Bydlení a výpověď na policii

Anonymní
11.10.16 13:05

Bydlení a výpověď na policii

Dobrý den, zakládám diskuzi anonymně.
Chtěla bych radu, bydlím v bytě (nemám nájemní ani podnájemní smlouvu). Syn majitelů byl proti a když jsem začla, že bych ji chtěla, tak řekl, že on to tak nedělá.
I tak jsem na bydlení v bytě kývla a teď stojím před situací, že mám jít na státní zastupitelství podat druhou výpověď a potřebuji, aby mi veškeré dokumenty posílali na nové bydliště (bez trvalého pobytu - pouze doručovací adresa).
Myslíte si, že se mě můžou zeptat, jestli na té adrese bydlím v pronájmu, či podnájmu? Blízká osoba mi říká, že pokud se mě zeptají, tak mám lhát. :zed:
Jak byste tuhle situaci řešili vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
11.10.16 13:08

A v cem lhat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.10.16 13:09

Lhát se může u soudu, na policii musíš mluvit pravdu, aspoň mě tak poučil právník. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
11.10.16 13:11

Moc tomu nerozumim, nicmene jit bydlet bez smlouvy je pro me nepredstavitelne. Chranis i sebe. Nechapu o co jde, ale myslim, ze policajtum muze byt jedno kde bydlis, ja mela taky jinou dorucovaci adresu kdysi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.10.16 13:11

Nevím, proč by se tě na to ptali. Normálně jim oznam doručovací adresu a je to :nevim: nestalo se mi, že by někdo pátral po tvém oprávnění se zde zdržovat. Asi bych si ale na adresu, na kterou nemám smlouvu nenechávala posílat úřední věci z důvodu, že nevíš, jak dlouho tam budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
11.10.16 13:12

@Tiger-lily Zkušený to muž!

Anonymní, máš právo odepřít výpověď bez uvedení důvodů. Pak nemusíš odpovídat na nic.
Nepíšeš, zda má důvod tvé výpovědi cokoliv společného s tvým bydlením, nebo s tím, co se týká tebe nebo tvých blízkých, nebo snad s majiteli bytu nebo domu. Vědět to by pomohlo, zda můžeš takový dotaz očekávat.
Pokud se případ nijak netýká výše uvedeného, pak se tě na to ptát nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 13:15
@Kralikcek píše:
A v cem lhat :nevim:

Modelová situace.
Já-Potřebuji změnit doručovací adresu na blabla.
Oni-Vy tam bydlíte v podnájmu?
Já-Ano. (i když to není pravda)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.16 13:17
@nika1988 píše:
Moc tomu nerozumim, nicmene jit bydlet bez smlouvy je pro me nepredstavitelne. Chranis i sebe. Nechapu o co jde, ale myslim, ze policajtum muze byt jedno kde bydlis, ja mela taky jinou dorucovaci adresu kdysi

Pro mne to bylo též nepředstavitelné :zed:. Vždy jsem bydlela na smlouvu, proto se ptám, jestli to bude průser, když se zeptají na to jestli na té adrese bydlím v pronájmu a já řeknu, že ne.

• Citovat
  • Upravit
10251
11.10.16 13:18

A proč bys odpověděla ano? Proč by se tě ptali na formu tvého vztahu k nemovistosti? Já bych na takový dotaz odpověděl něco ve smyslu:,,Jsem tam k zastižení častěji, než na trvalé adrese."
Problémem spíš bude, že úřad s tebou bude chtít komunikovat přes adresu trvalého bydliště. Takže ještě můžeš udělat to, že si na poště zřídíš dosílku na adresu, kde bydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 13:19
@radkka píše:
Nevím, proč by se tě na to ptali. Normálně jim oznam doručovací adresu a je to :nevim: nestalo se mi, že by někdo pátral po tvém oprávnění se zde zdržovat. Asi bych si ale na adresu, na kterou nemám smlouvu nenechávala posílat úřední věci z důvodu, že nevíš, jak dlouho tam budeš.

Bohužel mám TB daleko a nejsem schopna si pro dopisy jezdit :(

Jinak gratuluji k těhotenství. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10251
11.10.16 13:19

Opakuji, pokud to nemá vztah k případu, je jim po tom h.vno.
Klidně jim můžeš říct, že to děláš takhle: https://www.novinky.cz/…e-okoli.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 13:21
@Premek_Orac píše:
@Tiger-lily Zkušený to muž!Anonymní, máš právo odepřít výpověď bez uvedení důvodů. Pak nemusíš odpovídat na nic.
Nepíšeš, zda má důvod tvé výpovědi cokoliv společného s tvým bydlením, nebo s tím, co se týká tebe nebo tvých blízkých, nebo snad s majiteli bytu nebo domu. Vědět to by pomohlo, zda můžeš takový dotaz očekávat.
Pokud se případ nijak netýká výše uvedeného, pak se tě na to ptát nebudou.

Důvod výpověďi nemám nic společného s bydlením. Jedná se o okradení někým třetím, co provozoval jistou firmu.
Docela se bojím, že by se ptát mohli :(.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.16 13:22
@Premek_Orac píše:
A proč bys odpověděla ano? Proč by se tě ptali na formu tvého vztahu k nemovistosti? Já bych na takový dotaz odpověděl něco ve smyslu:,,Jsem tam k zastižení častěji, než na trvalé adrese."
Problémem spíš bude, že úřad s tebou bude chtít komunikovat přes adresu trvalého bydliště. Takže ještě můžeš udělat to, že si na poště zřídíš dosílku na adresu, kde bydlíš.

děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
10251
11.10.16 13:22

Pak se neboj. Jsi v pozici svědka, předpokládám. Ptát se nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.10.16 13:24

:think: Tak jen nahlas doručovací adresu, pokud to s tím případem nesouvisí, nemají se ani co proč vyptávat a i kdyby, tak pochybuju, že by to někde uváděli do zápisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová