Poradna duly
Jana Čurdová
Ježiš holky, já jsem tak blbá! Na začátku stránky píše Kami 1200 a já tu půl hodiny hledám, co to má znamenat, jaké téma probíráte.
No nic, musím dožehlit, takže zas nestíhám číst, natož reagovat. Tak přeju všem klidnou noc.
Jo a LOUDALKO, malá se taky v porodnici po Johnsonu osypala. Nechápu, proč to tam cpou, když to tolika dětem vadí. Jinak ty ubrousky malý nevadily, ale vadily mně, tak divně voněly.
Wild, tak tohle dělá právě Doriska, je jen na špičkách nohou a ručičkách. Tak to se teda těším, až jí budu honit po bytě. ![]()
ad platy, když jsem dělala na Šumavě, tak tam jsem byla vysokej nadprůměr. Kolegové a Kolegyně se mnou v práci, co byli místní, dělali děsný haury, jaký nejsou kingové! Protože na tamní poměry to bylo fakt dost. Mně to lezlo na nervy, protože pro mě teda prachy nejsou všechno a tohle snobáctví se mi děsně příčí. Ale jakmile jsem přijela k nám, tak jsem zas tak nadprůměrná nebyla. Nebo mám možná jen známý, co si dobře vydělávaj, nevim. Každopádně jsme se zařídili tak, že kdyby manžel bral jen těch dvanáct, jak píše LOUDALKA a já mateřskou, tak bych živořila. Ale věřím, že na poměry v Hradci je to dost, sama jsem to na tý šumavě zažila. A taky věřím, že bych s tím přežila, musela bych. Byly i špatný časy, manžel bez práce a mně tři měsíce platil zaměstnavatel almužnu, tři tisíce, aby se neřeklo. Pak pomohli rodiče, ještě že je máme. A musím říct, že ani moc nemuseli, že jsme prostě žili z toho, co jsme měli.
LOUDALKO, Karolínka taky nejdříve couvala.
Teď leze a leze. Pokud nesedí v židličce s hrnečkem, křupkami či hračkami, tak toho moc neudělám. Musím být ostražitá.
Používáme Avent hrneček od svátků. Pijeme na vaše poměry asi dost -250 ml. Ze začátku to bylo 100 ml, ale postupně ho nemáme na kousání, ale na pití. Tak třeba se dostaneme na těch našich 400-450ml jak s flaškou.
Když ne, tak budeme čistit ledviny o něco méně.
Buďte trpělivé s hrnečkem. Prvně jsem si myslela, že taky u nás nehrozí. Ale flašku jsem nedala a žízeň byla. ![]()
Taky jsme zkoušely nočník, ale to bude boj na dlouho. ![]()
LOUDALKO, ty kupónky jsem tam strčila dodatečně, protože mi to balil Martin a já mu to nestačila říct, takže nejsou úplně u těch plenek, ale mezi tím papírem, tak bacha, abys je nezmuchlala a nevyhodila.
A hrnečky mám dva a to je asi jediný, na co se těším. Na příkrmy teda néé. Mně to připadá jak děsná věda. Co můžu dát, co ne. Jak to vařit, jak to má být teplé, kolik toho má sníst, jak mám vůbec zjistit, kolik toho do ní vlezlo. No a kontrolovat skleničky v krámu, co obsahují…
Ale chci to dělat poctivě. Když píšou na piškotech, že se smí až od tří let, tak to dodržím. Věděly jste to? Já teda ne. A mám pocit, že to bylo jedno z prvních jídel, co jsem dostala jako mimino do ruky. A taky jsem se chtěla zeptat, od kdy se smí lepek? Nejdřív jsem četla, že od jednoho roku, teď zas od půl, tak jsem z toho jelen, srna, daněk…
![]()
JAHŮDKO, myslíš nočník? Jé je, už je to tady. Já si to představovala jako dalekou budoucnost. To je neuvěřitelný, jak ty naše miminka vyrostla.
Doris lepek se opravdu smí už po šestém měsíci,ale je lepší to nechat až po osmém,nebo až po tom roce.Myslím,že není problém se do toho roka vyhnout potravinám s lepkem,akorát se musí dávat pozor na složení kaší a nedávat pečivo a sušenky a to ani ty kojenecký.No a když máš pekárnu,tak ani není problém upéct bezlepkový chléb.
Teda ženský mně je tak špatně,že bych brečela.Teď jsem proseděla skoro hoďku na hajzlíku afurt se to ve mně vaří,začíná se mi zvedat žaludek,to bude noc,chjo.A manža je v hospě na hraní a přijde v bůh ví jakém stavu,tak nemůžu počítat s tím,že by vstával ke Štěpínovi. ![]()
KAMI, já to nehrotím. Dostala ho k Vánocům a když už sedí, tak jsem to zkusila.
Ale nebudu jí trápit.
Ahoj holky,
malej se 2× v noci vzbudil s tak šíleným řevem, že to jsem snad ještě nezažila
Podezírám z toho tu kaši, co měl odpoledne na svačinku, asi ji zas vypustím. Ale dostal paralen a pak spal až do 3.30 (od 23.30), tak nevím, že by konečně zuby
Teď si zase
spokojeně hraje na dece…
Bílé Avenťácké pítko jsem mu zkoušela dát včera a předevčírem. Předevčírem nic moc - vůbec netušil, co s tím
, včera si něco málo cucnul. Chci ho to pomalu učit každý den chvilku, ať už to umí, až to bude potřebovat
Ať se pokud možno obejde bez dudlíku.
AD) Lepek - chci dávat až po roce. Myslím, že je dost velký výbeř potravin bez lepku. I když já bych to asi nejedla - pohanka, jáhly atd. ![]()
AD) Piškoty - jak jsem tady nedávno někde četla názor od jedné maminy - taky na cukru, vajíčkách a pšeničné mouce nevidím nic zdravého, prcka s tím cpát rozhodně nebudu, nic jiného v piškotech vlastně ani není
To mu raději dám ty kukuřičné nebo rýžové křupky ![]()
Ahojky maminky,
uf, tak jsem vás dočetla, ale že jste toho napsaly
![]()
Ale moc si toho nepamatuji…
GRATULACE k novým pokrokům a také k zoubkům
![]()
Ad jídlo, začala jsem Terezce dávat večerní kašičku lžičkou a sní mi toho mnohem víc, než lahvičkou. To mi docela brzo vytula a bylo po papání… Dneska spinkala od 19,30 do 6,00. No nádhera…
Už nevím kdo to psal, ale ty obyčejné lahvičky bych nevyhazovala, budou se ti hodt v kuchynii a odměřování a pak i na hraní pro mrňouse… Taky jsem dostala od brášky obyčky a tak je používám právě v kuchyni…
Terezkka se už ozývá z puzzlíků, tak jdu zaník, pak jedeme do města. Odpoledne snad budu mít na vás malinko času…
dobre rano! Tak u nas dneska noc HRUZA!! Tomik spinkal do 1,pak se vzbudil a ze spinkat nebude,tak jsem udelala mlicko a ve 4 byl vzhuru znovu,vypil znovu mlicko a 1,5 hod. proste neusnul.Prevracel se na brisko,povidal si,rechtal se,ale znovu usnul az v 5,30 a pak me vzbudil v 8.Takze jsem trochu nevyspala,jeste ze jsme sli brzy spat (22,00)
.
DORIS, diky,diky,diky a jak ti to budu platit? Prikrmy zas takova veda neni,prijde mi,ze se clovek nesmi bat a musi zkouset. ![]()
Holky,uz jste zkusili dat mimiskum ty susenky od Nestle?Nedusili se?My dali jednu Tomikovi a myslela jsem si,ze se rozpusti jako ty krupky a Tomik hned tomu medvidkovi ukousl celou hlavicku a samozrejme hned polykal,takze jsem mu lovila v krku medvedi hlavicku,aby se mi neudusil
.A od te doby jsem mu je radsi nedala.
Na nocnik jsem poucena,ze davat dite az tak v 15 mes. to pry uz jim i vysvetlis.
Holky, já mám dneska tak poblbanou náladu
Chce se mi brečet, aniž bych pořádně věděla proč
Tak jsem si aspoň udělala kaloricky velmi vydatnou snídani (hemenex ze tří vajíček
) No trochu to pomohlo
Že by PMS
Doprčic…
Dobré ránko ![]()
U nás byla noc docela fajn.Štěpánek ad půlnoci do jedný kňoural a nechtěl spát,tak jsem si ho vzala k sobě a za chvilinku byl tuhej.Vzbudil se na kojo ve tři a pak skoro až v sedm a chrněli jsme až do devíti.Teď si hraje na dece a já snídám,hořkej čaj a suchej rohlík.
Jsem zvědavá,co to se mnou udělá.
Loudalko,susenky bych nedávala kvůli lepku a tyhle se fakt nerozpouštěj tak rychle jak křupky,tak s tím aspoň počkej,až bude umět Tomášek víc kousat.
Kami,snad ti dneska bude uz lepe.Tvoji snidani ti nezavidim
.
KAMI, tak to teď ta moje snídaně působí vyloženě jako provokace
Tak snad ti brzo bude líp…