Bydlení s maminkou přítele

Anonymní
31.8.15 22:26

bydlení s maminkou přítele

Jsem těhotná. Mám se příští týden stěhovat do RD k mému příteli, bydlí s maminkou, 73 let, ve větším městě. Vše společné, jen ložnice by byla naše. V domě tři malé pokoje včetně ložnice v patře, obývací pokoj, kuchyň dole.. Mám dost veliké obavy (málo soukromí), na druhou stranu jsem na to kývla, že to tedy zkusíme. Původně toto byla jen jedna z variant, ale přítel najednou jiné varianty nepřipouští. Za žádnou cenu se nechce stěhovat jinam, své rodné město taky nechce nikdy opustit. Starost o starou maminku chápu, zůstala by v domě sama.
Máte někdo zkušenosti, typy rady, jak se tam všichni sžít? Jeho maminka je hodná starostlivá. Bývá doma skoro pořád, soběstačná je.
Moc prosím tentokrát o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
31.8.15 22:40

Napadá mě jen nastavit si hranice hned na začátku. I když ty tam budeš „ta cizí“, jako, že domácnost je maminky, hned se dohodněte jak to bude fungovat a pokud ti něco bude vadit, nemávej nad tim rukou, pokud se s paní dá mluvit, vyřešte si to hned, než se to nakupí. Třeba to u vás nehrozí, já mluvím z vlastní zkušenosti. Je to o velké toleranci na obou stranách. Pokud je hodná a starostlivá, nemusí to být jen pozitivní vlastnost a pak se těžko říká: „nechte nás být“. Zakaž jí třeba vstup aspoň do jednoho pokoje, který je jen váš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
31.8.15 22:42
@Anonymní píše:Máte někdo zkušenosti, typy rady, jak se tam všichni sžít?

To je těžké. Asi jedině to zkusit a být připravená na variantu, že to nepůjde (ať už to znamená cokoliv), protože jste tři jedineční lidé, kteří si vzájemně buď sednou, nebo ne. I když budeš ty dělat všechno perfektně, maminka na tebe může „chytnout alergii“ a je to v háji. Nebo si prostě dáš sebelepší předsevzetí, ale tu třetí osobu v domácnosti nakonec nesneseš. Kamarádka byla v podobné situaci a vztah to nevydržel - a to měli společnou jen kuchyň. Partner tehdy stěhování odmítl, tak se odstěhovala sama.

@Verca1990 V čem to je lepší? Nerýpu, fakt nevím - problémy většinou dělají lidi, ne místo.

• Citovat
  • Upravit
424
31.8.15 22:48

Prostě to zkus. Každý budete muset kousek ustoupit, ale chápu, že maminka v tomto věku nechce jinam a syn ji nechce nechat samotnou. Pokud je na tebe hodná, mohlo by to třeba jít. Jen je třeba počítat, že má zvyky, který těžko změníš. Na druhý straně v ní můžeš mít oporu, až malý bude na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.15 22:50

@ferret V čem to je lepší? Nerýpu, fakt nevím – problémy většinou dělají lidi, ne místo.

Myslím, že jde o to, kdo je tam primární paní domu. U nás má tchyně radost, když uvařím místo ní, ale podvědomě, mě z kuchyně vystrkává (radí mi, jaký hrnec, věci do domácnosti, co koupím odloží nebo uklidí hluboko,…), rozhodně to nemyslí zle, ale když půjdou do vlastního, budou se psát pravidla na čistý list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
31.8.15 23:01

My bydlíme v RD s mými rodiči(6 let) měla jsem z toho strach ale zatím si na nervy nelezem ale máme tedy každý svoje(ani já ani mamka by jsme nechtěli třeba společnou kuchyň každá to máme jinak a lezly by jsme si na nervy)…No a s tchýní si vůbec neumím přectavit společnou domácnost :oops: :roll: NIKDY stačí mi když přijede dvakrát do měsíce a vždy jsem na nervy ještě dva dny po odjezdu(má pocit že potřebuju poradit a uklidit atd. což je nežádoucí)…vyzkoušejte to a uvidíš jak si sednete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 23:08

Nedelej to, vsechno se pokazi. My take dostali barak se starou tetou a presto, ze se zdala nejhodnejsi na svete, tak ted to neni k ziti. Kazdy mame jine priority a kolikrat bych nejradsi vsechno pobalila a odesla…

• Citovat
  • Upravit
4624
31.8.15 23:31

Platí pravidlo, že se starými lidmi se nemá moc hýbat. Paní je 73 let. Je nutno si připustit, že je už fakt (nejenom na přestěhování) stará. Pochybuji, že by sama na něco takového kývla a když, nevěřím na happyend.

