Poradna duly
Jana Čurdová
No, já mám dojem že mám nej na lípu, loni jsem přijela z porodnice a šla na procházku, ve vedru kdy bylo malému asi 2 týdny a málem jsem chcípla, jsem se vrátila uplně oteklá, oči rudé, prskala jsem, kejchala, no hrůůůza. To zvládneš, třeba to půjde. Zkus něco co se smí i u kojení, já ten zodac mohla brát.
Ahoj holky, manžílek dělá večeři, tak jsem se na vás musela jít mrknout. Já jsem strašně unavená. Nevím, jestli je to tím počasím nebo co. Nejradši bych prospala celej den, ale to mi už Doriska nedovolí.
Dneska ráno jsme vzpomínali, jaký to bylo ten první týden z porodnice. Martin mi říkal, že jsem byla pořád v posteli s malou a byla hrozně zmatená. Já si to nepamatuju, jen si pamatuju, že mě děsně bolelo to břicho po císaři a pak taky situaci, kdy jsem zjistila, že jsem nakoupila moc velké věcičky a že Doriska ve všem plave. Seděla jsem v křesle, měla malou na rukou a strašně jsem brečela, jaká je chudinka.
A druhý chci jako Loudalka, aby se narodilo, až Dorisce budou tři roky. Kvůli císaři a kvůli tomu, že se nemám kam vrátit do práce, takže chci být doma co nejdýl.
Jdu papat a pak dočítat.
Jezis,Doris,to je jak vcera.Uplne jsem si vybavila,jak si psala,ze jsi vyslala Martina nakoupit mensi vecicky do Tesca.Ja si taky vybavuji uplne presne ten prvni tyden.Porad jsem resila to kojeni,vazila Tomika atd. Resili jsme,co udelat k jidlu,abych to kvuli kojeni mohla atd.Bylo to narocne,ale ted uz je to mnohem lepsi.Bricho jsem ani nemela cas vnimat
.
MŮJ DNEŠNÍ ÚLOVEK!
LOUDALKO, mně to naopak připadá strašně dávno. Snad s tím druhým děťátkem to půjde líp. Ale ty hormony, jestli budou řádit tak, jako u toho prvního, tak si to asi půjdu hodit. ![]()
Doris krásný úlovek.
My už na kolínkách pérujeme pořádně a taky se už oficiálně plazime. No a možná bychom to mohli nazvat i lezením po třech.Je to sranda ho pozorovat. Dneska u toho krásně nadával. Řval ta-ta-ta-ta a do toho ne-ne-ne. No super.
Jé WILD, to je krásná fotka. Já pořád přemýšlela, jak to jako doktoři myslí, že posazovat se nemá, dokud si dítě samo nesedne. A ono si fakt samo sedne? Tak to chci vidět na vlastní oči, doufám, že to zas neprošvihnu.
Holky co máte sporťáky bez nánožníku, dá se to i v týhle zimě? Já mám ty golfky bez něj a teda malý je to krajcvajc jedno a teplo je jí i bez nánožníku, ale abych nevypadala jak macecha.
Zuzko, tak u nás je to otázka pár vteřin a padáme na bříško, ale já z toho mám i tak radost. Takže ten úlovek mi dal fakt práci. A nadává taky.
A už vím, co to je dělat tygra. U nás je to teda spíš takovej větší kocour, ale občas se tam i ten tygr promítne, to když je nejhůř.
Doris,ja mela taky kocar bez nanozniku,tak jsem si koupila univerzalni.Tak jestli nechces vypadat jako macecha,tak je mozne si ho dokoupit
.
Ahoj holky,
tak Dan se mi vrátil z hor a je mu zle, stejně jako mě bylo včera, tak jen doufám, že t Terezka nechytne taky. Jednou už jsme střevní chřipku měli a Terezce se to vyhlo, tak jsem zvědavá, jestli se jí to vyhne i tentokrát.....
Doris, opravdu krásnej úlovek, já jsem tuhle fotku zachytila ve čtvrtek. Ale byla to taky dřina. Máme docela pomalej foťák
Tak raději natáčím…
Jinak už se taky plazíme „po třech“,je to švanda…
Ad nánožník, já mám sice golfáče s nánožníkem, ale nelíbí se mi, když Terezka spinká, jak tam plandá, tak jsem ho sundala a balim jí fusak do deky ve stejné barvě, jako jsou golfáče.
Taky chceme další mimi v odstupu tří let. Tak třeba se to povede a budeme pokračovat v další diskusi
Jsem blbá, co
![]()
S těma vzpomínkama - není to dlouho, co jsem si prohlížela první fotečky, připadá mi to jako před sto lety… Musím se přiznat, že jsem uronila slzičku…
Tak já jdu něco dělat - Danovi čaj… A asi půjdu do pelechu, ještě se úplně fit necítím. Tak dobrou a moc toho nepište, ať si vás stihnu dočíst a nemám výčitky, že nestíhám
![]()
Jéé, Loudalko, chtěla jsem se zeptat na společnou „dovolenou“. Myslíš, že by se tam našlo ještě místečko i pro nás??????
![]()
Loudalka - No, já právě hledala a pátrala a já nevím co, a ve svě kategorii mi tahle sedačka přijde nejlepší, strašně příjemná na dotek, dle mého pohodlná pro dítě, a polohovací že dáš to dítě do pololehu, když usne za jízdy.
A dělají ji asi v 6ti barvách, no a přítel miluje oranžovou, tak u nás vyhrála ta no. ![]()
Doris - Jde o to, že by jsi ji němela posazovat třeba na kanape, do křesla, do jídelní židličky co neni polohovací, prostě vůbec dokud se dítě do této pozice nedostane samo, a už je jedno zda se z lehu zvedne, což většina nedokáže a nebo, což je častější, že z kleče na 4 dají zadek jakoby ke straně a takovou jako otočkou si sednou.
Ale jde o to že když už to udělají sami tak na to mají připravené svaly.
Ale malá je taky šikovná a povede se jí tu určo brzy. Klečí krásně. ![]()
Skurokat - Taky si užijete koukám s nemocema.
Jinak až tak moc blbá nejsi, my si s kámoškou naplánovaly že spolu otěhotníme a samy jsme si ťukaly na čelo jaká je to blbost. A světe div se, já našla křížek na těhu testu v době kdy ona odjela na dovču do řecka, a když se vrátila hlásila mi totéž.
Porodily jsme týden po sobě, obě večer, obě v neděli. Nějakým zázrakem se nám to povedlo. Takže, kdo ví??
![]()
Ad - druhé díťátko Taky bych chtěla věkový rozdíl cca 3 roky, ale taky bych ho chěla až budeme mít přestavěné patro baráku, což je priorita, takže si počkám až na to patro a pak bude druhé mimi.
A taky nevím kam se vrátit do práce, já bych sice měla kam, pokud mě pustí psycholožka, ale časově je ta práce moc náročná. ![]()
Dobré ránko,trochu jsem dočítala-stejně si skoro nic nepamatuju
,o víkendu jsem nestíhala 1)taky jsem moc zvědavá,která z vás půjde jako první do dalšího míma
2)Ríša se zatím takto na 4 neposatví
,zatím jen pořád couvá,občas zaryje nos pod sebe,snaží se dát pod sebe i nohy,ale vypadá to srandovně
dneska mám Tynulu doma-jdem se ještě podívat na „týden otevřených dveří“ do školy-aby měly holky trochu představu,do čeho jdou
![]()
Ríša zase začíná kašlat,pčikat a má trošku rýmu
teprve jsme se z toho jakž-takž dostali
Dobré ráno,
to zas byla noc
Tobík 3× vstával, navíc v jednu v noci (půl hodiny po krmení) začal v postýlce řvát ja tur… nebo tygr, jak chcete
To jsem vytahovaní prsa odmítla, hlad fakt mít nemohl. Tak jsem mu doslova narvala cumel - musela jsem mu chytnout obě ruce a cumel mu nacpat
Pak se zklidnil
No ještě něco si asi 3/4 hodiny brumlal, pak vytuh a vzbudil se o půl čtvrté. To už prso dostal
No takže mimo obvyklé intervaly to budu dělat takhle… Ráno začal bantovat o půl šesté, to jsem odmítala vylést z postele, pak asi usnul, já taky
No nakonec jsme vstávali o půl osmé, to už se dá
Ale ten řev v noci
Jsem zvědavá, co mi na to řekne M…
WILDCAT, taky máte pro kluka červený kočárek
MMCH, co to máš za fusak? Vypadá fakt dobře a není tak moc naducanej jak náš… a prckovi jen bundě fakt není zima ![]()
DORIS. Doriska je mooooc šikovná ![]()