Poradna duly
Jana Čurdová
JAHŮDKO, já teď zrovna četla, že děti nemusí mít pestrý jídelníček. Klidně můžou jíst pořád dokola to samý. Důležitý je, aby měli v jídle vše co potřebují k růstu. A na ten lepek jsem se zrovna nedavno taky ptala a Kami mi radila radši až po jednom roce a na Kami já dám. ![]()
Vyky dík. Já si připadám konečně jak člověk. Nic mi nepadá do ksychtu, vypadám upraveně a to je pro mě důležitý. A s tou ségrou mi to pořád hlava nebere. My jsme každá úplně jiná, ale lidi si nás pletou. Ona je na tátu, já na mámu. Nemáme snad ani jeden rys stejnej a přesto všichni říkají to co ty, jak dvojčata. ![]()
Jo a Vyky, už jsme tady asi úplně poslední, co jen kojí. Já taky do konce sedmého měsíce. Martin je taky alergik, sice slabej, ale doktorka když viděla, jak malá hezky přibírá, tak mi doporučila ještě vydržet. Mně to teda hrozně vyhovuje i přes to noční kojení. Na příkrmy se už teda připravuju, ale neumím si to představit. Když někam pojedu, tak mě to bude děsně omezovat. A já když jedu nakoupit, tak to není jen na dvě hodiny, to je na celej den. Takhle jsem vytahla prso a bylo hotovo, žádný ohřívání a patlání. Ale je mi jasný, že to takhle holt nepůjde napořád. Tak potom budu zřejmě dřepět doma a nakupovat bude manžílek.
Jéééé Doris to je hezký ,že na mě dáš.Až se z toho ![]()
Jahůdko,zrovna teď jdu kuchtit,pro nás budu dělat frbr (no já vím,taková delikateska jako vaříš ty to néni,ale když já tak nerada vařím) a pro Štěpulu budu dělat krůtí-mrkev-brokolici a kousek petrželky a krůtí-mrkev-kukuřici-hrášek a ještě tam mám cuketu a růžičkovou kapustu,tak to možná ještě nějak nakombinuju.Navařím toho kopec a vrznu do mrazáku.
Jo tak už to tu mám i se vzkazem, nejprve to bylo bez písmenek, jen metříky.
JAHŮDKO, taky budu dávat lepek až po roce…
Prcek jí na střídačku kupované skleničky, Hami nebo z Rossmana, něco mu tam občas přidávám - když je to jen zelenina, tak maso (mám na mražáku vařené kuřecí prsa, napytlíkované po 30g… ale 15g by klidně zatím stačilo), do řídkých MZ přidávám někdy instantní kukuřičnou kaši, když je to větší sklinka (150g), tak nic.
Teď jsem začala vařit i doma - v Tescu jsme koupili mraženou směs Bio zeleniny (mrkev, květák, hrážek, zelené fazolky) a mražený bio špenát. Tak to střídám … zelenina +kuře/ špenát+brambor+žloutek/zelenina+brambor+kuře/špenát+ brambor+kuře/ kupovaná sklinka+špenát/zelenina+brambot+žloutek atd.
Na svačinu mívá jabka/ovocnou přesnídávku…z jedné jsou 2 dávky/banán + pohankové vločky/ kukuřičná kaše/nic.
Doris,mně se ségrou nepřijdete jako dvojčata,pravda podoba tam je,barva vlasů,stejnej účes,ale to je tek fšechno.Tak nevím…
Hm… jak to tak po sobě čtu, tak mi to příjde nějaké zmatené, snad se v tom vyznáte ![]()
DORIS, já vím, že prcek do 1 roka nepotřebuje pestrou stravu. Jde spíš o můj pocit. Jen nevím z čeho vařit a kupovaná zelenina asi nebude to pravé.
NOVIRE, díky zy biomraženou zeleninu. Mrknu na ní. HAMI nechám je na cestování, dovolenou a tak. Doma můžu vařit.
Ahojky,
Renko, Zorko, Mášenko jsem ráda , že má někdo také stejně pohyblivé dítko jako je Tomík. Nám je za týden osm měsíců a na kolínkách nejsme ani náhodou. Teď se začal rarášek trošku plazit, ale musí mít za čím. Jinak děláme pořád letadlo a válíme sudy. Počítám s tím, že na srazíku se budeme ještě stále plazit. Snad už do té doby budeme alespoň sedět ![]()
Jonatan, Kubík je veliký šikulka. Za chvíli bude chodit.
Doris, také se musím připojit k pochvale. Moc ti to sluší. A se ségrou mi přijde, že si podobné jste.
Lepek také ještě nedáváme, začneme až po osmém měsíci a to pozvolna.
KAČULKO, Lůca už i ty sudy přestala válet
Dnes třeba celý den dělá jen letadlo. Ája byla o hodně rychlejší, ale dlouho neseděla, až někdy kolem desátého měsíce.
No po pravdě mi to zatím vyhovuje, kam ji položím, tam ji najdu. ![]()
Zdravím Vás, vím že mě neznáte, ale já jsem k Vám chodím docela často už skoro rok. Mohla bych se taky přidat? Moc se mi tu líbí, kdykoliv mám problém, tak tu najdu odpověď. Jinak mám holčičku Elišku narozenou 18.6.2007. Jsem v diskuzích úplný začátečník, zvládám tak akorát číst, tak se předem omlouvám za příp.chyby.
Jitka