Navíc se obávám, že i jí bude chybět její klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.8.15 23:51

Nejde to… najdi garsonku pro sebe a dítě poblíž a dohodni se s přítelem na financování a návštěvách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
1.9.15 00:06

Ja bych do toho nesla. dospeli nemaji bydlet s rodici vetsinou to nedela dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
1.9.15 00:15

Ja bych do toho nesla. Ale kdyby uz, tak z těch tři horních pokojů udělat byt pro vás a tchyni nechat dole. Společná kuchyně a koupelna je scifi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.15 04:52
@Gosi píše:
Nejde to… najdi garsonku pro sebe a dítě poblíž a dohodni se s přítelem na financování a návštěvách…

Bydlíme od sebe 25 km. Dle té původní dohody to prostě půjdu vyzkoušet, kdyby to klapalo.. Budu se mít kam vrátit, pokud to nepůjde. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
44197
1.9.15 06:37

Taky jsem názoru, že to nejde. Výhodou je, že se máš kam vrátit. Ono to může jakž takž fungovat, než přijdou děti, ty teď, předpokládám, chodíš do práce. Ale co potom, babička je moc stará, můžou ji lézt na nervy, může se přehnaně vměšovat do výchovy a snažit se radit tak, jak se to dělalo kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
1.9.15 06:42

Davam tomu sest, max devet mesicu, nez sem napises prispevek o tom, jak se s tchyni neda zit, jak je to porad liga manzel-jeho matka proti tobe, jak ti leze na nervy, nemate soukromi, manzel se ji v nicem nepostavi, keca ti do vareni, do vychovy, bere ti dite, porad ti dycha na krk a nejradsi bys ji polila benzinem a skrtla sirkou :mrgreen: :mrgreen:

A pak bude nasledovat zaplava prispevku „mam to uplne stejne a nenavidim svuj zivot“ plus par snachobijek prispeje s „jednou budes taky babicka, tak mej uctu“. Uplne to vidim :P

Myslim, ze te borec slusne zmanipuloval, aby to vyhovovalo predevsim jemu, a nemela jsi se dat. Nevim, zda mas alternativu, ale pokud nejsi svetice, matka Tereza a s jeho matkou si nespitas divci tajemstvi, nedelej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.15 07:23

Poslechni rady, muze ti to otravit cely zivot a jak se jednou prestehujes, tezko to pujde vzit zpatky, bez hadek s pritelem. ja mam cerstve mimi a misto abych si materstvi uzivala, tak z toho mam nervy a zaludecni potize. nejhorsi je, ze vetsina starsich lidi ma trosku potize s hygienou a uklidem. navic sotva prijde navsteva, tak se chlubi mezi dvermi, co mimi uz umi, jako by ho to naucila ona, ja jen stojim opodal a posloucham a dusim to v sobe. kdyz jsme pryc, tak nam leze do pokoje, vodi tam i navstevy, zacali jsme si tedy zamykat a to se nastvala, ze nechape proc. kdyz prichazime z nejake akce, tak si rosviti mobil, aby vedela kolik je hodin. kdyz mame navstevu, chodi porad pres obyvak, protoze zrovna se potrebuje napit, nebo jit pro bryle nebo se jen pochlubit se zajimavou zpravou z tv novin. pres pokoje chodi v botech, kdyz nejsme doma a chlubi se ostatnim, ze o tom nevime. navsteve nabizi se skodolibou radosti nase kafe, kdyz nejsme doma… je toho tolik, jsou to drobnosti, ale je jich tolik, ze staci jen kapka a odchazim. neudelej stejnou chybu, mam skazene mladi!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová