Bydlení v dnešní době

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.1.22 10:25

Jo a na té zahradě samozřejmě chata je, ale nikdy tam nenocujeme, protože tam není normální záchod. To je ještě jedna z posledních možností, že bych z té chaty udělala plnohodnotné bydlení na cca květen-září, na to bych se ani nezadlužovala. Jinak v létě přes den jsme na zahradě dost, elektřina tam je a je to vlastně kousek od bytu. No ale prostě to není ono.

• Citovat
  • Upravit
53190
5.1.22 10:26
@Anonymní píše:
Co změní mé odůvodnění, proč chci rd? :mrgreen: Chci si ráno dát kafe na zahradě, pozvat přátele na grilovačku, vypustit psa ven bez vodítka.. větší místo, chtěla bych mít pracovnu a ne sedět na HO v kuchyni. Nemám si nač stěžovat v bytě, ale není to moje, žádný velký mejdan si tam udělat nemůžu (ne, že bych dělala mejdany co 14 dní, ale..)

Já ti k tomu napíšu už poslední věc: ženeš se do finančního průšvihu. Bydlíš v nájemním bytě, nemáš nic našetřeno navzdory tomu, že píšeš, že máš velmi dobrou práci, hypotéku na dřeň si můžeš dovolit jen díky prodeji pozemku, který jsi dostala a nemáš vůbec páru, co to všechno obnáší. Můžeš si myslet, že to píše nějaká zapšklá unuděná, která ti nepřeje tvůj splněný sen o kávě na zahradě, ale pravda leží někde úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
5.1.22 10:26
@Anonymní píše:
Jinak já nechci aby to tu vyznělo že nechci brát v potaz logické argumenty a všechno odpinknu zpátky. Jen si u některých příspěvků říkám, opravdu je to tak horké? Týká se mě to vůbec? Ale jsou to dobré podněty, umožňují mi koukat na to střízlivě a třeba tu někdo zmíní něco, co mě vůbec doteď nenapadlo. Nechci se pouštět do spekulací co vše by se mi mohlo stát, nechci se rouhat, všichni máme stejnou šanci, že nás zítra přejede auto nebo dostaneme rakovinu. Zase ono myslet jen na to co kdyby, tak nikdo nic nemá žejo.. práci mám asi jistou, nejde vůbec o zaměstnavatele, ale o obor, zájem o mě bude profesně vždycky.
Jen já nemůžu používat ten argument, že je jedno, jestli platím nájem nebo hypo, protože nájem je fakt nic v mém případě.

nesla bych do toho, mas levne stabilni bydleni, to je jak najit zlaty poklad v dnesni dobe. Na zahradce bych si postavila nejakou chatku - klidne modernejsi, vybavenou - na ukojeni obasne potreby byt v prirode, a spis bych setrila na duchod, na studia deti, na cestovani, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.1.22 10:27

@Zumpa mně to nepřijde jako zoufalost a myslím, zme v budoucnu takhle bude bydlet spousta lidí, vždyť zahrady se před pár lety prodávaly za pár desítek tisíc, kdo dneska dá jen za stavební pozemek 2,3,4 mega?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13220
5.1.22 10:29
@Anonymní píše:
Co změní mé odůvodnění, proč chci rd? :mrgreen: Chci si ráno dát kafe na zahradě, pozvat přátele na grilovačku, vypustit psa ven bez vodítka.. větší místo, chtěla bych mít pracovnu a ne sedět na HO v kuchyni. Nemám si nač stěžovat v bytě, ale není to moje, žádný velký mejdan si tam udělat nemůžu (ne, že bych dělala mejdany co 14 dní, ale..)

Myslím, že změní… A z mého subjektivního pohledu kromě té pracovny ti může nabídnout ta chata i když to nebude kdykoliv…ale ranní káva na terase a pes na zahradě bez vodítka by mi nevyvážily ten stres, jestli a jak to utáhnu… Nehledě na to, že když budeš kupovat dům od někoho, tak se skryté vady můžou objevit později. To samé se sousedy, nikdy nevíš, kdo se stane tvým sousedem v bytě nebo i v domě… Ale samozřejmě každý jsme jiný a třeba tobě by to vyhovovalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.22 10:32

@unuděná víš, je fajn, že funguješ jako protipól mých myšlenek :mrgreen: jsem za to ráda, děkuju. Ono zase nemůžu konkurovat manželskému páru ve středním věku, jsem pár let po škole, sama vychovávám dítě, takže jsem na tom V RÁMCI MOŽNOSTÍ dobře. Zase si říkám lepší jít do hypotéky před třicítkou, než to řešit ve čtyřiceti.

• Citovat
  • Upravit
34473
5.1.22 10:32
@Anonymní píše:
Jo a na té zahradě samozřejmě chata je, ale nikdy tam nenocujeme, protože tam není normální záchod. To je ještě jedna z posledních možností, že bych z té chaty udělala plnohodnotné bydlení na cca květen-září, na to bych se ani nezadlužovala. Jinak v létě přes den jsme na zahradě dost, elektřina tam je a je to vlastně kousek od bytu. No ale prostě to není ono.

Za mě ideální varianta. Určitě bych si nechala byt a zahradu a tam to uzpůsobila tomu, abych tam mohla bydlet přes sezónu. Druhá varianta je postavit domek na té zahradě. Do velké hypo bych nešla, mít to na dřeň, nemít na pěknou dovolenou, výlety, to bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.1.22 10:33

@Magical-eyes souhlasim, taky kafe rano na terase a grilovacka je otazka tak 4 mesicu v roce ze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.22 10:33
@Anonymní píše:
@unuděná víš, je fajn, že funguješ jako protipól mých myšlenek :mrgreen: jsem za to ráda, děkuju. Ono zase nemůžu konkurovat manželskému páru ve středním věku, jsem pár let po škole, sama vychovávám dítě, takže jsem na tom V RÁMCI MOŽNOSTÍ dobře. Zase si říkám lepší jít do hypotéky před třicítkou, než to řešit ve čtyřiceti.

Počkej, a ty si fakt myslíš, že ti někdo dá hypotéku na 5-8 mio když jsi pár let po škole, máš malé dítě a jen jeden příjem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
5.1.22 10:35
@Anonymní píše:

já ti rozumím, to jsou právě ty romantické letní představy ;)
v listopadu pak už vše na baráku vypadá podstatně jinak a kafe piješ vevnitř stejně jako na bytě..

hele, co ta varianta nechat si výhodný pěkný městský byt (je fakt hloupost ho vracet, u nás ve městě je to třeba výhra se k němu vůbec po letech dohrabat!) a na svém pozemku postavit malou dřevostavbu (stačí cca 6×4 m, dole zázemí, obývák, kuchyně, nahoře dvě ložnice - resp. dočítám, že tam zahradní chatka starší je - tak ji pořádně zgruntu opravit včetně dobudování wc a koupelny..)?
nezadlužila by ses tak brutálně a získala na léto tebou popisované výhody domu ;)
hele, fakt máš ve své situaci velké oči.. budiž ti věk omluvou. kdybys měla mega k tomu všemu na účtu, tak budiž.. ale pouštět městský byt a pouštět se na tak tenký led si říká o průšvih.. (vím o čem píšu, za Kalouska jsem nádherně opravený barák s hypoškou na dřeň prodávala a peníze vracela bance, prostě to nešlo..)

Příspěvek upraven 05.01.22 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.1.22 10:36
@Anonymní píše:

To určitě, ale musí to mít hlavu a patu a vzít si tu hypo na něco smysluplného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
5.1.22 10:36
@unuděná píše:
Počkej, a ty si fakt myslíš, že ti někdo dá hypotéku na 5-8 mio když jsi pár let po škole, máš malé dítě a jen jeden příjem? :think:

Pokud má ten příjem dobrý a bude ručit tou zahradou (popřípadě ji prodá a bude ručit penězi z prodeje), proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.22 10:38
@baracudas píše:
Pokud má ten příjem dobrý a bude ručit tou zahradou (popřípadě ji prodá a bude ručit penězi z prodeje), proč ne?

Bude jí muset prodat aby měla na základ hypotéky :nevim: A nezbyde jí ani kačka. Každý, kdo si někdy vyřizoval hypotéku (a to nemluvím o stavbě) ví, že těch výdajů kolem je mnohem víc. A ona nemá z čeho to platit. Bydlí v nájemním bytě za hubičku a neušetří skoro nic..? Mě to zavání fakt průšvihem z finanční negramotnosti.. Ale tak kdo chce kam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56128
5.1.22 10:39

No, nejlevnější je postavit drevostavbu na té zahradě. Pozemek levnější fakt nesezenes. A klidně bych do toho šla. Jak nekdo píše, menší domek, chatku.

Příspěvek upraven 05.01.22 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.1.22 10:39
@Anonymní píše:
Jo a na té zahradě samozřejmě chata je, ale nikdy tam nenocujeme, protože tam není normální záchod. To je ještě jedna z posledních možností, že bych z té chaty udělala plnohodnotné bydlení na cca květen-září, na to bych se ani nezadlužovala. Jinak v létě přes den jsme na zahradě dost, elektřina tam je a je to vlastně kousek od bytu. No ale prostě to není ono.

Tak to bych nevahala a predelala chatu, aby se v ni dalo stravit cele leto. Jestli je to super misto a uz tam znas lidi okolo, tak ani minutu bych nevahala. A to proto, ze rozpocet nemas tak vysoky, abys nemusela delat kompromis s domem. Muze byt moc maly, na horsim miste, mit vady, takze v nem nechas dusi. A az bude dcera dospela, co bude mit? Nic.
Kdyz si predelas chatu(a bude to porad chata, pozor na to, mesto miva v podminkach, ze nesmis mit dum), budete mit zimy v byte bez prace, leto s grilovackama na chate a az bude dcera dospela, muzes zustat v chate natrvalo a dcera zustane v byte. Ty nebudes muset resit hypoteku na dren a dcera nebude mit tezky start do zivota s drahym bydlenim.
Jak nad tim tak premyslim, vlastne ti to i “zavidim” a udelala bych to presne takto. Uz kvuli dceri a mensimu riziku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí