Poradna duly
Jana Čurdová
NOVIRE, to je dobře, že to není nic hrozného. Já jsem tenkrát o vánocích, když malej chytil ten zánět průdušek na pohotovost nešla, přesně z toho důvodu, aby tam nechytil ještě něco horšího. Taky jsem z jeho první nemoci byla úplně na nervy, chudák pořád spal, smutně se koukal a ten zkalenej pohled, skoro se mi chtělo brečet. Holt první nemoc u prvního dítěte, ale stejně nevěřím, že příště na tom budu psychicky líp. Hlavně aby spinkal a dobře jedl. Pokud nebude mít nad 38, asi bych mu ani žádný prášky nedávala, hlídej ho hlavně v noci. Neboj za pár dní to bude určitě lepší.
Čau holky,
tak Tobíček už spinká, byl strašně utahaný, umrčený, no prostě nemocné miminko
Jsem úplně vyřízená, mám toho za celý den dost. Ještě ke všemu včera přijeli tchánovci… já je mám teda ráda a nemám s nima žádný problém, ale teď mi fakt leze na nervy běhat kolem malého a ještě se starat o ně… Doufala jsem, že je to trkne, že se nehodí, aby tady zůstávali a pojedou dneska domů, ale nee
Hm.. tak snad odjedou brzo zítra
![]()
Ahoj holky, já mám dneska tááák blbou náladu!!! Ještě v noci mě naštval Martin, do toho malá vstávala každý tři hodiny, napila se a pak brečela. Normálně hned usíná, ale tuhle noc jak kdyby jí něco trápilo. Takže jsem se nevyspala. Vstávala jsem v půl osmé a malá od rána protivná. Ani nasnídat jsem se nemohla v klidu, protože manžílek si vyspával. V poledne přijela ségra, tak jsme byli s kočárkama, jenže její Barča taky pořád ječí, což mi dneska vůůůbec nesedlo. NO a před chvílí mi chtěl Martin něco vysvětlovat, jenže on když vysvětluje, tak to je za trest. To se ho buď ještě milionkrát na něco zeptám nebo tomu prostě neporozumim, ani kdybych měla tři vejšky! Takže dnešní trpělivost mi došla a poslala jsem ho do háje zelenýho a jsem opět nas****!
Asi půjdu spát, jinak ho ještě zabiju. No jestli se bude opakovat včerejší noční incident, tak budu potřebovat kamarádky na zakopání!
Wildcat, teda Ufíček je krásnej a tááák šikovnej! Super video. ![]()
Jo ještě jsem chtěla dodat, že vždycky skouknu všechny ty videa, co tam máš, jestli to nevadí. A ten kousek Domča sedí, se ti povedl, to je úplně úžasný. ![]()
Ahojky, tak se hlásíme po fajn stráveném dni.
Přes den jsme byli doma, já jsem uklízela a odpolčo jsme se vypravili na prochajdu spojenou s návštěvou vinného sklípka. Padly dva svařáčky a je mi fajn
Tomík byl celý den hodný a taťka doma, takže jsem si docela psychicky odpočinula.
Loudalko, my máme v 8 měsících 9.22kg a 74 cm. Gratulujeme k sezení. My budeme rádi, když budeme sedět na srazíku.
Doris, ať dnešní noc lepší a neboj, kdyžtak pomůžu kopat ![]()
Novire, ať je Tobíčkovi brzo lépe. Je to hrozné, když jsou ty prďolky nemocní a člověk jim nemůže pomoct.
Sebíkovi všechno nej.
Holky, Sebík děkuje za gratulace. Leží v postýlce poslouchá kolotoč a doufám, že brzo usne. Dala jsem na vaše rady prso dala až po UM a taky jsem mu naředila jinak UM, tak snad to bude mít nějaký účinnek a nevzbudí se mi za půl hoďky s řevem. Tak pak poreferuju. Zatím mizím na zprávy.
Hezky vecer!Tomik byl dneska zlaticko a ted vecer odpadl.Vypil nic moc mlicka a spi.Tak doufam,ze to znamena jenom,ze nema hlad a ne nejakou nemoc ![]()
ad seznamek - je videt,ze kazda z nas chodime k dr. v jinem mesici,tak se domluvime na vahu v kterem mesici?U nas se chodi v 6.,8.,10 m.,jinde zase 7.,9. to to nikdy nedame dohromady.Pojdme se domluvit ktery mesic zapiseme,at to maji vsichni stejny pro porovnani
.
JANI, my zitra mame kanci rizky s bramborovym salatem
a na to nez se Tomik otoci na druhou stranu jsem cekala 2 mesice
.Vzdycky jsem s nim „cvicil“ - byla jsem s nim na zemi a snazila mu ukazat,ze tu jednu nohu musi dat pres druhou.On se vzdycky prohnul,zaklonil hlavu a bylo.Tak nezoufej,Anicka na to prijde taky ![]()
Jo mam nakoupenou zeleninu pro Tomika,tak zitra (dneska jdu v 8 spat,jsem uplne mrtva uz od rana,jak po flamu) uvarim kotel papani a dam do mrazacku.Jo kdyz mu chutna jen od maminky,musim varit
,co bych pro nej neudelala
.Holky,to maso a zeleninu odvazujete?Ja myslim,ze zeleninu dam od oka a maso taky.Nebo je to spatne?
NOVI,ja bych doplnila - hoooodne pit,kdyz ma teplotku.To mi kladl dr. na srdce,kdyz jsem tam byla po N.roce s Tomaskem.
Jinak hlidat naseho raubire zacina byt narocne.Holky,fakt nikam nechvatat
.Tomik bud leze tam,kde je nejvic ostrych hran a nebo sedi a kymaci se a ja trnu hruzou,ze se nekde narazi.Dneska si samozrejme dal hlavou do te jedne moji obalene hrany na konferencnim stolku.Jak ja byla rada,ze jsem si s tim dala praci - ani nepip,protoze ho to nebolelo,jak je to zabaleny.....jsem pašák (pro Zorku s diakritikou aby zase z toho neudelala neco jineho - treba pasák
)
Ahoj holky, tak dnešní plavání byla Nela unavená a tak to nejdřív bylo trochu s brekem,ale snad to bude příště lepší.Nesmím zapomenout ji dát vždycky spát ještě než vyrazíme.
Novire, když už musíte na dětskou pohotovost do Brna,tak já mám od dětské doktorky jinou: Žerotínovo náměstí 4/6, Brno,jsou tam od 16:00-7:00,tel.:542216511,533302396. Zatím,ťuk,ťuk jsme tam ještě nebyli,ale myslím že tam budou kratší čekací doby než v Dětské nemocnici.
Holky, jak tak čtu o těch vašich nemocích, je mi vás strašně líto, ale málokdy reaguju, protože nevím, co napsat. Ať jsou brzy zdraví, prcci naši milovaní.
Já právě zabrousila na spolužáky a diskusi školy a měla jsem tam vzkaz od své dávné lásky. No já se zatetelila… Bydlí kousek od nás, 3km a já ho osm let neviděla. Možná naštěstí.
![]()
IVONELO, tak to díky moc za tip, já myslela, že funguje jen ta Dětská nem.
Tam bylo lidí fakt ŠÍLENĚ ![]()
Holky, jdu chrupčit, sice nespolečensky brzo, ale co, fakt se potřebuju vyspat a bůhví kolikrát bude Tobík v noci vstávat ![]()
tak jsem zase tady, nojo, strašim, já vim.
![]()
Doris - Jinak děkuji za chválu videí, koukat se samo můžeš na všechny a pokud se vám to holky líbí klidně jich budu plodit vícero.
Třeba jedno denně, pro lepší náladu. ![]()
Kočárek mám, vypadá zatim super.
Podvozek starého šel na reklamaci, tak jsem zvědavá co s tím provedou.
A domískovi se v novém evidentně líbilo, vozila jsem ho tam v něm po prodejně.
Kluci měli nějaké vyřizování které se protáhlo na 3 hodiny, jěště že tam byla prodavačka se kterou jsem mohla kecat. ![]()
Loudalka - Co se týká váhy a kdy ji zapsat, nevím, myslela jsem když se to psalo po třech měs že teď to bude prostě v devátém
Ale jinak mi to je fuk.
V nejhorším by se i mohlo zapsat u někoho 8. měs a váha, u někoho 9. měs a váha. Nějak si to porovnáme když nebudem vědět váhu v zapisovaném měsíci.
![]()
A co se týká diakritiky, já neumím psát bez ní, nejde mi to přes prsty prostě no.
Jen mi vaděj písmenka s háčkem co nejsou na klávesnici, ty občas seknu bez, protože mě nebaví tam ten háček dělat, bohužel jedno takové písmenko mám v příjmení. ![]()
Nemocných miminek je mi líto, já si nedovedu představit co budu dělat kdyby náhodou mu bylo něco hůř než teď ta rýma.
A kde máme pohotovost ani nevím. ![]()
Kaculka - Taky to koukám neni žádnej drobek co?? Ale hlavně že mu chutná a prospívá ![]()
Ahojky,
tak my jsme dneska měli moc hezký den - byli jsme na jedné narozeninové megapárty - náš pan farář s kaplanem a ještě jeden kámoš e jdena kámoška slavili společně narozeniny (40, 30, 20 a 18), bylo tam spousta dětiček kolem roka věku, tak jsme si to užili všichni i Marjánka (byl tam i její nápadník
- syn od kámošky, co ke mně chodí na klavír - 19měs. Jeník). Teď nám odešel tatínek - jde makat k ségře do hospody - mají bál, tak to bude do rána
. Tak se mi dneska nebude chtít samotné spát - to tu budu určitě strašit dlouho ![]()
WILDCAT - to video je fakt bomba! (zas mám mindráky - já bych vám mohla ukázat Marjánku tak akorát jak leží na zádech, dupe nožičkama o podlahu a křičí Ahooooj, ahoooj!)
IVONELO - já jsem pro Marušku dostala od kámošky takovou tu
u 3 kartáčků z DM, tak občas, když si vzpomenu, tak jí s nima čistím (růžovým dásínka a modrým ty 2 zubáky), ale 2× denně to fakt není ![]()
VYKY - máte Dorjan, že jo??? Vy jste jezdili doteď v tašce??? My už jí odložili asi ve 4 měsících, a to jsme výrazně menší… S fusakem tam byla na šířku nafest, i když jsem rozepla ty zipy - teď má pohodlíčko…
Gratuluju k Janýskovým pokrokům - naše Marjánka si v autosedačce sedá běžně i ve Fabule, ale to ještě není to pravý posazení, ne??? - to musí být z lehu na zemi nebo ne???? Všude Marušku pomlouvám, že ještě nesedí, ale tohle mi nenapadlo považovat za pravý sezení - jak to teda je???
LOUDALKO - my máme v 7 měs. 7,10kg a je mi fuk, kdy to budeš zapisovat - na kontrolu jdem v 8 měs., ale v 9 jdem asi na pneumokoka, tak jí přitom taky zváží…
NOVI - ať je Sebíkovi lépe. Marjánka měla minulý týden při těch průjmech 39,6 bez odečtu - byli jsme z toho hotovi, ale Mudra říkala, že u tak malinkých dětí to je něco jiného než u větších nebo dospělých - že je to v poho, ale je fakt, že nám to slezlo po prvním čípku pod 38, tak jsme ani nestihli zábal…
JANI - já asi udělám francouzský brambory - samozřejmě ve žlučníkářský verzi - dneska jsme měli pečené kuřátko a kousek zbyl, tak tam nastrkám to zbylé maso…
To jsem se zase rozepsala
Omlouvám se ![]()
ahoj, tak děti už spí, díky za tipy na jídla, našla jsem tu krůtí prsíčka, tak asi udělám řízečky s kaší, mňam. Francouzský brambory bych si taky dala, asi je udělám někdy v týdnu, mám ráda zapečený jídla.
Taky jsem neodolala a objednala jsem Aničce další kalhoty na MMB - tentokrát džíny s kočičkama. Když oni jsou fakt nádherné. ![]()
Ad sed - pokud si to dobře pamatuju u Tomáška, tak ten si sedl z kleku. Klečel na čtyřech a šiboval se zadkem do strany a najednou seděl. Ale než to natrénoval, tak to pěkně dlouho trvalo. A Anička už to taky zkouší, strká zadeček jakoby bokem vedle nožiček, ale zatím i ještě nesedla. Z lehu si snad sedl až později. Pak se pamatuju, že ze sedu se vrátil do kleku a začal lézt. To Anička už leze, ale nesedí, každé dítě je fakt jiné.
Jdu si uvařit čaj a zkouknout aukce, třeba něco objevím
Fakt to nakupování je úchylka ![]()
Novire promin možná mé příspěvky byly trochu zmatené-já vždycky kousek přečtu a pomalu za půl dne jdu reagovat-a tak jsem nějak tu Tobíkovi teplotu viděla jinak-no ale hlavně že je trošku líp a do rána se z toho vyspinká-moc mu to přeji,sama jsem tím ted procházela a vím jak je člověk bezmocný,když nevíš co dál.
Jani T.trochu v tom máš zmatek-Sebíka má Zuzka
![]()
Loudalko to je asi fakt jedno,kdy se to napíše-třeba to nechme na 3/4roku-
a gratuluji Tomíkovi k dalšímu úspěchu
RÍŠA MÁ DRUHÝ ZUB to bylo možná takové to pobrekávání,když mě neviděl-no uvidíme ,jestli bude klidnější.A už pěkně dlouho má na místě stoličky tvrdou špičku-tak nevím,jestli to může být opravdu už zub-on mě nechce moc pustit do pusiny
![]()