Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Petr bude po tátovi a Lucinku si hrozně přeje manžel.Jinak já koupila nějaký oblečky 56.Dost mi půjčily kamarádky,něco rodina takže jsem toho moc nekupovala.Menší se dají vždycky dokoupit.Já se akorát začala zásobyt plenkama.Ale je fakt,že na koupení je toho ještě moc.Vše dvakrát ![]()
Máte fajn, že je po kom dědit. My nikoho nemáme, takže nakoupit úplně vše ![]()
Budeš balit do papírových nebo látkových?Taky jsem ledacos dostala,ale spíš už na větší.Nevím já jsem si tak nějak říkala,že po 30 týdnu už bych to chtěla mít tak nějak všechno nakoupený.Během příštího týdne se přestěhujeme.Tak bych chtěla tak nějak to dokoupit.
Kdyby bylo jedno možná bych šla do látkovek,ale se dvěma si netroufám takže papírovky.Spíše se dívám po akcích a když něco je tak koupím.Já už to taky dávám vše do kupy,kdyby se jim náhodou chtělo dřív na svět at mám vše nachystaný.
Nevím holky jak to chcete třeba s monitorama dechu,ale u nás v nemocnici je půjčují minimálně na půl roku a stojí jeden 900 kč.To mi přijde jako dobrá nabídka a dá se na tom ušetřit.A mají pravidelné kontroly,takže mě to přijde lepší než použité z netu.
Taky si nedokážu představit látkování s dvouma dětma,takže půjdu asi do papírovek.Já mám zatím jen oblečky a půlku kočárku.Slíbený postýlky a jinak nic.
U nás v porodnici taky monitory půjčují takže si je vemu od nich.Bez monitorů bych snad ani nespala.
Ahojky,
tak já ještě výbavičku moc neřeším, když jsem teprve na začátku. A jedna ségra má holku a druhé dva kluky, tak snad budu mít něco od nich. A monitor dechu jsem ani nevěděla že FN půjčují. Ale to je ta podložka, že. Já bych asi raději chtěla sice dražší, ale připíná se na plínku, takže je stále s miminkem a nemusí se přendávat postýlka, kočárek,…
tak já mám jak klučičí věci,tak i holčičí. Takže nic kupovat nebudu. Jelikož obě dětičky vážili přes tři kila,tak pochybuju,že dvojky budou nějací pidimidi
Holky,myslíte si,že nám v porodce trochu pomůžou s dojkama?Neumím si představit,že by začali ječet obě dvě a já nevěděla ke komu dřív skočit
ale asi si s dvojkama zaplatím nadstandart.Co vy?
Jo jo to je ta podložka.Ale já si myslím,že stačí.K náhlému umrtí dochází,když mimi spí.Já chci naučit děti spát od začátku ve své postýlce, ne u nás.Takže mi to přijde jako zbytečná investice.Když mi ditě prošedne nebo promodrá při kojení koupaní a hraní tak si toho všimnu a zasáhnu.Mě jde hlavně o to když bodou spát,abych mohla přivřít oko.Já jsem totiž dětská sestra takže kolem 6000 za monitory na plínku mi přijde zbytečná investice.při spaní hlídá Nanny přes den já.
Pro Hrochovku já sama pracuji v porodnici jako dětská sestra.Obecně řečeno většina sestřiček s dvojkama pomáhá maminkám.U nás v porodnici učíme koupání ,kojení. přebalování i kojení dvojek.Ale pravda je,že zaléží vždy na sestrě jaká prostě je a to je všude.Ale neni to tak,že by jsme tam děti strčily tu máš a dělej co umíš.Nebudu lhát,ale dvojky jsou ze začátku fakt záhul.Takže bych si ten nadstandard zaplatila.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já jsem zatím nakoupila 56 a myslím si,že menší bych přikoupila,až podle toho když se naroděj dřív,stejně budou v nemocnici.Menší se dá podle mě nakoupit vždycky.Oni to budou prťavci takže ta 56 jim vydrží.Mám asi 4 oblečky po kámošce 50 a to mi přijde fakt prťavý. Takže ta 46 musí být.malilinkatá.To nosil Kuba když se narodil a měl 1800g.Byl měsíc v nemocnici takže to v pohodě dokoupila.