Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobre ranko,
jdu s tebou počítat. Dostala jsem to 2.2. a to je 1DC a jak počítam tak počítám, 3.4. by to melo být 33DC a pokud to dostanu,tak 3.4, bude 1DC noveho.
Ted jsem zjistila, že i DPO se počítaji až druhy den. Takže nevím ![]()
Proste musíme počkat ![]()
tak si užijte víkend holky ))
Dobré ráno,
Přesně tak, pokud to toho 3.4. dostaneš,tak už je to 1.DC, takže cyklus trval 32 dní. A je to opravdu tak, že DPO se počítají jako dny po ovulaci,takže ovu je jakoby nultý den.
Včera jsem kvůli tomu psala Soldi, kterou tu považují za odbornici a ta mi k tomu ještě řekla,že když MS dostaneš po 18hod.tak se počítá 1.DC až od následujícího dne - to jsem taky nevěděla.
Já si to potřebovala ujasnit.
Ale máš pravdu nezbývá než čekat ![]()
Já samo tajně ještě doufám, další test jsem nedělala.....a co Ty? Nějaká změna? Já už nemám vůbec žádné příznaky…:-(
bumbrlik píše:
Dobre ranko,
jdu s tebou počítat. Dostala jsem to 2.2. a to je 1DC a jak počítam tak počítám, 3.4. by to melo být 33DC a pokud to dostanu,tak 3.4, bude 1DC noveho.Ted jsem zjistila, že i DPO se počítaji až druhy den. Takže nevím
Proste musíme počkat
tak si užijte víkend holky ))
Ahoj Hannulka:
No vidíš, dobré vědět. Já většinou dostanu MS velmi brzo ráno. Minule jsem mela 34DC. To jsem měla těžkou chřipku, tak jsem měla opožděnou ovulku. Ale mám tak 31-33DC a vždy počítam 1DC v den kdy to dostanu.
Ale s tou šestou hodinou to asi bude pravda,protože pak by se mi asi cyklus spřesnil na 32 dní ![]()
U mě žádná změna, velmi mě bolí prsa a podbříšek, takže klasika
Netestuju, aj tak sem si nekde zašantročila testy, tak ani nevím kde je mám a nové kupovat nebudu
Tak jsem ráda, protože vím jak to bolí když je tam sněhově bílo ![]()
Ty to máš dostat toho 6.4? No možná to dostanu aj tak já, nevím jestli to špinění nebyla ta ovulka a to potom by to tak sedělo…
Přítel se mě už ptal proč si stále měřím teplotu a když zjistil že si teplomer dávám mezi nohy, tak pak se mu vyjasnilo proč je tam stale okolo 37 stupnu ![]()
A Tvůj přítel to jak prožíva? Všechno s Tebou?
My to v době ovulace vždy zkoušíme jen jednou ![]()
Přítel má hodně velkej stres v práci,tak jsem ráda že ho aspon na to jedno přemluvim ![]()
A tedka se v květnu bude stehovat na Slovensko,tak jsemz toho taková všelijaka protože to už pak bude velkej problém.
Ahojky Bumbrliku
No když o tom tak přemýšlím,tak ten jeden můj cyklus 29ti denní byl vlastně 30dní - podle té 18hod.
Jinak já nemám vůbec žádné příznaky…
A co dělá Tvůj přítel, jestli se můžu zeptat.....bude se stěhovat na Slovensko? Jejda a na jak dlouho? A Ty budeš stále v Praze? No to se Ti nedivím,že se toho bojíš…Jak to že v době ovu to zkoušíte jen jednou? A který den kolem ovu?
Přítel…v červnu už manžel
to se mnou prožívá a ví vlastně všechno…já ale BT neměřím......
Dělám si ovu testy a podle nich se cíleně snažíme, ale myslím,že to zase nehrotím…uplně každej den tulení není před ovu.....teď jsme 1 den třeba vynechali.....mám zakloněnou dělohu a měla bych po tulení být na břiše,tak mi vždycky přinese noťas a na něco se se mnou kouká.....je fakt zlatej
a „dělat“ mimčo na povel mu nevadí…teda zatím.....protože to netrvá tak dlouho…:-)
Jinak já mám cyklus průměrně těch 31 dní…31DC to je v pondělí,takže v úterý 5.4. bych to měla dostat...... a jsem si skoro na 100% jistá,že to dostanu…i když naděje umírá poslední…
Ahojky,
no je to jistě pravda, že 5.4. je brzy. Taky jsem pak koukala na ty příspěvky, kde byly první pozitivní testy až 10 DPO a to tam byl jen slabý duch.
