Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tali98 když jsem pod stresem a myšlenkami co by kdyby a negacemi tak jsem vyčerpaná, bolí mě hlava, při dlouhodobém přemýšlení nad nesmrtelností chrousta většinou nějaká nemoc přijde, toť má zkušenost ![]()
Naopak, když si něco počtu, zkouknu film, rozmazlím se nějakou dobrotou a udělám si pohodu tak je ten svět veselejší ![]()
Každý si musí najít to své jak se pozitivně naladit ![]()
Já tedy nevím… Nestačí být normální? Než nad každou prkotinou přemýšlet, zda jsem dostatečně pozitivní, tak radši tu věc vyřeším a hotovo…
Řekla bych, že optimismus obecně je návodem na spokojený život. Neříkám být pozitivní za každou cenu, ale lidé, co se zbytečně hnípají v problémech a vymýšlí zbytečné starosti, neustále si stěžují, přemýšlí nad tím, co všechno by chtěli, ale nemají na to a závidí ostatním se nikdy nebudou mít dobře. Já se snažím být dobře naladěná, být vděčná za to co mám a ne naříkat nad tím, co nemám a je mi krásně ![]()
Ja jsem profesionalni pesimista a vsechny ty teorie pozitivniho mysleni mi akorat lezou na nervy
Zadne zasadni zdravotni potize nemam ![]()
Pokud přemýšlíš nad problémy které nemáš, ale „coby kdyby“, tak pokud tě to doopravdy obtěžuje, tak bych se nebála zajít i za odborníkem.
Jinak mívám tu zkušenost, že nad podobnýma blbinama začnu přemýšlet, když nemám co lepšího na práci, trochu otřepané, ale fakt.
Takže se zaměstnej - dle tvé povahy, je celkem jedno, jestli budeš cvičit, malovat, pořídíš si psa a budeš s ním běhat nebo se dáš do šachového kroužku.
Na zdraví se to určitě projeví, je známo, že „blbá nálada“ se projeví od bolestí hlavy, přes záda, zažívání až po vysoký tlak. Někdo to zajídá (třeba já),. takže pak ještě navíc bojuje s obezitou a všema potížema s tím spojenýma.
Navíc, život je příliš krásný a vzácný, než aby si ho člověk kazil nějakým pesimismem…
Zlepšovat náladu musíš podle své povahy.
Mě nejvíc nabije, když bych si třeba s knížkou lehla někam na palouk, nabírala sluníčko, četla si a nemusela nikam spěchat. Na to bohužel nebývají prostory ani to sluníčko (teď v zimě), takže teď třeba chodím cvičit do fitka. Na hodinu a půl vypnu mozek a přemýšlím jen nad počtem sérií a jestli se někde nekřívám. Odcházím odtamtud psychicky vyklidněná, fyzicky nabitá, prostě paráda ![]()
@omites píše:
Me pomaha odstranit spoustec toho stresu
děti asi neodstraním cooo
![]()
Ja byla vždycky optimista…vsichni mi říkali, ze jsem takový sluníčko a ze se porad usmivam a sirim dobrou náladu.
Zvládla jsem tak ledacos. Často fakt těžké životní situace.
Ale potom co jsme začali bojovat s neplodnosti jsem bohužel spadla do hrozného pesimismu a deprese… ![]()
Občas je to lepší občas je to hrozný. Chodim na terapie, ale nezdá se ze by to k něčemu bylo…
Nevím jak byt pozitivní…proste mi to nejde…a to to drive šlo tak snadno…
Já bych ten pojem stres zrušila, páč to každý použivá všechno co není pozitivní. Špatné věci jsou, jsou věci které se musí vyřešit i když jsou velmi bolestivé/náročné, je třeba chodit do práce/studovat. To je prostě život, nerýpej se v tom jak jsi hrozně ve stresu, užívej si života a je to. Tím že nad tím přemýšlím, dumáš, dostáváš sama sebe do deprese a špatné nálady. V tvém životě se děje hromada krásných věcí ale ty je přehlížíš a to je celé. ![]()
Nejlepší léčba deprese (i té opravdové, pro rýpalky) je pohyb. Nastaví ti to krásně hormony, vyčistíš si u toho hlavu. ![]()
@darkblack píše:
děti asi neodstraním cooo![]()
To uplne ne, ale daji se nekomu na par hodin venovat ![]()
@Premek_Orac Tak všechno vyřešit nejde. ![]()
@freeport Jo tak to znám, ale to bych musela být nejspíš pořád v lihu
![]()
@Tšekkin Kulpa To mě opravdu moc mrzí
Držím palce, aby vše dopadlo dobře.
Já jsem si přerovnala priority, přestala jsem řešit kraviny, zabývám se jen tím, co je moje. Co je cizí, to neřeším. Už měsíc dělám meditaci, která mě udržuje celkově ve výborné psychické kondici. Zvedla jsem si sebevědomí a začala jsem mít ráda sama sebe. Pracuji na sobě a dělá mi to dobře. Můj život je pořád lepší. Když to srovnám s tím, co jsem měla třeba před rokem, jsem úplně někde jinde. Snažím se stavět se jinak ke kritice (asertivně).
Zdravím všechny maminky, nemaminky, slečny, paní, dámy, nebo i pány

Umíte být pozitivně naladěni/y? Často nad tím přemýšlím. Chtěla bych být pozitivně naladěná a nepřemýšlet nad problémy, které neexistují, mohly by existovat, ale neexistují. Neustálý stres (a to je mi teprve 18). Máte zkušenost, že se váš pesimismus a stres odrazil na vašem zdraví?
Pojďme si říct vaše zkušenosti a vy optimisté nám dejte nějaké zajímavé rady jak si zpříjemnit život