Bydlení - dilema. Zůstat v bytě, nebo do domku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
11.2.21 06:19

Já jsem spokojená v malém městě, kde mám vše dostupné. Na vesnici bych šla jedině bezdětná, třeba na důchod. Dojíždění do školy, práce a na kroužky ti zabere hromadu času. Navíc máte obrovský byt, přírodu na dosah. Jako bydlet na zaplivaném sídlišti, taky bych váhala, ale takhle rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
11.2.21 06:23

Tak já bych do toho šla. V bytě jsem bydlela 20 let a v domě žijeme 12 let a neměnila bych. A teď v době, kdy se nikam nemůže jsem za barák ještě vděčnější. Za domem les, v létě posezení a grilovačky venku, klid. No miluju to tady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.2.21 06:46

@JulkaaD já bych šla znovu na dům. Je to prostě pohoda. U nás Mega plus, že pustím děti na zahradu a nevím o nich, máme o velký sad.. Mají volnost, kterou ve městě neměli, kor v této době. A ano, rok jsme žili na stavbě, no nejhorší je hotovo, teď už jen drobnosti a to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.2.21 07:03

Na vesnici jsem vyrostla a nikdy bych se tam nevrátila. A s dětmi už vůbec ne. Je to přesně jak říkáš, ve městě je všechno pohodlnější. Navíc vy máte luxusní byt, metrů fůru, odtud by mě nikdo nedostal. A co se týká té zahrady, spousta rodičů si myslí, jak vypustí děti a má klid, ale děti to baví chvíli a pak stejně musíš mít nějaký program. Přece se nebudou 10 let v kuse plácat na jedné zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
11.2.21 07:11

@JulkaaD Kupte mobilheim, ten tam zaparkujte a bazen k nemu muzete udelat taky a mate super chalupu na grilovacky a koupani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
11.2.21 07:31
@JulkaaD píše:
Ahoj, resim dilema a pomohly by mi vase zkusenosti/nazory ;).
Zijeme v mensim meste a vlastnime mezonetovy byt (je to dispozicne 120m2),ale zahrada/dvorek spolecny. Mame pozemek cca pul hodky autem od aktualniho bydleni a doted byl plan, ze si postavime dum, mame projekt a chteli jsme toto leto zacit stavet. ALe ja mam velikanskoi chut od toho upustit.
Od pondeli do patku jsme do 16h v praci a po praci s detmi krouzky. Jsem rada, ze se doplazime k veceru domu a ja si uz jen jdu zabehat, prochazka, domacnost. Vikendy nas bavi turistika, vylety, sport, kultura a pak i ten gauc a filmy:).
Muz ma 41let. Velmi moc se bojim, ze nam stavba “vezme” nekolik nasich let, kdy jsme konecne jak pracovne, tak soukromne v klidu a pohode.
Mozna je to hlavne o mem strachu, muz by do toho asi sel. Ale at to neprodluzuji:
Litovali jste, ze jste se prestehovali na Vesnici a zacali budovat domek??
Ja si ted uzivam financni svobodu, blizkost ke vsemu co potrebujeme-od jara pokryjeme dojozdeni do skol a do praci na kole. Hned za bytem mame lesy. Jedine, co mi ale chybi je v lete bazen a vecerni grilovacky :,( dekuji

na pozemku malou chatku, bazen a nechat si byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
11.2.21 07:47

Celý život bydlím v domě, dříve tedy s rodiči na malém městě, potom na vesnici s manželem. Bydlení ve městě mi nevyhovuje, mám ráda klid na vesnici. Jsme hodně venku, bez zahrady si bydlení představit nedovedu. Manžel má jako koníčka právě zahradu - okrasné dřeviny, květiny, ale i velký skleník a zeleninu. Je to pro něj velký koníček. Děti tam mají bazén, máme taky pergolu s krbem, kde si užíváme právě grilování i víkendové obědy apod. Z mého pohledu by to byla jasná volba, ale ty sama musíš vědět, co ti vyhovuje. Manžel vždycky říká, že by v bytě ve městě vydržel tak měsíc a já mu dávám za pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.2.21 07:53

Já jsem člověk, co radši bude bydlet v polorozestavěným domku na vesnici než v luxusním bytě ve městě. A už vůbec ne s dětma. Jenže, jak to máš ty, to si budeš muset rozmyslet sama. Podle toho, co píšeš, bych prodala pozemek, prodala byt a investovala do domku se zahradou ve městě.

