Bydlení a výchova dětí v problémové lokalitě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11226
21.9.20 16:37
@Matt 02 píše:
@Parninas :lol: Tak nevím kde jste přišla na to, že jsem ze sociálně slabé rodiny. To, že jsem nikdy nebyl na dovolené nebo na třídním výletě to jsem nikdy nikam nepsal, není to totiž pravda, max jen to, že dětem stačí Chorvatsko a nepotrebují Kanáry, že oni to tak neberou, to spíš rodiče. Kroužky…x let jsem závodně plaval :nevim: Na školní výlety jsem jezdil, dokonce i na Erasmus do ciziny atd. Takže buď si mě s někým pletete nebo to schválně prekrucujete. Co se týče hlídání sourozenců, normální mi to do určité míry přijde, dělám to zcela dobrovolně, ale třeba v nedávné diskuzi, kde kluk hlídá pět sourozenců jsem psal na ty názory, že je to v pohodě a škola do života, že to je přehnané a fakt hardcore. Klidně si to můžete dohledat. Takže nic z toho není pravda, co vy píšete. Flákání na lavičce…nebavilo mě to, ale jo, tak občas tak člověk odpoledne strávil, to zase neříkám, ale určitě jsem takto neprozil dětství. A k těm školám, to je právě to. Tak Váš přítel měl prostě smůlu na základku, mě zakládka na střední školu připravila dobře, naopak jsem se musel učit víc tam, protože učitelé, když věděli, že na to někdo má, tak ho fakt spát nenechali, to jen takové, co stejně půjdou po ZŠ na pracák a nikam to nevedlo. Kvalitní učitel to pozná. Neříkám, že to tak je na každé škole, ale je to přesně o tom, že nezáleží kde škola stojí a kdo tam chodí, ale na ucitelich. A to jsem šel na hodně dobrou a výběrovou střední školu, a zas dávají to ti, co se snaží. Na základce nezáleží, pokud to není nějaká pomocná škola, ale normální základka a když je někdo flink, tak mu nepomůže ani deset škol. Další blábol, rodičům záleží na vzdělání asi všem normálním, kteří se o svoje děti zajímají, to ale neznamená, že musím chodit na jinou školu, ale stačí, když se rodiče zajímají a když je v něčem problém, tak se s dítětem učí, vysvětlí. Přece dát dítě do „lepší“ školy a dál se nestará a myslet si, že takhle z něho bude inženýr je blbost. Moje přítelkyně chodila také na sídlištní školu, kde je půlka Romů, za 14 dní jde studovat do Brna na Veterinu, podle Vás by už měla stát teď pásu a to je přesně to, proč tvrdím, že nemáte pravdu. A když jsme u tý veteriny, tudíž u Brna, tak jsme tam strávili společně víkend, kvůli malování, tak brečela, že si tam nezvykne. A taky netvrdíme, že Brno je špatný město, je to prostě jiný, my jsme doma jinde, to ale přece neznamená, že je to hrůza město, dokážu pochopit, že pro tisíce lidí je to prostě domov jako pro nás Chomutov a Most. A na závěr k tomu mlácení, zase přehnaný, proč bych měl mlátit šéfa? To si jako myslíte, že tady je v pořádku mlátit nějakého nadřízeného nebo nějakou autoritu, jako třeba učitele. To fakt ne, ale když mě ve 13 nějaký stejně starý kluk dlouho štval a ani po třetím upozornění, ať mi dá pokoj nepřestal a provokoval, tak jí jednu chytnul. Příště byl klid. Ještě jedna věc, pochopím, když spadová škola není pro to dítě vhodná, jakože tam chodí a není tam spokojené, ale nechápu to, že automaticky, aniž by tam dítě chodilo dají rodiče do jiné školy pro nadané, když tam to dítě ani nikdy nebylo. Jak jako škola podporovala mé nadání, to jako v šesti letech už všichni věděli, že jste nadaná a žádná spadová škola nebyla pro vás dost dobrá? No to je právě to co nechápu, základky mají stejné osnovy a když na to člověk má, tak se dostane na dobrou školu buď v devitce a nebo udělá nějaké testy, talentovky atd na školu podle jeho nadání dejme tomu v páté třídě. Takové to, moje dítě je něco víc, dáme ho na lepší, tady je ho škoda, je podle mě v šesti letech hogo fogo chování, ale tak jasný, že každého věc.Příspěvek upraven 19.09.20 v 12:21

Zas musím říct, že písemný projev máš lepší než mnoho zdejších uživatelek:-), tak asi na tom tvém vzdělání něco bude:-)))

Ale fakt není zvykem někomu ubalit, ani když tě hodně štve:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.9.20 19:30
@Fazulina píše:
Zas musím říct, že písemný projev máš lepší než mnoho zdejších uživatelek:-), tak asi na tom tvém vzdělání něco bude:-)))Ale fakt není zvykem někomu ubalit, ani když tě hodně štve:-)

To nesmíte brát úplně vážně a představovat si gang s basebalkou, toho se nikdo morální neúčastní, to je hnus a takoví patří do pasťáku, stejně tak jako nějací šikanátoři nebo rváči ještě ve 20,to je taky špatně, ale já se bavil o menších dětech, že je zde normální, že se takto řeší spory. Vždyť to není nic strašného, děti se občas poperou, když je to silově vyrovnané, není to do extrému, tak je to přece normální, copak jste se nikdy s nějakou holkou nepoprala? Jestli ne, tak jste pro mě úkaz, protože nikoho takového neznám a klobouček, já halt nebyl tak uvědomnělý a párkrát jsem se s někým trošičku chytnul no :oops:, ale nejsem žádný rváč z ghetta nebo co si představujete, prostě to tenkrát bylo nejrychlejší a nejúčinnější řešení, ať jsem byl vítěz nebo ne a za dvacet minut jsme se zase vesele naháněli na kolech a nebo šel každý svou cestou. Myslím, že si to představujete úplně jinak, než to probíhalo, ale to se psanou formou prostě stává :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
21.9.20 19:38
@Matt 02 píše:
To nesmíte brát úplně vážně a představovat si gang s basebalkou, toho se nikdo morální neúčastní, to je hnus a takoví patří do pasťáku, stejně tak jako nějací šikanátoři nebo rváči ještě ve 20,to je taky špatně, ale já se bavil o menších dětech, že je zde normální, že se takto řeší spory. Vždyť to není nic strašného, děti se občas poperou, když je to silově vyrovnané, není to do extrému, tak je to přece normální, copak jste se nikdy s nějakou holkou nepoprala? Jestli ne, tak jste pro mě úkaz, protože nikoho takového neznám a klobouček, já halt nebyl tak uvědomnělý a párkrát jsem se s někým trošičku chytnul no :oops:, ale nejsem žádný rváč z ghetta nebo co si představujete, prostě to tenkrát bylo nejrychlejší a nejúčinnější řešení, ať jsem byl vítěz nebo ne a za dvacet minut jsme se zase vesele naháněli na kolech a nebo šel každý svou cestou. Myslím, že si to představujete úplně jinak, než to probíhalo, ale to se psanou formou prostě stává :kytka:.

Ty jo, asi ne, asi jsem se nepoprala… Teda nevzpomínám si. Ale jiné zákeřnosti s holkama, to jo. Takové ty intriky holčičí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
21.9.20 20:54
@Pavlik Morozov píše:
Ty děcka budou stejne ve vetsine případů pokračovat ve stopách svých rodičů, bratrů, sester. Ani nejaka centra to nezlomi. To musí v prvé řadě chtit neco zmenit samy. Jednodušší je podle mě vyřešit rodiče.

To je celkem neotrely pohled, ze jednodussi je vyresit jiz dospele jedince, nez tvarne deti, ale OK :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.9.20 20:57
@PaníBovaryová píše:
To je celkem neotrely pohled, ze jednodussi je vyresit jiz dospele jedince, nez tvarne deti, ale OK :D

presne tak, mam radost z kazdeho decka, ktere to zkusi jinak nez jeho rodina (patologicka, neprizpusobiva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
21.9.20 21:38
@PaníBovaryová píše:
To je celkem neotrely pohled, ze jednodussi je vyresit jiz dospele jedince, nez tvarne deti, ale OK :D

Kdyz decka uvidí, že není tolerovano byt prizivnikem, tak se z toho treba pouci. Hlavne bych vydaval obcanky na povolení se rozmnozovat. Neni zadouci, aby se kazdy jedinec nutne rozmnozil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
21.9.20 22:02
@Pavlik Morozov píše:
Kdyz decka uvidí, že není tolerovano byt prizivnikem, tak se z toho treba pouci. Hlavne bych vydaval obcanky na povolení se rozmnozovat. Neni zadouci, aby se kazdy jedinec nutne rozmnozil

Já bych vydával dávky po kastraci, ale prý jsem nelida, tak nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
21.9.20 22:06
@Pavlik Morozov píše:

Heil Pavlik! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
22.9.20 14:08
@PaníBovaryová píše:
Heil Pavlik! :D

To s tim nema vubec nic spolecneho. Neni naprosto zadny duvod k tomu nechavat populaci ktera uz je i tak premnozena aby se v ni mnozili prizivnici. Nedal bych jim ani korunu at si poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
23.9.20 00:11
@Pavlik Morozov píše:
To s tim nema vubec nic spolecneho. Neni naprosto zadny duvod k tomu nechavat populaci ktera uz je i tak premnozena aby se v ni mnozili prizivnici. Nedal bych jim ani korunu at si poradi

Oni by si poradili, Pavliku. Ale tobe by se to nelibilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.9.20 17:10
@PaníBovaryová píše:
Oni by si poradili, Pavliku. Ale tobe by se to nelibilo :)

Proc by se mne to nepozdavalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
23.9.20 21:30
@Pavlik Morozov píše:
Proc by se mne to nepozdavalo?

co myslíš, že by udělali? našli by si práci a zapadli do systému, který je a priori vyřazuje, že jo 8) Zničehonic by se pro ně našlo na trhu práce místo. Změnili by své návyky, zařadili by se. Úplně všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.9.20 21:41
@PaníBovaryová píše:
co myslíš, že by udělali? našli by si práci a zapadli do systému, který je a priori vyřazuje, že jo 8) Zničehonic by se pro ně našlo na trhu práce místo. Změnili by své návyky, zařadili by se. Úplně všichni.

Tak at pachaji trestnou cinnost. Mne je to jedno. Kdyby byl poradny trestninsystem, tak by to nepachali dlouho. Preci nebudu uvazovat tak, ze aby nekdo nepachal trestnou cinnost, tak mu budu chcat horem dolem a on nemel myslenky na trestne ciny. To je postavene na palici. At si dela kazdy co uzna za vhodne ale musi si za to nest dusledky. Jenze v ceske trestnim systemu, kde je vetsi sazba za el paso posty nez za dvojnasobnou vrazdu je neco spatne. Ale rozhodne neuvazuji tak, ze bych nekomu lezl do riti, aby nahodou nedelal vloupacky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
23.9.20 22:14

Kdyby byl poradny trestni system :lol:
Ne, tebe by se to vubec nedotklo, Pavliku, jasne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 17:19
@Mellam píše:
@pe-terka Za mě určitě taky. Bohužel makléř mi řekl, že on toto od nájemců vůbec zjišťovat nesmí, natož si to nesmím dát s nájemcem do smlouvy, ani zvíře ani Vámi zmíněné kouření :-(

Nesmysly, prostě dáš do smlouvy nájemné za zvíře a pokutu za zatajené zvíře a je to. To samé za kouření, jen před 1.7. musela být pokuta formulovaná jako poplatek za rekonstrukci etc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML