Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno,
RENKO, taky jsem byla na Zaříkávači v kině a řvala tam jak malá… no a pokaždé, když je to v televizi tak samo taky
![]()
Jeden náš dobrej kámoš ze školy má doma tři koně, ale to jsou pracovní - tahají z lesa dřevo, ořou pole a tak. Ten jeden valach je stráááášně obrovský, toho se bojím
Oni mají doma malé hospodářství - slepice, králíky, prasata, kačeny - tak už se těším, až tam pojedeme s Tobíkem, ten z toho bude mít zážitek. A navíc je to od nás jen 10km, takže pohodička ![]()
WILDCAT, to je fakt děs, takováhle alergie
Mě ani nenapadlo, že by mohl na koně být někdo alergický ![]()
Dneska mě čeká uklízecí sobota, to mám teda radost
Ale aspoň pořádně zajedeme ten nový vysavač ![]()
Dobré ráno,
Novire, at se ti práce daří a vysavač at má úspěšnou premiéru. My jsme dostali parní vysavač, taky ho někdy musím vyzkoušet, ale až s Danem, je to celkem velké, ne jak ty neptuny a tak, ale přeci jenom.
Hezkou sobotu všem.
Dobré ránko, já toho asi dneska moc neudělám, jsem s našim křiklounem vzhůru od 5 hodin, řval asi do půl 8 , doufala jsem že teď odpadne, ale on si vesele mydlí s koskama na dece, plný optimismu a energie.
Ještě jsem se včera večer stačila chytit se spolubydlícíma, my bydlíme s nimi zatím v jednom baráku, oni nahoře - my dole, jenže jim tam nějak blbě topí topení a protože máme centrál, tak se to nastavuje pro celý barák, představte si, že oni od začátku podzimu to nastavují na 24 stupňů (nacíc se vždycky o stupeň přetopí). Tuhle v kuchyni bylo na teploměru dokońce 27. Máme tu malou saunu. Já po nemoci kašlu jak blázen, malej s těma průduškama má mít taky chladněji, aby ho to nedráždilo, a oni nám takhle na noc přitopěj. Už to s nima řeším přes rok a začínám být z toho pěkně unavená. Furt dokola, ale přijde Vám to normální takhle topit v baráku???
ROXO, ať si odvzdušní topení… taky bych se kvůli takovému plýtvání rozčilovala ![]()
Oni jsou zaseklý ty ventily, holt starý topení. Manžel jim to v létě několikrát říkal, že je vyměníme v celém baráku. Když jsem jim to včera připomněla, tak mi odvětili, proč by to měli řešit oni a ne my???To nemá cenu, prostě ta jeho přítelkyně je děsná kráva, psycholožka jedna přechytralá. S ní se nedá o ničem bavit, na každou sebemenší výtku, okamžitě útočí. Ještě teď mám vztek.
Hezké dopoledne, jdu se jen pochlubit!!!! Už umíme PAPA, malá mává jak na prvního mája!!
No, je mi jasné, že některé dítka to umí už dávno
, ale já mám z toho takovou radost!!!
![]()
Tak a teď vás jdu dočíst!! ![]()
Tak naštěstí jste toho moc nenapísmenkovaly… ![]()
No nic, jdu vařit, manža místo aby se věnoval dceři, tak projíždí weby a hledá nové auto… ![]()
Wild - tak to jsem taky nevěděla, že může existovat alergie na koně.. to je teda mazec. Já mám teda taky alergii..bohužel, ale ne na koně, ale na zvířecí chlupy, na prach, na roztoče, na plísně a na kravské mléko… ![]()
Novi - díky za odkaz na tu stránku Bio!!! Už jsem se tam poohlédla a něco snad i nakoupím - pokud to neseženu u nás ve zdravé výživě.
Jinak Terezce evidentně šmakoval špenát s bramborem - to bylo jediné jídlo, kterého dokázala zpucoval celou malou sklénku… u ostatního je to vždycky jenom půlka… dneska má cuketu s bramborem, včera jí to teda moc nejelo, tak jsem zvědavá, co na to bude říkat dneska..
mějte se papa
BEDHANN, já myslím, že je Terezka moc šikovná, že už umí pápá… u nás ani náznak. Ale my jsme začali trénovat teprve včera ![]()
ROXO, ventily jsme měnili na podzim, nemůžu si to vynachválit. Jsem zvědavá, jestli se to nějak projeví na vyúčtování za plyn
Snad jo… Jeden nás přišel asi na 350,–
Jupí jupí, já mám takovou radost, teď mi volala ségra z Prahy, že koupila Tobíkovi v Nextu 2 sety ( riflové zahradníky+tričko, rifle+tričko+vesta) slevněné z původních celkem 2600,– na 750,–
To už aby do toho dorostl, je to velikost 9-12 měsíců, to bude frajer ![]()
Tak my teda neumíme ani pápá a ani nic jiného co by mělo bejt na můj popud. Akorát když dělá něco co nemá tak mu řeknu nenene, on se na mě podívá jako jestli to myslím vážně a pak do té oné věci praští s jěště větší vervou.
![]()
Jinak Terezce k pápá taky gratuluji. ![]()
Jo ale zase se umíme už skoro po:,–(it, z kleku na 4 se přetočí nějak záhadně na zadek a jakoby sedí opřenej do boku o nataženou ruku.
Chtěla jsem ho vyfotit, ale znáte to, no, tak snad se mi to podaří odpoledne pokud to jěště udělá.
Jinak alergie na koně je celkem častá, jde o to že koně mají v srsti prach a specifické bakterie a ty dohromady na mě působí. Když jedu na něm, tak ne, tak na mě jde čestvý vzduch, ale nesmím být za ním a nebo ho šistit a tím to všechno vířit.
Jinak neni to jen na koně, nesmím se mazlit ani s kočkou, psem, nevím jak dlouho bych přežila třeba na statku. Asi moc ne. K tomu mám na pyl trav na louce, pak na některé okrasné stromy, bříza, topol, lípa a podobně, plísně, prach, venkovní i domácí, roztoče. A to je snad všechno.
bohužel to jsou všechno věci kterým se nevyhnu.
![]()
ZORKO, nedá mi to a musím se ještě vrátit k té debatě o mojí mamce… teď jsem tu našla, žes dělala na interně… no hádej, kde dělá mamka?
Samo že taky na interně, nejdřív teda na lůžkovém, teď na té JIPce ![]()
Novi - tak to jsi šikula..nebo ségra??
To bude Tobík fešák!!!! ![]()
Wild - tak ty alergie jsou hnus, že? Já teda ne na pyly, ale ty domácí pidihajzlíky mám taky všechny… ![]()
Děkujeme za pochvalu!! ![]()
Ahojte, dnešní noc byla děsná, Venda se mi budila snad každých 30 minut a musela jsem jí utišit dudlíkem nebo čajem. Před chvílí dojedla oběd a už spí na hrací dece. Včera jsem jí prvně dělala doma špenát s bramborem a vařený žloutek a evidentně jí to nejelo. Vztekala se a plivala, nakonec dostala drůbeží polévku z předchozího dne, dneska jsem uvařila drůbeží polévku (kaši) znova a přimíchala jí do toho ten špenát a hádejte, spapala to všechno a ještě si dala nášup.
Kami, brzké uzdravení.
Novi, tak to s tím dovozem Bio potravin super. Já bych taky raději nakupovala Bio, když je to za rozumné penízky, ale u nás toho fakt moc není, a to Ostrava není žádná malá díra. S tím Nextem je to super.
Já včera Vendě nakoupila v C&A 2×teplákovka včetně trička, šatičky se svetříkem, růžové manžestráčky, kakhi kalhoty a 2 tepláčky a z původní ceny 2498Kč jsem zaplatila jen 955Kč. Dostala jsem na Vánoce i na narozeniny (vloni v březnu) dárkovou kartu a tak tam chodím nakupovat, mají tam taky pěkné hadříky.
Renko, já chodila na koně taky, mám to kousek od domu, ale místo ježdění jsem spíš orala pole, trhala mrkev, nosila starý chleba a čistila stáje, koně z blízka jsem viděla maximálně při čištění a sedlání pro klienty kteří si jízdy zaplatili. No holt nás tam měli jako levnou pracovní sílu (zadarmo), tak jsem se na to vykašlala. Ale na školním výletě jsme měli taky pronajaté 2 huculy a já s kamarádkou jsem je potom mohla jít plavit do splavu. To byla teprve paráda, bez sedel jsme s nima chodili po potoce, byl sice terpve květen, takže celkem kosa, ale prostě paráda.
Wildcat, tak zrovna tuhle alergii ti nezávidím. Já jsem alergická podobně jako Hanča, ale ze srsti jen na kočky, psi mi nevadí a ještě nejsem alergická na mlíko, naštěstí.
Hani, gratuluju Terezce k papapapapa, to je super, Vendulka na mě vždycky jen nechápavě kouká.
Roxo, tak takové sousedy bych nechtěla ani za nic. A ten dům je Váš nebo jejich, ohledně té výměny odvzdušňovacích ventilů se holt budete muset domluvit i s krávou psycholožkou. I když psychologové a psychiatři musí prý být napůl blázni, aby mohli provozovat svoje povolání, tak držím palce.
Evuško, tak to je Beatka šikulka, že tak pěkně papká. Hmmm, parní vysavač to zní dobře, dají se s ním čistit i koberce?
Zatím páčko vycházíme na procházku (do Tesca). Ivule
Tak už jsme z prochajdy zpátky, Venda má od babičky nový letní komplet Cherookee (kraťásky a tričko s kapucí) za 79Kč. Jinak u nás mají v akci zase Tesco plínky za 259,–Kč. Bio zelenina opět nebyla, teda byla paprika, cibule, okurka, ale brambory, mrkev, květák to né.
My tu měli dneska krásných 10 stupňů a Venda měla jen čepku, mikču a riflíky s ponožkama a pod tím overal, stejně byla z fusáku zpocená a teď ještě dospává v kočárku v předsíni.
Koukám, že je tu odpoledne mrtvo, tak jste asi všechny na procházce, dneska bylo fakt pěkné počasí, kéž by nám vyšlo i na tu výměnu oken, která nás čeká už 20. ledna.Včera jsem dokonce zjistila, že tu firmu Omlux, která u nás tu rekonstrukci provádí vlastní moji dávní kamarádi-3 bratrové, takže si myslím, že u nás jsou už teď případné problémy vyřešeny.
Tak zatím páčko, Venda už se problouzí. Ahoj večer Ivule