Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já už cukrovku bohužel mám, ale naštěstí bez píchání inzulinu jsen s dietou ![]()
Ahojda jestli se k vám můžu přidat tak taky čekám dvojčátka v čevenci dnes jsem 28+2 bude to chlapeček a holčička.Přibrala jsem šest kilo,ale týden a půl již držím diabetickou dietku a zhubla jsem dvě kila.uhnala jsem si hemeroidy a oboustrannou tříselnou kýlu. ale jinak se držíme dobře.
Holky,když jste se dozvěděli o dvojčatech,přemýšleli jste některá nad redukcí?Já jsem teda teprve 5tt,takže to jedno může zmizet samovolně,ale mám strach,jestli si obě nechám,jestli to finančně zvládnu.situace u nás není moc růžová…a kdo čte i deníčky,je tam deníček v rubrice prázdná náruč s názvem Markétka…Dvojky budou pro mě třetí porod,tak jsem zvědavá jaký to bude,pokud se obě udrží…
macku tak to jsme skoro stejně
,já nad redukcí nepřemýšlela,máme prcky po 4 pokusu ivf takže jsem byla ráda,že jsou nakonec dvě.Ale taky mám z toho hroznej strach jak to zvládneme.A taky se bojím předčasnýho porodu ten mě poslední dobou děsí furt.Můj dr.říkal,že musíme vydržet aspon do 35 tt a bude vše ok.
Ahojda nad redukcí jsem nepřemýšlela miminka máme po dvou letech snažení z toho jeden rok léčby první ivf.Měli jsme jen dvě embrya, jedno prý malou šanci na uchycení. Výsledek dvě se uchytily. I když to vypadalo že jedno ze začátku zaniká.Já sama pracujui jako dětská sestra na novorozencích,takže předčasného porodu se bojím a vím o čem mluvím. Nicméně dokončený 28 týden není uplně ta nejhorší varianta,ale chce to ještě vydržet.Jinak jsme teď kupovaly byt a máme hypotéku tak uvidíme jakto půjde.
Macku a jak máš dlouhý čípek?mě minulý týden naměřil dr.3,6 ale taky dodal,že se začíná zevnitř otvírat tak nevím jestli je to ok.
Čípek mam 42 mm a mudra mě říkala,že by v tomhle stádiu stačilo 25 mm a více,takže podle mě si taky ok.A máš nějaké problémy?
ahoj, všem čekatelkám blahopřeju.
Pro zakladatelku: neboj, to zvládneš. Měla jsem podobný věkový odstup, synkovi bylo 2 a půl, když se holky narodily a zvládli jsme to. Je to náročnější, ten začátek a průběžně, ale řekla bych tak od roku a půl už to začala být paráda, teď už si vyhrajou, všechno s nimi udělám, ráno si vstanou a jdou si hrát a maminka se dospává.
Všichni na sobě visí, mají se moc rádi, malý holky a holky jeho. Dost často se ho lidi „blbě“ ptali, jestli by jim jednu nedal, když má dvě, a nikdy nedal. ![]()
Celkově: je to náročnější, ale stojí to za to.
Finančně se to dá, taky máme hypotéku. Naštěstí jsem v pohodě kojila, čili jsme nemuseli platit UM, oblečení kupuju hodně ze sekáče nebo výhodně přes internet. Prostě hospodaříme, jak to jde. A jde to.
Pro Hrochovku-právě jsem dočetla tvůj deníček a je mi z toho smutno u srdíčka,kdo neprožil nepochopí.Markétka navždy zůstane ve vašich srdcích a bude vás z nebíčka hlídat.A myslím,že když jsi tak silná tak dvojčátka zvládneš.
děkuju,snad máš pravdu,už jen z toho důvodu,že nám Markétka umřela,se mi nechce „zabít“ další…nechám to na přírodě,tak to zařídí,tak jak to má být.Jen doufám,že to pak nějak zvládnu,ikdyž mám strach,jestli se narodí brzo,aby přežili,nebo co bude dál…
Ahojda předčasný porod je strášák asi všech těhulek. Já se taky bojím mám 155cm, takže nevím jak se do mě vejdou.Už teď mě všechno bolí,ale zatím se držíme.Ona příroda si stejně dělá co chce.Neboj to zvládneš.
já jsem holky taky prcek,měřím 158 cm takže taky žádná sláva.Nejlepší je,že se mě každý ptá kdy budu rodit.Bříško mám už hodně velký.
Bety a jak dlouho jsi vydržela?Kolik měli holčičky když se narodily?
Je je ty taky nejsi žádná basketbalistka a kolik si přibrala, že jsem tak smělá?Já mám vše jen v bříšku jinak jsem moc hubená holka.Přibrala jsem zatím šest kilo, ale kilo a půl mám dole držím diabetickou dietku.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat