Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ludánek02 píše:
Zdravím,musím se vypovídat. Mám 5letý vztah a až na pár chvilek nám to s přítelem klape. Vzali jsme si hypo a na konci roku se budeme stěhovat. Bohužel i přesto, že nám to klape, tak přítel v sexu mě dost odbývá, ale to rozebírat nechci. Poznala jsem muže, který mi něčím voněl. Nicméně, na druhé schůzce jsem se s ním vyspala a bylo to víc než hrozné. Horší sex jsem snad nikdy neměla! Všechno špatně, ale nechci zacházet příliš do detailů. Doma mi chybělo to, že bych se někomu líbila, byla sexy a přitažlivá a tento muž mi pocit dal. I přesto, jak je vlastně hrozný (nejen v sexu), tak on se mi už neozval. Což trochu pochramotilo mé ego, že jsem to chtěla být já, ta která mu řekne nikdy víc! Ale na tom nesejde. Jde o to, že se nenávidím. Nenávidím se, že jsem mohla tak stupidně pošpinit náš vztah. Partnera miluju a mám výčitky, což je můj trest, který přijímám. Spíš se chci zeptat, zda jste to některá taky zažila a zda se dá vůbec v životě s tím vyrovnat, abych na to přestala myslet a takřka hodila za hlavu a dělala, že se nikdy nic takového nestalo. Potom nehodlám se přiznat, protože by mě pochopitelně kopl do… a hlavně bych ublížila jemu. Prosím nepiště mi, že jsem to neměla dělat nebo jaká jsem kur.., měla jsem své důvody, které mě k tomu dohnaly a lituju toho a už tak dost trpím.![]()
No stalo se.My s tím nic neuděláme
TamaraAlmara: Mockrát děkuju.
. Máte naprostou pravdu s tím sebevědomím. Právě naopak, se mnou flirtují muži často. S jinými se cítím žádaná a sexy, ale s přítelem se tak necítím. Už jen z důvodu, že odmítá často sex a nebo ho vůbec neiniciuje. Podepsalo se to na mě. Jen s ním si nepřipadám tak, jako s ostatními. Což jsem mu řekla a on mi řekl, že on přece za to nemůže. Že se vedle něj cítím při výšce 170cm a 70kg tlustá. Jak jste psala, ten hnis si v sobě ponesu do smrti
.
anonymni_prezdivka: Děkuji
. Já si to také dříve nedokázala představit. Považovala jsem se za zásadového člověka. Nevěru jsem odsuzovala a hnusila se mi. Spadla jsem do toho, že ani nevím jak. Ani opilá jsem nebyla. O to víc se nenávidím, že jsem to udělala při smyslech. ![]()
@Ludánek02 Teď jde o to, kde budeš mít priority. Píšeš, že jinak je to skvělý chlap. Ale ten sexuální nesoulad vám může přinést do budoucna ještě hodně potíží. Třeba se to i změní, časem se sexuální apetit může měnit. Ale jestli ti to nevyhovuje už teď… Buď se tedy budeš dívat na jeho jiné priority, nebo vztah ukončíš. Moje kamarádka byla v podobné situaci. Mužský skvělý, jen ten sex vázl. Našla si jiného partnera, sex super, ale je to tak nespolehlivý, povahově nestálý člověk, že ani ten sex to nevyváží. S láskou v srdci a slzou v oku teď vzpomíná na svého bývalého. Tím nechci říci, že můžeš dopadnout stejně. Třeba si najdeš mužského, který bude mít všechny potřebné kvality. Těžko usuzovat. Chtělo by to třeba ještě v klidu, bez hysterie, při nějaké pěkné příležitosti o té erotické oblasti pohovořit. A třeba nám tady budeš za pár let psát, jak jsi unavená péčí o dvě malé děti a ten tvůj ti nedá pokoj
.
S. y.p. t.a: Tímto mne chlácholí mamka
. Že ať to vyřeším dětma, že můj sexuálni apetit utichne a on i já budeme mít klid
. No jelikož je mi za pár měsíců 27, na děti se necítím další aspoň 4 roky. Přesto, nejde jen o sex. Ono když Tě chlap nechce ( s dovolením nabízím tykání ), tak to ten sex nenahradí. Ikdyž byla má nevěra jedna velká katastrofa, tak zase jediný co mu nemohu vytknout, že ten chtíč s jakým mě chtěl - byl k nezaplacení. ![]()
Paola21: Důvody nepominou, ten problém u nás přetrvává již dlouho. Ale přítel na to neslyší. Nicméně, to jak mi je,…to se raději s prominutím umasturbuji k smrti než to s kýmkoli zopakovat.![]()
![]()
A najít si někoho s kterým by ti to vyhovovalo i v tomto směru? Celý život to takto, myslím, nevydržíš..
Paola21: Nemůžu myslet na rozchod s někým koho miluji (jak pokrytecké, že..) A navíc my jsme jak spřízněné duše. To nejde vysvětlit jen tak. Nevěřím, že bych našla to samé v jiném muži + super sex atd. :-/ Pokud mi vydrží ten hnis co mě rozleptává ve vnitř, že jsem ho podvedla, tak to vydržím.
A už jsem si zařídila i návštěvy u psychologa - možná pak zkusím i sexuologa. Třeba mi to taky nějakým způsobem pomůže. ![]()
Muj partner je skvěl člověk a navíc se mě pokaždé snaží uspokojit jako první, sám od sebe. A je to skvělé, dělá to rád a pak teprve přichází na řadu on. Prošla jsem si pár vztahy, než jsem ho našla, ale mám ho a jsem s ním šťastná. Neměnila bych. Vedle toho tvého bych si připadala prašivě, takhle podle mě tedy skvělý partner nevypadá ![]()
Neverim, ze je ten partner taaak bajecnej. On neslysi Tve potreby a ani je vyslyset nechce a nechce najit kompromis. To takovy nebude jen v sexu. A pak prijdou jine starosti a on na vse bude rikat „vedela jsi do ceho jdes“. Dokazes si predstavit byt 40 let bez sexu?! Nebo jen s vynucenym minimem? Myslim, ze Tvoje nevera Ti prisla do zivota, aby ses zamyslela na opravdovosti vlastniho vztahu. Taky si myslim, ze spokojena zenska nepodvadi (normalni zenska).
@Ludánek02 já nějak nechápu co tedy řešíš…nemyslim zle ale fakt nechápu. Stalo se, s přítelem chceš zůstat přesto že sex asi do budoucna nic moc.
@ngauruhoe píše:
Neverim, ze je ten partner taaak bajecnej. On neslysi Tve potreby a ani je vyslyset nechce a nechce najit kompromis. To takovy nebude jen v sexu. A pak prijdou jine starosti a on na vse bude rikat „vedela jsi do ceho jdes“. Dokazes si predstavit byt 40 let bez sexu?! Nebo jen s vynucenym minimem? Myslim, ze Tvoje nevera Ti prisla do zivota, aby ses zamyslela na opravdovosti vlastniho vztahu. Taky si myslim, ze spokojena zenska nepodvadi (normalni zenska).
ano! měla jsem to podobně..
@Ludánek02 píše:
Paola21: Nemůžu myslet na rozchod s někým koho miluji (jak pokrytecké, že..) A navíc my jsme jak spřízněné duše. To nejde vysvětlit jen tak. Nevěřím, že bych našla to samé v jiném muži + super sex atd. :-/Pokud mi vydrží ten hnis co mě rozleptává ve vnitř, že jsem ho podvedla, tak to vydržím.A už jsem si zařídila i návštěvy u psychologa - možná pak zkusím i sexuologa. Třeba mi to taky nějakým způsobem pomůže.
@ngauruhoe píše:
ani spokojený (normalni) chlap nepodvadi ![]()
@ametyst píše:
@Ludánek02 já nějak nechápu co tedy řešíš…nemyslim zle ale fakt nechápu. Stalo se, s přítelem chceš zůstat přesto že sex asi do budoucna nic moc.
nic, jen jí hryže svědomí
Anonymní: V tom to právě je. V ostatních věcech je pozorný, tolerantní, přizpůsobivý, obětavý atd. Opravdu jen co se týče sexu, tak je jako někdo jiný - blíženec ![]()
ngauruhoe: Neřekla jsem, že jsem se sexuálním životem s mým partnerem spokojená, jen jsem sama sebou zhnusená, že jsem to „vyřešila“ takto. Vlastně jsem nevyřešila nic.
ametyst: No zda-li se některé z Vás už stala nevěra a za jak dlouho jste si sami sobě třeba odpustily… ![]()
@Hofida píše: Řešila bych spíš aktuální vztah, protože spokojená ženská nevěrná nebývá. To jen chlapi zahybaji ze sportu. Pokud nebudeš problémy ve vztahu řešit s partnerem, vrátíš se do této situace za pár let zase, i když třeba budeš mít pocit, že je tato nevěra dávno za tebou.