Poradna duly
Jana Čurdová
MONI, já už jsem z těch nocí právě dost otrávená. Někdy si v noci řekne, ale ráno je stejně počuraná. Mně teď spíš připadá, jako by to dělala schválně, aby na sebe upozornila, fakt nevím ![]()
S těma přesnídávkama to dělám přesně takhle, otevřu, oddělím porci na tři dny a zbytek zamrazím.
LOUDALKO, já jsem někde četla, že se v těch vařených bramborách hromadí nějaký škodliviny, ale asi je to spíš blbost. ![]()
Tak, jsme se byli vynečit na mrazu, dole u řeky, ale cesta pěkně zamrzlá, ale malej si ve sporťáčku vesele spinkal, pohoda.
A o jakých přesnídávkách to zase mluvíte?? Malje mi norm přesnídávku sní celou a jěště mu to nestačí. Včera jsem mu ji smíchala s activii a sněd 3/4 té směsi. ![]()
Díky holky
RENKO, asi máme doma stejnou flašku jablkového pyré
![]()
WILDCAT, kupovala jsem Tobíkovi tohle pyré
http://www.biosfera.cz/…ucts_id/2515 … ale on to celé nesní, víš?
JJ, NOVIRE, to je ono
Já jsem ho měla doma už dost dlouho, teď už moc nemám možnost ho někde koupit. Ale u nás na sídlišti budou otevírat zdravou výživu, tak tam třeba bude. Já teda budu ale kupovat i normální přesnídávky, na bio zrovna netrvám.
A holky vy dětem kupujete jen tu bio výživu???
Jinak tuhle sklenici by Domča snědl na třikrát a kdyby náhodou ne tak bych ji dojedla sama, ale já osobně bych se to bůbec nebála zmrazit, tomu se nemá co stát a jestli v tom jsou vitaminy tak ty se mrazem taky nezničej. ![]()
WILDCAT, pokud to jde a není to zrovna echt drahé, tak mu raději kupuju bio. Z téhle flašky jsem mu udělala 7 porcí, tak je to v poho. Nedostává jen ty jabka, zahušťuju mu to třeba instantní kukuřičnou kaší nebo pohankovým vločkama a tak… To samé dělám i s čistě zeleninovým příkrmama. Ale od něděle už po něj budu vařit, tak jsem zvědavá, jak mu pošmakuje domácí strava ![]()
RENKO, právě, že ten biobchod, kam jsem vám dávala odkazy vozí po Brně a okolí zdarma, takže je to super
Jinak bych taky neměla kde to kupovat… zase jezdit co dva tři dny Tobíkovi pro jídlo do Brna… to by se mi nechtělo
A vozí i čerstvou zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, vajíčka a tak, jen mají omezení, že objednávka musí být min. za 300,– Kč. Ale zase se to dá pochopit, vozit nákup za stovku by se jim fakt nevyplatilo…
Novire, tak bacha na hustotu u domácích pokrmů. Já Sebíkovi taky vařím doma, občas dám nějakou kupovanou, ale když ty domácí jsou moc husté tak to nechce.
Doris, myslím že jsi tady psala ty o své ségře, které mimi pořád pláče. Zkus jí poradit zavinování podle té knížky nejšťastnější miminko v okolí. Mi hodně pomohla. Sebík byl taky plačtivý. A zavinutí se osvědčilo báječně, a přes den jsem mu dělala pelíšek. Nesměl mít kolem sebe moc volného prostoru. Nechci se vtírat, jen jsem v noci na Tebe a Tvou ségru myslela.
ZUZKO, já myslím, že to Tobíkovi vadit nebude… on je právě na hustší zvyklý docela dobře. Zrovna včera mi dokoce zbaštil kukuřičnou kaši i s kouskama jablek - byly jenom rozhňácané vydličkou, ne rozmixované. Prvnímu soustu se velice divil, ale nějak to zvládl i bez zubů. Ovšem ten obličej, když na ty kousky narazil stál za to ![]()
NOVIRE, tak to je fajn s tím rozvozem:D
Já zatím kupuju skleničky, ale taky se pomalu chystám něco sem tam uvařit doma. Bio zeleninu nekupuju, takže budu vařit z normální. V létě pak budeme mít něco ze zahrádky, tak to bude lepší. Ale já to zas tak moc neřeším. U Áji jsem to asi řešila víc, teď už se mi moc nechce. ![]()
To je hrozný, jak není doma Ája, vysedávám pořád u počítače. Ještě, že jsme byly aspoň dopo na procházce. Omlouvá mě snad jen to,že Lucka do čtyř spala a teď jsme musely čekat na odečet tepla. Slečna před chvílí odešl, ale teď už se ven asi nepoženeme.
No taky budu muset na to hustější přejít, přeci mu nebudu všechno dávat tekuté ještě ve školce. ![]()
Zuzko já dělám jen husté
ale zatím mixuju,jen tak vidličkou jsem to
nezkoušela
Renko já to právě všechno prožívám až teď s Ríšou-dřív jsem to tak neměla
ale nevím jak dlouho odoláme s jídlem-on totiž pokaždé,když někdo něco žvýká hned chce taky,
a se sladkým se asi taky pak dlouho neuhlídáme-je tu prostě starší sourozenec
![]()
Renko rtaky hřeším s PC-Ríša bez problému usíná venku v kočárku -sám a spí dlouho,tak jak mám navařeno a uklizeno,tak mě to sem táhne
![]()
Já jsem tady
Ale jenom na skok.
Dneska jsme byli příkladem, že i jinak hodné a milé miminko je někdy na zabití
Nejspíš nás trápí ty zoubky nebo co, ale měli jsme dneska dvakrát totální hysterák. Nejdříve u oběda, kdy se mi v půlce jídla zasekl a začal řvát až se dusil. Výsledkem je moje poblinděná mikina, bodýčko, tepláčky, bryndák a plína. Museli jsme dát ještě mlíčko. I tak plakal a odpoledne stálo za prd. No a při odpol. krmení jsme si to zopakovali. To jsem vyměkla a dala mlíčko rovnou, protože mi bylo jasné, že se lžičkou bych neuspěla. Do toho jsme se několikrát pokajdili, celou mě počůral a jinak než na ruce nevydržel. Uffff, už spinká a já jdu uklízet to tango, co máme doma…