Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janča209 Já mám z toho taky hrůzu, četla jsem, že po neúspěšném transferu většinou bývá anovulační cyklus a to se může pěkně protáhnout
Snad se to vrátí brzy do normálu.
@Ella123 Já sem právě neměla rok po vysazení antikoncepce ovulaci, tak mám teď z toho dost obavy, aby se to zase nerozházelo. ![]()
Kdysi jsem pila i Nosifol a ten teda fungoval, chci ho zase zkusit, ale az po další ms.
@Ella123 Těžko říct, já toho tehdy zkoušela hodně, homeopatika, bylinky, různé doplňky, ale je pravda, že nikdy v životě sem neměla pravidelný cyklus a teď opravdu 28 dní, tak si myslím, že nějaký vliv to asi má. ![]()
Holky, tak jak to s vámi vypadá? Nějaké novinky? My jdeme na první konzultaci v pondělí, tak sem na to zvědavá, už sem trošku nervózní co nám řeknou.
@Janča209 Ahoj já dnes 1DC. Za 3 týdny jdu na utz a pokud bude vše v pořádku tak snad už dostanu stimulační protokol… Jsem zvědavá na tvoje dojmy v pondělí budu číhat až sem napíšeš… ![]()
@Potkyš Tak to už se blížíte, můžu se zeptat za jak dlouho teda od první návštěvy by mohlo být IVF? ![]()
Holky-samoplatkyne, mam po sve stimulaci jeste 900 Gonal, ted tam je jeste 605j. Pichla jsem jednou 20j a jednou 275, muzu prodat, ja ho ted potrebovat nebudu, vubec na to nereaguju. Kdyztak do posty prosim. Diky
Předně děkuju všem za postřehy a informace, které jsou pro mě úplně nové. Snažíme se skoro 3 roky, je mi přes 35, odešli jsme z Repromedy kvůli nafoukanému primáři, který na mě zkoušel psychický nátlak, že jsem stará a nemám na co čekat. Bez dílčích vyšetření mě tlačil do asistované. Udělali nám jen AMH (před rokem a půl jsem měla velmi slušné) a spermiogram.
Přes gynekoložku jsem si sama během loňského roku zařídila žádanky na imunologii, genetiku, posléze z toho vylezla ještě hematologie a endokrinologie a zvýšený prolaktin. Manžel měl od ní žádanku na spermiogram, byli jsme i na urologii na stěrech a testu STD (sexual transmitted diseases), které mohou odhalit „zlobivé“ bakterie.
Od začátku snažení nekouřím, piju čajíčky, láduju listovku… Začala jsem cvičit hormonální jógu (super paní Marika v Majda agency na Gorkého) i Mojžíšovku (doporučuju Radanu Svobodovou na Mendláku - cca 600 Kč/sezení; pak jsem zjistila, že lze i na pojišťovnu - např. na RHB Herčíkova, ale musí se projít přes jejich RHB doktorku, je moc fajn). Posledním vyšetřením byla laparoskopie, hysteroskopie a chromapertubace (průchodnost) u Milosrdných bratří… Tady konečná.
Ačkoliv mé bývalé kolegyně mají dcery z kliniky Unica a také ji doporučují, já si vybrala Reprogenesis. Malou, sympatickou kliniku, na niž jsem dostala dvě nezávislá doporučení. Štelcl je jednička, ale má dlouhé čekačky, Vitoušková je prý taky dobrá, ale neměla volno. Já chtěla po zkušenosti s doktorem z Repromedy lékařku - před pár dny jsme byli u Sochorové. Pečlivá, ochotná, snaží se povzbudit, ale nepáře se s tím a řekne věci tak, jak jsou. Některé si tady stěžujete, že mají kozu a ultrazvuk v místnosti - pro mě je to pohodlné a MUDr. Sochorová se nás zeptala, jestli si přejeme, aby manžel byl přítomen nebo ne. Já chtěla, aby zůstal a viděl to, aspoň jsem mu nemusela nic tlumočit a stydět se nemám za co, když jsme manželé X let ![]()
Na další schůzce už budeme řešit konkrétní postupy (na základě aktuálního AMH a spermiogramu), tak snad budu rozumět víc všemu, co píšete o lécích a protokolech, nicméně píchání se děsím, stačil deset dní Clexane po laparoskopii…
Ale je mi jasné, že bez toho to nepůjde ![]()
@kvetinka008 co se tyka pani Svobodove na mojzisovku, tak muzu jen doporucit, chodim k ni uz pres rok a je to pro me vzdycky balzam na dusi, funguje tak nejak napul i jako psychologicka poradna, vzdycky se zepta, v jakem rozpolozeni se nachazim a kdyztak poradi nejake knizky, opravdu vyborna zenska. Co se tyka lekaru v Reprogenesis, chodim k pani doktorce Vitouskove, moc mila, empaticka, ale bohuzel dela jen dva dny v tydnu, takze si clovek musi pockat a kdyz uz neco podstupuje a musi se chodit v konkretni dny, musim pocitat, ze tam pravdepodobne nebude. Takhle jsem diky tem nekolika zakrokum uz poznala i pana doktora Stelcla (vyborny, pratelsky) i pani doktorku Sochorovou - ta mi naopak nesedla, ale asi je to tim, ze to bylo prvni ifv a ona mi po nem rovnou rekla, ze vlastne i dalsi budou neuspesna, takze adopce/darovana vajicka.
Jinak co se tyka tech dalsich vysetreni, ktera jsi absovovala, s tim mam trochu problem, nikde mi to ani nenabizi. Muj problem je, ze se mi netvori dostatecny pocet vajicek, zatim jsem po dvou klasickych ivf a jedne minimalce mela jednou jedno vajickou a jednou jedno, ale nezrale, jinak par prazdnych folikulu. Mam nizke AMH, ale uplna nula to jeste neni. Jinak vsechny hodnoty v poradku, ale vlastne nevim, v cem je problem a co bych jeste mohla udelat, absolvovat. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.