bílí degesi co si na něco hrajou, že chodí na lepší základkyatd. Se pak nedivím že dostanou. To i ode mě dostali, nemají provokovat. Je to tak i ve škole, přece se všichni nemusí bavit se vsema, stačí si nevšímat a mít svoji skupinku a vzájemně si neškodit. Stačí si jen najít kamarády, kteří vám budou vyhovovat a stejně tak vaše děti. Halt se prostě budou jenom potkávat a ty skupinky jsou různé, namíchané, jde jen o to, kdo si vybere jakou cestu. A vozit dítě jinam do školy a vytrhavat ho z reality není úplně dobrý, prostě ať vidí, že lidi jsou různí, co jako. Jako malí před barákem si hrajou děti dohromady, ty malé děti to neřeší a pak se to rozdělí, kdo jak si s kým rozumí. Problémy mají jenom ti, co doma slyší, s ním se nebav, to není kamarád pro tebe atd. To dítě tomu nerozumí, zopakuje to na hřišti a jsou zbytečný problémy. To je snad všude ne. Jeden můj kámoš je cikán a je slušnej, tak přece se s ním nebudu bavit jen proto, že je černej. To tak nejde brát, jde jen o to si na nic nehrat a nepovysovat se. Problémy mají jenom ti, co to dělají, že potřebuji dítě vozit na druhý konec města do nějaký soukromý školy, co jako jsou, něco víc, to se ani nedivím, že pak dostanou, ale dělají to jenom rodiče. Protože to to dítě doma slyší a vyrůstá v tom, že něco víc, než ostatní ze sídliště. Přitom to tak není, ti co jsou držení mimo realitu jsou logicky mimo a žádná hogo Gogo škola stejně nepomůže. I malé dítě si umí najít cestu a vybojovat si svoje, však je to dobrá škola do života. Máma ho za ruku nebude vodit celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí