Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky chci se zeptat, slyšely jste některá o tom, že by naši zákonodárci změnili podmínky IUI.. že se to bere jako pokus při IVF.. že to má být zpoplatněno? Na jiné diskuzi mi holky něco takového tvrdí, ale já to nikde nenašla a ani to nebylo medializováno! Neříkali vám v CARu něco? Já byla na IUI 4.6. a nic mi neřekli!
@TerkaBaterka IUI máš hrazeno 6krát do roka zdarma,neslyšela jsem že by se to platilo,já na něj byla 7krát a všechny zdarma,tak se neboj.. ![]()
@milas ani bych se nedivila,kdyby to chtěli spoplatnit,ty pojišťovny z nás jen tahají prachy
ještě by nám za to měli platit,že se chceme množit
![]()
Taky se mi to zdá divný, ale oni tvrdí, že to vědí z jejich CARů. Ale mám to jen zprostředkovaně, tak nevím.. proto jsem se chtěla zeptat, jestli vám, které jste IUI podstupovaly ted někdy, něco neříkali nebo jste něco neslyšely.
@TerkaBaterka - máte pravdu všechny, momentálně je změněn zákon, ale několik pojišťoven se odvolalo, teď záleží na dohodách CAR s pojišťovnami, u nás v Praze v Iscare se neplatí, kámoška v Brně platila 2000,– už minulý měsíc! záleží teď momentálně CAR od CARu, dokonce mi to potvrzovala i sestřička u nás v CAR
2000 za IUI,které podstoupíš třeba 6krát a pak 20.000 za IVF které podstoupíš třeba 3krát nebo 4krát
No tak to je síla,to aby jsme si stouply všechny někde na roh,aby jsme si na to vydělaly
![]()
@janetk - jo, je to hnus, je to teď fakt CAR od CAR … ale snad to nějak dopadne, že bude furt těch 6 pokusů zadara!!!
Ahoj holky ![]()
Teda no to koukám, člověk tu chvíli není a takový krásný zpravičky ![]()
Takže 2nové těhulky? musím to tu pěkně popořadě dočíst abych byla v obraze ![]()
No a že by se za IUI platilo? To už je opravdu hnus…
Ty brďo, co to vidí oko mé skleněné, dva litry za IUI, jo?
No tak to teda potěš koště, to už se fakt jako asi úplně zbláznili…
Lili, co prosím tě šílíš, že jsi 4 DC a máš mrchu? Tu já mám normálně 4-5 dní, prosim tě v klidu… Já jsem dnes 10 DC a sliznici mám 5,5 mm, což nic moc extra není, tak prostě budu zobat víc modrých bobulek a ona doroste, ne?
Jestli jsi 4 DC, tak ta sliznice má ještě 14 dní na to dorůst, takže se hoď do klidu, ju? ![]()
@Alani - když mě už hrabe, když nebyl ET, já prostě už šílím, protože jestli nebude KET, tka mě odvezou!!!! prostě jsem vystreslá … jestli to teda není tím estrogenem, že tak šílím!!! navíc upřímně, byla jsem dost ráda, že jsem dopíchala IVF a teď fakt už víc jak tejden 2 injekce denně heparinu, prostě žádnej med, já už to břicho mám tak rozbolavělý a navíc heparin dělá modřiny, takže jsem žlutomodrofialová!!!! uffff, sorry, muselo to ven ![]()
Lili ale KET určitě bude, neboj… Ale ten Heparin musí být svinstvo, to věřím a rozhodně ti to nepřeju, stačilo mi, když mi podobné injekce na ředění krve píchali v nemocnici kvůli operaci, hrozně štípaly a bolely a byl to fakt mega sajrajt… Do kdy si to budeš píchat?
lil jasne ze ket bude!!!
holky u nas pokud iui je presahle uz 7 iui za rok tak stoji 1900 a taky vim ze nektere pojistovny nehradi.
Ale jinak se hradi!
Jo a jinak kde je sakra ripi uz by tu mela byt! Jsem nejaka nedockava.
@milas No jo RIPI už by to měla mít za sebou,taky hořím nedočkavostí jak to dopadlo
![]()