Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bratr (učitel na střední) taktéž doučuje a připravuje své žáky zdarma. Cizí ho za to platí. Cítí to prý jako svoji povinnost, když to pro ty žáky nemůže (nestihne) udělat o hodině.
@matkabagristy píše:
@terinka4444 pro „cizí“ jsem doučovala za 200 na hodinu. Ve vaší situaci bych učitelce nenutila peníze, po přijímačkách ji můžete překvapit věcným darem. Já dostala třeba orchidej, šampáňo, značkové pero. Zlato by asi bylo moc.
jenže já z toho mám takový rozpačitý dojem, nevím jak to popsat, když jsme se ptala jako super, děkujeme a kolik vám za to dáme, tak se tak nějak divně zatvářila. Možná to já blbě hodnotí, ale tak zvláštně, jako kdyby si ráda řekla o peníze, ale přišlo jí to hloupý…pak říkala, že pro své děti( myšleno třídu) to dělá zadarmo, že peníze by si vzala od cizích. Ale ten moment toho tváření jsem tam já prostě viděla. Ona je hrozně hrozně super, nejlepší učitelka pod sluncem, já bych jí nerada přivedla do nějakých rozpaků nebo tak, ale zase bych třeba nerada, abych jí nezapůatila doučování, když se to má
navíc příští rok nastupuje do té školy mladší a ona už slibila, že si zařídí, aby jí měla ve třídě, to je pro mě důležité, chci ji jako učitelku i pro druhorozenou. Tak prostě nevím, co dělat. Já jí kařdý rok na konci školy dávám kilovou bonboniéru originál belgických pralinek za tisícovku, to je jako běžná věc, zaslouží si to, tak mi přijde kytka za celoroční snahu málo. Ještě když ona sama od sebe, víš, jako že jí na dceři záleží, hrozně si toho vážím.
Jo? tak děkuju, tak asi peníze tedy řešit nebudu, jo, bude se s ní připravovat ve třídě ve škole. A ještě říkala, že uvidí, že když bude potřeba, tak to klidně zvedne na 2× týdně. Nemyslím, že by to bylo nutné, ale jsem ráda, a nechám to na ní, ona ví víc než já, co ty děti potřebují. A pravda, že v okolí všichni, co jdou dělat přijímačky drtí doučování, takže jen s tím, že je chytrá si asi u těch přijímaček nevystačí
by mě nenapdalo to řešit už v září ![]()
@Bella13 píše:
Bratr (učitel na střední) taktéž doučuje a připravuje své žáky zdarma. Cizí ho za to platí. Cítí to prý jako svoji povinnost, když to pro ty žáky nemůže (nestihne) udělat o hodině.
ono to není úplně doučování, protože dcera jako nic doučovat nepotřebuje, jako že by jí nešla nějaká látka v osnovách, to spíš naopak, je premiantkou, je to spíš taková příprava na ty testy než jako doučování látky ![]()
@terinka4444 Já tedy nevím, ale příprava dětí na přijímací zkoušky patří mezi povinnosti učitele, za které je placený. Takže na tvém místě bych se s nějakým finančním ohodnocením navíc vůbec nezabývala - ona ani nesmí nic za to, že pracuje se svými žáky - a to i nad rámce běžné výuky, vzít. Také své žáky běžně doučuji - ať jsou to přijímačky nebo doučování. Paní učitelka si tuto práci vykáže jako práci navíc a za ni je ohodnocena v rámci odměn.
@terinka4444 učitelky jsou zvláštní živočišný druh. Maj to v hlavě nastaveno tak, že pro děcka se i rozkrájejí, oserou vlastní rodinu, když vidí, že jejich snaha má smysl. Může ti to znít jako sci-fi, ale pro ni zřejmě bude největší odměnou, když se jí podaří tvoji holku na školu připravit.
@hanka.br. píše:
@terinka4444 Já tedy nevím, ale příprava dětí na přijímací zkoušky patří mezi povinnosti učitele, za které je placený. Takže na tvém místě bych se s nějakým finančním ohodnocením navíc vůbec nezabývala - ona ani nesmí nic za to, že pracuje se svými žáky - a to i nad rámce běžné výuky, vzít. Také své žáky běžně doučuji - ať jsou to přijímačky nebo doučování. Paní učitelka si tuto práci vykáže jako práci navíc a za ni je ohodnocena v rámci odměn.
to není pravidlem
@matkabagristy píše:
to není pravidlem
Co je dneska pravidlem? Tak by to zkrátka být mělo. Jestliže ředitel školy rozděluje nenárokové složky platu podle velikosti výstřihů, pak na to má zřejmě právo. Ale správně by měl tyto peníze rozdělovat na základě toho, co dělají učitelé nad rámec svých povinností - což je příprava na přijímací zkoušky, vedení kroužků, akce se žáky a rodiči atd. Rozhodně se neočekává, že si rodiče budou tyto „služby“ u svých učitelů platit. Patří to do náplně jejich práce.
Pokud ji bude doučovat ve škole, tak za to nemůže vzít peníze. Pokud ji ale budete chtít poděkovat, tak jí třeba na konci roku kupte kvalitní čaj (kávu), čokoládu apod.. Já osobně bych za to byla radši, než aby mi rodiče nutili peníze. Zvlášť, jestli to navrhla sama - je to její volba, myslí si, že je to potřeba a že to má smysl. Takhle doučuji pravidelně a zadarmo pro své žáky ![]()
Já bych jí peníze nedávala, ale na konci roku, po přijímačkách, bych ji koupila poukaz na masáž/wellness víkend, nějaký šampus a k tomu tu čokoládu co kupuješ každoročně ![]()
@hanka.br. Tak by to mělo být, bohužel ne každý ředitel je spravedlivého rozdělení odměn schopen. U nás je to otázka to tak, že kdo více naštve zástupkyni, tak má peška, i kdyby byl sebevíc akční ![]()
@hanka.br. jo, máš pravdu, přesto rodiče oceňují snahu učitelů drobnostmi
Pochlub se, co jsi na konci června dostala
Super, tak moc děkuju, nebudu to teď řešit. Máme prostě nejlepší učitelku pod sluncem ![]()
Podívejte se na ceny ostatních doučovatelů angličtiny ve vašem regionu třeba sem. Doučování po skype je tam populární, ale někdo i dojíždí, pak záleží, jestli si nechá platit cestu a jak http://www.kvalitni-doucovani.cz/…/anglictina/