Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko,u nás noc taky celkem pohoda.Od jedný do dvou obvyklé kňourání,pak kojo ve 4 a spánek až do 8,30
a pak váleníčko,mazleníčko do 9,30 . Teď snídám.
Wild,posílala jsem Doris mejlíka,tak jsme se bavily o obsahu. ![]()
Ahoj holky, nějak se sem nemůžu dostat, manža je teď pár dní doma a sedí na počítači jako žába na prameni.
Včera jsem zaznamenala hned dva neúspěchy s příkrmy, nejdříve jsem mu chtěla do květáku (kupované výživy) rozmačkat kousek brambory, to se mi začal z těch kousků dusit, skončilo to hysterákem a ohřátím jiné zel. přesnídávky, potom jsem se rozhodla mu dát 1. svačinku, udělala jsem mu kukuřičnou kaši s ovoce, taky protestoval, vůbec mu to nejelo, tak jsem ji naředila a zvětšila dírku na dudlíku, že mu ji dám flaškou, manžel furt kibicoval, že mu to tam neproteče, tak jsem mu řekla ať tam udělá dírku sám. Takže mi tak dokonale prostřihl dudlík, že se tou kaší málem zadávil a dudlík samozřejmě v čudu. Tak jsem ho dokojila, ale pěkně mě to otrávilo. nevim co s ním, když mi sní jenom úplnou rozmixovanou břečku. Vám mimča hustější příkrm nebo s kousky jedli hned???
Jonatan,ta ohrádka je perfektní,hned bych jí brala taky,ale bohužel by se mi nikam nevešla.Mám jen takovou tu malou síŤovanou a to je jen tak na odložení,na hraní tam moc prostoru není.
NO v poledne to prokonzultuju s manželem.
ROXO, my jsme fakt vůbec žádny problém s kouskama neměli… Včera jsem mu ty pohankové vločky ani nevařila, jen jsme je prskla do přesnidávky. trochu se v tom rozmočily a bylo to úplně v poho…
Ad) ohrádka - taky se nám takhle velká nikde nevleze
Škoda, že vám omylem nedali nějakou menší ![]()
Ahojík holky, tak jsme zase tu. ![]()
Ohrádku mám objednanou, jinak bych do toho asi šla, místa tu mám hafec, bohužel. Objednala jsem si 130×140 i s podlahou. ![]()
Roxa - Strašně miluju když mi chlap kecá do něčeho ohledně malého když sám ho neumí ani přebalit.
Já mám chuť dycky ho něčím praštit, nebo když knučí a před půlhodinkou jedl a on se zeptá jestli nemá hlad, nebo s tím dudlíkem jak píšeš, no prostě mám chu´t dycky ho přizabít.
Chce to pevné nervy, vydrž, ono to půjde. Mě malej sní skoro všechno. ![]()
Ahojky
Jonatan,kdyby do ohrádky nešla Kami,tak se hlásím jako druhý zájemce-nám by se hodila do kuchyně
na ceně by jsme se domluvily
![]()
u nás byl v noci větřisko,všecko venku lítalo,anténa na tel.pohlá-takže nám nejede televize
![]()
jdu vařit
Roxo, Sebík taky kousky odmítal, nebo cokoliv co bylo husté. Jediné co snědl byly úplně mixované skoro tekoucí kašičky. Tak jsem ho netrápila a dávala a postupně jsem mu do ní dávala třeba rozmačkaný brambor, ale pořád to muselo být dost tekuté a ted už je to v poho. Už nemixuju, jen mačkám vidličkou. Zvykl si.
Zuzko, dík, dneska mi přivezou snad opravenej mixér, tak to zkusím úplně rozmixovat a pomalu ho zvykat.
Někde jste psaly,že se nemůžou mrazit brambory, takže je lepší třeba si udělat zeleninové, masovo zeleninové základy a pak třeba do nic přidat čertvě uvařenou bramboru?? A maso, když se uvaří, tak ho můžu zmrazit.Ptám se blbě, ale já jsem už 15 let vegetarián a nemám s přípravou masa pražádné zkušenosti.
![]()
Jonatan - No krásný, je to šikulka obrovskej. Za chvíli ti zdrhne.
![]()
Roxa - Masomůžeš mrazit dle libosti, já si takhle mrazím i omáčky, zamrazit se toho dá opravdu hodně, všechno možný i nemožný, ale ty brambory zvodnatí no.
Jinak já mrazím omáčky i cokoli s masem, housky, chleba, daj se zmrazit i koláče, knedlíky, houby jsou mražený lepší jak sušený, prostě hodně toho je.
![]()
JOnatan krása.Toho 15týho bylo určo nějaký rychlý datum,všechny tři dětičky ten den narozené jsou napřed.
![]()
My se teprve pokoušíme zvedat na čtyři,ale nic moc.No Ondra byl taky lenoch.A dlouho neseděl,bylo to docela peklo,sám si sednul až v devíti měsících,jestli bude Štěpulka to samý,tak nevím…
Ad ohrádka,ať měříme jak měříme,tak to do tý nudle,co máme místo obýváku nenacpem.To už by jsme neměli kde jíst.
Monino je tvoje.
![]()
Kami, není kam spěchat. Já vůbec netuším po kom to naše dítě je. Já prý byla hrozně líná, vůbec nikdy se neplazila ani nelozila, vždycky jsem se prý jenom rozplácla na zemi, jak jsem byla „dobře živená“
A manžel to samý. Ale je fakt, že je popohnanej tou Vojtovkou.
A ohrádka je fakt hodně velká, do bytu to asi není.. ![]()
VYKYNO, nejsem odborník, ale četla jsem, že pozdní zavádění příkrmů způsobuje problémy s jídlem u dětí. Samozřejmě předčasné zavádění není taky vhodné. Příkladem je švagrová. Malý byl do 1,5 roku plně kojen a teď v 11 letech se ve všem nimrá. Dceru už přikrmovala dříve a ta je jedlík.
Ahoj holky, nic byla OK, akorát jsem zjistila, že je opravdu něco na tom, že se prcci vyspí lépe, když jsou sami, páč jakmile jsem přišla ve 23 hodin spát, tak se začala budit potvůrka, ale ustály jsme to a kojo bylo až ve 4 hodiny…
Pak sice do půl šesté řádila, ale opět usla do sedmi…pak řádila do osmi, tak jsem jí šoupla k nám a spala ještě do devíti..takže snídaně byla v 9:30!! 
No nic, máme tu 9 stupňů, tak frčíme ven, papa