Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky teda vy jedete ani se mi nechce dočítat nemám nějak náladu.
Byla jsem dnes na KO a jediné co mi udělala tak to zkontrolovala prstama vevnitř prohmátla břicho zeptala se mně jesti špiním nebo mám bolesti řekla jsem že nic takového nemám tak mi řekla že je vše OK a objednala mně na Screening.Ted v pondělí jdu na krev což je součástí screeningu a 24.11 jdu na 16:20 na Screenig UTZ může tam semnou i manžel tak si asi veme volno aby viděl miminko společně semnou. Taky jsem se ji ptala když mi nabídla 3 možnosti kam jít na screenin- tak kdybych šla knim a nebo do nemocnice co je zdarma tak to dělají jen okrajova a musela bych pak absolvovat ještě tripl test ale když si to zaplatím 1400,– tak na tripl nemusím chodit a je to komplet vyšetření a UTZ kde semnou může být manžel tak jsem si vybrala ten za 1400,–a budu vědět vše o miminku.Jinak minule jsem měla tlak 130/80 a dnes 120/70 mám dvě kilča nahoře a moč B-0 a C-0 a výsledky z krve jak brali 4 zkumavky na HIV atd testy tak je vše v pořádku.Konečně jsem zjistila skupinu krve B-
Docela mně mrzí že jsem neviděla miminko ale podle krve je vše OK tak aspon že tak.Holky jak je to stou krví když mám já mínus a manžel bude mít taky mínus tak je to špatně?? Víte co myslím??
WAPIKU: já mám KO 19.11
Ohledně pohlaví, já myslím, že pro děti je asi lepší mít sourozence stejného pohlaví, mají pak k sobě přeci jenom blíž, můžu posoudit dle sebe i svého okolí. Jinak nám je to jedno, tatínek by chtěl taky toho kluka, ikdyž to neřekne, tak si to myslím. A já v tom mám fakt nerozhodno, tak uvidíme ![]()
Nějak nemůžu přít na to jak zapsat výsledky z KO nejde to dnes na to nemám bunky.
10.11.08 krev na screening
24.11.08 screening 16:20 hod.
2.12.08 KO GynDR
Ted mi ale úplně vypadlo jestli na tu krev musím přít na lačno nebo je to jedno? nevíte někdo??
WELU: tak to jsou dobré zprávy, ikdyž já si už KO bez UZ neumím ani představit.
V 1. těhu mi Dr. UZ nedělala jen jednou a to ve 22.tt, protože jsem ve 20.tt byla na tom velkém UZ, jinak vžy zkontrolovala alespoň srdeční akci. Tak jsem si na to zvykla ![]()
U té krevní skupiny by se spíš muselo více sledovat, kdyby měl manžel RH faktor +, když ty máš -, pokud má - jako ty, tak si myslím, že se nic neděje. A hlavně je to více nebezpečné až u druhého a více těhu. Neboj, kdyby se něco dr. nezdálo, tak tě bude o všem včas informovat. ![]()
na tu krev mám přijít na lačno, maximálně 1 suchý rohlík, kdybych to prý nemohla rozdýchat ![]()
Zuzanica: |Ale Dr neví jakou krevní sk má manžel takže když má + tak je to špatné hmm ani já nevím jakou má manžel skupinu a jak to že je to tak nebezpečné
WELU: kamarádka to měla taky RH- a partner RH+ zjistili jí to myslím z krve, že tam měla nějaké protilátky, ale už si nejsem jistá,musel bych se jí zeptat, ale nakonec bylo všechno v pořádku.
Našla je toto:
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Welu: Já mám taky krevní skupinu B Rh negativní, většinou se krevní skupina otce nezjišťuje, automaticky se předpokládá, že má Rh pozitivní a budou ti tudíž celé těhotenství podle krve sledovat, jestli si nevytváříš protilátky proti dítěti - celkem třikrát, myslím. Ale v prvním těhu jsou problémy opravdu výjimečné, ledaže by jsi v minulosti absolvovala potrat, po kterém ti nepíchli tu speciální injekci, co se dává i po porodu, narodí-li se dítě Rh pozitivní.
Otec u porodu: Jednoznačně jsme se shodli, že podruhé ne. Poprvé tam byl a dodnes je to pro nás jen potencionálním předmětem k hádce. Každý jsme to prožívali úplně jinak, já jsem spíš ocenila pomoc porodních asistentek, které tam se mnou byly pořád, kdežto podle něj jediní, kdo věděli, co dělají, byli doktoři (samozřejmě mužského pohlaví). Jediné pozitivum, které v tom vidím, je, že má představu o tom, jak „lehké“ je porodit dítě a o to víc si toho váží. Taky bych tam raději brala dobrou kamarádku, ale ty moje nejlepší kamarádky ještě děti nemají a to jim nemůžu udělat - vzít je tam, aby to všechno viděly takhle in natura!
Neštovice: Já teda patřím k těm, kdo je měli dvakrát, poprvé jsme je měli s bráchou jako malí a pak znovu, když jsme byli v pubertě, přitáhl to domů brácha, za 3 týdny byl ok a já jsem s tím ležela v nemocnici a měla na pár let špatné jaterní testy.
Ahoj holky,
díky za přivítání
.
Jinak mě je 34, jsem vdaná a už máme Tomáška, kterýmu je 16měsíců. Narodil se 6.7. a tak dostane brášku nebo ségru k narozeninám
.
Můj TP je kolem začátku července. Dr to upřesní až příští kontrolu (19.11.),jak jsem psala podle MS se to u mě teď určit nedá.
Četla jsem, že máte už nějaký webovky se seznamem, můžete mě navést kde jsou? Taky jsem četla vaše začátky a ty byly dost neveselý, doufám, že se holkám zadaří co nejdřív. Taky se bojím, před Tomem jsem měla 2× zamlklý potrat v 9tt. a teď před měsícem spontánní. Moc bych si přála, aby bylo vše OK.
No v těhu průkazce jsem ted vyčetla je tam rámeček kde je napsané protilátky a k tomu mi dnes dopsali negativní tak asi to bude OK Já jsem byla ne UTz v 8 t tak možná proto mi ho dnes nedělala ikdyž mi ho v tom 8t dělal jiný DR tak mi to asi napsal do karty že je to Ok ale už se teším na ten screening dávají 8 foteček a vše ukazují na obrovské obrazovce sestřenka tam byla před 7 měsíci na stejné klinice jako jdu já a ukazovala mi fotečky miminka kde to miminko bylo ukázané i z profilu fakt se těším.
zítra mi dojede manžel ráno mě probudí je mi smutno už setěším až se bude zase mazlit s bříškem to úplně žasnu já ho nezajímám a vždycky řekne že at ho ted nechám že se jde pomazlit za Andrejkou
to je tááák krááásnéééé
Otec u porodu manžel u porodu byl, ale já ho měla tak rychlý (od prvních kontrakcí do narození Toma to trvalo 2 hodiny), že jsem jeho pomoci ani moc nevyužila. Byl ale v takový euforii, že původní rozhodnutí nestřihat pupeční šňůru se během vteřiny změnilo. Pyšně jí fiknul a pak to všude hrdě vyprávěl ![]()
Byl to nádhernej zážitek a už se na to docela těším.
Registrace Pokud vše bude za 14dní OK, tak už dostanu průkazku a půjdu se zaregistrovat do Krče, minule jsem tam byla maximálně spokojená, jak při porodu tak po něm. Minule se tam ještě registrovalo až od 32tt, teď už v 10tt je skoro pozdě.
Oznámení už jste se asi o tom bavily. My budeme oznamovat všem až na Vánoce, jako u Toma. Minule jsme to taky vydrželi 3 měsíce neříct a byl to úžasnej dárek. Dali jsme všem pohádkovou knížku a na první strane bylo věnování od vnoučka, jako, že už roste u mamky v bříšku a aby se babči a dědové pilně učili číst pohádky, než se narodí. Teď asi něco vymyslíme z fotkou z UTZ.
manža u porodu byl a JSEM MOC RÁDA… v ten den kdy se Anděla narodila mi praskla v pul jedný voda a nám utekli psiska. Tak mně polovička odvezla do porodnice a na slova sestřičky, že může jít domů, že to bude trvat dlouho odešel hledat hafany. Já se ale vůbec neotvírala. Vše se pohlo až po 16, kdy jsme asi půl hodky pochodovali po chodbě. Já kontrakce a jeho nechtěli pustit dovnitř i když jsme vycálovali 1000 za přítomnost otce u porodu.
.
U druhýho chce být taky a chtěl by přestřihnout p. šnůru ( u Andělky se ho dr. neptal, a jeho to nenapadlo). Jo a pak jsme ji ty 2 hodky po porodu neviděli… prý měli nějaký vážný prípad na dětském.
a ty počty z krve, jestli kluk nebo holka..... u nás to taky nevycházi.. Andělka měla být kluk, ale prý se stáva, že to někdy vychází obráceně. Tak mi teď máme 2 roky na holku (takže kluka )
hezkej chaos
holky a moje večeře.. rohlík s máslem a rajče… Tak jsem chtěla nějaký mafo
Prekvapena - no a skoro takovýhle bříško už mám teď, když se večer pořádně najím. Budu asi jako slon.
Zanka - chudák manžel kamarádky
To mi připomělo vtip - doktor se ještě na sále po porodu ptá rodičky: je vám dobře? A tatínek odpoví: nic moc ![]()
Welu - máme stejnou skupinu, taky mám B-
. Manžel má AB+ (nevěděl to, tak měl na vybranou, buď zajít na gyndu na odběr, nebo ke svému obvoďákovi, no kam myslíš, že šel?) a Matýsek má B+, takže jsem po tom prvním potratu dostala injekci kvůli příštím těhu a teď mě jen průběžně sledují, ale je to v pohodě. Problém by to eventuálně mohl být až při druhém těhotenství a to jen tehdy, pokud by miminko mělo jiný Rh faktor, než ty. Ale stejně ti dají po porodu tu injekci a tím to bude vyřešené. Jen nevím, kde ti vzali 4 zkumavky krve
Ze mě dostali horko těžko půlku jedné. Na ty genetické testy jsem mohla jít odpoledne a najedená a napitá, jinak vždycky nalačno, jen s vypitím neslazeného čaje.
Chtěli jsme jít na houby, ale tady prší a navíc nemám auto, tak bych musela tahnout Matýska skoro 2 km pěšky k lesu a zpátky. Na kole si netroufám, přece jen je to po polní cestě a v dešti. Budu si muset nechat zajít chuť na houbovou omáčku a opeču asi jitrnice.
Milli ahojky no brali mi 4 skumavky krve a musela jsem být na lačno
S tou krví to nechápu takže kdybych měla + tak je to ok?a nebudou mně hlídat nebo to zjištují až později u miminek (asi až poporodu jak jinak že)? jsem se ted vzbudila tak mi to ještě nemyslí
Takže ted záleží jakou sk má manžel jestli má mínus tak by mělo být vše ok ale v průkazce mám u rh skupiny napsané protilátky a sestra mi tam dopslala negativní tak by to taky mělo být ok ne? no rqaději se v tom nebudu štourat já jsem hrozná detailistka pardon neřeš me to. Manžel jede nonstop z 1000 km bez spánku jsem myslela že vnoci zblázním když jsem mu volalal zrovna přejíel do ČR a říkal že pojede dokud za mnou nedojede jsem nespala skoro vůbec blázínek můj ted mi volal že za hodku je u mně tak jdu ustlat dát se trochu do kupy at se mně nelekne a udělat mu snídaničko.On je hrozně aktivní ještě nedojel a už se ptá co má dnes tatka s bratrem naplánované na práci že jim pomůže hmm už ho vidím dá si horkou vanu posnídá jeslti vydrží hodinku a pak vytuhne.Večer máme sraz s fotografem co nám fotil svatbu poměsíci konečně budou fotečky nechali jsme ho fotit nadstandard a říkal že se vlezeme do 6 ti a včera mi volal at si nachystáme 8 tis tak jsme strááášně moc zvědavá jaké ty fotky budou je profesionál a všichni ho chválí tak snad ty kč za to budou stát.Měli by jsme to dostat i na cd tak pak se pokusím nějaké foto sem uložit pa pa a hezkou ikdyž zataženou sobotu