Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem hodila pár foteček do galerky
a tahle naše mimi sedí u rybiček
![]()
Ahojky maminy,
tak terezka už spinká, dneska broukala asi minutu a vytuhla. A to mi po plavání spinkala 2,5 hodky…
Doris koukem sem hodit fotečku, jsem napnutá jak kšandy
![]()
Děkujeme za všechna přáníčka z sedmiměsíčkám......
Tak poslouchám růžovku a nějak se nemůžu soustředit na psaní. Nějak se mi vyčoudilo z hlavy co jsem chtěla psát, tak snad potom… zatím
ad jidlo na sraziku - nebo muzeme zamluvit jenom S a V.Jak chcete,jestli chcete pres obed nekde courat.Je pravda,ze treba nejake mesto je vylet na cele jedno dopoledne nebo odpoledne.Nejbliz jsou Slavonice (nejbliz mesto,kde je neco k videni) a ty jsou cca 20 km od Radikova.Jak chcete,reknete si.Jeste jsem tam nebyla
.Aby bylo dobre pro vsechny.Taky jeden den chceme vyrazit do tech Slavonic,Landstejn atd. A to bude na hodne dlouho
.Ale jenom pokud budete chtit spolecny vylet.To si taky reknete,at to s tatkou domluvim a zamluvim jejich autobusek
.Nebo pojede kazda rodina svym autem?
Ahojte,
Gratulujeme všem dnešním oslavencům k 7-mi měsíčnínám.
Vítám nově příchozí Jonatan a Kubíka. To byl teda obřík, toho bych rodit nechtěla.
Doris, gratuluju k novému účesu, hoď sem foto, jsme zvědavky.
Loudalko, nám je jedno jestli budem v budově nebo v chatce. Chůvičky máme taky, takže uvidíme na místě a já osobně bych byla pro S+V, O si dá každý individuálně, protože bychom teda podle mě nestíhali výletovat. Ale to je jen můj názor.
Vykyno, Janýsek je šikulka, rybičky prý zklidňují, tak třeba na něj to jejich sledování blahodárně působí. My akvárko zrušili před 2 lety, manžel ho chtěl, ale starat jsem se musela já a měnit vodu ve 140 litrovém akvárku se mi samotné měnit nechtělo.
Jinak Vendulka pořád bojkotuje večerní kaši. Mlíko nechce a kaši sní v pohodě asi do 6-té lžičky, pak ji začne plivat a případně se „dusit“, jen aby jí nemusela baštit. K ránu mi taky s bídou vypije jen 130-150ml UM.
Dneska se stavila kamarádka co čeká první mimi letos v březnu a tak jsem jí odprodala pár oblečků, které Venda ani nestihla vynosit, tak jsem si pár kaček přivydělala, měla by od nás koupit lehátko i autosedačku, ale to nejdřív musíme koupit novou.
Zatím páčko Ivule
MOni, já tam ty noviny nechám, ať mi radši trhá noviny, než aby krámovala nádobí z linky nebo šuplíky s cédéčkama.
VYKY, tak nejsem sama, co jen kojí!
JONATAN, holky tu to pití nepití šťáv a čajů řeší často. Já se zatím nezapojila, ale zrovinka teď jsem si pročítala ty stránky s příkrmama, co se tu jednu dobu rozesílaly mailem a tam je napsáno, že tekutiny je třeba dodávat až od desátého měsíce, jinak stačí MM.
aha, NOVIRE, tak to bylo víc balíčků od někoho jiného. Já jen jestli se tu něco nerozdává zadarmo.
![]()
LOUDALKO, tak doufám, že bude balíček v pořádku, je pečlivě zabalen mým manžílkem.
Jo a to foto jdu hned házet. ![]()
Jo a ještě dočítám, taky si myslím, že i ten oběd by se mohl oželet, abysme mohli na výlet.
Ivco, mně teda Tomik basti vecer mlicko normalne,ale driv vypil i 300 ml a ted vecer pije max. 240 ml.Pres den je to taky slabota.Sni max. 3/4 velke sklenicky prikrmu (nekdy mu ani nestacila) a vypije max. 180 ml (pil i 210 ml).Asi nam ted nerostou,tak nepotrebuji tolik jidla ![]()
Ted jsem brouzdala po netu a hledala jsem zkusenosti maminek s celnimi nebo usnimi teplomery.Mate je nektera nebo vsechny pouzivate digi nebo rychlobezky s merenim v zadecku.Ted kdyz byl Tomik nemocny,tak to byl boj ho zmerit.Vzdycky nekolikrat kadil atd.,tak si myslim,ze i pro nej by byli tyhle lepsi.Klidne do toho ty prachy vrazim.Jake mate vy zkusenosti? ![]()
I ja mam dojem,ze O by se mohl ozelet a udelat treba veceri vetsi. Pres den se nejak osidit (samozrejme deti ne!!).Ti co budou jen kousek od Radikova,tak si klidne muzou neco uvarit a ostatni si koupi.Ale zalezi na vas.
Doris:
Děkujem za přivítání ![]()
add noční kojení: takže ty taky kojíš v noci co dvě hodiny??? Já myslela, že je to přechodný období, ale trvá už 4 měsíce
. Ale inspirovalas mě. Dnes v noci až se vzbudí, taky se ho na férovku zeptám, jestli má hlad?
Už vidím ten jeho pohled říkající: „Co myslíš, matko?“
![]()
Já s Doriskou
Ségra s Barunkou
HOlky, vypadá to, že se po ségře opičím s účesem, ale věřte mi, byla jsem takhle ostříhaná první.
Akorát jsem si myslela, že na mateřský budou pohodlnější dlouhý vlasy a zjistila jsem, že to je akorát k zlosti. Takže si nás zas lidi budou plést. Pokaždý, když jsem šla k ní do baráku, tak mě někdo pozdravil v domění, že je to ségra. Nebo na ulici mě zdraví cizí lidi. Tak radši odpovídám, aby neměli ségru za nezdvořilou. ![]()
Teeeeda Doris, mooooc vam to obema slusi.Dlouhe vlasy vubec nejsou prakticke.Tomik me vzdycky chytne,az mi vytrysknou slzy.Tak se mejte a zitra ahojky!!!
Tak i já se přikloním jenom k SaV na Radíkově. Přeci jen, pokud je nějaký výlet na delší dobu, tak je zbytečné se stresovat časem na oběd, že? A navíc něco narychlo uklohnit případně koupit snad nebude až takový problém…
Ad příkrmy, tak od zítřka asi na odpolední sváču (dopolední nějak nestíháme
) už končím s dokojením. Dostane více a na případné zapití dostane vodu s džusem. Mám totiž pocit, že jídlo jako takové jí více šmakuje než prso…nj, u toho se princezna nadře, že? ![]()
Jen pořád nechápu, jak to mám udělat, aby měla - snídani, dopolední sváču, oběd, odpolední sváču, první večeři a druhou večeři… ![]()
u nás je to tak:
snídaně kojení v 8:30 (100ml)
dopolední sváča není
oběd ve 12:00 zatím jen zelenina bez masa (max. 100g), voda s džusem (max. 100ml)
15:00 odpolední sváča /Frutapura/(50g) a dokojení (80ml)
18:00 první večeře kojení (100ml)
21:00 druhá večeře flaška Nutrilonu (200ml)
no a pak noční kojo kolem druhé hodiny
jenom jsem tak nakoula a… teeeeda DORIS, vypadáš fakt moooc dobře! ![]()
taky přemýšlím nad změnou účesu, ale manža protestuje
takže teď mám delší vlasy a celkem dobře mi odrůstá melír.. ZATÍM ![]()
tak, dobrou..