• Citovat
  • Upravit
5866
11.2.21 08:00
@JulkaaD píše:
Zijeme v mensim meste a vlastnime mezonetovy byt (je to dispozicne 120m2),ale zahrada/dvorek spolecny. Mame pozemek cca pul hodky autem od aktualniho bydleni a doted byl plan, ze si postavime dum, mame projekt a chteli jsme toto leto zacit stavet. ALe ja mam velikanskoi chut od toho upustit.
Od pondeli do patku jsme do 16h v praci a po praci s detmi krouzky. Jsem rada, ze se doplazime k veceru domu a ja si uz jen jdu zabehat, prochazka, domacnost. Vikendy nas bavi turistika, vylety, sport, kultura a pak i ten gauc a filmy:).
Muz ma 41let. Velmi moc se bojim, ze nam stavba “vezme” nekolik nasich let, kdy jsme konecne jak pracovne, tak soukromne v klidu a pohode.
Mozna je to hlavne o mem strachu, muz by do toho asi sel. Ale at to neprodluzuji:
Ja si ted uzivam financni svobodu, blizkost ke vsemu co potrebujeme-od jara pokryjeme dojozdeni do skol a do praci na kole. Hned za bytem mame lesy. Jedine, co mi ale chybi je v lete bazen a vecerni grilovacky :,( dekuji

Zůstala bych tam, kde jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
11.2.21 08:35
@JulkaaD píše:

Ve Tvém případě doporučuji zůstat v bytě.. A zvážit pořízení nějaké chaty na léto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.2.21 09:04

Ja jsem clovek, co bude radsi v chatce na zahrade nez v byte. Kvuli zviratum, zahradniceni, prostoru.

Ale jestli ti chybi pouze bazen a vecerni grilovacky, zustan v byte, vesnice neni moc pro tebe.
Na vasem miste bych zvazila dve varianty: na pozemek dat maly obytny modul/zateplenou chatu (300 tis cca, kdyz se drzim pri zemi), letni kuchyn a bazen a mas vysmato.
V druhe variante bych se vykaslala na mega barak ktery dneska vsichni stavi na mega hypoteky, ale postavila bych nejaky skromny malinky domecek 2kk velikosti mobilheimu (cca 1 mil), ktery by se pak hodil bud na duchod, pro deti nebo na pronajem. Plus ten bazen a jezdit tam.
Oboje je levne, stavba (drevostavba nebo na klic) rychla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
11.2.21 09:19

Já jsem bydlela cely život v bytech a jsem šťastná jako blecha ze máme velký krásný dům na vesnici, i když už má určitý věk a s tím spojené občasné potíže. Už bych nechtěla sdílené prostory s dalšími nájemníky a sdílenou zahradu taky ne, na te nemůžeš dělat de fakto nic :nevim:

Však není nutnost dojíždět na kroužky, tak si holt děti vyberou kroužky z těch, co jsou ve škole nebo budou chodit k hasičům :lol: bydleli jsme ve městě dost dlouho a syn stejně na žádný kroužek chodit nechtěl :nevim:

A co by chtěly děti? Jako když už mate hotovy projekt, tak proč to nepostavit? Nebo si to snad chcete dělat komplet svépomocí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.2.21 09:25

Jeste je teda zasadni, co chce manzel. Jestli se tesi do domku a doted jste to planovali spolu, tak by to byl od tebe dost podraz to ted stopnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
11.2.21 09:27

@Lucie_Sx jo to si taky myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
11.2.21 09:55

Jo mít tak peníze na barák. Ale zase by mě nebavila ta práce kolem baráku. Pokud by to znamenalo i dojíždění za prací, s dětmi do škol, tak ještě hůř. To jsou vždy krásné představy o grilovačkách, snídani venku na terásce, atd, ale vždy je něco za něco. Ale je to krásná představa. Koupil bych si tam takovou tu venkovní tělocvičnu, aspoň na schyby, branku na fotbálek, atd.

Osobně na grilovačku a podobné věci jako kopání do míče nebo házení šipek můžeme zajet ke tchánovcům na barák nebo ke kamarádovi. Každou chvilku by to člověka stejně nebavilo. Nějakou tu snídani nebo kafíčko si dáváme na balkoně a taky to jde.

Je potřeba určit priority a říct si všechno kolem, jak to změní život, ale uvažovat dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí