Poradna duly
Jana Čurdová
Ohledně diskuze velikostí oblečení. My máme 74 a v Tescu 9-12 měsíců. U 6-9 měsíců nám jsou krátké rukávy.
hezke rano! Koukam,ze tu jsem dneska prvni.Manza vcera prisel o pulnoci z hospody,tak ted musi dospavat,tak ja s Tomikem jsme v obyvaku.
JAHUDKO - ja chci taky koupit autosedacku 9-25 kg.Napis mi jakou mate,prosim!
![]()
Dobré ráno,
ZUZKO, já už jsem taky na druhý nahlodaná a manžel taky
Usoudili jsme, že i když by to byl ze začátku masakr - zvlášť pokud by druhý prcek nebyl tak hodný jako Tobík - tak by bylo výhodnější, když by byli prcci málo od sebe
No my ale narozdíl od vás proti tomu nic neděléme
Ale zas furt kojím, tak nevím ![]()
Na škole jsem měla učitelku, co má o 9 měsíců mladší sestru - mamka otěhotněla v šestinedělí
Pry si připadala jak slon, že byla těhotná v podstatě v kuse skoro 2 roky
![]()
Dobré ránko holky, já vlastně ani nevím, jestli chci hned druhé dítko. Sebík je občas pořád na mašli, navíc je to děsnej vztekloun, takže nevím jak by to šlo. Byblíme v malinkatém 2+1, sice s nadějí na rozšíření až na 5+1, ale to je otázkou kdy. Moje původní plány byly, že první dítko, pak tak 6 let pauza, mezitím se snad vyřeší situace s bydlením napořád a pak další 2 děti rychle po sobě. Ale ted fakt nevím. Mám se kam vrátit do práce, navíc mě ta práce byví a je i celkem dobře placená, takže mám dilema. Navíc já až ted pomalu začínám přicházet na krásy mateřství. První 3-4 měsíce to byl fakt mazec.
Tak to nas Tomasek ma taky sve dny,ale jinak je s nim legrace a je i hodny,ale do druheho bych jeste nesla.Ty 2 roky pauzy,co mi naridil po cisari primar,mi ani nevadi,protoze bych druhe decko chtela tak 3 roky po TOmikovi
.
Ahojky,
přesně se podepíšu pod to, co napsala Loudalko. Druhé dítko určitě ano, ale ideálním rozestupem 3 roky od Tomíka.
Zuzko, těmi krásami mateřství jsme na tom stejně. Musím přiznat, že první 2 měsíce to bylo fakt psycho a to byl malý zlaté miminko. Uměla bych si představit, aby to druhé bylo rovnou tak čtyřměsíční, ale zase rodit bych ho takhle veliké nechtěla ![]()
Jahůdko, taky poprosím o napsání značky autosedačky.
A gratulujeme k včerejším nákupům. ![]()
Ahojky maminky,
tak jsem se k vám zase po dvou dnech dostala. V pátek v podvečer mě skolila střevní chřipka a já do včerejšího večera nedělala nic jiného, než jen zvracela, kadila a spala. Byla jsem KO. Ještě, že se to trfilo do víkendu a Dan byl doma, jinak si nedovedu přestavit, že se ještě starám o Terezku, stála jsem sotva na nohou… No fuj, už je to za mnou a je mi celkem dobře.
Jinak nějak nemám čas vás dočítat, tak doufám, že mi neunikli nějaké důležité informace… Určitě jste psaly o dalších pokrocích vašich miminek a tak - gratulace…
Jinak Terezka se mi dneska uhodila do hlavičky o komodu. Plakala jak divá. Teď jsem zjistila, že má n hlavičce modřinku, tak doufám, že to bude všechno, ža je to jen povrchové
Málem jsem plakala s ní.
Jo a taky jsem vám chtěla napsat, že běží soutěž miminko 2007 , já jsem tam Terezku už přihlásila.....
No nic jdu dodělat obýdek… Zatím papapa
Tady to dneska nějak vázne, to asi tím, že je venku tak hezky. Já jsem právě „prodala“ dítě za cukýnu a jdu si na chvíli lehnout. Moje maminka si přišla pro Sebíčka a šla s ním na procházku.
Tak jsme doma! Odesli jsme v 11 na zapas jindrichohradeckych basketbalistu proti Pardubicim (mimojine vyhrali jindrichohradecti
).Pak se nam nechtelo varit a Tomik zrovna usnul v kocare,tak jsme jeli do nekuracke restaurace na obed.Tomik si tam dal svoji pulhodinku spanku a my se v klidu najedli.Ted lezi na puzzlikach a vzteka se,protoze samozrejme chce lezt a nevi jak!!!! Jinak vcera poposel nozickama,zapomnel na rucicky a bum rana.Zacal hrozne plakat,nevedli jsme kam se uhodil a dneska ma odreny nosik,tak je nam jasno!!!
Skurokat, snad bude Terezka OK a bude to jen ta modrinka!
Ahojky, dnes je tady vážně nějak mrtvo ![]()
Mně za chvíli skončí klídek, naši přivezou Áju. Manža přijede až zítra, tak mě čeká zábavnej večer, chjo.
IVULE, jak bylo na autoburze
To mě teda celkem pobavilo ![]()
Dnes mi poslal SMS můj bývalý student, dělá step a je v tom hodně dobrej, vlastně v republice nejlepší. Dnes bude v TV v pořadu Kultura.cz, tak snad mi holčičky dopřejí, abych se mohla dívat. Jsem zvědavá, jak teď vypadá, už jsem ho několik let neviděla. Jen před týdnem v novinách, byl o něm článek v mladé frontě. ![]()
Ahoj holky, zdravím při neděli. Malej před desti min usnul, tak snad mu to chvíli vydrží. Doufám.
Ad oblečení - Máme většinu 74, různé značky, no spíš neznačky. Koupím většinou kde se mi co líbí. Od cherokee máme jen zimní bundu a ta je 6-9 74cm a je mu akorát, pravda měří 72cm.
Kombinézku nemám, je v bundičce a fusaku. ![]()
Ad - alerie, astma Mám obojí prakticky od narození, kam moje paměť sahá nepamatuji si dobu bez léků, zato si pamatuji že jsem jich vystřídala už pěknou řádku, momentálně beru symbicort, zodac a při dušnosti berodual, komu to něco poví. Ale naštěstí mě to drží celkem ve stabilitě, ovšam stačí si jedinkrát zapomenout vzít symb a mám dušnost i bez alergenů.
Byl ajsem 8× v lázních z toho 4× v Luhačovicích kde se mi líbilo nejvíc a hned bych se tam vrátila.
Takže asi tak, hrozím se jen toho co ode mě pochytil malej, ale zatim se neprojevilo nic, tak uvidíme v létě no. ![]()
Ad - autosedačka Zatím je ve vajíčku, je mu tak akorát, nepřijde mi že by mu byla těsná, i v ní celou cestu kamkoli většinou spí.
Ale už máme u kámoše co má obchod s děstkýma věcma www.eshopbaby.cz
( omluva za reklamu
) připravenou tuto:
http://www.babypoint.cz/…ith07_v5.jpg
Doufám že se ukáže mrška. Ovšem její reference z praxe vám nepovím zatím no. Ale je polohovatelná a to velmi snadno jednou rukou. Potah pratelný a je 9-25kg, osobně si ale myslím že při 25ti kilech už by mu byla malá, no, uvidím, ukáže čas.
A jěště malá ukázka, do této pozice se dostal včera uplně sám, do večera to dopiloval k dokonalosti že už seděl i bez opory té ruky. ![]()
http://sweb.cz/Wildcat/045.jpg
A tady je fotka z první vycházky ve sporťáku.
http://sweb.cz/Wildcat/005.jpg
Doufám že vám tu ty obrázky nevadí. ![]()
WILDCAT, moc hezký fotky, malej je šikula, ještě teda s Jahůdky Karolínkou
Lucka zatím jen válí sudy ![]()
Chtěla jsem se zeptat, ten symbicort a zodac bereš během celého roku? Já jsem brala v těhu pulmicort, ale teď už mám doma taky symbicort, ale mám ho brát jen ve své pylové sezoně. V únoru mám jít na kontrolu a máme se s dr radit, co dál. Mluvila o nějakých dalších lécích, ale ty se nesmí při kojení. Takže budu asi řešit, jestli už odstavit. No uvidím, co mi dr za měsíc řekne.
Tyhle naše potíže se zatím u prcků neprojeví. Dr mi řekla, že u takhle malejch je zatím projevem AE. Astma je až později. No a mě se třeba objevilo až v asi 27 letech ![]()
Renko - Tak, tolik mi jěště ani neni a už s tím cca 24 let žiju. 27 mi bude zanedlouho, a pravda, prý se to u mě projevilo někdy okolo druhého třetího roku, máma si nepamatuje přesně, každopádne v 5ti už jsem byla v lázních.
Jinak ty léky beru celoročně, te´d jsem na jednom vdechu denně a pohoda, ale byla jsem taky na 4, což už teda mělo i vedlejší účinky.
A brávala jsem kdysi hodně spofylin, syntofilin, a před tím jěště intal. Ale ono je to téměř na jedno brdo. A moje dr mi řekla že symb bych v těhu taky neměla, ale než se dusit a tím dusit i malého, tak je lepší na jedné dávce denně být, prý to zase tak moc neublíží. A obojí jsem brala i při kojení.
Takže asi tak.
A jako, zodac bych asi nemusela, ale zase bych si musela myslet na to si ho vzít než jdu někam kde jsou alergeny, takže si ho radši vezmu každé ráno a mám pokoj. ![]()
Mně právě dr v těhu napsala ten pulmicort. Berou ho i děti, takže nevadil. Problém ale byl, že jsem musela mít dva vdechy a stejně to nestačilo, je moc slabej. Ten symbicort by měl být silnější. A k tomu jsem brala xyzal. Pokud bych zatím brala jen ten symbicort, u kojení ještě zůstanu. Já mám nevětší alergii na břízu, takže jde o to přežít ty měsíce, kdy kvete. Nejhorší to mám tak od března do června. Vloni to byla síla, už se pomalu děsím, co se bude dít letos ![]()