Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jdu vzbudit Vendulku, musíme k mamce ááááááááááááá už je vzhůru..........
Hezky den maminy! Dneska rano jsme vstavali obvzlast brzy a to v 6,30 (teda jenom ja a manza).Tomika jsme vzbudili v 7,nakrmili a vyrazili na nakupy do C. Budejovic
.Mela jsem z toho strach.Preci jenom byl Tomasek posledni dny trosicku protivnoucky.Ale bylo to super!Zvladli jsme i navstivit meho brachu,takze uzasny vylet.Tomik v obchodech byl v kocarku vysvleceny,tak si povidal,hral si s dudlikem atd. vubec neknucel.Ted si hraje na puzzlikach.
.Jsem utapkana,ale psychicky odpocinuta.
DORIS, Tomik kazdou chvili zapomina na rucicky.Zrovna pred chvili si „natloukl“,tak se uklidnil a jak lezel na brisku,tak jsem mu omylem slapla na nozicku.Joooo poslat na nas socialku
!!
ad kone - taky miluji kone.Bejvaly pritel mel kone a mela jsem v popisu vztahu na nich jezdit a delat okolo nich.Ale muzu se priznat,ze pritel mi nechybi,ale ty kone jo
! Jezdili jsme i na zavody a tak.No byl to uplne jiny zivot,ale bylo to fajn
.Jinak Zarikavace koni jsem taky videla v kine,a pak nekolikrat v TV.Je to film nadhernej,smutnej a taky u nej rvu,ale vcera jsem na nej nemela naladu,tak jsme koukali na Slunce,seno…
NOVIRE, vel. 9-12 a dorustani Tobika me rozesmalo.My nosime ted vel. 12 m. a kombinezu mame 18 m.
.Dneska jsme byli okouknout novou autosedacku.Zrovna tam taky nejaka pani vybirala sedacku pro 6 m. kloucka,tak jsme se s nimi spojili.Zkusili jsme sedacku 0-18kg a Tomaskovi byla skoro mala.Uz vic nesla upravit a zvetsit,tak jsme se rozhodli,ze musime vybirat od 9kg.No jeste zajdeme tady u nas.Bylo tam hrozne lidi,tak jsme utekli
.
LOUDALKO, Tobík teď nosí velikost z Nextu 3-6 měsiců do 8kg
Já doufám, že do toho fakt doroste aspoň do podzimu, jinak mě klepne ![]()
Zimní kombinézu má z H&M velikost 62 a v pohodě ![]()
Ahoj holky, to je zase písmenek. Já měla od rána návštěvu, ségru s malou a musím říct, že Barča se začíná srovnávat. Teda oproti Dorisce je to křikloun, ale už to není tak dramatický.
Co se koňů týče, tak jsou krásný, ale jen za ohradou a minimálně dva metry ode mně. Toužím po tom se na koni svézt, musí to být nádhera, ale to by mi jeho majitel musel zaručit svým životem, že je hodnej. Jinak se jich děsně bojím. Pohladím si ho, ale buší mi u toho srdce o 106. Netuším, kde jsem k tomu přišla.
Teda, to je rozdíl v těch velikostech. Já teda kupuju 80ky, ale ještě máme fóra, u některých jen trošku u některých víc. Každopádně velikosti od Cherookee podle mě neodpovídaj. Připadaj mi menší.
Wild, tak kdykoli vezmu kameru do ruky, tak malá hérečka kouká, chechtá se a nic nedělá. Tak jsem jí dneska postavila na stojan (tu kameru) a ségra na malou dělala kravinky, tak na kameru zapomněla a krásně se smála nahlas. Blbý je, že nemám dálkové ovládání, takže k ní stejně musím dojít a zapnout jí. No a o fotkách nemluvím. Ale dneska se mi povedl úlovek, vyfotila jsem malou na bříšku, jak usnula. Klasicky s palcem v puse. Doufám, že jí to ještě odnaučim.
Holky, já myslela, že na pápá je ještě brzy! To jsem teda ani netušila. Já budu muset zase otevřít nějakou chytrou knížku, abych věděla k čemu malou stimulovat. Včera mi zas přišly slevy do DM a k tomu chytrá knížečka, děti od sedmého měsíce, tak se do ní musím podívat.
Ale teď jdu šít! Chjooo, KAMI, pořád tě to ještě baví? Mně už vůbec. A taky netuším, co budu dělat po mateřské. V oboru jsem nepracovala a tím pádem bych se už nikde nechytla a navíc nám tu všechny textilky zrušili, takže tu ani práce není.
A KAMI, jak zkracuješ ty ryfle? Já bych to taky měla umět nebo na to minimálně přijít, ale jaksi mě nic kloudného nenapadá a když, tak bych na tom nechala všechny jehly, tak by mě zajímalo, jak se to dělá správně. Martinovi zkracuju každé ryfle, protože je krátkonožec. Teda ne že bych to chtěla zkoušet, ale jsem zvědavá.
Ahojky
DORIS je to úplně jednoduchý i to jde docela rychle.Když si s tím hodně hraješ,tak za 20 minut je hotovo. Zjistíš o kolik chceš kalhoty zkrátit.Např. o 10 cm.Kalhoty vlastně jenom klasicky ohrneš o polovinu zkracované délky tedy o 5 cm.Pěkně si je urovnáš šev na šev,bodneš si tam na stojáka špendlík a těsně pod tím původním okrajem prošiješ,nejlépe 2krát. Vystřihneš přebytečnou látku,necháš si tam tak 1,5 cm švovku.Tu obnitkuješ,zažehlíš nahoru do nohavice a ve švech přišiješ,aby se ta švovka neobracela.Doufám,že jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně.Jo a někdo to dělá tak,že si ty kalhoty nejdřív zkrátí a pak tam zpátky našije ten šislej okraj,ve výsledku je to úplně stejný,jen mi to přijde kapku složitější a nemůžeš ještě pro jistotu zkoušet,jestli je ta dýlka OK.
No a do šití se mi ještě pořád moc nechce,ale k tej práci co jsem dělala bych se klidně vrátila.Moc mě to bavilo.
Tak moje útroby se už uklidnily,naštěstí,tak jsme jeli dnes do Rakous na slevy.Jeli jsme jen kousek za hranice a skoro nic jsme nekoupili.Bylo tam dost draho.Jen se nám povedla úžasná zimní bundička na příští rok pro Štěpánka,já jsem si koupila rolák,no a ještě jsme koupili nějaký Ňamky a směsky na chleba.Vyjdou tam levněji.No příště musíme jet dál od hranic.
Začátkem února jedu na to plavčo,budeme se stavovat v Pasově,tak doufám,žebudu mít víc štěstí.Loni jsem tam nakoupila úplně parádně.
Štěpulkovi taky už dávám velikost 80.A tesco a cherookee jsou fakt menší.Kupuju Štěpulkovi na spaní overálky tesco a velikost 6-9 měsíců už mu je akorát.
KAMI dííík. Tak nejsem tak blbá, jak si myslím. Přesně takhle mě to napadlo, akorát jsem si říkala, že to asi bude vidět, tak jsem myslela, že máš jinej fígl. Ale to je asi třeba zkusit. A pyžamka pro Dorisku mám taky z Tesca 6-9 a jsou jí akorát. A to je Doriska tabulkově přesnej průměr, takže velká neni.
Koukám, že my tady vesměs všechny máme něco z Tesca. To až si naše ratolesti budou jednou prohlížet fotky z dětství, tak si budou říkat, že tenkrát nic jiného nebylo, tak jako si to říkáme my teď.
![]()
Tak u nás je aktuální velikost 68, ale teprve teď jsme na ní najeli a 62 vyřadili..teda punčocháče z C&A nosí stále 56, ale oni to mají nějak blbě očíslované či co…
U Nextu jsme na velikosti 3-6 měsíců.
Holky, tak my budeme kupovat nové auto…manža dneska CELÝ den (nekecám, fakt celý) čučí na weby a vybírá a hledá a zjišťuje ceny… ![]()
No nic, jdeme koupat, princezna je už značně unavená!! ![]()
K debatě ohledně velikostí uvádím, že Vendulka nosí stále 68 a za nějakou tu dobu, už asi krátkou, přejdeme na 74. Já dneska v Tescu naopak odložila bodíčka vel 6-9 měsíců(74cm), protože byli moc velké i na tuhle velikost.
Kami, tak to je blbé, že jste pořádně nenakoupili. Tak snad ti to výjde v tom Pasově.
Hani, a jaké autíčko má Honza v merku? Budete věrni Škodovce nebo půjdete do zahraniční značky? A celý den na netu při hledání auta je naprosto normální, manžel u něj seděl taky dlouho a to hledal jen Oktávku v kombíku za dobrou cenu, takže chápu.
Doris, s tím focením je to u nás stejné, Vendulka vždycky ztuhne a nezasměje se ani za nic, ale když neví že jí fotím, tak se culí jak měsíček.
Je fajn že se sestřina holčička konečně uklidňuje, třeba to bylo jen přechodné období.
V televizi nic moc není, tak sledujeme Takovou normální rodinku, máme je vypálené na DVD, holt není nad starou klasiku.
Krásný večer Ivule
Doris vidět to je ,ale jenom hoooodně z blízka.Normálně si toho ani nevšimneš. ![]()
Ahoj holky, právě jsem brouzdala po diskuzi skorodvojek a tak mě to nějak nahlodalo. Teda nahlodal mě mužíček. Já mám sice prášky, ale jsem po nich nějaká divná a nemám chuť na sexování, což se mému muži nelíbí. On by mohl kdykoliv a kdekoliv. Takže s práškama končím. Nechám to na mužíčkovi i před Sebíkem to nějakou dobu hlídal on a přestal, až jsme se domluvili. Ale i přesto mě napadlo, co kdyby..............., proto ta diskuze.
Jinak Sebík už bývá na 4, je to sranda ho pozorovat, jak se snaží a taky se začal plazit dopředu, ale musí tam být něco moc zajímavého např. mobil, ovládač apod.
Mám dotaz. Kolik UM dáváte mimčům na večer, když nedáváta kaši. Dávala jsem 210ml, přes den 180 ml, ale ted asi budu dávat 240ml na noc. A ještě jeden dotaz, co myslíte mám mlíko Hami 2¨a Hami 2 Hajaja. Po Hajajovi se mi často budil, asi měl žízeň, tak ho nedávám, ale mám ještě krabičku doma, tak mě napadlo, že bych mu to na noc normálně míchala s tím mlíkem Hami2. Půjde to?
Ahoj Zuzi,
já dávala Vendě UM večer 210ml a v noci taky. Jenže poslední dobou mi večer UM nechce, tak dělám nemléčnou kaši s UM nahusto a tu sní na večeři a v noci vypije tak 150ml UM, víc ani ťuk. A podle mě můžeš ty dvě UM smíchat dohromady, ten Hajaja má možná nějaké hutnější složení, aby mimís vydržel přes noc, ale možná proto Sebíkovi složením nesedí a je po něm ještě víc hlavový nebo žíznivý. Já používám Bebu HA 2, Hami HA jsme měli jen jednou, takže ohledně téhle značky moc neporadím.
Už budu končit, tak dobrou noc a hlavně klidnou. Ivule
P.S. Vtip ze života
Manžel požádal mojí mamču jestli by ráno nepohlídala na chvíli Vendu, že mě chce někam pozvat. Mamča souhlasila a zeptala se kam že to půjdeme a manžel jí oznámil, že mě vezme na AUTOBURZU!!!!!!!! No nemám to doma romantika???????????????????????????????
Ahojky,
ZUZKO, já jsem si zrovna nedávno řikala, kdo asi z vás prvomatek první otěhotní
Tak že bys to byla ty?
Myslím, že i Novire je celkem načnutá. ![]()
WILDCAT, alergie jsou vážně hnus. Já mám na jarní listnaté stromy a na lísku, která začíná už v lednu. Tak se mi to pomalu blíží. Blbý je, že já už to mám ve formě astmatu, tak se docela slušně dusím. Jo a taky na psa, ale psa jsme měli 14 let a bylo to docela v poho.
My jsme si dnes s Lucíkem užily fajn den, když jsme sami doma. Dopoledne jsme byly na prochajdě s Helenis. Odpoledne jsem jela s kamarádkou nakupovat. Chtěla jsem si ještě ve slevách koupit zimní bundu. Bohužel nikde neměli moji velikost. Nakonec jsem si ale koupila v CaA skvělou bundu na jaro, byla slevněná ze 1700,– na 600,– , tak mám radost. Jen to jaro ještě asi nebude ![]()
Pak jsem si ještě po sto letech koupila knížku, akorát teda nevím, kdy budu mít čas si ji přečíst ![]()
Tak koukám, že nákupy se tu nějak rozjely…
![]()
Ivule - vzhledem k tomu, že si Honza chce v budoucnu koupit sporťáka (se kterým já nesouhlasím), tak teď vybírá auto pro mě. A já jelikož jsem drobná a nejde ze mě respekt chci auto, které budí respekt!!!
Jeepa. No, ale vzhledem k tomu, že nemáme nic moc velkou garáž musí vybírat podle ní, takže zatím to vypadá na Bavora X3. Je to velké, ale ne moc a moje požadavky to splňuje…
Já bych teda po pravdě chtěla zůstat věrná škodovce, chtěla bych Octavii Scauta, JENOMŽE dát za to nějakých 800 tis., to teda neee, mají ty ceny nehorázně přemrštěné, takže jdeme do jiné značky! ![]()
Jinak já, ač stále kojím, dávám večer UM a dávám jí teda 200 ml, ale přes den z prsa vysosá max. 120, víc ne.
A teda už druhé mimčo? To se tu tak brzo rozjede??
Já si stále stojím za tím, že jedno je pro nás dost!! ![]()
Pěkný večer.
Gratulace Terezce k PAPA. Taky nám to už pár dní jde. ![]()
Sedíme už jako pařez. Huráááá.
Od včera máme novou autosedačku 9-25kg. Tak snad nám vydrží víc jak 6 měsíců.
Dnes jsme jí prubli cestou na Moravu a malá byla spokojená. ve vajíčku se jí už nelíbilo, bylo malé.