Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj! CHtěla bych se zeptat, zda je možné když mám jít na KET a stále mi nepřichází MS, jít na vyvolávačku (Agolutin).
Od doktora mám naordinováno, brát od začátku menzesu Estrimax a pak jít 13DC na ultrazvuk.
ALe MS furt nikde. Už mám zpoždění asi 15 dní.
Tak může se dát vyvolávačka a nebo musím čekat na přirozenou MS nebo se to dělá nějak jinak?
Určitě vyvolávačka může být a co když už to je těhu?
Ahoj holky. vcera jsem byla na Křtu, je tu někdo, kdo byl stejně nebo podobné jako já a kdo by to čekání se mnou prožil? Díky
![]()
Aoj holky, ráda bych vás požádala o radu nebo spíš o sdělení vaší zkušenosti… Ve 2. IVF nás čeká 1. Ket, máme 5 mrazáčků. Ale dočetla jsem se na netu, že mít 5 embryí se vůbec nemusí=5 Ketům
Dočetla jsem se, že embrya se zamražují ve „zkumavkách“ po 1-3 ks, pokud si zaplatím mražení po 1ks, musím si to zaplatit (každé cca 5 tis),(nikdo v Caru mi nic takového nenabídl, že nějakou takovou možnost mám a já to hledám až v posledních dnech.) Jelikož máme 5 mrazáčků, předpokládám tedy, že automaticky zamrazili 2 a 3 embrya. A o co mi jde: Našla jsem info, že nerozmrazují po 1 ks (což bych i chápala,) ale celá ta zkumavka a nevložená embrya (vkládáme jen 1) se prostě po rozmražení rovnou vyhazují. Dost mě to zhrozilo. Víte, jak to je?
Hlavně vy, co jste byly u Apolináře, jak to dělají tam? Nechci se totiž za žádnou cenu smířit s tím, že mám 5 embryek a z toho mám vlastně možnost 2 Ketů!!!
Děkuji ![]()
@LevanduleKo píše:
Aoj holky, ráda bych vás požádala o radu nebo spíš o sdělení vaší zkušenosti… Ve 2. IVF nás čeká 1. Ket, máme 5 mrazáčků. Ale dočetla jsem se na netu, že mít 5 embryí se vůbec nemusí=5 KetůmDočetla jsem se, že embrya se zamražují ve „zkumavkách“ po 1-3 ks, pokud si zaplatím mražení po 1ks, musím si to zaplatit (každé cca 5 tis),(nikdo v Caru mi nic takového nenabídl, že nějakou takovou možnost mám a já to hledám až v posledních dnech.) Jelikož máme 5 mrazáčků, předpokládám tedy, že automaticky zamrazili 2 a 3 embrya. A o co mi jde: Našla jsem info, že nerozmrazují po 1 ks (což bych i chápala,) ale celá ta zkumavka a nevložená embrya (vkládáme jen 1) se prostě po rozmražení rovnou vyhazují. Dost mě to zhrozilo. Víte, jak to je?
Hlavně vy, co jste byly u Apolináře, jak to dělají tam? Nechci se totiž za žádnou cenu smířit s tím, že mám 5 embryek a z toho mám vlastně možnost 2 Ketů!!!
![]()
Děkuji
Prosím tě, kam chodíš do Car? To je nějaká blbost, aby něco vyhazovali, vždyť sis to zamražení tolika embryjí platila a aby to zbytečně vyhazovali?? To by byl nemorázní přístup. Nechceš tam zavolat a zeptat se? Nebo jsi to našla na jejich stránkách?
@LevanduleKo píše:
Aoj holky, ráda bych vás požádala o radu nebo spíš o sdělení vaší zkušenosti… Ve 2. IVF nás čeká 1. Ket, máme 5 mrazáčků. Ale dočetla jsem se na netu, že mít 5 embryí se vůbec nemusí=5 KetůmDočetla jsem se, že embrya se zamražují ve „zkumavkách“ po 1-3 ks, pokud si zaplatím mražení po 1ks, musím si to zaplatit (každé cca 5 tis),(nikdo v Caru mi nic takového nenabídl, že nějakou takovou možnost mám a já to hledám až v posledních dnech.) Jelikož máme 5 mrazáčků, předpokládám tedy, že automaticky zamrazili 2 a 3 embrya. A o co mi jde: Našla jsem info, že nerozmrazují po 1 ks (což bych i chápala,) ale celá ta zkumavka a nevložená embrya (vkládáme jen 1) se prostě po rozmražení rovnou vyhazují. Dost mě to zhrozilo. Víte, jak to je?
![]()
Děkuji
ahoj, určitě se jich zeptej, třeba v Iscaru to tak bohužel dělají, mrazí po dvou tedy, nevím, zda po třech… Ale ono se počítá i s tím, že ne všechna embrya mrazení přežijou nebo se vyvíjí, já třeba ze 4 embryí měla jen dvě ok, většinou tam nějaká byť malá úmrtnost je, ale jak je to u Apoli netuším..
@Martrich @VeronikaV31 holky děkuji, tak jsem volala a máme mraženo po 1. Uf
![]()
Prosim, vy ktere jste mely stimulovany KET, od kterého DC jste mely Estrimax/Estroferm? A od kdy utrogestan a na kolikaty DC vám vysel KET? Dekuju!
Pri stimulovanem KET se uziva Estrofem od prvniho dne cyklu. Pote se ceka na narust delozni sliznice minimum 6mm a rust folikulu minimum 18mm, pote ti vyvolaji injekci Pregnylu ovulaci. Od nasledne ovulace se pocita pro vhodny KET tolik dni, kolik dni je embrio zamrazene. Utrogestan se bere rovnez tolik dni predem, kolik dni je stare embrijko. Takze v mem pripade bylo embrio 5-ti denni blastocysta. Po injekci pregnylu byl transfer realizovan presne za tyden. Hodne stesti, ja cekam prave na vysledek.
@Gabus7 prosím, ty jsi ve STIMULOVANEM KETu měla folikul? Vždyť právě ten Estrimax (estroferm) by tomu měl zabránit. Já při stimulovaném KETu právě měla folikul a ten celý cyklus mi zrušili
. Do jakého CARu chodíš? Ten folikul jim nevadil?
Jinak doufám, že jsi dopadla dobře
.
Ahoj bozetecha, omlouvam se za pozdni odpoved.
Ja delala KET v prirozenem cyklu, ale takhle jak jsem psala, postupovali pri stimulovanem cyklu u kamaradky.
V prirozenem cyklu je vetsi uspesnost, proto jsem se rozhodla zkusit vse bez estrofem a bez estrapach naplasti. V prirozenem cyklu se take cekalo na narust sliznice min.6mm a narust folikulu min.18mm, aby se mohl realizovat transfer..a vyslo to!!
Jezdim do Gyncentra do Ostravy a jsem tam velmi spokojena. Po mem 10ti letem behani po doktorech jsme se dockali //. Preji to vsem zenam, ktere bojuji tak jako ja..a hlavne at se nevzdavaji hned po 1-2 neuspechu.
Ahoj holky, estrimax se bere do kontroly ulz? Zapomněla jsem se blbec zeptat a nechci tam zase volat. On tam stejně ani teď přes svátky nebude. ![]()
@Lutte ten se bere pořád… Já ho měla do konce 1 trimestru a v dalším těhu ho možná budu mít dokonce
Holky je tady některá z vás kterou čeká ket teď někdy v novém roce???
@Anonymní píše:
Holky je tady některá z vás kterou čeká ket teď někdy v novém roce???
Myslíš v lednu? My asi únor/březen andílkovi pro sestřičku která už zůstane s námi