Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, krásný večer,
tak u nás se už konečně spí.
ZUZKO - já mám s Aničkou a jejím usínáním taky problém a taky nevím co s tím. Je mi jasné že si za to můžu sama, protože jsem si ji naučila spát se mnou v posteli. Usíná pouze a výhradně při kojení, a nebo venku v kočárku. No a dneska mi jsem jí nějak špatně obložila polštářema, takže mi odpoledne žuchla chudinka na zem. Naštěstí jí nic není, má jen modřinku u očička, ale jinak Ťuk ťuk nic. No takže jsem se rozhodla, že prostě v posteli spát nebude a že půjde do postýlky. Takže jsem jí večer nakojila, pila celkem dost, usnula jako vždy, přenesla jsem jí do postýlky … a řev. Držela jsem jí za ruku, hladila, zpívala, nic. I jsem jí tam nechala samotnou, a chodila za ní. Nic. Jen řev. Unavená byla, šmrdlala se jak divá, ale neusnula. Tak jsem jí dalal asi po hodině znovu cucnout, usnula a znova - přenesla jsem jí a zase brečela. Takže se to znova ópakovala, ale ke konci už jsem na to neměla nervy, byla úplně hotová,t akže jsem vyměkla, a spí zase v posteli. Ona se ke mně hned přitulila, trošku si cucla a hned spala. ChuĎátko malý, připadám si jako krkavčí máma.
Ale fakt to muísm nějak vyřešit, protože věčně ji večer kojit nebudu a chci ji naučit spát samotnou. Někomu prý pomáhá navyknout ji při usínání na plínku - muchlačku, nevím, zkusím to, dudlík nechce… plive ho.
Ach jo, tak jsem z toho taková smutná, holt jsem si ji tak naučila, tak to bude asi chvilku trvat než se to zase odnaučí.
Chodítko - nemáme a mít nebudeme. KOupila jsem jí u Quelle takový pultík na kolečkách, tlačí se to před sebou, ale nejde z toho dělat odrážedlo.
Když už jsme u odrážedel, nejvíc se osvědčila všem i nám klasická motorka. Ostatní stojí za prd, některá jsou moc široká, nebo tam vadí ty zadní kolečka, nebo s nima nejde zatáčet a tak. To jen tak z vlastní zkušenosti, co vím, některé kámošky měly odrážedla různá avětšinou pak stejně končily u těch motorek Enduro.
Add SZM - my už podávali taky 3×, vždycky jsem si to vyplňovala sama a bez problémů. Tak se můžete klidně ptát, když budu vědět, poradím ![]()
Omlouvám se za román, nějak jsem se rozepsala.
dobrou noc Jana
Novi - díky MOC za odkaz, už mám objednáno - fusak i nánožník!! ![]()
Teda vy jste toho zas napísmenkovaly…
![]()
Jináč Terezka usla s méďou, ale doufám, že se jí nějak nepodaří zapnout stiskem bříška tu hloupou melodii co to hraje /a taky to bliká/…to by se asi lekla jak ona, tak i my…a já to zapomněla vypnout… No, teď jí ho brát nebudu, to by mi DORIS neodpustila!!!
![]()
Všem s odvykáním či učením čehokoliv přeju pevné nervy a hlavně aby ti prckové pochopili, co po nich vlastně chceme!!! ![]()
Měla bych jít spát, ale mě se táááák nechce…je tu ještě někdo?
jináč těm co jdou na kutě přeji krásnou noc!!
čauky kočky, tak jsem vás nějak nevychytala dneska moc. ![]()
No nic, dneska jsem si dopoledne zacvičila, snažím se jíst po třech hodinách méně. Taky jsem dneska hodně pila, to je totiž můj mega kámen úrazu, málo piju, nemám žízeň, nemám potřebu, ale snad se to nějak naučím konečně, to taky dělá hodně. ![]()
Jinak jsem si myslela že nebudu potřebovat ani mít sporťák, ale potřebuju poslat podvozek na reklamaci a nechci být bez kočárku, a dneska jsem se domlouvala s kámošem co od něj kočárek máme, a výsledek? Nechá mi na krámě kočárek co jaksi pegperego přestalo vyrábět, ale prý je jeden z nejlepších, tento
>> krásnej, alespoň mě se líbí << a podvozek poletí do reklamace, zítra si pro něj asi pojedem, resp měli by jsme. ![]()
Jo a krom hubnutí, jsem si na sebe vymyslela jěště jeden bič, ale trošku horší, budu si dodělávat maturitu, pokud udělám přijímačky půjdu od září do školy. ![]()
Jinak chodítko taky nechci. Taky o něm nemám moc dobré mínění a kupovat něco co využije párkrát se mi nechce, to mu radši koupím později odrážedlo. ![]()
Dobré ránko, že bych tady dneska byla první? To se mi ani nechce věřit.
Přeji vám všem krásný den a já jdu za prckem.
Dobré ráno,
tak Tobíček má furt teplotu, teď měl 37.9 po odečtu
Teď spinká, pak se napapá a pojedem na pohotovost. Paralen mu to sice na chvíli srazil, ale pak mu to zas vyleze… Já nevím co to je, jestli fakt ty zuby… jenže to se mi zdá zas moc, aby měl takovou teplotu ze zubů. §
ZUZKO, tak snad už jste pak měli klidnější noc, vůbec vám to uspávání nezávidím
Snad se Sebík brzo spraví…
Odrážedlo ani chodítko neplánujeme, máme tady dost kopce, to by se Tobíkovi asi moc nelíbilo, taková posilovna ![]()
BEDHANN, který ten nánožník jsi nakonec objednala? Já jsem nad tím ještě večer špekulovala a přišla jsem na lepší uchycení toho nánožníku, tak už nám to pasuje líp
A jaký jsi objednala fusak?
S plínkama Babylove jsem taky spokojená… kupuju vždycky to jejich 100ks balení s nějakou slevou, tak se to dá… A taky tam vždycky nechám majlant ![]()
Ahojíky
no, a já asi druhá, což se snad jěště nestalo za celou dobu co sem chodím.
Nějaké divné. Malej se v noci třikrát vzbudil, jednou to vyřešilo mlíko, dvakrát dudlík, ale bylo to rýmou, po tom mlíku vůbec nemohl usnout a slyšela jsem jak chce dýchat nosánkem a dycky ho to donutilo nakonec se nadechnout pusinkou, nakonec jsem mu ho odsála a pak usnul. ![]()
Až mladej vstane tak jedem do té prodejny za kámošem, pro kočárek a reklamovat podvozek. ![]()
Zatim vám sem dám včerejší videjko, pro lepší náladičku. ![]()
Ahoj,ahoj, tak první určitě nejsem a doufám,že budeme tak skvěle spinkat,že ani nikdy nebudu
![]()
Dnes nás čeká druhé plavání,snad bude stejně v pohodě jako první.
Chtěla jsem se zeptat čistíte dětičkám už nějak zoubky?
Ahoj holky,
mám za sebou docela hektický týden, nejdřív jsem měla šílené nervy, jestli se manžovi podaří úspěšně zakončit pololetí, skoro se neučil a pořád seděl tady
. Já měla normálně nutkání, jít se učit za něj
. On má tu filosofii, že když se to nemůže naučit celé, tak se to nebude učit vůbec
. To já nepochopím
.NIcméně to udělal a mě se šíleně ulevilo, ale jen na chvíli, protže se musí začít učit na maturitu a to bude šílené
.
Včera jsem byla na srazíku budějovických mamin z Baby-café, bylo to moc příjemné, škoda, že my jsme tak roztahané po celé republice ![]()
Ve středu jsem se naštvala a vyndala Janýskovi z kočárku tu vnitřní tašku a udělala mu z toho velký hluboký kočárek. Sporťák z něj dělat nebudu, to pak začnu jezdit s tím druhým. Už se těším na jaro, až ho nebudu muset tolika nabalovat, jeho to pěkně rozčiluje a mě taky. Na včerejšk naprosto ukázkově spinkal, šli jsme po půl desáté, protože zase na chvilku usnul před koupáním, a probidil se až v 3.30. Pak ještě jednou a potom po osmé ráno. Takže jsem si připadala úžasně vyspalá, ale dneska byl vzhůru asi 4×.Ale on se nevzbudí úplně, jen se napije a spí dál, tak alespoň něco
.
V úterý se jdeme podívat na novou paní doktorku, vyrážka na tvářičce se nám vrátila 4 dny po ukončení léčby Advantanem, takže suchá kůže to asi nebude, jak mi trvdila naše Mudra už od října
.
Plínky Babylove mám doma taky, teď jsme je začali brát, mám tady ještě pořád pár plín velikosti 3, ale asi už jen deset. Já je včera koupila za 288Kč, ale měla jsem kupónek na slevu 50Kč a u nás je ještě slevu 15% na vše, takže mě vyšly fakt dobře.A jsem s nima spokojená, mám tu ještě kupónky na ty úplně malé a midi, tak si je pak koupím na dalšího prcka.
Dneska mám relativně volno, manžel v práci, mám navařeno, ale musím dát prát prádlo a žehlit
, tak si to užiju. Mě žehlení nevadí, ale hrozná práce je se k tomu dokopat ![]()
Loudalko, moc prosím o zapsání míry v 6ti měsících 8500gr a 70cm
. Moc děkuji a nezlob se ![]()
Loudalko - Nechci ti do toho kecat, ale zase jsi si nezapsala kde máš seznámek. Je na předešlé stránce. ![]()
Ahoj holky,
u nás noc nicmoc, asi budu muset zkusit tu kaši, nějak se nemůže večer dojíst.
Zuzko, ovšem proti tobě si asi nemám na co stěžovat. V tom je každá rada drahá, já nakonec vždycky vyměknu a dám to prso a pak je klid.
Novire, teplota do 38 u miminek není zase tak moc, většinou se jim ani nic nedává, aby se zalarmovala imunita a tělíčko začalo bojovat s nemocí.
Jestli ale nemá žádný jiný příznaky nachlazení, tak bych k doktorce raději šla. Při teplotě nad 38 se dají dávat octové zábaly na nožičky, dáš do 2 dcl vody velkého panáka octa, namočíš tam ponožky a vyždímáš, dáš je malýmu na 15 minut a zabalíš je ještě do jedněch suchých, aby se mu jako spařily. Můžeš opakovat 2×, 3× za sebou po cca 15 minutách. Zábaly se nedávají v případě, že má mimčo horečku a studené nohy a ručičky.
dobré dopoledne,
tak v noci se Anička vzbudila jen jednou a pak až ráno, tak to šlo, ale je fakt, že jsem jí teda nechala u sebe a nepřenášela do postýlky. Dneska to zase zkusím. U nás je trochu problém navíc v tom, že kojíme víceméně výhradně vleže, takže občas u toho usneme obě. Jak mám ty megaprsa, tak mi to v sedě moc nejde, přijde mi, že bych jí tím prsem mohla přidusit ![]()
TeĎ peču chlebík, tuším Zorka sem dávala recept, tak jsem zvědavá jak to dopadne.
VYKYNO - já taky používám babylove plenky a jsem s nima moc spokojená, vlastně používám jen tyhle a Tesco, na ostatní je Anička alergická. Píšeš, že plánujete ještě jedno miminko, nechceš teda ještě nějaké kupony do DM na ty menší plenky? Zbyly mi tu a já je už nevyužiju. Jsou teda jen do konce června.
A pak tu mám nevyužité kupony na Pampersky do DM, při koupi 2 Jumbopacků je sleva 80,– Kč, tak kdybyste je některá chtěla, je to na všechny velikosti, tak je ráda pošlu, my na Pamprsky máme alergii.
tak zatím pa Jana a spol.
Ahoj holky,
Loudalko - koukala jsem, že máme v seznámku míry v 6 měsících, tak dodávám aktuální - v 7 měsících 7840 g a 71 cm, děkuju.
Zuzko - tak to je opravdu divný, že Sebík pláče takhle dlouho, asi bude opravdu velký mazel a potřebuje Tvojí asistenci, aby usnul. My teda s usínáním problémy nemáme, večerní chování jsme odstranili asi ve 4 měsících a šlo to krásně - první večer malá teda brečela, ale asi jenom 15 minut a od té doby usínala sama a v pohodě - já teda vždycky čekám, až vidím, že je dost unavená na to, aby rychle usnula a teprve pak jí dám do postýlky.
Wildcat - to video je úžasný, Domík je šikulka - a jak u toho krásně povídá
. Jo a to centro má Eury a myslím, že s ním je moc spokojená.
Jo a ještě novinka od nás - doprava už se Verča přetáčí bravurně, doleva jí to ještě tak úplně nejde, ale moc jí nechybí, takže malé pokroky ale jsem ráda i za ně ![]()