No asi budu muset vydržet a vyčkat, protože to jinak holt nejde. I když je pravda, že bych to nejraději věděla už dnes. ![]()
Na netu jsem si dělala nějaký průběh cyklu a kdy nejdříve testovat a ukázalo mi to, že nejdříve bych měla testovat 12.4., což je 14 DPO, ale stejně to zkusím asi tak 8.4., protože budu zvědavá. A navíc 12.4. už mi to bude trochu jasné, co a jak, protože 10.4. mám dostat MS. Když ji dostanu, tak mě to samo bude dost mrzet, ale přeci jen, snažíme se teprve 3 měsíce. Na druhou stranu mi gynekolog řekl,že jsem úplně vpořádku, tak myslím, že nic nebrání tomu, že bych neměla otěhotnět tak brzy. Ještě týden na to nemyslet a nechat tomu čas. Dnes mě tak trochu tupě pobolívá břicho, něco jako před MS. Občas se mi to ale stává, tak tomu nedávám nějaký velký význam a uvidím, co bude.
Přeji hezkou noc.
Dobre ranko Hannulko:
Přítel je ředitel v jedné automobilce pro českou republiku, takže má celkem dost práce a stresu.
A do Bratislavy cestuje za novou prací, tu stejnou jen pro jinou firmu. Takže tam bude asi na dlouho:(
Já jsem se v Bratislavě narodila a přestěhovala jsem se do Prahy kvuli nemu a on tedka jak naschvál jde do Bratislavy, kde jsem nechala celej svuj dosavadní život…
Tak trošku zuřím ![]()
Já jsemv Praze vázaná vlastním podnikáním,takže ani nemužu dát výpověd jet s ním ![]()
K té intenzitě mazlení
Já jsem slyšela od nákeho doktora,že je dobre vzdy se mazli ob dva dny. V té dobe je spermie tak akurat uzrátá. A že je dobre se mazlit pred ovulaci jeden den a jeden den po… nekdy mam pocit že ivuluji podletestu i dva dny ![]()
Takže v dubnu mám poslední šanci nak normálně otehotnet. Pak to bude složítější.
Jinak závidím přítele
Já to mám trošku težší, ale trosku budu muset přitlačit na to mazlení. Je mi to dost líto že se přítel vubec nezapojuje ![]()
teda krom jednoho mazlení a to je uplne minimum co muže udelat… ![]()
Čekala jsem,že to dneska v noci dostanu a nic,tak jestě pár dní a bude vyřešena záhada ![]()
Jsem ráda že nemám doma testy, vím že bych tam měla prázdno a byla by jsem smutná.
Holky jaké si děláte testy. Dělala jsem mamatest 10 a příjde mi, že tam je duch. Ale to bude asi u nich normální, že jo. Nebo je máte úplně sněhově bílé, když děláte tenhle testík.
Hanulka007 píše:
Ahojky BumbrlikuNo když o tom tak přemýšlím,tak ten jeden můj cyklus 29ti denní byl vlastně 30dní - podle té 18hod.
Jinak já nemám vůbec žádné příznaky…A co dělá Tvůj přítel, jestli se můžu zeptat.....bude se stěhovat na Slovensko? Jejda a na jak dlouho? A Ty budeš stále v Praze? No to se Ti nedivím,že se toho bojíš…Jak to že v době ovu to zkoušíte jen jednou? A který den kolem ovu?
Přítel…v červnu už manžel
Jinak já mám cyklus průměrně těch 31 dní…31DC to je v pondělí,takže v úterý 5.4. bych to měla dostat...... a jsem si skoro na 100% jistá,že to dostanu…i když naděje umírá poslední…to se mnou prožívá a ví vlastně všechno…já ale BT neměřím......
Dělám si ovu testy a podle nich se cíleně snažíme, ale myslím,že to zase nehrotím…uplně každej den tulení není před ovu.....teď jsme 1 den třeba vynechali.....mám zakloněnou dělohu a měla bych po tulení být na břiše,tak mi vždycky přinese noťas a na něco se se mnou kouká.....je fakt zlateja „dělat“ mimčo na povel mu nevadí…teda zatím.....protože to netrvá tak dlouho…:-)
ahoj Hanulko, tak teď nevím jak dlouhý je můj cyklus, neboť jsem to dnes dostala sice je to slabé.Podle metříku má dnes 26DC,to je trochu divné.Nikdy jsem to dřív neměla a ten TT byl negativní pouze /
,tak nevím jak to teď počítat.Ale taky si začínám připadat divná. Protože jsme s manžou mluvili o plánování sourozence pro dcerku,ale teď mě připadá, že se snažím jen já, Také jsem mu koupila nějaké vitamíny(jsou vhodné i pro mě). Když jsem se ho asi po týdnu ptala jestli je bere každý den(spíše večer)tak tvrdí, že jo,ale, já si myslím, že nebere a tak jsem jak nějaký blbec se podívala na krabičku kolik tam bylo tablet a když jsem to spočítala,tak si nevzal i 3 nebo 4 dny. tak nevím kdo má zájem se snažit.Asi mi to začíná lézt na mozek(po celkovém snažení-ÚNOR 2006)i když mám na profilu teprve 3 měsíce . Opravdu si začínám připadat jako s prominutím MAGOR.poraďte mi ať se z toho nezblázním.Zkusím ještě testovat s OT,ještě se zeptám tebe Hanulko, když jsem to dnes dostala(zatím je to slabé-spíše špinění)zda už mám opět pít ten kontryhelový čaj, nebo počkat až to bude také jaké to mívám každý měsíc(Jinak musím říct, že to nemívám silné pouze mírné)Předem se omlouvám za dlouhý verš a díky za jakoukoliv odpověď.(OPRAVDU ZAČÍNÁM BÝT UŽ ZOUFAKLÁ,VYDRŽÍM HODNĚ,ALE TOHLE UŽ PŘESAHUJE VŠE)
VERCATOMIK píše:
Holky jaké si děláte testy. Dělala jsem mamatest 10 a příjde mi, že tam je duch. Ale to bude asi u nich normální, že jo. Nebo je máte úplně sněhově bílé, když děláte tenhle testík.
Ahojky, dělám si mamatesty 10. dělala jsem si ho asi už 4× ted naposledy 12DPO a nikdy jsem neměla ani náznak duchu......nadruhou stranu, právě tady na emiminu už jsem to četla opakovaně,že tento TT dělá duchy…to jsem Ti asi moc nepomohla,co?
Ahoj Bumbrliku
Teda,to je jak naschvál…s tou Bratislavou…to mi mrzí,že to pak bude těžší,ale nevěš hlavu,ještě jsi to nedostala…tak možná už to je ok ![]()
JJ přítel je fakt zlatíčko,ví že jinak mimo nebude,když se nebudem snažit oba.....zase na druhou stranu mě brzí,abych nebyla šílena…:-)
Jinak obden frekvence tulení - to už jsem taky slyšela, zase znám hodně holek co i víckrát denně a jsou v tom…
Já se vždycky snažím řikat,že až bude správný čas tak to prostě přijde to těhu…zase na druhou stranu musí být splněno pár podmínek,že? ![]()
A Ty to máš dostat tedy dnes nebo můžeš i zítra?
Magdi
Nesmutnit!!!
jak dlouho se tedy intenzivně snažíte o to druhé mimčo? Jestli už je to takle dlouho - od 2006, tak byste měli zajít oba k doktoru - již po roce snažení se má pár odebrat k doktoru,když to nejde…
Ty si měří ovulaci nějak?
S tím cyklem - 1.den cyklu je 1.den menstruace - ale asi se nemyslí malé špinění - s tím kontryhele bych teda počkala, až budeš menstruovat normálně jak to máš obvykle…Jinak ten kontryh.čaj se pije od 1.dne MS do ovulace.....
Hanulka007 píše:
MagdiNesmutnit!!!
jak dlouho se tedy intenzivně snažíte o to druhé mimčo? Jestli už je to takle dlouho - od 2006, tak byste měli zajít oba k doktoru - již po roce snažení se má pár odebrat k doktoru,když to nejde…
Ty si měří ovulaci nějak?
S tím cyklem - 1.den cyklu je 1.den menstruace - ale asi se nemyslí malé špinění - s tím kontryhele bych teda počkala, až budeš menstruovat normálně jak to máš obvykle…Jinak ten kontryh.čaj se pije od 1.dne MS do ovulace.....
Hanulko, mám to 28-29dní, tento rok to bylo 9.1. ,9.2. ,9.3.,tento měsíc nevím.Jinak my jsme byli v CARU,tam jsme byli únor 2007,ale tam nám tedy bych řekla že moc nepomohli, spíše to zhoršili, výsledky jsme měly vcelku v normě,jen manželův spermio byl malinko zhoršený,ale nic hrozného,já prý měla nějaké protilátky proti jeho spermiím,jinak nic víc, jen pak doktor(nějakej cizinec)který nás měl na starosti, řekl, že jediné co nám pomůže je umělé, ale kde máme vzít prachy na to, to už se neptal, jen řekl, až na to budeme tak máme dojít, (jenže kde sehnat minimálně 25000
?)trochu blbé, že nabízejí na to úvěr(GE money)s touto bankou mají smlouvu.Manžel měl u této banky úvěr a teď je rád, že ho splatitl.a taky se mi zdá si brat úvěr na mimi,co když by se to nepovedlo
.Jinak ovulaci jsem neměřila, jen jsm podle kalendáře počítala orientační datum,ale asi to je velká chyba.Zkusím ty testy na ovulaci.pak uvidíme. Jen mě totiž štve, že všichni okolo mě známí čekají druhé a my nic, a to jsou i někteří starší než my(například žena přes 30let a muž přes 40let)Mě totiž za rok bude 30, takže už mě to dost hlodá,proč my nic a ostatní kolem jo
,a taky mě to vadí i z pohledu dcery, když dojde za mnou a ptá se mě kdy budeme mít miminko i my.musíme ještě vyzkoušet nějaké způsoby jak tomu alespoň s části pomoct.Například nějaké další vitamíny,cvičení atd…
tak snad aspoň do konce tohoto roku alespoň otěhotním.I když si teď trochu přivydělávám s dětským oblečením,ale žádná sláva, teprve to dělám měsíc.ani při tom na to nejde myslet hlavně proto, když tam jsou i věci na miminka.
Magdi
Hmm, tak to mi mrzí,že je to tak komplikované.....
A jak rychle se Vám povedla první dcera?
Zkus ty ovu testy,myslím,že někde na netu se dají sehnat i za levno…
Já myslal,že první tři pokusy na IVF hradí pojišťovna…to už tak není?
Chápu,že je to otrava když ostatní mají další mimčo a Vy pořád nic…zase si aspoň můžeš říkat, že jednu krásnou zdravou dceru už máš
takže aspoň něco…:-)
Hele tak to Ty už asi nejsi na rodičovské doma co? Dcerka už je velká slečna…:-)
Myslíš,že těch 25 000 by opravdu v nejhorším nešlo řešit tou půjčkou? Já vím,že to není ideální,ale kdyby to jinak nešlo…
Hanulka007 píše:VERCATOMIK píše:Ahojky, dělám si mamatesty 10. dělala jsem si ho asi už 4× ted naposledy 12DPO a nikdy jsem neměla ani náznak duchu......nadruhou stranu, právě tady na emiminu už jsem to četla opakovaně,že tento TT dělá duchy…to jsem Ti asi moc nepomohla,co?
Já z toho dušíka měla včera radost. A pak jsem si vzpoměla, že se to tu hodně holkám taky stalo. Stejně jsem si říkala, že by to bylo divný, že by se zadařilo
. Ale bazální teplota se zatím drží, takže ještě malou naději mám ![]()
Magdo neboj, naděje umírá poslední. Jak to takhle čtu, tak v těch CARech je to mazec. Toliká prachů za výpomoc. A přesně jak píšeš, co když se to neujme. To aby jste šetřili na novo
. Stát chce hodně dětí, tak by na to měl přispívat víc. Oni hřešej na tom, že ženská pro dítě udělá cokoli
.
Asi bude blbý, co sem teď napíšu. Před týdnem jsem četla, že je na otěhotnění dobrej orální sex a to sperma polikat. Jsem nechutná, já vím
. Prý když žena sperma spolkne, tak se s tím spermatem zžívá. No a pak by nemělo být toliká těch protilátek na partnerovo sperma. Třeba na tom něco bude ![]()