Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vítám te mezi nama
Chápu to dobre, ze zatím nenašly žádný problém, ale přesto se nedari? Pokud je ovulace a dobrý spg, tak si myslím, ze ti třeba nejdřív nabídnou inseminaci.
@květinka008 Tak to jsem ráda, že si spokojená, já jdu na konzultaci v pondělí, tak snad to bude dobré. A kdy máte další konzultaci?
Ahoj holky, tak jsme byli dneska na první konzultaci a zatím jsme spokojený.
Akorát teda závěr nic moc, protože příčina neplodnosti nenalezena, zatím všechno v pořádku.
Teď musím znovu absolvovat HP a počkat na výsledky genetiky a pak se domluvíme na další konzultaci a vyfasuju léky. ![]()
@Janča209 Ahoj
Uvidíš jestli se najde něco na genetice a jaký bude HP…
@Potkyš HP mi dělali 2× a pokaždé dobrý, tak možná něco v té genetice.
Uvidíme, výsledky by měly být za 2-4 týdny. ![]()
@Potkyš Imunologii nemám a když sem se ptala, tak mi doktor řekl, že by nám to stejně nic moc neřeklo, takže jí vyšetřovat nebudeme. Asi to zkusím ještě jednou bez ní a pak bych se na to znovu zeptala. ![]()
@Janča209 Teď už to vyjde a už nebude potřeba další vyšetření. Letos je plodný rok… ![]()
@Potkyš Doufám.
Únor asi nebyl pěkný měsíc, ale teď už to vyjde.
A jak to vypadá s váma? Omlouvám se, já to zase zapomněla. ![]()
@Janča209 24.4. jdu na kontrolu, budu po ovulaci a pokud nebude cysta, tak snad už dostanu stimulační protokol. Já už se tááák teším… Snad se nic nepoto…
@Cookie22 a @Ella123 Děkuju za přivítání ![]()
Dílčí vyšetření jsem si vyžadovala sama a mám štěstí na skvělou gynekoložku, která mě v tom podpořila a vystavovala žádanky na vše… Primář na Repromedě s tím byl totiž rychle hotový, taky neřešil žádnou imunologii, průchodnost… Přitom zrovna ta imunologie je podle mě taky důležitá - mohou být alergie na spermie, ale taky na vlastní vajíčka či embryo. A to člověku nikdo neřekne! Mně tam došli akorát na málo železa a vysoký prolaktin a taky protilátky nějakých infekcí, proto jsme šli ještě (s doporučením) na ty stěry na urologii (STD) nebo to může udělat i gynda (PCR - ty jsou nejpřesnější).
Jediné, co kliniku zajímá, jsou spermie, AMH a genetika. Nevím, no, pro mě to bylo před rokem a půl málo a chtěla jsem vědět víc. Teď vím, bylo to běhání od čerta k ďáblu, všude něco málo našli, ale nikdy to nebyla jasná příčina. To vím až po té laparoskopii - vajíčko neprojde. Tak si aspoň to IVF můžu v sobě obhájit, že jsem udělala maximum pro přirozené otěhotnění. Teď jen doufám, že bude stále slušné AMH… Jdeme za týden znovu.
Svobodová je naprosto úžasná, taky mě vždycky rozebere i nakopne… Trochu jsem ale ztratila vůli cvičit, když vím, že „samo“ to těhotenství nepůjde… ![]()
Držím palce všem!
@Janča209 Já bych do toho bez imunologie nesla, fakt tam muže být problém a skoda pokusu. Zvlášť, když už se tak dlouho snažíte a vše je Ok.Je to do 14 dnů a zadanku ti da i tvůj gynekolog. Byla jsem v Brně na Aki. Ale jen můj názor, chápu, ze to čekání je nekonečne.
@Ella123 Ani mi tak už nejde o čekání, stejně čekám na genetiku, ale ve dvou CARech mi odmítli imunologii udělat, tak nevím no. ![]()
@Janča209
Určitě zkusit přes gynekologa. Taky jsem byla na imunologii na AKI, skvělá MUDr. Uhlířová, bylo mi řečeno, že se i na tuto oblast specializuje (těhotenství, neplodnost). Jsem u ní hlídaná pořád, zrovna dnes pro mě měla dobré zprávy
Aspoň dílčí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.